Eric Boullier İle Soru&Cevap

yazar:

kategori:

Spa da takım çalışmaları son hız devam ederken ,Boullier sürücüsünün mahkeme ile geri dönüşü hakkında konuştuğunda Brazilyalı anremanları en jızlı 17. isim olarak tamamladı.

Soru:Neden Nick’in yerini değiştirdiğini açıklar mısın?

EB:Yaz tatili boyunca performans ve motivasyon seviyemizi gözden geçirdik,istikrarlı yönler göstermek için karar aldım.Bu değerlendirmemiz bir fırsattı,neden değerlendirmeyelim?

Soru:Finansal durumla mı alakalıydı belki de Brezilya dan bazı sponsorluklar için?

EB:Hayır.Her zaman bazı inanılmaz hikayeler ortaya çıkar.Evet Brezilya ile bazı ilişkiler var Genii 10 milyon dolar değerinde anlaşma imzalamıştı ama bu Bruno dan bağlantısız.Sürücü sıralamamız da değişim yapmak istedik.

Soru:Sürücülerinden biriyle yüksek mahkeme de olmayı zor bir durum olarak düşünüyor musun?

EB:Zor bir durum değil.Koltuk için kontratımız var ve kontratım için farlı yorumları olduğunu anladım.Açığa çıkanları biliyoruz.Hiç bir uzlaşma hakkında konuşmak istemiyor bu yüzden mahkemeye gitmeye karar verdi.Mahkeme bizim değerlerimizi reddetti,hikayenin sonu bu.

Soru:Davayı kazanırsa yeniden sürecek mi?

EB:Onların avukatlarının yüksek mahkemeye gittiği biliniyor,adaleti bilemezsin.Daha fazla yorum yapmayacağım.Bu bir resmi olay ve buna 19 eylülde geri döneceğiz.El atman ve hayatını hiçbir şeye karar veremeyecek birinin ellerine bırakman mümkün değil.Mahkemeler,hayır,hayır,hayır dedi.

Soru:Nick ile ilişkin nasıl?

EB:Arkadaşça,apaçık.

Soru:Hata olarak ne yaptı?

EB:Burada herşeyi açıklayamam.Fakat her bölüm ve haftasonu medya neden Vitaly daha hızlı sorularıyla çatıyordu.Her zaman.Nick’in saf hızından çok mutlu değildim ve tecrübeli bir pilot olarak performansından da.

Soru:Ama Vitaly den daha fazla puana sahip?

EB:Bu benim kararım,tamam.Sadece kendi kararımdan değil şirket için alınan kararlardan da mutlu değilim.Eğer bir sürücü ile mutlu değilsen…Kontrata ara vermedim.En iyi tanık mahkemenin istenmiyor olması.

Soru:Bruno dan önce Grosjean’ın yer alabileceği spekülasyonları vardı,olabilir mi,durum nedir?

EB:İnsanlardan kaynaklanan bir spekülasyon daha.

Soru:Bruno sezon sonuna kadar burada mı?

EB:Evet,bu karar sezon sonuna kadar Bruno ve Nick’in yer değiştirmesi yönünde.Burada ve Monza da süreceğinden emin olabilirz,mahkeme buna izin veriyor fakat 19 Eylülde her şey olabilir.

Soru:Neden Bruno’nun daha iyi olduğunu düşünüyorsun?

EB:Daha iyi demedim.Nick’in performansından memnun olmadığımı söyledim.Bazı sebepler,sadece hız değil farklı dizilimler takım için daha iyi olabilir.

Soru:Şans verdiğin zaman bunun sezon başında olamamış olması senin için pişmanlık mıydı?

EB:Hayır.Nick ile alınan karardan mutluydum.Nick iyi bir çocuk ama bir şeyler yolunda gitmedi.Takım içinde ki çalışmaya lider değildi.Bazen Vitaly den yavaştı aslında çoğu zaman.Bu takımı itmek ve takım lideri olarak kendiyle hesaplaşması adına zor.Sonunda yönetim adına konuşacaksan sadece hız değil,startta kaybettiğin zaman ve avantaj sağlayamadığında durmanı zorlaştırır.Takımın performansını söylemiyorum bu Nick’indi.Araç yeterince iyi değildi,yeterince geliştiremedik, biz de hata yaptık ama dönüş negatif.Bu yüzden takımda birşeyleri değiştirdim herkesi silkelemek ve uyandırmak adına.Motivasyon getirmesine ihtiyacım var herşeyi itebileceğimize eminim ve kolay değil.

Soru:Kubica geri dönmezse Vitaly’nin liderlik pozisyonu gelişecek mi?

EB:Göreceğiz.

Soru:Gelecek yıl geri dönmesi planların dahilinde mi?

EB:Eğer hazırsa tabi ki.

Soru:Bruno dan ne bekliyorsun?

EB:Mümkün olur olmaz ,Vitaly ile eşit adımlar.Açıkça zamana ihtiyacı var.Singapur dan itibaren söyleyebilirim.

Soru:Kubica’nın bu yıl son yarış geri dönmesi mümkün mü?

EB:Dürüstçe,bilmiyorum.İyileşmesi iyi,bu son operasyonu başka bir acı olacak.Tam rehabilitasyondan sonra sürüş yapacak.Çünkü sürüş için fiziksel olarak hazır olamanın yanında araç içindeki hislerini de geri kazanmaya ihtiyacı var.

Soru:Nick’in Belçika da takımın çevresinde olmasından memnun musun?

EB:Takımın kararına uyduğu sürece,iyiyim.

Soru:Buraya dönmesi senin için sürpriz miydi?

EB:Evet,biraz.Tahminim ,kararı ihlal etmek istemez.

Soru:Graja girmek için izinli mi?

EB:Tabiki,halen kontrat altında.

Soru:Sezonun bu periyodunda acami bir sürücü ile Nick’in değşiminin riskli bir durum olduğunu düşünmüyor musun?

EB:Evet,riskli.İlk pozisyona dönmek istiyorsan risk almalısın.Heyetimle bu yönde gitmem doğrultusunda karar aldım çünkü biz bazı tecrübeleri olan ve yeterli olmayan üç sürücüye sahibiz.Ve gerçek şartlar altında onun kendini değerlendirmesi adına iyi bir yol olabilir.


Yorumlar

  1. Alican Akpak avatarı

    Hrt den kovulan pilot derken ? Chandhok ile mi karıştırdın ? Ayrıca,Chandhok'un gitme sebebi de Yamamoto'nun üstün Sponsor ücretidir… Zaten Bruno da bugün ne olduğunu gösterdi 🙂 İlk Hafta sonunda takım arkadaşını geçmeyi başardı. Bence geleceğin şampiyonu olabilir…

  2. Bu adam ne yaptığını bilmiyor,HRT den kovulan pilotu Renaultun koltuğuna oturtuyor,beyni sulanmış,Nick tazminat davası açsın bunlara ..

  3. Rock'n  CoK€ avatarı

    alacan taşı vuracan kafasına.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir