Belçika GP İddaa Programı ve Yorumları

Takım üyeleri tatillerini yaptı, piller şarj oldu ve heyecan geri döndü. Ama Spa’daki değişken hava şartları, ilk gün çalışmalarını oldukça etkiledi ve aranın ardından böyle bir pistte önümüzde nasıl bir resim olduğunu net göremedik; hatta hit göremedik.

Dolayısıyla bu hafta sonu tahminlerini genel performans, hava durumu kumarı vs üzerine yapacağız.

Bu haftanın programı için TIKLAYINIZ

Sıralama

Açıkçası Cumartesi günü sıralamalarda yağmurun yağması çok şeyi değiştirebilir. Takımların da şu anda akıllarında Cumartesi ve Pazar günleri arasında hava durumunu göz önüne alarak nasıl bir uzlaşı yapabilecekleri yer alıyordur. Vettel-RB7 ikilisinin neler yapabileceğini biliyoruz ama Button’un hafta içindeki açıklamaları dikkat çekiciydi. McLaren sıralama için de ileri yönde adım attıklarını iddia ediyor. Spa, Red Bull’un elini zayıflatıyor ve değişken koşullar riskleri arttırıyor. McLaren’in bu sefer çok ama çok küçük bir farkla favori olduğunu düşünüyorum. Hatta arka kanat düzenleriyle bir sürpriz yapabilirler. Alonso araya girmek için zorlayacak ama yeteceğini sanmıyorum. Hamilton-Button-Vettel beklendiğinden de yakın olabilirler. Kime oynarsanız oynayın heyecan alırsınız.

Yarış

Her ne kadar da yarışın belli bölümlerinde yine yağmur riski olmakla birlikte daha çok kuru zeminde yarış üzerine tahmin edeceğiz. Bu hafta sonu sıralamada bile Red Bull’a kafa tutacak McLaren pilotlarının kendi aralarında bir yarışa tutuşmaları bile mümkün. Yani duble gelebilir. Tabi bu, Alonso’nun da ne yapacağına bağlı. Açıkçası önümüzde elle tutulur bir veri olmadığından uzun sürüşlerde kim ne yapar bilemiyoruz. Hamilton-Button-Alonso biterse şaşırmayacağımı söyleyeyim.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Hamilton’un yarış içinde başına bir şey gelmezse Alonso ve diğerlerinin tehditlerine karşı koyacaktır. Macaristan’ı unutturmak istiyor. Kazanabileceği yarıştı. Spa’da karnesi de iyi. Denenebilir.

Grup B (Button-Massa-Rosberg-Schumacher): Button’un favori olması gayet doğal. Hem sıralama hem de yarışta üstün. Ama çok düşük oranı var. Kaza bela olmazsa Button’un bu grubun rahat bir şekilde önünde olmasını bekliyorum. Ayrıca Schumacher’in 20. senesinde çok ciddi işler yapmasını da bekliyorum. Zaten yarış içindeki tempolarına bakınca aslında hiç de eleştirildiği gibi olmadığı görülebiliyor.

Grup C (Di Resta-Petrov-Senna-Sutil): Renault’ta işler yolunda değil hâlâ. Boullier buraya ciddi bir güncelleme ile geliyoruz demişti ama Petrov bugün düşünüldüğü kadar büyük güncelleme değil diyor. Takımda Heidfeld’in gönderilmesi de olumsuz bir gelişme bence. Kariyeri boyunca nedense iyi işler yapmasına rağmen hep göz ardı edildi, belki de sivri biri olamadığındandır. Sutil hafta içinde Renault’u şampiyonada hedefe aldıklarını söylemişti ki haklı. Riskli bir grup olduğunu söylememle birlikte Force India’ların oranları güzel. Denemesi mantıksız olmaz. Özellikle yağmurdaki performanslarıyla (sıralama için) Sutil, gerçi kazaya çok müsait oluyor.

Grup D (Alguersuari-Barrichello-Kobayashi-Perez): Kuru zemin düşünülünce Sauber’in burada üstün kalacağını tahmin ediyorum. Hava şartları soğudukça bocalıyorlar ve sıralamada sıkıntı yaşayabilirler ama yarış günü işler değişir. İki pilotu arasında ise biraz daha fazla tecrübesi ile Kobayashi diyebilirim. Çok yakın olacaklardır ama küçük farkla Kobayashi denenebilir.

Grup G (Buemi-Kovalainen-Maldonado-Trulli): Buemi ve Maldonado için şanslar eşit gibi. Maldonado istikrarsız olmasa Williams aracı ile ona güvenebilirdim ama ne yazık ki ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Buemi’nin ise oranı o riske değmez. Oran yükseltmek isteyenler Maldonado deneyebilir ama risk de yüksek.

Grup F (D’Ambrosio-Glock-Liuzzi-Ricciardo): Ricciardo’da gelişim var ama yine de HRT ile Virgin’den Glock’u geçmesi zor. Spa gibi bir pistte arıza veya kaza riski de yüksek. Kuponu tamamlamak için Glock yazılabilir.

Oynanabilecek kupon: “SİSTEM” Hamilton (Grup A) – Sutil (Grup C) – Kobayashi (Grup D) – Glock (Grup F)

Sıralama: Hamilton

Yarış: Hamilton

Bol şans…

Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. Kazım ÇOKYAVAŞ avatarı
    Kazım ÇOKYAVAŞ

    GRUP A'DA EN İYİ KİM OLUR?
    TAHMİNIM YOK.
    GRUP B'DE EN İYİ KİM OLUR?
    MASSA 4,5
    GRUP C'DE EN İYİ KİM OLUR?
    SENNA 2,75
    GRUP D'DE EN İYİ KİM OLUR?
    ALGUERSUARI 3,75
    GRUP E'DE EN İYİ KİM OLUR?
    BUEMI 1,45
    GRUP F'DE EN İYİ KİM OLUR?
    GLOCK 1,75

  2. yarın yağmur olursa Schumi'den muhteşem bir performans bekliyorum.

  3. Yarış günü McLaren araçları uzayıp gidecek bence
    Alonso Vettel ile kapışır ancak Vettel kapışmayı bilmediği için 😀

    Schumacher'den 4. 5. lik bekliyorum

  4. 2'si kapışsın keyif alalım.

  5. Tolga Yİğit avatarı

    Hamilton ın yarıştaki rakibi Alonso olucak tahminim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir