Kubica BMW'nin Startlarından Endişeli

yazar:

kategori:

Robert Kubica, bugünkü İspanya GP yaptığı açıklamada araçlarının startlarda yüksek performans gösterememesinden dolayı endişelendiğini söyledi.

F1.08 bu sezon genelde startlarda yavaş kaldı ve Kubica Bahreyn’de pole pozisyonunda yarışa başlamasına rağmen Felipe Massa’ya geçilmişti.

Kubica "Bu şu anda bizim aracımızda önemli bir konu. Yarın (bugün) daha iyi start almayı umut ediyorum ancak dürüst olmak gerekirse biraz korkuyorum." dedi.

Kubica bu sorunda temel noktanın startta debriyajı konumlandırmanın olduğunu ve bunun ne zaman tam olarak çözüleceğinden emin olmadığını söyledi.

Kubica "Kesinlikle takım çalışıyor ve sorunun nerede olduğunu biliyoruz. Ancak bugün buraya bakarsak yaptığımız startlar istikrarlı değillerdi. Bu yüzden ne olacağını bilemiyorsunuz." dedi.

Endişesine rağmen Kubica yine BMW’nin güçlü olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kubica "Mclaren’e çok yakın görünüyoruz ve belki de onların 0.1 sn önünde yer alıyoruz. Belki iyi bir setup yapamazsak ve iyi bir tur atamazsak biraz yavaş kalabiliriz. Ancak onlarla mücadele ediyoruz ve bu iyi görünüyor." dedi.

Kubica ayrıca Fernando Alonso’nun güçlü formundan endişelenmediğini söyledi.

"Herkes burayı iyi bildiği için Barcelona’da benzer farklar var. Fernando iyi iş çıkardı ancak onun çok hafif olduğunu düşünüyorum."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir