Schumacher: "Tecrübem Olsa da 3 Tekerlekli Aracı Sürmek Zor"

yazar:

kategori:

Alman pilotun Mercedes’inin sağ arka tekerleği, Malmedy ve Rivage arasında çıktı ve Schumacher, bunun sonuncunda bariyerlere çarparak Q1’de piste çıkış turunda günü tamamladı.

Schumacher: “Açıkçası bugünkü sıralamayı böyle bitirmeyi dilememiştik ama üç tekerlekle sürmesi kolay olmuyor; (geçmişte) Spa’da böyle bir tecrübem olsa bile (1998’de Coulthard ile kazasından sonrası)”

“Şakayı bir kenara bırakırsak bu kesinlikle olmaması gereken bir şeydi. Ama burası Formula 1. En yüksek seviyede çalışıyoruz ama yine de böyle şeyler olabiliyor”

“Önce ne olduğundan emin değildim. Birden bire arka tarafı kaybetmiştim ki olayın hemen ardından bu yüzden takımdan özür dilemiştim. Ama sonrasında bir tekerleğin çıktığını gördüm ve kontrolümü kaybetmemin nedenini anladım”

“Kötünün içinden iyi bir çıkarmaya çalışırsak yeni set lastiklerim var. Yarın için gidilecek tek yön: Ön taraf”

Bu arada Schumacher, %107 kuralına takılan diğer pilotlarla birlikte yarınki yarışa katılabilecek

Takım Patronu Ross Brawn ise Schumacher’in tekerleğinin neden çıktığını tam olarak bilmediklerini söyledi.

Brawn: “Neler olduğuna tam olarak bakmamız gerek. Ama sağ tekerlek bağlantısında ters giden bir şeyler olmalı. Bunun tekrarlanmaması için bu gece dikkatlice bunun üzerinden geçmemiz gerek.”

Schumacher’in takım arkadaşı Nico Rosberg ise Mercedes’in değişken koşullardaki hâkimiyetini övdü.

Rosberg: “Çok zordu. Şartlar sürekli değişiyordu; kurudan ıslağa sonra kuruya, yağmur lastikleri, geçiş lastikleri ve oluksuzlar… Her şey vardı”

“Ama ilginçti ve bugünden en iyisini çıkardık. Takım stratejide bana çok yardım etti. Çizgiyi geçen son adam bendim ki bu iyiydi. Çünkü bu şekilde en kuru pistte tur attım ve her şey yolunda gitti.”

“Yarın kuru zemin için ayar yaptım. Muhtemelen yarın yağmur yağabilir ama sorun değil. Her koşula hazırız”


Yorumlar

  1. Spa da herşey olur Belki Yarışı Schumacher bile kazanabilir 🙂 20. yılda belki ekstra bir performans artışıyla podyuma dahi çıkabilr (inşallah)…söylediklerinden de kendine güvendiği belli oluyor…

  2. Brawn takımın bu hatasını affettriemk için araca özel bir güncelleme yapıp biraz daha performans artıracak birşeyler yapmıştır umarım dün gece.
    Ben olsam o lastiği oraya takamayanı lastik ısıtma battaniyesi olarak kullanırdım artık.

  3. Yani %107 takılan pilotların önündemi arkasındamı başlayacak..

  4. Şumi yarın kaçıcı başlayacak Maldonado falanda ceza aldı

  5. schumi espriyi güzel yapmış konikti ama işin ciddi tarafı hiçte öyle değil böyle bi ihmal olmamalıydı Mgp gittikçe taraftarlarının gözünden düşüyor böyle basit hatalar büyük şeylere nden olabiliyor Mgpnin kendini toparlaması lazım gece gündüz çalışıp aradaki farkları kapatmaları lazım bu sezon içi testleri de geri dönsün ya yoksa red bull geçilemez gibi

  6. klasik yurdum insanı bakış açısı, rosberg'le ne alıp veremediğiniz var harbiden.schuminin performansını rosberge yüklüyorsunuz, adam işinde gücünde.schuminin yetenekleri sorgulamak için demiyom ama schumi gerçekten çok zor duruma çünkü f1'e uzak kaldıktan sonra kariyeerindeki en güçlü takım arkadaşıyla karşılaştı.ama geçen seney göre gözle görülür derecede iyi bence, onu kesinlikle 2012'de görmek isteyen taraftayım.rosberg de umarım seneye kazanan bir araca oturur

  7. budur.nokta atışı tespit ve soru.

  8. Scumi Mercedese gelince Ben vatandaşım schumiyi değil Hakkineni severdim diyen adamdan ne beklenir?

  9. yav kardeşim taktınızmı roberg ime
    adamım her zamanki gibi saat gibi dakika gibi saniye gibi şaşmadı alonso ve button ın boşluğunu değerlendirdi.helal olsun ******n ak sütü.gibi gururlanmamak elde değil.

  10. Shad0w-20th Race! avatarı
    Shad0w-20th Race!

    Hatırlarsanız geçen sene Malezyada böyle bir olay olmuştu tekerlek fırlamamıştı ama kenara çekmek zorunda kalmıştı.Sonradan öğrendik ki lastigi somunu iyi sıkışmamış…Bu 2 oldu.Ama yine de Schumi ye güveniyorum.Iyi taraf olarak lastik falan iyi güzel de bence en iyi taraf Schumi bize yarın zevkli bir yarış izletecek gibi geliyor bana…

  11. M.Schumacher  avatarı

    Hayırlısı buymuş , bakalım yarın bizi neler bekliyormuş hacı .

  12. Bu özel günde böyle olmamalıydı. Her neyse yapacak birşey yok, sağlık olsun.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Umarım Bu Dediğin Olay Sadece Bugünlüktür 🙂

  14. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Yarış içinde pitten çıkışta böyle bir şey olsa anlarım da, bugün olan gerçekten kabul edilemez ve tam bir beceriksizlik örneği.

  15. Kötünün içinden iyiyi hep beraber çıkaralım

    çıkmadı ama? yazık oldu.

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sanırım Schumi önümüzdeki seneler için kendine kredi topluyor 🙂 (anladın sen orayı)

  17. yok yok var bu spa da bişey geçen sezonda barrichello burda 300. yarışına çıkmıştı tam ilk viraja kadar 300 metre gitmişti e michael de bugün tam 20 saniye hızlı gitti anca e yeter buna da şükür…

  18. Kötünün içinden iyiyi hep beraber çıkaralım:)
    Şimdi sıralamalarda hertürlü lastik kullanıldı. Oluksuz lastiklerle tur atanlar yarın startı bu lastiklerle başlayacaklar eğer yağmur yağmazsa.
    Yağmur yağarsa bu işten Schuminin karı ne olacakki?
    Sanırım; 2 set Kullanılmamış yoğun yağmur lastiği var, kazada üstündekiler geçiş lastikleriydi onları sayarsak 1 set kullanılmamış geçiş lastiği var, 2 set oluksuz lastiği var.
    Yağmur yağınca lastik hamur zorunluluğu kalkacağı için bu işten nasıl avantaj sağlayacakki?

  19. Hayır yanılmıyorsun. Aynen bir **** gibi davranıyor her defasında 🙂

  20. Deli_ Manyak avatarı

    adam beşinci olmuş fernando ve jenson ı geçmiş daha gülmesinde ne yapsın bir garipsiniz herşeyin arkasında art niyet aramayın…

  21. Mercedes "daha ne kadar sinirlerimizi bozar diye" merak etmeye gerek yok çünkü her an her saçmalık olabilir! delirdim resmen… 20. yıldönümde böyle mi olacaktı 🙁

    ama ne olursa olsun, yarın yağmurun da yardımıyla, büyük bir tırmanış izleyeceğimizi biliyorum. startta en az 5 araba geçer gerisine de Allah kerim

  22. Bence de öyle sana katılıyorum galiba çaktırmadan psikolojik savaş içerisinde sonuçta 7 kez dünya şampiyonu bi takım arkadaşı var ve bi yerden sonra rakipler. onun işinin yolunda gitmemesi akabinde benim için harkulade bi gündü gibilerinden nispetvari açıklamaları akla senin dediğin tavır içerisinde olduğunu getiriyor ve bu genelde böyle oluyor ama çok görmemek lazım kolay değil adam f1 de halen idol ve dolayısı ile bi dakika burda ben de varım gibi atraksiyonlara girmesi anlaşılır bi durum

  23. Güzel espri
    Yarın hafif yağmur altında yada ıslak zeminde Schumiden güzel şeyler bekliyorum
    Haydi adamım bas gaza 😀

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedesde Galiba Lastiği Tutan Somun Kalmamış Yapıştırıp Göndermişler…Güveniyoruz Schumiye..

  25. tam koltuğa yaslandım bi baktım schumin aracı pert o somunu oraya kim takamadıysa yarın yarışta somun diye onu oraya tak ey brawn.

  26. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    [quoteSchumacher: "Açıkçası bugünkü sıralamayı böyle bitirmeyi dilememiştik ama üç tekerlekle sürmesi kolay olmuyor; (geçmişte) Spa'da böyle bir tecrübem olsa bile (1998'de Coulthard ile kazasından sonrası)"]

    adamım espriyi patlatmış 🙂
    yalnız şu rosberg'in tavrını beğenmedim açıkçası,
    dikkat ettinizmi bilmiyorum ama ne zaman Schumi bir sorun yaşasa hemen kendince (rosberg) gülücükler saçıyor (belkide ben yanılıyorumdur.)

  27. Güzel espri. Çok beğendim bunu

  28. "üç tekerlekle sürmesi kolay olmuyor; (geçmişte) Spa'da böyle bir tecrübem olsa bile"

    bu adama hastayım. tek cümlede hem david'e selam yolluyor, hem mercedes'in beceriksizliğini ilan ediyor, hem de kazanın kendisinden kaynaklanmadığını açıklamış oluyor.

    brawn her zamanki gibi yenik futbolcu ağzıyla "bundan sonra…." diye başlayan cümleler kurmaya devam ediyor.. olan yine schumi'ye oluyor, başka kimseye değil.

  29. nico efendi keyfin tabi gıcır olur schumacher in yaşadıklarının yarısını yaşasaydın böyle konusurmuydun acaba veya aldığın puanların yarısını toplayabilirmiydin acaba yazık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir