Vettel Belçika'da Podyumun Zirvesine Geri Döndü

yazar:

kategori:

Red Bull’un duble yaptığı Belçika’da Mark Webber 2. olurken onu etkileyici bir yükseliş gösteren McLaren’den Jenson Button takip etti.

Ferrari’den Fernando Alonso, podyum için adaydı ama Button’a geçilince 4. sırada kaldı.

Yarışın kalkışı karmaşık ve temaslarla dolu oldu. O karmaşa içinde kalkışta sorun yaşayan Mark Webber, kendisini bir anda 8. sırada, topluluğun içinde buldu. Nico Rosberg ise ilk virajın çıkışında 2. sıraya kadar çıktı ve Eau Rouge’nin ardından düzlükte önündeki Sebastian Vettel’i geride bırakarak sürpriz bir şekilde liderlik koltuğuna oturdu; arkalarında Felipe Massa, Hamilton ve Alonso bulunuyordu.

Rosberg’in liderliği çok uzun sürmedi ve 3. turda Vettel’e geçildi. Öte yandan Red Bull’lar lastiklerinde sorunlar yaşadı ve Webber daha 3. turda, Vettel ise hemen sonrasında pite girmek zorunda kaldı.

Mercedes’ten Rosberg yine ilk sıraya yükselmiş oldu. Alman pilotun arkasındaki Massa, Alonso ve Hamilton birbirlerine çok yakındı ve Alonso, geç frenle takım arkadaşını geride bırakmayı başardı. İki takım arkadaşı mücadele ederken arkadaki Hamilton, momentumunu kaybeden Massa’yı geçti.

7. turda Alonso, Kemmel düzlüğünde Rosberg’i geçip liderliğe yükseldi. Hamilton da aynısını bir tur sonra gerçekleştirdi.

Red Bull’da lastikler hemen değişirken Ferrari ve McLaren, sırasıyla 8. ve 11. turlara kadar bekleyebildi. Red Bull’un erken pitstopları daha çok işe yaramış göründü. Hamilton lider olarak pite girdiğinde Vettel, Blanchimont’ta Rosberg’i geçip ilk sıraya çıkıyordu. Bundan kısa bir süre önce ise Webber, Alonso’yu cesur bir atakla geçiyordu; çünkü ikili Eau Rouge’ye birlikte girmişlerdi. Bu geçişin ardından Alonso, sonraki turda Webber’i geride bırakıp yerine tekrar döndü.

13. tura gelindiğinde Hamilton’un yarışı, Kamui Kobayashi ile teması sonrasında sona erdi. Les Combes’e gelinirken olan kaza sonrasında güvenlik aracı piste girdi.

O anda Vettel hemen pite girdi ve bu şekilde güvenlik aracı sonrasında Alonso lider olsa da temiz lastikleriyle İspanyol pilotu geride bıraktı.

O andan sonra Vettel farkı açtı ve kendi yarışını çıkardı. Son bölümde hafta sonunun sert lastikleriyle mücadele eden Alonso’nun temposu düştü ve önce Webber’e, sonra da güçlü gelen Button’a geçildi.

Yarışa en geriden başlayan Michael Schumacher, Spa’da yine parladı ve damalı bayrağı son turlarda geride bıraktığı takım arkadaşı Nico Rosberg’in önünde 5. sırada gördü. Adrian Sutil ise 7. oldu.

İlave pitstop yapmak zorunda kalan Massa, 8. sıraya düşerken onu Renault’tan Vitaly Petrov takip etti.

İlk 10’u, Formula 1’deki ilk puanına kavuşan Williams Pilotu Pastor Maldonado tamamladı.

Bruno Senna, etkileyici sıralama performansının ardından yarışta 13. oldu. Brezilyalı pilot, kalkıştaki fazla iyimser hamlesi ile ilk virajda büyük tehlike yarattı. Jaime Alguersuari’ye çarpan Senna, Alonso için de tehlike yarattı; sonunda pitten geçme cezası aldı. Biz ceza da Virgin’den Timo Glock’a geldi. Alman pilot yine kalkışta bir başka kazaya neden oldu.

 

Yarış Sonucu

Sıra Pilot         Takım                      Derece
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h26.44.893
 2.  Webber        Red Bull-Renault           +     3.741
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +     9.669
 4.  Alonso        Ferrari                    +    13.022
 5.  Schumacher    Mercedes                   +    47.464
 6.  Rosberg       Mercedes                   +    48.674
 7.  Sutil         Force India-Mercedes       +    59.713
 8.  Massa         Ferrari                    +  1m06.076
 9.  Petrov        Renault                    +  1m11.917
10.  Maldonado     Williams-Cosworth          +  1m17.615
11.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1m23.994
12.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1m31.976
13.  Senna         Renault                    +  1m32.985
14.  Trulli        Lotus-Renault              +     1 lap
15.  Kovalainen    Lotus-Renault              +     1 lap
16.  Barrichello   Williams-Cosworth          +     1 lap
17.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +     1 lap
18.  Glock         Virgin-Cosworth            +     1 lap
19.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +     1 lap

En hızlı tur: Webber, 1:49.883

Yarış dışı

Pilot         Takım                        Tur
Perez         Sauber-Ferrari               27
Ricciardo     HRT-Cosworth                 13 
Hamilton      McLaren-Mercedes             12
Buemi         Toro Rosso-Ferrari           6     
Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari           1

Yorumlar

  1. Schumacher ile ilgili yapılan olumsuz yorumlara bakıyorum da, çok cahilce ve bencilce yapılmış yorumlar.
    Bu arkadaşlara tavsiyem, en azından 5TL verip bu ayki F1racing dergisini almaları olacak.
    Dergide efsanenin 20 yıllık kariyeri boyunca mücadele ettiği rakipleriyle yapılmış söyleşiler bulacaksınız.
    Saygıyı, büyüklüğü ve nasıl efsane olduğunu bir de rakiplerinin ağzından dinleyin okuyun lütfen! Belki bunlar biraz yardımcı olabilir…
    Hiç kimse ile kıyaslanamaz… Onu diğerlerinden ayrı tutmayı bu arkadaşlar da öğrenecekler sanırım…

  2. Evveeettt eninde sonunda olucagi belliydi belliydide biraz gec kaldi o yuzden bazi sabirsiz ve cekemeyenler laf yetistirmekte gec kalmadilar ama bu schumi borumu 7 kere dunya sampiyonu ya yeddddiiiiiiiiii kere iyi bakin iyi dusunun ondan sonra laf sokmaya yada karalamaya calisin bee bu takoz mercedese ragmen 42 yasina ragmen iste alin size bir efsane resitali yaw kardesin kiskanacaginiza olayin zevkine varin derim cunku ne yaparsaniz yapin onu durduramassiniz bugune kadar durduramadiginiz gibi birde aklima su geliyor acaba rosbergin yerinde schumi start alsaydi ne olurdu ve birde schumi bunu yagmur yagmadan yapti buraya dikkat gelelim yarisa vettele webbere ve redbula ilk tebrik sonra yarisin basina heyecan katan massaya hamiltona alonsoya ve rosberge hamiltona yazik oldu bence yaris disi kalmasa belkide heyecan daha cok surecekti son yillarda izledigim en guzel en heyecanli ve en kaliteli yaristi spa hele hele keske birde ciplak gozle gorebilme imkaniniz olsaydi inanin tadina doyum olmadi yarisin basinda rosberg superdi gercekten helal olsun adama yarisin basinda o yaptigi ataklar hele helede vettele yaptigi atak superdi rosbergi pek sevmem ama bu yarista cok begendim gerci redbulun lastikleri isitinca hemen yerini geri aldi ama rosberg cok iyiydi taki schumi gelip onu gecene kadar ama cesaretine hayran oldum rosbergin alonso ise yarisin basinda neredeyse hamiltondan bile agresif ve istekliydi bir ara dedim hamilton ferrariyemi gecti yada schumi genclesip ferrari koltugunami oturdu ama yaris ilerledikce alonsoda digerlerine uydu button yine arap ati gibi sonradan acildi cok akilli yarisiyor helal olsun kisacasi seyir zevki olarak sezonun en iyisiydi ins spa surekli f1 de kalir ve darisi monzoya monzadan sonrada diger yarislara iyi seyirler

  3. Aynı durumdayım.
    Sim. lerde SPA'yı seviyoruz.
    Kim bulursa paylaşsın. 🙂

  4. Evet 400 ün devrildiği bir puan durumu akılları şaşırtıyor, karıştırıyor. Daha neler göreceğiz kim bilir.

    F1, yarış makinelerinin dünyasında en önemli şey olan alt yapı'yı ileriye doğru taşıyan bir takım söz konusu. Ortalıkta dolaşan limitler değil limitleri belirleyen bir takım söz konusuydu. Buda diğerlerinin en büyük handikapı idi. Zorlandıkları, başaramadıkları benzer alt yapıyı kurgulayıp üstüne de koymaları gerekliliği. Bu sene başaramayacaklarını zaten biliyorduk sadece acabalar içinde kaldık bazen. Redbull'un alt yapılarını korumaları en önemli faktör. Şimdi ki limitlerini geliştiremeyeceklerine inanırlarsa herşey tersine döner. Diğer taraftan Ferrari, Mclaren, Mercedes için 1 sene daha kayıp ama ideal aracın üretiminde elde çok önemli verilerin oluşması. Gelecek yıl bu takımlardan biri yenmeyi başarabilir de hepsi yine geri kalabilirde. Biri için tabanı koruyup üstüne inşa söz konusu iken diğerleri henüz o tabana ulaşmaya çalışıyor. Ve F1'de en büyük hikaye gelecek seneye odaklanıyoruz kısmıdır.

  5. Bunun spor taraftarlığı bakımından bu milletin fertlerinin ekseriyetle mutlaka bir tarafa yönelik olma, kendini bir tarafta hissetme anlayışının…batı kültürü, spor takipçiliğinden farklı olarak nedeni olabilir. Bu sebeple tutulan taraf sporda bir şekilde olmadığında ya sporu terketme yada kendini başka bir taraftarlığa kenetleme şeklinde devam ettiği görülebiliyor. Bu asla hakaretvari bir bakış açısı değildir fakat bence en önemli şey olan spor yani bizim alanımızda motorsporları kültürünün alt içeriğini dolduran önemli bir olgudur.
    Çeşitli şekillerde 'motorsporları kültürüne' sahip olamadığımızın ifadesi işte bu sebeplerle spor takipçilerini de kapsamaktadır.
    Geriye kalan bilgi, veriden uzak olan kesimi siz düşünün.

  6. Ticari hak sahipleri, yöneticiler için en geçerli olan paranın miktarı olduğu sürece malesef ki bizler temenni ve hatıralarla yetinmek durumunda kalacağız.

    Evet ifade ettiğiniz gibi. Her çetin pilotun yanında yarışanın çektiği sıkıntılar, belki sadece hayat şartlarını şu 2 yılda çok güzel idare ediyor Rosberg. Büyük bir sınav veriyor ve bence iyi idare ediyor onun şahsı yönüyle bakınca. Takdiri tüm hislerle hak ediyor. Bunlar ona çok şey kazandırıyordur.
    Her yarışçı akıl sağlığını koruyamaz.
    Geniş bir manada Rubens'in kariyerinin devamında tecrübe ettik bunları.

  7. yoruma genel anlam da katılırım yalnız webberin sözleşme aradan önce olmuş. ve ayrıca dediğin gibi birşey olmuşsa webber yakında bunu basınla paylaşır.

  8. Tebrikler Vettel ve Redbull, bu sezonu domine ettiler, tum takimlarin onlerinde saygiyla egilmekten baska careleri yok, bizden de saygilar 🙂 Yaris gayet guzeldi, F1`in neden boyle pistlere ihtiyaci oldugunu umarim ticari hak sahipleri gormustur de Turkiye`yi de tekrar takvime sokarlar!n Hamilton kendi hatasindan yaris disi kaldi, keske dikkat etseydi sol tarafina, daha fazla heyecan yasayabilirdik devam etseydi, Alonso yarisin ilk bolumunde fena degildi ama sonrasinda lastiklerle beraber onunda performansi dustu, Webber ile Buttun bazen ikiz kardesler gibi oluyorlar, ayni seyleri dusunup yapip basarili oluyorlar, dunde gerilerden iyi yukseldiler 🙂 Tabi en iyi yukselisi suphesiz 20. yilini kutlayan Schumi yapti, tebrik ederiz, tabi Mercedes`in Rosberg`e yakit tasarrufu talimati kesinlikle Schumi`ye yol verelim manasi tasiyordu, bundan once tek sira numarasini ve kirmizi tepe yi 2 sezon kendi rizasiyla Schumi`ye veren Rosberg bunu da sorun etmedi, bence tebrik edilesi davranislar bunlar, onuda tebrik ederiz..

  9. ne gözden kaçması ya zaten serhan söyledi yarış esnasında bu bilgiyi :p

  10. Yavaş yavaş anlamaya başladınız

  11. farkına vardınız mı bilmiyorum, brunonun aptalca hatası startta bazılarının kazanmasına, bazılarınını kaybetmesine yol açtı, yarışın adamı oldu bence.böyle basit hata yapılır mı ya, algersuarinin yarışını da mahvetti ayrıca.

  12. önüzdeki seneyi bırak bunlar 2014 ekadar geçilmez 🙁 🙁

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    evet haklısın bu konuda,
    ayrıca kendi yaptığı bazı yarışlarda hatalarıda var (bunuda ekleyelim)

  14. geçen yılda bu kadar puan toplayabilirdi ancak dayanıksızlık en büyük problemleri oldu geçen yılki araç ta böyle dayanıklı olsaydı bence bu kadar fark yine olurdu

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    arkadaşlar gözlerden kaçan bir ayrıntıyı daha sizlerle paylaşmak istiyorum,
    Spa yarışını Vettel'in kazanmasıyla birlikte puan ve puan farkını gördünüzmü?
    demem o'ki Vettel'in geçen yıl şampiyonluğa ulaştığı puan 256 idi,
    şimdiki 2011 senesi puanı 259,
    yani 2011 sezonunun bitmesine 7 yarış kala geçen yıl ulaştığı puanından 3 puan önde,
    bu korrkunç bir istatistik,
    kim ne derse desin Vettel zaman geçtikçe üstüne koyarak hem kendini geliştiriyor hemde rakip makip dinlemeden kazanmaya devam ediyor,
    korkarımki seneyede Adrian Newey önderlliğinde yine bir icat bulup şampiyon olabilirler.

  16. ya nedir bu rosberg sevgisi arkadaş çözemedim gitti tamam iyi pilot kötü değil de çok abartılacak bi yönü yok şu ana kadar gözle görülür bi başarısı yok bence dün iyi start aldı ona bi şey demiyorum ama çok abartılacak yönleri yok ama bazı arkadaşlar schumacherin f1 e girişini sorgulayıp rosberg oraya başarısıyla geldi demesi bile tuhaf rosberg napmış schumacherin yaptıklarının fazlasını mı rosberg willams koltuğuyla başarıyla geldi ama f1 de büyükbir başarısı olmadı olmasını isterdim ama olmadı işte abartmayalım bu kadar rosbergi

  17. valla bu sitede kimse senin gibi yakışıksız ve IRKÇI ifadeler kullanmıyo ayrıca içecek firması demekle meşrubatçılar demek arasında bi fark vardır bir bayana bi KARI dersin bi de HANIMEFENDİ aslında orda kendi efendiliğini belli edersin hanımınkinden çok bilemem anlatabildim mi

    hamilton meselesine gelince hamilton yarışta yaşadığı ki BANA GÖRE haklı olduğu bi konumda şakayla karışık burada ırkçılık yapılıyo gibisinden saçma ve talihsizce bi açıklama yapması senin onun rengiyle ilgili öyle itham kullanmanı gerektirmez ve yakışık almaz.Sonuçta ALLAH vergisi.

    Biliyorum ki site yönetimi işine geldiği zaman hemen müdahale eder bu olaylara ama söz konusu hamilton ve redbull racing olunca onlarında ne kadar tarafsız oldukları ortaya çıkıveriyor…..

    valla açıkçası sen daha önce de buna benzer yorumlar yazdıysan kesin cevap vermişimdir yoksa bi alonso fanıyla muhabbetim olmaz selam vermeye bile gerek yok bence

  18. Rock'n  CoK€ avatarı

    rosberg ilahh rosberg tanrıı rosberg en iyisiii 😀 devamıda gelecek sen daha durrr…. 😀

  19. bir insan kendini bu kadar küçük düşürebilir ancak
    sen git hollywood da senaryo yaz.buralarda bozuk para gibi harcanma

  20. Jet-man bakıyorum izdivaç programlarını ezbere biliyorsun 🙂

    Kim bilir belki bir gün o programlara katılığ aradığın aşkı(rosberg) bulabilirsin XD

  21. Rock'n  CoK€ avatarı

    jetman, nihat, taner survivora katılırsa ne olur?

    *
    Nihat: Anamı özledim 🙁
    Taner: Hey adamım gaplumbagaya bak 😀
    Jetman: Schumi rosbergi çoktan geçmişmidir acaba?

    *
    Nihat: Jetman gardaş niye dalgınsın?
    Jetman: Rosberg dünya şampiyonluguna oynuyorduda onu merak ediyorum…
    Taner: Bag bag gaplumbagaya bak 😀

    *
    Taner: Jetman goşşş jetmannnnn goşşşşşşş schumi rosbergi geçmiş guşlar söylüyoooooo 😀
    Jetman: Yok yok geçememiştir schumi kim ki ya?
    Nihat: Vazgeç Gönlüm….

    *
    Taner: Gaplumbaga yürüyoooo 😀
    Jetman: Rosberg bundan hızlı gider kaplumbagada kim ki?
    Nihat: Bu fitne fesat işler beni üzüyor.

    3 lü oyun ve kazananın ödülü belçika gp de 3 gün geçirme…

    Nihat: Aahhh Alllah'ımm dayanamıyorum..
    Taner: 300 500 Jetman bizi diskoya götür 😀
    Jetman: Dayan rosberg geliyorum seninle beraber dertleşeceeeezzzz

    😀 .

  22. aşk tesadüfleri severmiş ne alaka zuhal yopalla evlenme programındamı konuşuyoruz.
    doğru söylüyorsun adamın nasıl efsane olduğu gün gibi aşikar.

  23. Rock'n  CoK€ avatarı

    katılıyorum rosberg iyi pilot ama jetmanın yaptıkları ortada adama bişey anlatamıyorsunki.. oo jetman ooooo jetman yeah 😀

  24. Rock'n  CoK€ avatarı

    aşk tesadüfleri sever jetmannn 😀 rosberg f1'de hiç şampiyonluğa girişemediki o tür hırs lar vs. şeyler yapsın 😀 zaten onun adı o yüzden efsaneye ya bende onun yerinde olsam bende aynısını yapardım 😉

  25. massa ya yazık ettiler 🙁 hala anlamadım 3.pitstobu niye yaptılar…bu yıl klasikleşen ferrari strateji hatası..yapacak bir şey yok…ama alonso massa yı geçtiği an massa nın şevki azalıdı adam yarıştan düştü kolay değil alonso bütün takımı etki altına almış..ALONSO:%99.9 destek MASSA:%0.1 destek adamın yarışma isteğini azaltdılar Alonso takıma Bir geldi Pir geldi bitti takım Massa ya üzülme ye başladım nerde eski massa artık ilk 5 e girse sevinir oldum..durum çok acı…

  26. bu red bull a kim dur diyecek bunlar monza da da kazanırlar adam sırf spa-monza ikilisi için kimsenin uğraşmadığı kadar uğraşıp yeni kanatlar geliştirmiş biz ise hala vettel in kaza yapmasını bekliyoruz…yazık 🙁

  27. burada sağ duyulu yorum yapanlara katılırım.schumi zaten geçecekti belkide ama o telsiz konuşması bir çuval inciri berbat etti.schuminin rosbergi geçmeside doğal olacaktı çünkü rosbergde sert schumide yumuşak lastik vardı.yani avantaj ortalama 1,2 sn (sertle yumuşak hamur farkından)schumideydi.sc girdiğinden schumi ön grubla aradaki saniye farkını kapattı sc içerdeyken pit yaptı.ve kullanmadığı yumuşak setlerle avantaj elde etti.dolayısıyla yarışın başında hızlı turlar atan rosberg ve aynı zamanda alonso sc.nin bir nevi kurbanı oldular.rakipleriyle açtıkları zaman farkı eridi gitti.
    bunu göremeyenler bakar kördür.

  28. Rosberg şampiyon geldide bir yeremi geldi F1 de Hamiltonda şampiyon olarak geldi bak en azından bir şampiyonluğu var onu geçtim yarış birinciliği var.Senin rosbergin neyi var sıfır kaç yıl geçti 4-5 yıl geçti altında iyi araba yoktu masallarını geç Alonsoda renaultta altında iyi araba yoktu örneğin ama 2-3 yıl sonra ferrari ile başa baş mücadele edicek aracı alonso nunda yardımı ile başardı ve şampiyon oldu senin pilotunda o yetenek varmı oda yok sıralamada bir üstünlük sağlıyor o kadar yarışa gelince kamyon şöförü hız limiti belli geçişleri belli daha ne 🙂

    Ha bu arada Yarışlarda en çok geçiş yapan bu seneki pilotlar arasında Schumi 4.sırada Rosberg nerde 9.sırada 4 ile 9 arasında fazla fark yok ama biri xx geçiş yaparken diğeri x geçiş yaparsa farkta çok olur tabiki 🙂

    20 yılda her pilotun hatası olabilir senin Rosberginde 20 yıl tek başına padoktaki lider takımlarla ve onların klass pilotları ile baş etsin sonra görürüz hatalarını senin adamın risk aldığı nokta yokki hataları olsun 🙂

    Atatürk sporcunun cevik ahlaklısını severim demişte bunu senin taraftarlığın için dememiş :)Bence ordaki anlatılan ifadeyi anlamak lazım yorumlamak değil:)

  29. Arkadaş abartıyorsun ama biraz…

  30. rock ın coke
    schumi nin spora girişi bile tesadüfen birinin yedeği olarak geldi f1 e.mükemmel bir başarı gösterip gelmedi.tesadüf işte.dikkatinizi çekerim.
    rosberg nasıl geldi gp2 de şampiyon oldu ve gp2 rekorkarı kırdı o yıl.yani gökten zembille inmedi rockın coke yada birinin yedeği olarak gelmedi.
    ayrıca rosberg hiç diskalifiye olmadı.hiç garaj basmadı.hiç aracını bilerek yol ortasında bırakmadı.kimseyi ölümüne pist dışına atmadı.vs.vs.vs.
    bakınız Atatürk ne demiş iyi ezberleyin ben sporcunun çeki çevik aynı zamanda ahlaklısını severim.

  31. sevgili ve saygıdeğer (quva) arkadaşım senden rica ediyorum lütfen beni bir daha ikaz etme.
    ben bu çizgide yazacağım hep ve uslubum bu olacak.Ferrari taraftarı değilim Alonsoyu destekliyorum.

    @crasher siz hep benim anti mesaj yorumcum oldunuz ve misyonunuza devam ediniz.
    gelelim size söyleyeceklerime.sizlerin hoşuna giden ve benim uslubumla yazayım sayın hamilton redbul takımı için bir içecek firması demedimi..
    ve sayın horner da evet hamilton doğru söylüyor biz bir içecek firmasıyız demedimi bizler içeceğe genel manada meşrubat demiyormuyuz..
    bundan neden alınıyorsunuz ve tiye alındığınızı düşünmektesiniz gurur duymanız gerekirken.
    ben şahsen 2 sene boyunca bir içecek firmasının dominant bir şekilde pistte rekorları alt üst etmesinden gurur duyuyorum tüm yarış takımları ile alay edercesine..
    bir çok üye Alonsoya ve başka pilotlara farklı hitap ederken nerelerdesiniz..bunlarıda dile getirin

    gelelim sayın hamiltona adam çıkıp demedimi beni rengimden dolayı suçluyorlar diye düşünüyorum..
    yoksa kimsenin dini dili rengi ideolojisi konumuzda değil.

    benim saçma sapan yorumlar yazdığım düşünen sevgili @vettel 92 evet bunları düşündüğüm ve düşündüklerimi aynen yazdığım için burada sivriliyorum ve bunlar gerçekleri görüp yazmamı değiştirmeyecek webberi durdurmak için sert hamur takan zihniyeti ve ingilteredeki gibi sakın geçme hallerini görmezden gelirken..almanyadaki ferrari olayını ayyuka çıkaran düşünceye alkış tutuluyorsa evet ben saçmalıyorum ve saçmalamaya devam edeceğim..

    şu anda vettel redbulla açık ara dominant bir şekilde pistlerin tozunu attırıyor sizlerin konuşma ve gurur duyma hakkınızı ve serzenişinizi anlıyorum..

    ama herkes aynı tipte makyajlı ve tornadan çıkan edada bir düzede yazamaz değilmi

    çok seslilik nerede beni asimile etmeye çalışmayın arkadaşlar

    görmezden gelin sizlerde düşüncelerinizi yazın yok illa yola getireceğiz diye bir düşünce de iseniz

    @herkül ve spa 2000 di sanırım gibi üyelerden başlayın önce,ben onların yanında anti bir fan ve takım yorumu yapamam bile.

  32. evt bi bakıma haklısın ama yine de aynasına baksaydı bu kaza olmazdı

  33. Kralın krallığının bir gösterisi, dersi gibiydi… Artık kim nasıl görmek isterse.
    O bir çok pilotun hiç yapamadığı, sayıca az olanların da ömrü boyunca sadece bir kaç defa yapabildiği şeyleri belirli aralıklarla yapıyor, bizim gözümüze hep sokuyor, gönüllere kazıtıyor.
    Yarış ömrüne beraberce şahitlik ettiğim 20. yıl da ancak böyle güzel şereflendirilebilirdi. Daha iyileri için sabır göstermek den ötesi geçerli değil. Seyrine çok şükür demekten öte az şey var. Bu günü de gösterdi ya…
    Şu son günde Jenson gönlümde bir kez daha yer büyüttü. Helal olsun…
    Ve evet tekraren, hızla yaklaşan en genç çifte şampiyonu izliyoruz adım adım. Bayrağı tekrar alman pilotlar tarafına taşıyan çocuğun adımları sürüyor ve devam edecek gibi de duruyor. Tabi rekorlar kırılmak, bir millet sevinip diğerleri üzülmek içindir.:) Bu çocuktan devamı gelebilir, bizle büyüyebilir, akılları değiştirebilir.. arkadaş.
    Bunlar dışında SPA'nın haşmeti altında kaldı herşey bana göre.
    Günün tek bir cümleyle özeti; King of the SPA

  34. hep böyle parça pinçik yazıyom ama burda alonsoya sallayan yok. sorun el nano ve ırkçılığı ve bu ilk de değil.

  35. hamilton da hatasını kabul etmiş daha neyin bencesi.

  36. acıyı ve kini kusarlarmış espri yaptığını sanıyon galiba. her malubiyetten sonra yok meşrubatçılar yok kavruk oğlan yok bilmem ne diye kin kusanın kim olduğu belli. ayrıca da siz bu işleri boş verinde önce bi taktik yapmayı öğrenin

  37. crasher haklı düpedüz ırkçılık yapıyor bu el nano. normal de vettel taraftarıyım ama rakipte olsa kimseye böyle şeyler yapılması hoş değil.

  38. hamiltonda kabul etmiş hatalı olduğunu daha neyi tartışıyorsunuzki

  39. hamiltonda kabul etmiş hatalı olduğunu daha neyi tartışıyorsunuzki

  40. Ama son sıradan kalkan herhangi birine geçilmedi, onun adı Shumacher 🙂

    Her ne kadar jet man in tavırlarından nefret etsem de bunun Rosberg hakkındaki görüşümü olumsuz etkilememesine çalışıyorum. Rosberg son derece iyi bir pilot, kim ne derse desin.

  41. hamilton ve kobayashi kazasında kobayashi hamilton suçlu demiş ama öyle değil bence.Bu normal bi yarış kazasıydı çünkü hamilton kobayashiyi geçtikten sonra onun öyle atak yapacağını düşünmemiştir ve hamilton kobayashiyi hiç görmedi ve virajı almak için idael çizgiden gitti bence abartılacak bir olay değil normal yarış kazası bana göre yanlış anlaşılmasın hamiltonu hiç sevmem mclarenide sevmem orası ayrı da neyse Forever SCHUMI

  42. rosbergin başlarda vettei geçtikten sonra diğerlerini arkada tutması ve hamiltonun kazası redbula dubble getirdi yoksa bence 1. hami olabilirdi… öyle yada böyle bu sezon burda biter redbulu ve vetteli şimdiden tebrik ediyorum ilk tebrik eden ben olim 😀

  43. ya arkadaşlar tamam ortalığı germenin bi anlamı yok ama rosberg süper denilebilecek pilot değil çok da iyi değil iyi işte jetman duymasın 😀 efsane dediğin SCHUMACHER gibi olmalı

  44. ii mi durduk yere insanların Allah vergisi özellikleriyle dalga geçen o suçlu biz olduk vay beee……

  45. Sevgili arkadaşım.Burada bulunma amacı sadece Fernando'ya sallamak hakaret etmek olan tipitiplere neden fırsat veriyorsun.Sayende içlerindeki acıyı ve kini burada kusuyorlar.İster istemez bizleri de müdahale etmek zorunda bırakıyorsun.Çoluk çocuğa laf anlatmaktan bıktık zaten bir de sen bunlara prim verme.birkaç yıldır f1 izleyen yeni yetmelerle bizleri de muhattap etme.
    Site yönetimden rica ediyorum.Pilotlara takılan lakapları zaten engelliyorsunuz bunlara kavruk kelimesini de ekleyin lütfen.
    Kusura bakma uslubunu sevmedim.Kullandığın usluptan dolayı çoluk çocuğun hakaret ve ithamlarını da sevmedim.Eleştirilerinizi daha başka dille ve uslupla burada anlatın.

  46. Rock'n  CoK€ avatarı

    yapma böyle jetman kızacak şimdi sana neler diyorsun öyle aaaa :))

  47. Rock'n  CoK€ avatarı

    mesele sadece o degil 24. sıradan başlayan birile geçildi 😉 bunu idrak edemeyen şahıslar var hala

  48. Bence Rosberg'in yarış performansı da olağanüstü. Bu yarışta iyi start aldı, 1. sıraya kadar yükseldi, iyi savunma yapıp pozisyonunu ve liderliği uzun süre elinde tuttu. Geçildiği pozisyonların hiçbirinde de yapabileceği bir şey yoktu. Yalnızca takım arkadaşı Schumacher olduğu için Rosberg yarışta kötü görünüyor.

  49. ya kardesim bu schumacher de cok oluyor en son sıraya koyuyoruz ordan bile gelip kendinden 19 sıra öndeki rosbergin ensesine yapısıyor bide utanmadan geciveriyor hemde rosberg takım emri takmaz en hızlı turlarını atarken ayıp yaw:) sen istediğin kadar sıralamalarda en iyi ol yarısta ortaya bir farklılık koyamadıktan sonra ne yazar neden bu yasa kadar biryere gidemediği belli rosberg in
    trullide alonsoyu geciyordu sıralamalarda oda rosberg gibi iyi bir sıralama pilotuydu ama yarıs dedinmi isler değisiyor bir kere daha gördük gerci sezon basından beri sürekli er meydanında yani yarısta schumacher daha hızlı turlar atıyor ve herseferinde geriden geliyor ya geciyor ya ensesinde bu kadarda olmazki hele bu sefer iyice abarttı sen gel 24.lükten bide rosberge kızıyorlar takım emri vardı gaz kesmedi hızlı turlar attı diye yaw kardesim adamın kanına dokundu kolaymı bir anda arkasında görünce bu da nerden geldi acaba turmu bindirdim farketmeden az önce filan diye düsündü galiba:)

  50. nico rosberg 27 haziran 1985 doğumlu stabil bir pilot.
    bakalım f1 de yetenekleriyle büyük takımların dikkatini çeken pilotlara michael schumacher rosberg in yaşındayken en iyi olmayan benetton da 2 dünya şampiyonluğu yaşamıs ve ferrari kapıları açılmış.gelelim fernando alonso ya renault takımında 2 şampiyonluk kazanmıs ve sahip olduğu yeteneklerle ferrari nin kapıları kendisine açılmış. gelelim levis hamilton a 2008 dünya şampiyonu o da sahip olduğu yeteneklerle mclaren altyapısından yetismiş bu büyük takımda kendine koltuk bulmus.sebastian vettel 23 yaş dünya şampiyonluğu adrian newey in olağanüstü dehasıyla tasarlamıs olduğu araca layık görülen vettel bunun karsılığında genc ve tecrübesiz yaşına rağmen beklentileri karsılamıs bundan sonra da üstüne koyabilecek yaşda ve konumda bir pilot.kimi raikkonen 23 yaşında yetenekleriyle mclaren in koltuğunda kendine yer bulmuş dünya şampiyonu görülüyorki basarı kolay kazanılmıyor ve kimse kimseye durduk yere kapılarını açmıyor siz iyiseniz yetenekli iseniz büyük takımlar sizi kadrolarına katıyorlar bir yere gelememisseniz bunun sucunu ona buna suc atarak değil kendinizde aramalısınız.hasetlik insanlara birsey kazandırmaz bir yarıs kazanmanın bile zorluğunu düsününce elde edilen büyük basarılara ancak şapka cıkarılır.43 yaşındaki bir pilot bugünkü onboard kameralardan da tekrar izledik böylesine performans ortaya koyuyorsa onun cok daha genc olduğu yaşlarda kazandıklarına hic sasmamak gerekir olağanüstü basarılar olağanüstü insanlar tarafından elde edilir.

  51. Rock'n  CoK€ avatarı

    burdaki yorumcuların hepsi 1 gunluk yorumcular degil palavra atma şimdi bize. ayrıca yorumların hepsi duruyor kimin ney için neye değindiğide duruyor. merak ediyorum seninle normal hayatta nasıl anlaşıyorlar ? 2 ekmek al demek için ne çaba harcıyolardır 😀

  52. Rock'n  CoK€ avatarı

    şŞşŞş 1…2…3…. ooo jetman bizi diskoya götür :Doooo jetman bizi diskoya götür 😀

  53. alonso sen bizi diskoya götür. meşrubat içir 😀

  54. Rock'n  CoK€ avatarı

    cevap vermez kardeşim boşuna uğraşma papagan gibi sayıklıyor aynı şekleri buna verilecek en güzel cevap jetman bizi diskoya götür 😀

  55. jetman acı varmı acı.

  56. Rock'n  CoK€ avatarı

    sen ilk ben ve arkadaşlarımın söylediklerine cevap ver ama sorunun tam yanıtını ver. adam akıllı olsun cevap bizimde seviyemizi düşürme 😉

  57. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Birazcık İki Taraflı Bakman Lazım Ama.Sadece Rosberg Tarafından Bakıyorsun Her Yoruma..Sizde Öyle Bakın Vs Deme Şimdi Biz Zaten Rosberg Kötü Bir Pilot Demiyoruz Ama Süper Bir Pilotda Demiyoruz Sıralama Turları Olağanüstü..Ama Yarışta O Kadar İyi Değil..

  58. aaa alonso paşanın dokunulmazlığı vardır bu sitede ama vettel nasıl da gösteriyo yarıştan sonra cevabı ona içine cuk diye oturuyodur zoruna mı gitti o meşrubatçıların yaptıkları yoksa çaylağın çifte şampiyonu yenmesi mi zoruna gitti açık ol yaa hangisi meşrubatçılar mı ağır geldi yoksa çaylak mı

    Not:böyle yazan birine böyle cavap verilir k bakmayın eğer yönetim duruma el atarsa benim yorumum da otamatikmen gider zaten amacım kimseyle dalga geçmek değil ama arkadaş haketti…

  59. İnan ki yanlışlıkla oldu.Bu kadar olur valla .Hakkını helal et kardeş

  60. son bi ekleme yok kavruk oğlanın kazası (!) yok vettelin pit stobu. lafa bak sanki vettel dedi onlara çarpışın diye ve bir türlü öğrenemedin ama bir kez daha hatırlatiyim. kavruk oğlan ya da çukulata renli değil hamilton,meşrubatçı değil redbull. bi öğrenemedin gitti.

  61. şimdi kimse schumiye durduk yere laf atmamışken konuda sadece schuminin rosbergi geçişi iken telsiz konuşmalarının olayı büyütmesiyle.rock ın coke denen şahsiyetin saçma yorumları mantıksız ipe sapa gelmez yorumları olayı büyütürde büyütür.

    şimdi rosbergi geçince şak şak şak bakın bakın geçti
    rosberge geçilince sorun yaşadı geçildiklerinin hepsindemi soun yaşadı el insaf.
    yerlermi ? kimse yemez

  62. yav senin bu jetmanla ne sorunun var ki jetman aşağı jetman yukarı.

  63. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Rosberg Süper Bir Pilot Olsa Mclaren Buttonu Değil Rosbergi Alırdı…Rosbergin Süper Pilot Olsa Gider Ferrari Alonsoyu Alacağına Onu Alırdı…Ve Yine Rosberg Süper Bir Pilot Olsa Red Bull Webberin Sözleşmesini Uzatmayıp Rosbergi Alırdı…Şimdi Dersin Sözleşmesi Var vs vs..

  64. he bu arada schumi ferrari ye gittiğinde de süper bi ferrarisi yoktu 79 senesinden beri şampiyon olamamış bi ferrari ye gitti o takıma gittiği ilk sene takım arkadaşı aracı kullanmanın neredeyse imkansız olduğunu söylerken Schumi o araçlar yarışta kazandı ve ferrari yi geliştirdi eee hani rosberg nerde niye bişey yapmıyo ama ne gelişti be williams

  65. ve ayrıca webber hakkında en son konuşacak kişiler ferrari taraftarlarıdır. sanki onlar çok iyi bakınız massa.

  66. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ferrari Kadar Süper Bir Aracı Yokmuş Bugüne Kadar..Çok Süper Bir Pilottu Rosberg Niye Mclaren Değil Ferrari Değil..Williams"da Yarıştı ? Hamiltonu Gördün GP2"de Parladı Yıldız Oldu..Senin Süper Pilotun Gide Gide Williamsa Gitti ? Schumacher İlk Geldiğinde Süper Bir Araçtamıydı ? Süper Sürüşlerinin Ardından..Büyük Takımlara Geçti…Gerçekten Sinir Bozmaktan Başka İşin Yok..

  67. bu sitenin yaptığı terbiyesizlik ama adam ırkçılık yapıyor bunlar yayınlıyor. çukulata renkli ne demek. taraftarlık iyi de bunun da bir sınırı olmalı. gerçi bu el nanonun saçma yorumlarına alıştık ya neyse. bide meşrubatçılar diyo lafa bak o meşrubatçılar sizi bozguna uğrattı ya. artık meşrubat içe içe kutlama yaparlar. sanki meşrubatçılar dedi ferrariye hatalı taktik yapın diye.

  68. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Jetman..Schumacher 24 Yaşında Şampiyon Oldu Hani Rosbergin Şampiyonluğu Diyorsun O Zaman Rosberg Yokdu Şimdi Var Ve 25 Yaşında Şampiyonluğu Bırak Galibiyeti Yok..Sonuçlara Bakıcaksak..Bunlarada Bakalım…Koçum"l Konuşmalarla Olmuyor Bu İşler Gerçekleri Gör..Schumacheri Zaten 42 Yaşında Geçebilir…Hala Zor Geçiyor…

    Neden Peki Her Yarışta Sorunlar Schumide Çıkıyor Sezon Başından Beri Kaç Tane Rosbergde Sorun Çıktı ?

    Sonuç Belli Diyorsunki 11-1 Geçti Schumiyi

    Birde Şunu Hesaplayalım Sezon Başından Beri Kaç Kere Schuminin Aracında Sorun Çıkt ? 8-0 Gibi Birşey Heralde…

    Saçma Sapan Konuşma Lütfen..

  69. Neil Perry arkadaşım çok doğru söylüyorsun.3 yıldır bunlardan çektiğimiz nedir.metinmiş berkmiş ya geçin bunları ya bıktık artık sanki onlar f1 uzmanıymış gibi oturmuşlar her yarışta boş boş aynı şeyleri konuşuyorlar ya.Türkiye'de onlardan başka yorumcumu kalmadı yani.saçmalık hatta Okay abi2nin sorduğu bir soru o kadar saçmaki sen neden massa''yı tutuyorsun diyor birde bunu söyleyiş şekline bakın ya.sanki hesap soruyor çocuğa.sonunda bu yıl trt'nin anlaşmaıs bitiyor.inşallah bir dada bunlar almazlar.serhan abi ve erbatur felan çok iyi iş yapıyorlar ama gerisi hep boşş.

  70. harf hatanda gözümden kaçmadı sanma yanlış yazdın varsayıyorum.

  71. Schumi onun yaşındayken Ferrarisiz bile ikinciye tur bindiriyordu, bence fazla karıştırmayalım bu konuları 😀

  72. yuh bee yuh sana ne kardeşim adamın renginden ayıp bu yaptığın o kadar da değil yönetim biz alonso ya bişey desek yayınlanmaz bu ne böyle yaa

  73. eğer o kadar yetenekli olsaydı ferrari kapardı yada mclaren kapardı dimi ama bak hamilton a nasıl çaylak sezonunda mclarenle yarıştı oda yarışsaydı saçmaladığının farkına var artık burda herkes yanlış bi sen doğrusun zaten

  74. pardon o zaman 🙁 demekki todt dan bulaşmış 😀

  75. yukarda yazdım ya onun schumi gibi süper bir ferrarisi yoktu oysa şimdi eşit araçlarda yarışıyorlar değilmi ?

  76. yav deliler gibi yorum yazan rock ın coke nerde.birilerini discoyamı götürdü yoksa :))

  77. 2010 a bakmışken 2006 ya da bakıversek ya sonuçta o sezon yarışıyodu senin ki

  78. Tamam jetmal öyle olsun:D

  79. Sen ne diyon vbirader Adnan Oktar falan mısın?

  80. bu meşrubatçılardan bal damlıyor arkadaş kavruk oğlanın kazası bunların pit stopu ile birleşince bakın neler oldu.

    yok daha bu parmak çocuk yeni doğuyormuş halleri bırakın allahınızı severseniz daha 1.5 sn hızlı otomobille çukulata renkli yi bile geçemezken.

    zaten yaklaşana dur diyorlar zavallı webber adamı bu gün resmen sert lastik takarak durdurdular

  81. şampiyonadaki sonuçlar esastır.bir tek yarşa bakılarak hesap olmaz.
    isterseniz 2010 yılınada bakalım

  82. geçmişe mazi yenilmişe gazi derler.dün dündür.bugün bugündür.gün bu gün saat bu saat ve netice ortada

    Bu yorumla sadece kendinle çelişiyorsun. Geçmişteki yarışları bir kenara bırakarak sadece bugünkü (spa 2011) yarışa bakarsak sen zararlı çıkarsın 🙂

  83. Spa'da da zordu ama oldu

  84. o zamanlar rosberg yoktu koçum sadece 2 sezon yarıştılar.o zamanlarda schumi gibi bir ferrariside yoktu.

    geçmişe mazi yenilmişe gazi derler.dün dündür.bugün bugündür.gün bu gün saat bu saat ve netice ortada

  85. rocco junior avatarı

    Hay hakikatine de sana da başka bir halt bilmez misin be adam.Ne gereksiz birisin papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor.Senin kelime haznen bu kadar mı?8 10 kelime öğretmişler adama o kadar.Hakikatse sen inan ne diyelim Allah Allah yaaa

  86. Msc:

    Wins 91
    Podiums 154
    Career points 1,483
    Pole positions 68
    Fastest laps 76

    Nico Erik:

    Championships 0
    Wins 0
    Podiums 5
    Career points 273.5
    Pole positions 0
    Fastest laps 2

    O kapaksa bu ne koçummm.

  87. Bakınız efendiler, bu, hakikatlerin bir kez daha ortaya çıktığı yarış olmuştur. Biz bu hakikatleri taa şubat ayı başında siz saygıdeğer yorumculara ifşa etmiş idik. O vakit, o malum zihniyet bize etmediği söz bırakmamıştı. Bakıyorum bugün onlar da yola gelmişler. Sonunda hakikati kabul etmişler. 6 ay geç oldu ama sonunda oldu. Neyse, bundan sonra daha dikkatli olmalarını temenni ediyorum. Bir daha bu tip hatalar yapıp kendilerini komik hale düşürmesinler.

  88. 2002'de kararı Todt verdi, Ross Brawn'ın alakası yok.

  89. sen şimdi sabaha kadar roman yaz koçum kafana göre yaz çiz

  90. rock ın coke
    tur zamnlarının hızlı olması önemsiz schumi 3 kez pit.rosberg 2 yaptı ve yarış sonunda yumuşak hamur vardı.rosbergde sert hamur eğe anlayabiliyorsan yuuşak sertden 1.2 sn daha hızlıydı o nedenle tur zamanlarını boşuna zahet edip yazmışsınız.
    gelelim rock ın coke esas sonuca
    rosberg:7 schumi:3 yarış sonuçları
    rosberg:11 schumi:1 sıralama sonuçları
    rosberg:56 schumi:42 puan durumu
    buda sana kapak olsun rock ın coke

  91. Rock'n  CoK€ avatarı

    bana kalırsa sıralamalardada hala fena degil ama aksilikler hatalar hic bitmiyor acaba bu hafta mgp ne hata yapacak diye bekliyoruz

  92. burda schumiyi suçlamak çokı yanlış.bütün suç ross ve takımda.ayıptır ya, umarım tek yarışlıktır bu.zaten shcumi drs ile çok zorlanmadan geçecekti rosbergi

  93. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Cevap Yazmayacaktımda Yazıyorum..Michael Schumacherin Takım Emriyle Geçmeye İhtiyacı Yok..Zaten Bu Konuşma Olmadan Önce Schumacher Rosberge 0.500 Her Tur Yaklaştı Ve Arkasına Geldi Rosberg Yarıştaki En Hızlı Turlarını Attı..Hatta Konuşmadan 1-2 Tur Önce Geçiyordu.Savunma Yaptı..Diyorsunuzki Schumacher SC Sayesinde Yükseldi..Ne Var Bunda Rosbergde SC Sayesinde Yükselseydi ? Bugün Belkide En Çok Atak Yapan Kişi Schumacherdir..Saçma Sapan Konuşmayın..Anti Schumacher Gibileri Var Yani…Rosberg Bana Kalırsa Sıralama Turları Çok İyi Olan Birisi..Ama Yarışda O Kadar İyi Değil..Bunu Herkes Biliyordur Heralde..Schumacher Eskiden Hem Yarış Hem Sıralamada İyiydi..

  94. evet bunu söylemesi hiç hoş değildi zaten schumi rosbergi geçecekti 😀 bence bu hoş değildi

  95. bence ross brawn ın bu konu da sorunu var 2002 de de aynı bu şekilde gereksiz yere schumi yi kötü göstermişti herkese

  96. Rock'n  CoK€ avatarı

    aynen oyle sabahtan beri anlatyoruz her ihtimali soyluyoruz kabullenmiyorlar. toplasan bi avuc kadarlar bu laflar onlara hep ayrıca mgpnin icinde schumiyi sevmeyenler oldugu icin bence butun aksilikler strateji hataları onda

  97. mercedesin Rosberg'e yakıt tasarrufu yap demesi schumacher'e yapılan ayıptır.Çıkardıgı müthiş yarısı gölgelemekten başka birsey değildi.Rosberg'e göre saten cok daha hızlıydı geçiş kacınılmaz olacaktı.

  98. altı üstü bi geçiş abarmaya gerek yok yani msc bi 5.oldu diye kıyamet koparmaya gerek yok bu kadarmı düştü msc?

  99. Klass Pilot görmesek hani yerdikya neyse 🙂

    İlahın ve taptığın rosbergle başarılar sana 🙂 Pardon başarı derken yarış kazanmak gelmesin aklına 🙂

  100. Rock'n  CoK€ avatarı

    Shumi Rosberg tartışmasındaki 2 durum ve son nokta;

    1- Takım emri varsa?
    Takım emri varsa ve rosbergde uyguladıysa 2. pilottur ve olmayada mahkumdur.

    2-Takım emri yoksa?
    Takım emri yoksa schumi rosbergi ezip geçmiş demektir.

  101. Burada takımın Birinci yarıda son üç yarış da adam akıllı güncelleme yapmadığını dediğim de herkes beni eleştirmişti ama ben Büyük güncellemelerin Spada olacağını biliyordum Ve öylede oldu yeni bir zemin yeni bir arka kanat Yeni egsoz güncellemeri ve kamber açısı vardı sonuçtanda anlaşıldığı gibi. Birde Hiç bir zaman Renault Motorunun aşırı derecede zayıf olduğunu düşünmedim ve böylesi bir pistde motor pistinde bu sonuç beni haklı çıkarıyor. Geçen seneyede baktığımız da Yine baş rollerde iki ve üçünsü sırada Renault motorlu arabalar var dı hat da biri yine poldeydi bugün odluğu gibi startda kaybetmişti.Ama şuan ki sonuçtan gayet çok mutluyum sırada Monza var bakalım orada ne yapacağız.

  102. Rock'n  CoK€ avatarı

    aynen ve arada durup birbirlerine bakmaları yokmu "Ne anlatsak, konuyu nereye getirsek?" gibi önceden bi plan bile hazırlanmadan yapılan program. ama o tür programlara ihtiyaç var jetmanı yarım saat te olsa trf1 den uzaklaştırıyor 😀 jetman çekirdeğini kolasını alıp onları dinliyor bütün gün 😀

  103. valla f1 kulübündekiler 20.yıl hatırına dediler banada çok mantıklı geldi:)yanlış anlaşılmasın rosberg taraftarı filan deilim ona göre:D

  104. o kadar kalitesi düşük bi programki izlemeye dayanamıyorum
    tam araştırılmadan yapılan yorumlar,labaulilikler,konuya tam hakim olamamalar ,önyargılarını yıkamamaları yüzünden gerçekleşen olayları şans olarak yorumlamaları,okayın hala schumi hakkinen zamanlarından kalan örnekler vermesi gibi olaylar yüzünden izlenesi tarafı az olan programdır f1 klubü adam sanki ntvden gittikten sora izlemeyi bırakmış gibi bi de seyirciye yorum falan yaptırması nedir öyle yahu bişiden haberi olmayan kişiler katılmiş gibi yok bizimkisi alsın yok şu alsın seviyesizlige bakarmısın bikere de küçük bi çocuk bişiler geveliyodu yok artık diyorum keşke trt düzgün bi işe imza atabilse o programın tek iyi tarafı yarişların yerinde izlenip röportaj falan olması ama yariştan önce bi start alanına girip canlı röportaj olayı yok biz onun yerine stüdyoda yapılan seviyesizligi çemkek zorundayız

  105. Schumi zaten Rosbergi o pozisyonda Drsninde yardımıyla geçecekti,takımın yakıt tasarrufu yap talimatı çok gereksiz oldu.Tıpkı 2002 Avustrya yarışında uygulanan takım emri gibi gereksiz bir telsiz mesajı oldu olmasaydı daha iyi olurdu

  106. Rock'n  CoK€ avatarı

    o zaman niye takım emri var diyosunuz karar verin ama olmuyor 😀

  107. Son pit stopların ardından Rosberg sert lastiğe geçtiği için Schumi aradaki farkı çabucak kapadı ve onu geçti. Rosberg gün boyu iyi savunma yaptı ama Schumi'yi arkasında tutması imkansızdı.

  108. Rock'n  CoK€ avatarı

    aynen katılıyorum alttada belirttim ben onları dinlemiyorum bile saat 3 te tv ye geçerim yarış bittimi kalkar trf1.nete geçerim burdaki bi çok insan onlardan daha iyi yorum yapıyor jetman hariç 😀

  109. puanlar öle sölemiyo ama:)ayrıca sıralama performanında da baya üstün 11-1 gibi:)

  110. Rock'n  CoK€ avatarı

    saolasın malzeme varken degerlendirelim dedik :))

  111. Sen merak etme bu takım Rosbergi destekliyor zaten.

  112. Zor bende biliyorum ama Spa da zordu

  113. bizim turkiye gpsini de rezil etmişti bence drs her piste gitmiyo zaten bazı pistlerde geçiş imkanı var o tip pistlerde drs kullanılmasın ama bazı pistlerde de şart

  114. Schumacher kesinlikle 5. olmayı hak etti. Rosberg'den hızlıydı, ikici kariyerinde takım arkadaşlarına çok saygılı davranan bir Schumacher var artık. Geçen sezondan hatırlayalım Kubica'yı sene sonunda geçebilmesi için Schumacher birkaç defa Rosberg'e yol vermişti. Takımın durumu ortada çekişirken kaza yapmak şuan için en kötü durum(puan açısından) Rosberg işleri kolaylaştırdı sadece(yol verdi demek yanlış olur, sadece fazla direnmedi) fakat dikkat ettiyseniz o noktaya gelene kadarda Schumacher, Rosberg'i çok zorlayıp hata yapmasına sebeb olmamaya çalıştı.Arkasına hızlı bir şekilde geldi ve arayı 0,7 sn de sabit bırakmaya çalıştı hep.

    Karşılıklı mantık çervesinde olan bir durumdu kıyasıya bir çekişme olsa yinede Schumacher geçerdi fakat ikiside temkinli yaklaşıp olması gerekeni yaptı, geçiş sonrasıda Schumacher'i daha zorlayıp fark açmamasının sebebi önünde kazanabilecek sıra olmaması neden zorlayıp risk alsın(elbet takım telsizinden önde-arkadakiler ile bilgi alıyorlar)

    Schumacher Mclaren ayarında bir arabayı hak ediyor bugün Hamiltonun oturduğu aracın içinde o otursaydı podyumun en tepesine çıkmamasına sebeb olacak bir durum yoktu umarım seneye gerçekten hızlı bir araca sahip olur.

  115. Rock'n CoK€ bugun beni çok güldürdün allahta seni güldürsün bu siteye böyle mizah duygusu olan adamlar lazım

  116. Metin ve Berk o kadar iyi (!) yorumcular ki zahmet edip Schuminin yarış performansına bakmadan, şu ana kadar bir tek kanada da Schuminin yarış performansının daha iyi olduğunu diyecek adamlar. Bunu söyleyen adamlardan açıkçası ben pek birşey beklemem. Sıradan seyirciler gibi pilotları skorlarına göre değerlendiriyorlar demek ki şeytanın ayrıntılarda gizli olduğunu bilmiyorlar, ki Berk'in Schumiye bir antipatisinin olduğunu göremiyorsa birileri benim diyeceğim birşey zaten olmaz.

    Gel gelelim dananın kuyruğunun koptuğu kısma. Açıkçası olay şüpheli, zaten iki takım arkadaşı arka arkaya geldi mi sonradan yakıt tasarrufu diye bir lanet mesaj gelirse ben olaya direk negatif tarafından bakarım. Schuminin böyle birşeye ihtiyacı yoktu, zaten yarışı iyi bir noktaya kadar getirmiş, yumuşak lastik ve DRS avantajıyla geçeceğni düşünüyordum ve de geçiş yapıncaya kadar da tur zamanları daha iyiydi. O mesaj gerçeknmiydi ,belki de yarış başında çok zorlamasından yakıt tasarrufu yapmış olabilir belki de olmayabilir, bilemiyorum. Böyle zan altında kalmasındansa sonucu ne olursa olsun (pilotlara zarar gelmeden) Schuminin zorlamasını terci ederdim.

  117. sen diskoya rosbergle beraber git kafa dağıtırsınız :D:D:D

  118. Rock'n  CoK€ avatarı

    drs olmasaydı geçemeyecekti diyenler var 😀 altta link verip susturdum onları zaten

  119. M.Schumacher  avatarı

    8 N. ROSBERG
    LAP TIME LAP TIME
    1 14:05:42
    2 1:57.378
    3 1:57.652
    4 1:56.624
    5 1:56.963
    6 1:56.966
    7 1:57.906
    8 1:57.586
    9 1:57.076
    10 1:58.029
    11 P 2:00.827
    12 2:11.377
    13 2:09.540
    14 2:32.829
    15 2:52.647
    16 2:49.382
    17 1:55.017
    18 1:54.476
    19 1:54.108
    20 1:54.320
    21 1:54.460
    22 1:54.302
    23 1:54.235
    24 1:54.332
    25 1:55.073
    26 1:55.722
    27 1:54.997
    28 1:54.988
    29 1:55.364
    30 P 1:58.645
    31 2:07.181
    32 1:52.456
    33 1:52.279
    34 1:52.308
    35 1:52.566
    36 1:52.409
    37 1:52.440
    38 1:52.426
    39 1:52.263
    40 1:52.374
    41 1:53.477
    42 1:53.480
    43 1:52.677
    44 1:52.723

  120. M.Schumacher  avatarı

    7 M. SCHUMACHER
    LAP TIME LAP TIME
    1 14:05:51
    2 1:58.669
    3 1:57.961
    4 P 2:00.908
    5 2:07.857
    6 1:55.502
    7 1:55.468
    8 1:55.163
    9 1:55.455
    10 1:55.974
    11 1:57.569
    12 1:56.292
    13 P 2:14.369
    14 2:35.767
    15 2:50.986
    16 2:47.727
    17 1:55.924
    18 1:55.005
    19 1:54.736
    20 1:54.398
    21 1:54.743
    22 1:54.556
    23 1:54.436
    24 1:55.048
    25 1:54.190
    26 1:54.868
    27 1:54.721
    28 1:54.726
    29 1:54.916
    30 1:55.370
    31 P 1:58.083
    32 2:06.974
    33 1:51.509
    34 1:51.137
    35 1:51.748
    36 1:51.759
    37 1:52.026
    38 1:52.298
    39 1:52.518
    40 1:52.027
    41 1:53.115
    42 1:52.332
    43 1:52.592
    44 1:52.545

  121. monza imkansız adamım burada bizi en azından 2.sektör kurtardı orda hiçbir sektör kurtaramazzz:DDd

  122. monza imkansız adamım burada bizi en azından 2.sektör kurtardı orda hiçbir sektör kurtaramazzz:DDd

  123. M.Schumacher  avatarı

    1 2 M. WEBBER AUS Red Bull Racing 1:49.883
    2 4 J. BUTTON GBR Vodafone McLaren Mercedes 1:50.062
    3 11 R. BARRICHELLO BRA AT&T Williams 1:50.424
    4 1 S. VETTEL GER Red Bull Racing 1:50.451
    5 5 F. ALONSO ESP Scuderia Ferrari 1:51.107
    6 7 M. SCHUMACHER GER Mercedes GP Petronas F1 Team 1:51.137
    7 6 F. MASSA BRA Scuderia Ferrari 1:51.564
    8 8 N. ROSBERG GER Mercedes GP Petronas F1 Team 1:52.263 <<< En hızlı turlar .

  124. +++++ kesinlikle midem bulanmaya başladı DRS olayından

  125. arkadaşlar zorunuza ne gidiyor sizene webbere sert lastik takıldıysa gidin kendi takımınızla uğraşın

  126. M.Schumacher  avatarı

    Schuminin geçmesi kolay mı olmuş ? Demekki Rosberg schumi için kolay lokma : ) Siz şunu anlamıyorsunuz girin fia nın sitesine lap analizden bakın tur derecelerine schumi cok istikrarlı ve HIZLI geliyordu rosberg kaçınılmaz sonu yaşadı . Bide rosberg schuminin dediği gibi sıralamada iyi fakat iş yarışa gelince çuvallıyor .

  127. Rock'n  CoK€ avatarı

    takım emri olduysa bi kaza yaşanmasın diye olmuştur çünkü msc rosbergten hızlıydı yok jetmanın dedigi gibi bir takım emri olduysa rosberg 2. pilot demektir jetman bunu kaldıramaz 😀

  128. msc ler bana kızmasın ama biraz fazla kolay olmuş sanki geçiş takım emri var gibi zaten rosbergi geçtikten sonra ara o kadarda açılmadı rosberg çok yakından takip etti.

  129. Rock'n  CoK€ avatarı

    tamam takım emri var rosberg artık 2.pilot 😀 😀

  130. Rb7 ve vettel büyüledi resmen.. hem de spa da… güncellemeler işe yaramış iyi iş çıkardılar

  131. ben diyorum bayram haftası o anlıyor mangal tahtası
    oldu canım sana iyi akşamlar

  132. Bende öyle düşündüm duyunca Jet man arkadaşım 🙂

  133. Doğru söyledin

  134. Rock'n  CoK€ avatarı

    rosberg çok iyi olsa takım emrine gerek kalırmıydı ? alır başını giderdi ama gidemedi… ve aralarında 1.2 sn vardı finish çizgisine geldiklerinde budamı takım emri ? takım emri olması daha kötü senin için çünkü rosbergde 2.pilotluga layık damgasını yer 😉 onu bunu bırak al bunu izle sen bak drs alanındamı geçmiş http://www.youtube.com/watch?v=HFkykBgcqsM

  135. dünyada benim gibi düşünen yok öylemi ?
    ne hikmetse f1 kulübündeki metin ve berk de(ki onları yorumcu olarak otorite olarak oturtmuşlar oraya) benim gibi takım emri olduğunu düşünüyorlar

  136. Rock'n  CoK€ avatarı

    ben onları dinlemiyorum bile onlar herşeyi diolar 🙂 sen bunu izle kendine gel bak drsye gelmeden geçiliyor rosbergcigin http://www.youtube.com/watch?v=HFkykBgcqsM

  137. bu lastikleri performansı 12-13 turu kaldırmaz arkadaşım bugün live-timing'den takip ettiysen 7-8 tur sonra yumuşak lastiklerle rezil turlar atılıyordu, yarışın bitimine daha baya bi olduğunu düşünürsek sert lastik çok avantajlı bi duruma geçti yarışın son bölümlerinde 🙂

  138. Rock'n  CoK€ avatarı

    buda schumacherin drsden önce geçtiğinin ispatı tamam mı jetman drs işinide hallettik mi ?

  139. yok benimki o kadar saçma bir iddiaki (takım emri) f1 kulübündeki berk ve metinde benim gibi düşünüyor.onlarda çok saçma düşünüyorlar öylemi ?

  140. Rock'n  CoK€ avatarı

    jetmanın kalbinin 5500 attıgı an http://www.youtube.com/watch?v=HFkykBgcqsM

  141. he bu arada alonso massayı her geçtiğinde takım emriyle geçti diyenlere iyi bir ders olsun .alonsoyu arkasında görünce ayrı bir konsantre oluyor ve nerdeyse dışarı atuyodu alonsoyu ama süper geçti bee.

    yalnız sc girmesydi alonso yarışı bile kazanabilirdi çok kötü oldu girmesi vettelin lastikleri bitti ve pite gircekken sc girdi.bu adamdan bal damlıyor yahu.vettel ve redbull şampiyon .artık seneye odaklansın ferrari napalım.

  142. Rakipler 2013'e odaklansa iyi olur diye düşünüyorum.Ayrıca Monza'da da galibiyet istiyorum gerisi bizi kesmez.Hamiltonuna kimse değinmemiş neredeyse sıradan bir olay diye geçiştirilmiş

  143. ayrıcada rosbergi ilah ilan ettiğimi hatırlamıyorum.ben rosbergin a klas bir pilot olduğunu iddia ettim hep.şu anki 4 büyük pilot kadar iyi olduğunu iddia ettim. ilah olayınıda nerden çıkarıyorsunuz bir pilotun taraftarı olmak onu ilah olarak görme manasınamı geliyor.sapır saçma iddia bu.

  144. Fernando'nun yumuşak lastiklerle olan performansı mükemmeldi.Yarışın ilk 13 turuna adeta damgasını vurdu.Ama Spa da artık kronikleşmiş şanssızlık halen devam ediyor.Daha ilk virajda Senna ve Jamie nin kazası yüzünden temasla nerdeyse arkayı kaybedip spin atacaktı.Kaçış alanı ile bir nebze rahatladık.Ama Sc periyodu ve sert lastiğin kurbanı olduk.Umarım İtalyan olmadığını ispatlamaya çalışan Pirelli de bu yarışı izlemiş ve Ferrarinin sert ve yumuşaklarla olan performansını görmüştür.Massa da çok güzel yarıştı.Rosberg ile kapışması çok güzeldi.Anlayamadığımız bir extra pitle çok sıra kaybetti.Tebrikler başarılar.İnşallah 2012 de aracımız sert yumuşak seçmez.Yağmur güneş seçmez.

  145. jetman ne oldu rengin soldi:)

  146. Rock'n  CoK€ avatarı

    işte olay bu sunu bide jetman anlarsa dünyada anlamayan kimse kalmaz diye düşünüyorum 🙂

  147. e ilk defamı geçiyor canım takım emir verdi doğru ama o uymadı kendisini en iyi turlarını attı dolasıyla ortada adil birgecis oldu ve bu gayet doğal geçilir geçer ne varki bunda schumacher yani 🙂

  148. FAster Inside avatarı

    nasıl bi hesap anlayışın var garipsin yani, sertle yumuşak arası fark 1.2 … 2 side yumuşak takınca webber niye 2 ci olamıyor, benim hesaplarıma göre 1 ci oluyordu sen nasıl hesapladınki adam 2 ci olamasın diye :)))

  149. Rock'n  CoK€ avatarı

    yok yok bu jetman anca anlıyor normal bir insana 1 cümlede anlatabilirsin ama aşagıya baksana kimler yorum yaptı hala anlamıyor ozaman bizi diskoya götürecek 😀

  150. Yüksek yerdeki beyinleri değiştirmek gerek.Ross un yanında eskiden teknik menejer Nigel Stepneydi

    Şimdi belki Pat Fry in yanına da bi ingiliz lazım.İtalyanlar anlaşılıyor ki şeflik görevini beceremiyorlar başlarında bir İngiliz anahtarı gerekiyor 🙂

  151. Rock'n  CoK€ avatarı

    sc den altı üstü 2 sıra kazandı canım benim 😀 utanbe 24. sıradan başlamış adam tebrik edecegine hala neler diosun 😀

  152. bugün kü yarışın adamı michael schumacher dir. altındaki kötü araçla 24.lüktün 5.liğe yükselmesi gerçekten takdire değer bir pilotaj örneği oldu.rosberg in arkasına geldiğinde telsizden rosberg e yakıt tasarrufu ikazı son derece gereksiz ve saçma bir diyalogdu öyleki live timing den izleyenler de görmüslerdir isin doğru su rosberg yakıt tasarrufu yapmadığı gibi finish e kadar kendisinin en iyi turlarını attı schumacher e bir jest yapmak isteseydi ki f1 de bu islere yer yoktur haklı olarak o da son ana kadar zorladı yoksa ayağını gazdan çeker yakıt tasarrufu yapardı schumacher net bir sekilde ispatlı verilerle rosbergi geçti hatta geçtikten sonra rosberg gene bırakmadı aradaki fark açılmadı o kadar zorladı tabi bir yere kadar ayrıca rosberg i ilk defa da geçmiyor efsane kimleri geçmediki bugüne kadar:)

  153. Bolt diskalifiye, Carl Lewis yarış dışı.
    üzerine mum dikilmesi budur.

    ———————–
    RB7 ve Vettel'i tebrik ederim.

  154. ordaki hız farkının nedeni sürüş yeteneğinden kaynaklanıyor rosberg orda yanlış bir açıyla girdiği için yavaş kalıyor

  155. dostum tamam abartmanın gereği yok. lütfen.

  156. Redbul Renault Sebastian Vetteli Wark Webberi tebrik ederim harikaydılar.İkinci yarıya büyük güncellemeler ile geleceklerini biliyordum Birinci yarının son üç yarışında hemen hemen büyük kapsamlı güncelleme yapmadılar buda onları biraz etkiledi ama olsun Hiç kimsenin aklının ucundan geçirmediği pistte galibiyet almak Duble yapmak harika gurur verici en güzel bayram hediyesi.Herkesin şimdiden Mübarek Ramazan Bayramı Kutlu olsun.

  157. FAster Inside avatarı

    vardı vardı da balon olan da olmayan da aynı sayda tur gitti yumuşaklarla onun için hikaye dedim….

  158. sc girince öyle oluyor doğal olarak çaktınmı olayı

  159. evt bnde çok şaşırdım biraz bari tutar dedim arkasında ama ne ara geçtiğini bile görmedim.

  160. Rock'n  CoK€ avatarı

    jetman bizi diskoya götür, jetman bizi diskoya götür schuminin 20. yılını kutlayalım sende rosbergle kafa kafaya verir bi tarafta oturursunuz artık 😀

  161. Strateji konusunda Ferrariden öğreneceğimiz çok şey var 🙂

  162. schuminin yarışına laf atan yokki adam iyi yarıştı.bahsettiğimiz olay schuminin rosbergi geçişi

  163. Rock'n  CoK€ avatarı

    farzedelim takım emri oldu da schumacherin taa son sıradan gelip rosbergin yakasına yapışması çok mu normal canım ciğerim jetmanım 😀

  164. Starta bir sıra kaybetmek bozguna uğramak ise 100 puan üzerinde fark yemek çerez

  165. üstelik mgp takımı vereceği takım emrini kamufle etmek için yarışmanıza izin var diyor.hemen sonrasındada benzin tasarrufu yap hızlı gitme diyor.ilk telsizi kandırmaca aslında ardından esas mesaj veiliyor.
    bana göre böyle benim gördüğüm böyle

    sonuçta rosberg hem puan olarak hem yarış sonucu olarak hemde sıralama galibiyeti olarak schuminin önünde.e bu durumda schuminin rosbergden daha iyi olduğunu onu geçtiğini söylemek ne kadar mantıklı !

  166. Rock'n  CoK€ avatarı

    cümle alem dediği kim acaba ? dünyada jetman gibi düşünen kimse yokki 😀 türünün son örneği 😀

  167. bnce çok bişi yapmaya bile gerek ferrari çok sırıtmadığı (taktik olarak) yarışlarda genellikle öndekileri taklit ederek yarışları dengede götürüyordu, bnce bu stratejiyi bile yapsalar olduğu yerden çok bişi kaybetmeyecek ferrari ama çok macera arıolar..

    artı mühendis yerine bnce asıl önemli konu ferrarinin her iki lastikle de verim alabilmesi, sert lastiklerle çok bariz bi şekilde yavaşlardı bugün, bu takıma ve pilotlara acı veriyor bnce..

  168. pit ekibi benzin tasarrufu yap deyince, direk aklıma takım emri bu, 20.yılda son sıradan başlayıp bir şekilde 19 sıra kazanan shumiye bir kıyakta biz yapalım diye düşündürdü ve böyle düşünmek takım emriyse evet maalesef öyle ama tabi olmayabilir de bilemedim 😉

  169. Stella'nın aksanı mükemmel, güzel bir insan ama ı-ıh; klasik bir İtalyan Ferrari mühendisi. Kesinlikle değiştirilmeli. Smedley'i bilemem.

  170. hikaye falan değil vettel,hamilton ve webber de baloncuklanma vardı. (aşınma konusunda)

  171. red bulllar lastik sorunu nedeniyle erken pite geldiler.

  172. Yarış bu dostum diyorsunya Sc olmasaydı o olmasaydı bu olmasaydı bende sana olanları söylüyorum:)

    Rosbergi yerin dibine sokmuyoruz burda olan ortada hani biz burda Rosbergi ilahlaştırıp tapanlara lafımız hani daha birinciliği bile olmayan 4-5 yıldır orta sıra pilotu olan adama ilah muamelesi yapıp 20.yılında seven sevmeyen bütün takımların pilotlarının onur ve gurur duydugu bir pilotla kıyaslaması arkadaş bu işin yaşla onla bunla ilgili yok bakın araç bir sorun çıkarmayıp biraz düzgün çalışınca yada diğer araçlarla farkı hava şartlarında eşit olunca ne olduğu ortada kanada 1 spa 2 inşallah 2012 de diğerleri ile rekabetçi aracı olunca o rosberge tapanları görücem:)

    Schumiye kazanan değil sadece rekabetci araç verseniz yeter alayını süpürür bırakır bu yaşında:)

  173. Rock'n  CoK€ avatarı

    bu adam sorunlu 😀 biz ne dioz o ne dio 😀 😀 😀

  174. ya arkadaş lafım schumi'ye değil drs'ye. aşağıda ne yazmışım bak:

    – drs muhabbetini schumiyi yermek icin vs yazmadim. kanada da drs ye lanet etmistim. orda schumachere olan burda rosberge oldu. sitemim drs'ye dir. arti olarak ben de schumacherh. bugun cok iyi is cikardigini dusunuyorum. yorum yaparken bu kadar alingan olmayalim. –

    ama evet drs schumacher'in rosbergi geçişini ve diğer geçişleri de anlamsızca kolaylaştırdı. yarışın da içine etti. sanki schumacher kötü pilot dedik. ne kadar fanatiksiniz yahu

  175. schuminin rosbergi geçişini iyi izle tur bindirir gibi geçiyor rosberg iyice sağa yanaşıyor müthiş bir hız farkı var.

  176. jetman patlıcak hahahahaha adam schaceri aynasında görmeye başladığında ve telsizden sonra sürekli zorladı live mingde belli herşey sürekli turunu geliştirdi ama dayanamadı çocuk cağız alışıcak son sıradan bi başlayığta rosberg yerini geliştirsin nerdeeee senin gibi çekemiyenlerede kapak oldu schumacherin geçişleri . öğrencek rosbergde alttaki takozla neler yapıyor schumi rosbergin yarış temposuna bak sürekli geride schumacherden. üzülme jetman birgün sende anlıyacaksın gerçi biliyonda kabullenmek istemiyorsun anlıyorum….:D:DD:

  177. o sert değil orta lastik taktı. ayrıca o lastiklerle herkesten hızlıydı, en hızlı turu attı. muhtemelen kullanılmamış bir setti.

  178. kendinizi kandırmayın, o lastikleri takmış olsaydı yarış sonu 2. wbber diil button olurdu arkadaşım nasıl yarış takip ediosunuz ya?

  179. direk takım emri demek dogru olmaz zaten schumıden atak gelecektı ve bunu takımda bılıyordu muhtemel bır carpısma olmaması ıcın bole bısey dendıyse denmıstır yoksa bole bı ıhtımal yok yanı kendınızı kandırmayın ama su konuda haklısını rosberg gercekten ıyı bır yarıs cıkardı schumınn onunde olmasının sebebı lastıklerını kullanmamasıydı ama donupte schumının bu ıyı yarısına da laf yapmak dogru olmaz

  180. FAster Inside avatarı

    lastik aşınması hikaye….
    alonso lastikler iyi diyor, vettel aşınıyor diyor, buna ragmen redbull ferrarinin stratejisini görmek için alonsodan hemen sonra pite sokuyor vetteli….

  181. Madem takım emri varda Live Timingde bile rosberg kendi turlarından daha iyi turlar atmaya basladı niyeyse. Hak ederek gecti shumi. Bos yere savunma yapma bence

  182. anlaman gereken bişey var schumi yariş temposu olarak rosbergden kaç yariştir iyi rosberg fanı oldugun için objektif bakabilmen zor bişi tabi oyuzden seni anlayabiliyorum

  183. weber her zaman astikleri önce bitiriyo normaldir sertleri takmaları son anlarda button un geleceği de belliydi bi lastik sorunu karşısında button un geçmesine de engel olamazlardı o yüzden sert lastikler weber için daha mantıklıydı ayrıca ferrari normal yarışıyomuş gibi elalemin takım içi dengesine laf edilmesini anlamıyorum orda tüm takım bi pilota endeksli ama redbull yapınca suç mu oluyo ben bunu anlamıyorum hem en azından şu an emirler de yasal sonuçta

  184. çekemiyorsun dostum devam üzülme rosberg sürekli başladığı yeri geliştiremiyor efsanelik böle rosberg kaçıncı başlayıpta ka sıra tırmanmın. sc imiş sc de zaten 11 idi 9. oldu. hahaha çekemiyen arkadaşlar topluluğu olmuş resmen. schumacher böle ders verir işte sizin gibilere rosberg çok açık ve net söylüyorum bu adam schumacherin elini bırak kulağına bile su damlatamaz…..

  185. Rock'n  CoK€ avatarı

    rosberg sorun yaşamadıki 😀 bitek tasarruf olayı vardı oda palavra karizma meselesi 😀

  186. 5 turda 3.8 saniyeyi kapadı Schumi, uykundan uyan arkadaşım. Yarışı gözlerinle izle.

  187. yani sen öyle olsaydı böyle olmasaydılarla olmuyor f1 dedikten sonra, webberin kötü kalkışı olmasaydı rosberg öyle start alamazdı demen çok ironik olmuş 🙂

    ben ne demek istediğimi açıkça belirttim, sen farklı yorumlamışsın. Schuminize bir şey diyen yok, Rosberg'i boşu boşuna yerin dibine gömüyorsunuz o kadar

  188. seni discoya götürüyüm schumi rosbergi geçtikten sonra bile rosberg schumiden hızlı tur atıyordu aha sana disco buda takım emri olduğunu ispatlayan bir şey.

  189. ya sen yarışı izledin mi adam uçtu geldi arkasına kadar adam son sıradan gelmiş hala SC diyo yaa kardeş adam son sıradan geldi son senin rosberg de liderliğe çıkmıştı ve sürekli zorlamakla olmuyo bu iş sonuçta finişe kadar yetecek yakıt koyuyolar rosberg tam gaz gitsin diye fazladan yakıt kullanacak halleri yok nasıl yakıt tasarrufu yapan adam son 2 turda kendi en ii turunu atıyo biraz mantıklı ol efsane nin verdiği dersi rosbergle beraber izle

  190. Mendil verin biriniz şuna.

  191. fazladan bir pitstop yaptı…nedenini kimse bilmiyor ama…?

  192. Spa farkı işte.Drs kers vb yapay aletlere hiç gerek yok yağmura bile.Hele o Webberin Eau Rouge daki müthiş hamlesi takdire şayan.

    Yarışın başında ben açıkçası şaşırdım Ferrari yumuşaklarda çok daha iyiydi Rbr ve Mclaren e göre.Taki sc periyoduna kadar.Rbr nin ve button un pit hamlesi podyumu belirleyiverdi adeta .Sonrasında Vettel in takım arkadaşını ve Alonsoyu geçmesi yarışı bitirdi.Bi gerçek te şu ki live timingten takip ettiğim kadarı ile Ferrari sert hamurlarda hala yavaş.Buraya rafa kaldırılan süper sertler gelseydi sonuncu hiç düşünemiyorum.Takımın yarış stratejisi ekibini sağlam bi şekilde gözden geçirmesi şart.Tv başında izleyen insanlar bile sc periyodunda pit stop düşünüyor ve takım düşünmüyorsa hele.

    Son paragrafta efsaneye olsun sc ve lastik avantajı ile 20. yılında da çok güzel bir sonuc elde etti.Spa kralına saygılar 🙂

  193. Bla bla bla jetmandan nameler 🙂

    Hazmedemiyorsan Soda iç:) cümle alem kim senden başka alemmi var sende başka alemdensin o ayrı 🙂

    Takım emri diyorsunda senin o süper pilotun benzini tasarruflu kullanmayı öğrensin bak petrov da bilmiyordu finiste yolda kaldı 🙂

  194. ya tamam schuminin yükselmesinin en büyük sebebi bence de sc. ama takım emri olduğunu da nereden biliyorsunuz ki? belki de gerçekten tasarruf etmesi gerekiyordu. cümle alem anlıyor diyorsun da senin elinde hiç bir kanıt veya bir şey yokken cümle alem seni nasıl anlıyor. MGP içinden adamınız varsa bilelim, bana da bir iş ayarlayın anasını satayım 😀

  195. rocco junior avatarı

    Bir teorim var ama sadece fikir tabi;Stella giderse ve iyi bir taktik adamı yarış mühendisi olursa Alonso pilotlar şampiyonu olabilir önümüzdeki yıllarda.Massa'nın yerine farklı bir pilot ile takımlar şampiyonasından ikincilikten daha kötü olmaz,Smedley-Stella-Massa hepsi giderse hem takımlar hem pilotlarda zafer mümkün.Abu Dhabide neysek halen oyuz o zaman Chris Dyer vardı ama samimi olarak söylüyorum samanlıkta iğne arasınlar bulsunlar şu gerçek yarış mühendisini.Kimse nerdeyse beyni daha hızlı çalışan bir adam.Biraz hayal ama sadece fikir mümkün mü bence mümkün=))

  196. Rock'n  CoK€ avatarı

    hani rosberg takım emirlerini dinlemezdi ? hani rosberg en iyisiydi ? niye geçildi kardeşim ozaman ? madem takım emri var niye schumacher geldiğinde turları hızlandı? ooooo jetman bizi diskoya götür ooo jetman bizi diskoya götür 😀 😀

  197. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yanlışın var.Bir daha düşün.Tekrar izah ediyorum.Startta rosberge dahi geçilip bozguna uğrayan vettel 6.turda pite geldi.Yeni lastik ve önü boştu.Diğerleri 10.tur civarında pite geldiler.Bu 4 tur boyunca vettel yeni lastiğin avantajını kullandı.Sonra Alonso seri en hızlı turlarla veteele 1,5 saniye tur başına yaklaşmaya başladı.Fark 4 saniyeye kadar düştü.Redbullun Alonsonun bu yaklaşma hızı karşısında ne yapacağını düşünürken imdada sc yetişti.Tam birkaç tur içinde vetteli içeri alacaklardı zaten.Çıktığında ise muhtemelen 7-8 olacaktı ..

  198. yes yes ha şunu bileydim :p

  199. cümle alem takım emriyle schuminin rosbergi geçiğini anlıyor.bazıları nedense anlamıyor niye kapasite yok sizdede ondan kusura bakmayın.ayrıca schuminin yükselmesinin en büyük nedeni sc nin girmesi ve o periyotda pite girmesi dolayısıyla öndeki araçlarla farkı otomatikmn kapatması
    rosberg tebriği hak ediyor mükemmel üstü bir start aldı.sc ve mgp takımı takım emriyle yarışımızı katletti.

  200. rocco junior avatarı

    Ben bile bunu dedikten sonra artık cidden durum vahim=)

  201. Schumininde yarışını katleden şeyde lastiklerin bir tanesinin çıkması sonucu 24.sırada başlamak:)
    Öyle o olsaydı bu olsaydılarla gidilmiyor dostum F1 öyle seyredilmez.Diyorsunki Rosberg Ferrari-Mclaren-Redbull ile kapıştı gördük hepsi Drs ve Kers ile ayrıca araçlarının gücü ile teker teker geçti gitti önünden:) Zorlayamadı bile ayrıca birinci sıraya çıkması bile şanstı Webber geç kalkmasa rosberg 4.cülüğü bir zor görürdü 5-6larda gezinirdi hani şans diyorsunya bende sana şansları sayayım.

    Pek fazla konuşmaya gerek yok Schuminin aracı(en azından lastik takmayı unutmadılar)ve taktiği sorun çıkarmadığından ne olduğu malum.Birazda Rosberg şans ve sorun yaşasın bakalım Sc herkeze etki etti zaten Sc girmeden önce Schumi +11 sıra kazandı bunuda görmeden yorum yapmakta herhalde yarıştan bir haber f1 cilerin olsa gerek:)

  202. yaptı. 31. ve 33. turda pite girdi sanırsam. niye durup dururken bir daha pite girdi bilemiyorum. lastikler de bir sıkıntı vardı belki de, erken farkedilmiş bir patlak vs. olabilir

  203. alttan alttan takım emri dostum başka bi açıklaması yok

  204. lastik aşınması çok fazlaydı belki de, Webber sene başından beri hep en erken pite girenlerden biri. sene başında 3 pit yaparken diğerler, o 4 yapıyordu. bu yarışta da en erken o pite girdi.

    Webber yaklaşsa bile geçmemesini söylerlerdi belki o ayrı, ama her öküzün altında da bir buzak aramayalım.

  205. DRS nin ilk dafa içine ettiği bir yarıştı; anlamsız bir şekilde heyecansız DRS geçişleri beni uyuz etti,bu kadar duygusuz geçiş görmemiştim daha önce;

  206. FAster Inside avatarı

    Bu arada biri bana anlatsın ACABA webber niye sert lastikleri taktı ????

  207. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    telafi :D:D:D:D

  208. :DDDDDD massa artık ferrariye yakışmıyor kusura bakmayın arkadaşlar görünen köy kılavuz istemez

  209. M.Schumacher  avatarı

    bu performansın üstüne schumiye iyi araç veremeyen mercedese yazıklar olsun !!! Arkadaşın biri drs ye atıfta bulunmuş kanadayı izle istiyosan adamın podyum drs yüzünden gitti .!

  210. Massa fazladan pitstop mu yaptı 5. ya da 6. sıralardaydı çünkü sonra fazladan bi pitstop yaptı gibi geldi…

    Ben mi yanlış gördüm… ?

  211. FAster Inside avatarı

    alo-webberle 9 sn, web-vet 1.5 sn idi yanlış hatırlamıyorson sc girmeden önceki fark

  212. Rock'n  CoK€ avatarı

    biz ona laf etmiyoruzki trf1 de jetman denen biri var rosbergi ilah zannediyor sürekli schumacherle karşılaştırıyor şimdide karşılaştırsın 😉

  213. verdik,helal hoş olsun 😉

  214. şu da var yumuşak lastiklerde en iyisi ferrari sertlerde ise 3. sırada

  215. tebrikler jenson,shumi ve kötü startını (ulan 5 dk düşündüm kelime aklıma gelmedi ya tüü) şey eden webbere. hamiltona yazık oldu.(onun kazası ve belki de jenson iyi bir pozisyonda başlasa double bile gelebilirdi, bak belki dedim vurmayın hemen:p

  216. tmm dostum snn dediğin gibi olsun, daha fazlauğraşamayacağım it dalaşına dönüştürmeye gerek yok herkes neler olduğunu zaten gördü bugün..

  217. button ve Schumacher e tebrikler iyi iş çıkardılar..hamilton a yazık oldu..birde massa yı niye 3.pistobu yaptı anlamadım bilen varsa açıklasın lütfen…ferrari nin durumu çok kötü ne olacak bu sonumuz……vettel in de şampiyonluğunu kutlarım iki sezondur çok şanslı 2014 e kadar da devam edecek gibi….

  218. drs muhabbetini schumiyi yermek icin vs yazmadim. kanada da drs ye lanet etmistim. orda schumachere olan burda rosberge oldu. sitemim drs'ye dir. arti olarak ben de schumacherh. bugun cok iyi is cikardigini dusunuyorum. yorum yaparken bu kadar alingan olmayalim.

  219. ayrıca şunu söyleyim scden sonra webber nasıl 2 snde vettele yerini verdi anlamak mümkün değil iyice kabullenmiş artık arkadakilerden puan çalmayı

  220. arada 10 sn vardı en fazla 6 sn kapatırdı ki o bile olmazdı drs açtı en az 2 turda alonso rahat liderdi son pitlere kadar

  221. Rosberg'e laf ediyorsunuz ama, Rosberg'in yarışını katleden şey SC. Schumacher'i bu kadar üste taşıyanda aynı SC. Yani senin başta kasıp açtığın fark kapanıyor, üstelik arkadakiler sert lastikleri kullanmış. o noktada yarış sıfırdan başlıyor ve Schumacher, Button bu stratejiyle ön sıralara tırmandılar birazda. İyi sürmediler başarısızlar şanslılar demiyorum. Bu yarış şansıdır, olabilir yani, SC onlar için güzel Alonso ve Rosberg için kötü zamanda girdi demek ki, fakat sırf bundan dolayı Rosberg'i yerin dibine sokmaya gerek yok. Adam iyi start aldı, hep daha hızlı araçlara karşı direndi. Schumacher arkada istikrarlı turlar atarak öne çıkıyordu evet ama Rosbergte önde Mclaren, Red Bull ve Ferrarilerle kapışıyordu, onunda hakkını vermek gerek

  222. rocco junior avatarı

    Sadece sc girmese bile bu kadar üzülmezdim aslında.Strateji o ana kadar iyi gidiyordu ama işte bizde de şans yok illa bir olay olacak.Yine de bahane değil evet bugün Podyum hatta 2.lik hakkımızdı o hata olmasa galibiyet çekişmesi bekleyebilirdik.Zorlandık ciddi manada belki orta sert lastikte ancak büyük zaman kaybettik ve acı itiraf geldi.Nasıl özür dileyeceğini şaşırdı Stella başka açıklaması yok felaket bir taktik.Bırakın Butonu podyumu adamlar nasıl taktik yapıyor nasıl durumdan faydalanıyor görmeliyiz.Artık bunlar olmamalı yani burada en güçlü araçlardan birinin hakkı bu olmamalı.Haksız mıyım?

  223. Vettelinki eau-rouge bittikten sonra düzlükte oldu.Webberinki ise eao rouge da oldu.Neredeyse yanyana girdiler viraja.Alonso ayağını gazdan çekti.

  224. Rock'n  CoK€ avatarı

    ezerek geçecekti yakıt tasarrufu diyelim karıizma çizilmesin ayaklarına yattılar 😀 yermiyiz ? YEMEYİZ 😀

  225. neden bozgun oluyor yaa adam sadece 2.sıraya geriledi bozgun dediğin pole başlarsın 4-5 bilemedin 6.olursun anlarım sadece şunu söylerim SPA da bile 1.oluyorsa redbull artık diğer takımlar hiç uğraşmasınlar hatta RBR yerinde olsam hiç güncelleme yapmam arabaya monza dan sonra

    not: Bu arada ne güncelleme getirmişiz bilen varmı?

    Bruno Senna ya methiyeler düzen arkadaşlar tecrübe çok önemlidir dün demiştim olurda bir kaza yapar puan alamazsa hiçbir anlamı yok Q3 kalmanın demiştim ne yazıkki haklı çıktım

  226. Vallahamı Rosberge ne vardı BRS mi oda kullandı Schumide kullandı sonuç ortada 🙂

    Arkadaş yarışta akıllı olmakta önemli yakıtını lastiğini hesaplayacaksın nerde zorlayıp nerde bırakacağını hesaplayacaksın öncekinin hatasını kollayacaksın zira Schumide Rosberge bu konuda güzel bir ders verdi:)

    Sorusu olan ?

  227. Rock'n  CoK€ avatarı

    amin temennimiz 2012 ama iyi kapak oldu bazılarına 🙂

  228. şimdi kime duyduğun belli olan sinirinden kurtul ondan sonra klavyenin başına otur!!..webber eau-rouge girişinde vettel eau-rouge çıkışında alonso'yu son derece temiz ve önemlisi ders'siz geçmiştir oldu da bitti maşallah!!!

  229. Rock'n  CoK€ avatarı

    schumacher de kanadada podyumu drs yüzünden kaybetti 😉 ki zaten hızlıydı drs olmasa bile illaki geçecekti 😉

  230. Şampiyon belli 2. kim??

    Senenin en heyecanlı yarışıydı bence…Vettel e diyecek birşey yok adam yürüyo hatta koşuyo şampiyonluğa… :)) Ne diyelim hayırlı olsun şimdiden En genç çifte şampiyonluğu…

    Podyumda olaydık iyiydi ama Ferrari yine aynı Ferrari…

  231. sana katılmamak elde değil doğru söze şapka çıkartılır

  232. Valla Rosberg tokatlamaktan bıktı,Massa yarışmaktan bıkmadı.

  233. bkz.çin gp schumiye gelen telsiz konuşması : yakıtını koru michael

  234. ben live timingden schumacher rosberge yaklaştığı zamanlarda açtım ve schumacher rosbergi yakaladığında rosberg kendi turlarını geliştirmeye başladı. benzin tasarrufu gerek dendiğindede rosberg sürekli turlarını geliştirdi bumu benzin tasarrufu adam sürekli zorladı nasıl tasarrufsa schumachere geçilmemek için ama malesef tutamadı efsaneyi benzin tasarrufu tam bir saçmalıktı ve yalandı utandı belkide mühendisi rosbergin :D:D:D:

  235. Rock'n  CoK€ avatarı

    yakıt tasarrufunu agzına bile alma schumacher son sıradan başlıyor ve kendisi 1.lige kadar yükseldigi halde durum bu ey jetman ey duy sesimizi 😀

  236. schuminin rosberge yaptıgı tekrar izlerseniz drs açma alanına gelmeden çoktan rosbergin hava koridoruna girmişti , yarışları gözünüzle izlemenizi tavsiye ederim 😉

  237. schuminin rosberge yaptıgı tekrar izlerseniz drs açma alanına gelmeden çoktan rosbergin hava koridoruna girmişti , yarışları gözünüzle izlemenizi tavsiye ederim 😉

  238. sc o an yarısa girmese bile Vettel Alonsoyla arayı büyük bir hızla kapatıyodu sanırım 4 saniye falan kalmıstı en fazla 3 tur içinde zaten Alonsoyu geçicekti.Scnin girmesi ALonsonun Button ve Webbere geçilmesine sebep oldu

  239. Rock'n  CoK€ avatarı

    aynen yakıt tasarrufunu agzına bile alamaz çünkü schumacher son sıradan başlıyor ve kendisi 1.lige kadar yükseldigi halde durum bu ey jetman ey duy sesimizi 😀

  240. Jetman şimdi rosbergin kafasını okşayıp teselli ediyordur.(Yada başka bir şeyde olabilir)

    Schumi hiç kasmadı rosbergi geçmek için dikkat edilirse Rosbergin arkasında saniye farkını 0.5 civarı tuttu mercedeste yarışabilirsiniz dedikten sonra Rosberg geçilmemek için gaza fazla bastı tabi araç suyla çalışmıyor turlara göre benzin koyuldugundan fazla zorlaması sonucu benzini bitme tehlikesi baş gösterdi:)

    Adamım schumi herkezin ağzının payını güzelce verdi Mercedes gibi hurda bir araçla ki force india ile yarışabilen bir araç bırak önlerdeki araçlarla baş etmeyi 24.cülükten 5.ciliğe getirdi hemde şansa bala göre değil bir bir geçerek.

    Brawn ilk defa adam gibi taktik uyguladı schumiye sonuç ortada inşallah 2012 de altına iyi araç verirlerde podyumu zorlarız.

  241. su drs denen lanet sistem gitmeli artik. rosberg schumiye drs yuzunden gecildi. ondeki pilotun hic savunma sansi yok gecis olmasa bile hemen yaklasiyor arkadaki pilot. raidillon duzlugunun hic tadi yoktu bu sene

  242. Hayırlı olsun Vettel şampiyon. İkinci kere ardı ardına hemde, büyük bir zafer. Şimdiden yazayım.

    Alonso bu günlerde eğlenmek için yarışıyor kesinlikle. Sanki 2008 ve 2009'daki gibi. Bugün geçmediği pilot yoktu 1.likten 8.liğe kadar her türlü sırada dolaşıp adam geçti. Ah bir de Andrea Stella "Strateji iyi kanka." demese, Ferrari de Alonso'nun telsizden "Lastikler iyi." sözünü dinleyip bir kaç tur daha geç pite soksa 3.lük kaybedilmezdi. Neden bir takım kötü performansa sahip olduğu lastiği uzun süre kullanır ki?

  243. rocco junior avatarı

    Ayrıca yarış çok keyifliydi yarışa heyecan katan başta Alonso olmak üzere tüm pilotlara tebrikler.Geçişe doyduk keşke o sc girmeseydi herşey daha başka olabilirdi ama olan oldu.Bu tür şans anlarından ve piyangolardan faydalananlar hep aynı oluyor biz ise hep kaybeden.Artık bunu aşmalı ani olaylara,taktik değişmelerine hazır olmalıyız.Neil Martini pit duvarında görmeliyiz.Sonra onunda kısmetini kurutur yerine yenisini getiririz=))

  244. adamı 2 tur içinde 2 kez pite almalarının sebebi ne acaba? o yüzden geriye düştü iyice. Ha tabi her zamanki gibi yarışın başında bir fren görevi görüyordu Alonso'ya ama Allahtan alonso hızlı kurtuldu

  245. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Startta bozguna uğrayan vettel şaşırtıcı bir şekilde henüz 6.turda pite giriyor.Tam 2.pit aralığı geldiği zaman piste bal damlıyor ve sc içeri giriyor.Diğerlerinin lastikleri henüz yeni olduğundan sc periyodunda pite girmiyorlar.

    Şampiyon vetteldir ve diğerleri için 2012 ye odaklanma vaktidir.
    Hamiltona da geçmiş olsun.

  246. alonzomanyaa  avatarı

    Gül arkadaşım gül, gülmek hakkın, sende biliyorsun neyin ne olduğunu o yüzden yazmaya gerek yok. Elbet bizimde gülceğimiz zamanlar gelecek. !!!

  247. rocco junior avatarı

    Tebrikler Redbull yine taktik olarak iyi bir değerlendirme gösterdiler.Bir an yarışı Alonso kazanacak sandım ama insanda biraz şans olmalı herşeyden evvel iyi bir stratejiste ihtiyaç var.Belki de tepe takımlar arasında en kötüleri.Massa harika start alıp ilk turu iyi geçmekten başka bir şey yapmıyor.Savunma zaten yok atak desen söylemek istemiyorum artık.Herkes takır takır Rosbergi geçerken o geçemiyor,rakiplere yaptığı savunmanın 3 katını Alonsoya yapıp kendisiyle beraber dışarı atıyor ve nerdeyse Lewise geçiliyorlar ardından hazin son.Artık düzelmesini beklemekten ya da bir kaç güzel hareketinden sonra umutlanmak istemiyorum.Bundan sonra İtalya'da biraz iyi olur ama yine Alonso'nun gerisinde başlar.Stella ve Smedley ve Massa bence artık bırakmalı bir sene daha bu adamlara tahammül etmek zor olacak.İlk kez böyle bir şey söylüyorum acı ama gerçek.Her şeyi kopyalamaya taklit etmeye gelince iyiz ama pit stopta akıllı davranamıyoruz.Bilemiyorum bunu görmek zor mu?7sn geridesin ve ana rakip ile herkes pite dalıyor bunlar bunu akıl edemiyor mu?Hakaret etmeye gerek yok tescillendi zaten bazı arkadaşlar inadına devam etse bile sorun değil.Podyumda rahat olabileceğimiz bir yarıştı pit hatası kafadan 10 15sn mal oldu bize ama kısmet değilmiş.Sezonu inşallah İtalya'da zaferler noktalarız

  248. Düşük DF ile yarışıyoruz,lastikleri ısıtamıyoruz ve buna rağmen yumuşak lastikleri daha uzun süre kullanamıyoruz.

    "Fernando is faster than you" bik bik bik diye dolaşan nifakçı arkadaşlar duysunlar.Bu Massa 2. pilot olmayı bile haketmiyor.Genç bir arkadaş olsun ikinci pilot 2012'de,Massa 2. pilot olmayı dahi beceremiyor ne yazıkki.

  249. Arkadaşım eau rouge da geçmedi.Eau rougenin tam ortasında geçiş yapan webberdi.İzlemesi gereken sensin.ALonso pitten çıkmıştı sıcak lastikleriyle webber geçti alonsoyu eau rouge da.Daha virajları bilmiyorsun.

  250. SC Alonso'nun stratejisine .ıçıp sıvadı 🙂 Vettel, Schumi ve Button aşırı karlı çıktılar bu işten. Ferrari'nin strateji yüzünden kaybettikleri bir şampiyonluğun hemen ertesi yılında hala böyle hatalar yapabilmesi bizi düşündürüyor kara kara.

    Süper bir yarıştı, çok eğlenceliydi bol geçişli. Fakat bu gibi pistlerde drs'nin yasaklanması lazım, adamlar çok rahat geçiyor bir anlamı kalmıyor. Alonso'nun Massa'ya yaptığı atak beni en çok heyecanlandıran ataktı mesela.

    Hamilton'ın agresifliğinin övgü konusu olması doğal, fakat bu adam sırf bu yüzden her sene bir 30-40 puan kesin kaybediyor. olsun gönüllerin şampiyonu (!) 😉 ben izlerken keyif alıyorum, özellikle tuttuğumuz takımın pilotu olmadığı için 😀

  251. anlayamadığım şey neden hep rosberg benzin tasarrufu yapıyor.bu oynak araba niye tasarruf yapıyor.schumi ye telsizden tasarruf yap dendiğini duymadım hiç.salak herifler
    startımızdaki sevincimizin içine eden mgp takımına tebriklerimi gönderiyorum

  252. alonzomanyaa  avatarı

    Hayır girse vetel ile birlikte pite (arkadakiler gerideydi zaten), taksa yeni lastikleri çıkışta weber (sert), vetel, alonso sıralaması olacakken yaptıkları rezilliğe bak. Ya şunu şu griddeki en pktan takım akıl eder de bu ferrari edemiyor arkadaş, yarılacam ortadan.

  253. bi tane rosbergci var baslıycak sımdı benzin tasarufu yap dediler falan diycek ama Schumacheri yarıs boyu live timingden takip ettim müthiş bir istikrarla sürdü

  254. Arkadaşın dediği eau rouge un içinde olan. webber geçti vettel değil.Vettelin geçişi ayrı.

  255. Buralarda birileri eksik… Hani jet olup gözden kayboldu sanki 🙂

  256. Rock'n  CoK€ avatarı

    jetman nerde jetman 😀

  257. sevgili edit mesajlarım neden yayınlanmıyor acaba..

  258. of ooof ferrari pit ekibi sen saç baş yoldurursun adama

    bu ne rezalet bir yönetim yarışı pitte kaybetmekten bıktıkk..

  259. bitik :S hahaha, alonso zaten o turdan sonra daha fazla yol kat etmeyip pite girdi haklsın!!

  260. FAster Inside avatarı

    1 turu bile sıkılmadan izlediğimiz güzel bi yarış oldu, maldonado hamiltonun un SC de alonsonun yarışını (muhtemel podyumunu) aldı götürdü, SC öncesi vettel 10 sn fark vardı oysaki, neticede yarış içinde olabilecek şeyler…
    Unutmadan Redbull u tebrik etmek lazım, heralde son turlarda webbere sert lastik takmalarının sebebi vetteli geçmesine engel olmaktık, gene tilkiliklerini yaptılar, ama millet artık yemiyor….

  261. Rock'n  CoK€ avatarı

    laylay laylay layla la la la ooo schumacher adamım great job. massa sanada geçmiş olsun schumacherin bu hafta arkanda kalmanı istemiştin :))) rosberge deyinmiyorummmm bileee :D:D

  262. kocaman alkış vettel , webber ve red bull ekibine, vettel ve red bull şampi…
    yine kocaman alkış, gerilerden kalkıp müthiş tırmanan button ve schumi'ye.
    alonso ferrari'nin stratejik olarak zayıf olmasının kurbanı oldu. hamilton'ın yarış dışı kaldığı zaman pite alınmalıydı.
    bu sezonun ilk puanını alan maldonado'ya da tebrikler. 21. sıradan başlamıştı iyi sonuç.
    senna hayal kırıklığı…

  263. sc periyodu sonrasında drs siz geçti vettel alonsoyu

  264. alonzomanyaa  avatarı

    Evet 0 lastikli vetel, bitik lastikli Alonsoyu üstün başarı göstererek geçmiştir. Tebrikler kendisine..

  265. yarısın sonlarında webber gectı fakat orta kısımlarında drs olmadan vettel geçiş yaptı alonsoya karsı

  266. bnce bi daha izle arkadaşım..güvenlik aracı çıktıktan sonra 2. turda kim geçmiş aç bi daha bak!!!

  267. Ferrrayi pit duvarını tebrik ediyorum böyle güzel bir lastik seçimi stratejisi seçebilme beceriksizliğini nasıl gösterebildikleri için.

    bakınız mc laren button sanki uçuyordu gitmiyordu..

    ayrıca yine bir ingiltere tekrarı seyrettik webber sözleşme yeni olacakki hemen parmak çocuğa yaklaşmayı bıraktı

    aynı tas aynı hamam

    ferrari yine yavaş yine yavaş

  268. alonzomanyaa  avatarı

    MAL MAL MAL Ferrari demekten başka bişey gelmiyor elimden. SC periyodunda ne pk yemeye adamı pite almazlar anlamak mümnkün değil. Bide üstüne strateji de problem yok demezlermi adam.

    Bir bilemedin iki olacak adamı podyumdan da ettiler. Boşuna yırtmış adam kendini.

  269. FAster Inside avatarı

    lastik farkından da hiç bahsetmemişsin neyse…zafer sarhoşluğuna verelimm…

  270. Bu ferrarinin stratejilerini kim belirliyor çok merak ediyorum Massa neden 1 tur arayla 2 pit yaptı anlayamadım

  271. Arkadaşım alonsoyu geçen webber vettel değil.Birde millete laf ediyosunuz…

  272. çok fazla bişi yazmaya gerek yok zaten..geçiş yapamayan denen vettel'İn eau-rouge'da drs'siz alonso'yu geçmesi, ilk 4'e zor girer bu red-bull denirken duble yapması bnce herkese ağzının payını fazlasıyla vermiştir…bu adamın devri bitmedi, bu adamın f1'de devri YENİ BAŞLIYOR!!!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir