Alonso, Hamilton'un Aksine 2012 Başından Çekinmiyor

yazar:

kategori:

Hamilton, Perşembe günkü açıklamasında Red Bull’un 2012’ye de egemen bir başlangıç yapmasından ve McLaren’in yine yakalayan konumunda olmasından çekindiğini belirtmişti.

Ama yine yakalayan konumunda olan Alonso, Ferrari’nin gelecek seneye başa baş girmemesi için bir neden göremediğini ifade etti.

Alonso: “Red Bull’un 2009 ortasından bu yana çok egemen olduğunu düşünüyorum. Gelecek seneye de art arda 3. senelerine yine favorilerden biri olarak başlayacaklarında şüphe yok. Ama kurallardaki istikrarla birlikte Ferrari veya McLaren, ellerinde olan şimdiki araçlarıyla, Red Bull’dan çok uzak veya çok önünde olacaklarını düşünmüyorum. Bu yüzden gelecek sene her şekilde çok yakın başlayacak.”

İspanyol pilot Spa’da tahmin edilemeyen havanın hâkimiyetinde tur derecelerini okumanın imkânsız olduğunu belirtti.

Alonso ayrıca Pazar günkü yarışta açık havanın beklenmesi ile birlikte potansiyel bir yağmura hayır demeyeceğini, çünkü o şekilde Red Bull’un rakiplerine risk almak için fırsat doğacağını söyledi.

Alonso: “Yarın sıralamada karşımıza ne çıkarsa çıksın hazırız. Yarışın kuru zeminde olma ihtimali yüksek. Ama sıralama için hava 50-50. Bu yüzden hazır olacağız. Elbette değişken hava şartları bazen bir kumardır ve şampiyonada geride olan bizler için işler yolunda gitmezse çok şey kaybetmeyiz. Çünkü zaten gerideyiz.”

“Red Bull’da ise bu değişken hava şartlarında yanlış kararlar vermenin bedeli daha yüksek olur. Bu yüzden belki de daha fazla risk alarak avantaj sağlayabiliriz”


Yorumlar

  1. 2011 de olduğumuzu var sayarsak "2-3 sene" bölümünü tam fark edememişsin heralde ayrıca o saydıkların dışında da zaten sağlam arkadan öne fırladığı bi yarışta yok yani

  2. Alonso yagmurda iyi iş çıkartan pilotlardan biridir.yagmurlu 2006 macaristan ise bence Alonsonun efsane yarışıdır.2007de mclarenle de nurburgring ve Çinde başarılı yarışları olmustur.Ama son yılları analiz edersek Ferrari aracının yagmurda zayıf kaldıgını rahatlıkla söyleyebilirz

  3. ii de yanlış hatırlamıyosam alonso nun iyi bi yağmurlu yarış karnesi yok en azından son senelerde 2-3 sezondur sağlam bi ıslak psit performansı göremedik ve button hala yarışıyo 😀 yani yağmurda bi de o sorun var diğerleri için 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir