Bourdais, Q2'ye Kalmasına Rağmen Üzgün

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, yarınki İspanya Grand Prix’i öncesinde sıralama turlarında daha fazla ileri gidemediği için hayal kırıklığına uğramış görünüyor.

Fransız pilot sıralama turlarının ilk seansında 13. en hızlı zamanı elde etti ve ikinci seansta önden kayma sorunu yaşayınca 16.lıktan daha iyi bir derece elde etmeyi başaramadı.

Toro Rosso dünkü yaptığı açıklamada takımın Q2’ye kalmak için mücadele vermek istediğini söylese de dört kez Champ Car şampiyonu olan pilot daha fazlasını istiyor.

" Açıkca söylemek gerekirse Q1’de onüçüncü iyi dereceyi yapmaktan dolayı mutluydum çünkü en iyi tur değildi. Önümde çok fazla trafik vardı. Malesef pst koşulları iyileşmeye başladı ve biz Q2’e önden kayma problemleriyle boğuşmak zorunda kaldık."

" Kesinlikle moral bozucu bir durum çünkü araç daha fazlasını yapabilecekken bunlar oldu. Sonrasında son turumu tamamlamadan bitirmek zorunda kaldım çünkü bazı farklı şeyleri denemek ve önden kayma sorununu gidermek için bir dakikam vardı. Fakat daha fazla tutunma elde edemedik ve denge konusunda hayal kırıklığına uğradık."

Sebastian Vettel, takım arkadaşı Q2’ye kalmayı başarmasına rağmen genç Alman pilot aynı başarıyı gösteremedi elendi. 18. sırayı elde eden Vettel kendinden emin bir sürüş gerçekleştiremediğini kabul etti.

" İlk sektörde sürekli bazı şeylerle uğraşmak zorunda kaldım. Q1’in sonlarına doğru kabul edilebilir derecede iyi bir yerdeydim fakat araçla kendimden emin hissetmiyordum, ilk sektörde hiç bir düşüncem yoktu. Araç hazır değil gibi göründü ve çok fazla kayma yaşadı."

" Bildiğimiz kadarıyla orta bölümle olan fark çok yakındı ve çok az bir farkla kaçırdım, çünkü turun geri kalanında sorun yoktu. Sebastian rahat bir şekilde Q2’ye kalmayı başardı bu yüzden çalışmamız gereken birşeyler var. Yarışın farklı olacağını ümit ediyorum."


Yorumlar

  1. Bu cocuk nedense bana Schumi`yi hatirlatiyor, neden bilmiyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir