Hamilton 2012'de de Yakalayan Taraf Olmaktan Çekiniyor

yazar:

kategori:

Webber’in artık Vettel’in egemenliğinin bittiği yönündeki açıklaması Hamilton’a soruldu.

Hamilton: “Artık ilk 6’daki herkesin kazanabileceği konusunda hemfikirim.”

“Bir dönem açısından ise gelecek sene veya sonrası için benzer durumla karşılaşabiliriz: Onlar (Red Bull) başta yine egemen olurlar, sonra biz yakalamaya başlarız”

“Ama bütün takımların artık kesinlikle yakaladığını hissediyorum. Ferrari var, biz varız ve Mercedes de yavaşça tempo kazanıyor. Onlarla mücadele edebiliyoruz. Red Bull Valencia’dan bu yana kazanamadı. Bu yüzden durdurulamaz değiller”

McLaren pilotu, kurallarda büyük değişiklikler olmadığı için Red Bull’un yine güçlü olacağına inanıyor.

Hamilton: “2009’dan beri neredeyse aynı araca sahipler, sadece evrim geçirtiyorlar. Bu aynı tasarım sadece giderek iyileşiyor. 2009’da felaket bir araca sahiptik, o aracı çöpe attık. 2010’da yeni bir araç yaptık, onu da çöpe attık. 2011’de yeni bir araç yaptık ve 2012’de benzer bir aracımız olacağını düşünüyorum. Bu yüzden daha yakın olmalıyız. Diğer takımlar da böyle yapacak mı bilmiyorum”

“Ama onların (Red Bull’un) aracı, muhtemelen bu senekinin yine bir evrim geçirmiş hali olacak. Kurallar çarpıcı bir şekilde değişene kadar en azından biz, kesinlikle farkı yarıya indirebiliriz. Ve ardından (yakalaması) yarım sezon değil de çeyrek sezon, birkaç yarış sürer”

“Belki de yanılıyorumdur ama gelecek sezonun da başında çok güçlü olacaklarından şüphe etmiyorum. Ama biz de sezon içinde güç kazanıp senenin belli bölümlerinde onları yenebileceğimizi gösterdik. Sadece bunu sezon başına yakın zamanda yapmak istiyoruz”

Hamilton, şu anda McLaren’in galibiyet mücadelesi verebilmesinde en büyük etkinin, 2012’de yasaklanacak olan egzoz beslemeli difüzörden geldiğini ifade etti.

Hamilton: “Silverstone’ye bakın ve egzoz konusunda ne kadar kaybettiğimizi görün. Red Bull’un zirveye yükseleceğini, ya da orada kalacağını görebiliriz. Diğerlerinin çok daha fazla kaybedeceğini düşünüyorum”

“Aracın temelleri konusunda ise çok da mutlu değilim. Takım olarak geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz diye düşünüyorum. Şimdi de onun üzerine çalışıyoruz. Bir sonra neyin geleceği üzerine değil de daha çok temel yere basma kuvveti üzerine”


Yorumlar

  1. Alonso zemin kuruyunca bariz şekilde en hızlı isimdi öyleki Vettel 2. sırada giderken Webber'de Vettel'i yakalamıştı demek istediğim Alonso zaten 2.giderkende en hızlı isimdi. Yarış performansı Redbull'a yakın değil daha hızlı McLaren ve Ferrari'nin. Vettel pitstop dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadı ayrıca.

  2. Zaten sorunda orda değil mi ? Fia nın amacı Sıralama seansını daha zevkli ve yakın hale getirmekti yasakla ama yine Poll Redbull Renault a gitti.Yarış içerisinde zaten Ferrari Ve Mclaren yarış temposunda Rbr ye yakın oluyor benim gördüğüm bu.Ayrıca Alonso doğru hızlıydı ama Pitte Vettelin sorun yaşadığını neden demiyorsunuz kaybettiği saniyeler çok değerli saniyelerdi Belki Alonso pist üzerinde geçebilirdi o hafta sonu ama kolay bir galibiyet elde edemez di burası bir gerçek. Yağmurda Risk almak istemediler ayrıca o mücadelede Lewis zengin yakıt hava karışımını kullandı buda yarış sonunda benzin ikmaline neden oldu bunları görmek gerek.

  3. Redbull hiç sarsılmadımı polü almasına zaten kimse şaşmadı ama yarış performansı olarak adeta döküldüler. 2-3 olmaları gözünü boyamasın o yarışta Alonso uçup gitmişti Hamilton tasarruf yapmak zorunda kalmasa büyük ihtimalle 2. olacaktı çünkü DRS noktasında bile Vettel, Hamilton'u geçemiyordu. önümüzdeki sene McLaren aracını MP4-26'nın üzerine inşa edecek yani bu araç MP4-24 ve 25 gibi çöpe gitmeyecek buda önümüzdeki sene McLaren'in çok daha iyi bir başlangıç yapmasına katkı sağlayacak.

  4. bu pek iyi bir haber değil tabi

  5. Hamilton: "Silverstone'ye bakın ve egzoz konusunda ne kadar kaybettiğimizi görün. Gördük Lewis oysa en çok Redbul Renault un sarsılacağı düşünülmüştü ama yine Polü aldılar ve yarışda da iki ve üçüncü oldular.2012 de Ferrari bu konuda avantajlı Ardından Rbr geliyor bakalım kaybolan yere basma gücünü nasıl telafi edecekler.Lewis endişelenmekte haklı ara kapanıyor ama şuanda olduğu gibi iş işten çok dan geçmiş oluyor.

  6. rocco junior avatarı

    Hamilton kilit cümleyi veriyor;biz baştan yapıyoruz ya da çöpe atıyoruz diyor.Yani yine f kanal ya da ebd gibi bir sisteme dayalı,o olmadan epey zorlanan ama aracında takılıyken çok güçlü radikal bir sistem yapacaklar veya yapmak zorundalar.Benim anladığım bu ve bu egzoz yasağından geri dönmeye çalışacaklar.Bakalım kim ne kadar evrim geçirecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir