Hamilton: "En Azından Podyum Şansı Vardı"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Les Combes’e gelinirken Sauber’den Kamui Kobayashi ile temas yaşadı ve bunun ardından kendisini bariyerlerde yarışın dışında buldu. Hamilton o esnada 4. sıradaydı.

Hamilton: “Dürüst olmak gerekirse (neler olduğundan) tam olarak emin değilim. Sadece duvara vurduğumu hatırlıyorum. Duvara oldukça sert vurdum”

“Takım adına biraz talihsizce oldu. İyi bir konumdaydık. Konu ben olunca kimin önünde yarışıyorsam gelip bana vuruyor ve yarışım bitiyor. Motor sporları bu. Bu sene tamamlayamadığımız çok yarış oldu. Bu da onlardan birisi”

İngiliz pilot, galibiyet için yarışta çok umudunun bulunmadığını, çünkü Red Bull pilotlarını ve Alonso’yu takip etmekte zorlandığını belirtti.

Hamilton: “Sıkıntı yaşadığımızı düşünüyorum. Nedeni ne ise, düzlükte çok yavaştık; çok ama çok. Sanırım bizi mevcut konumumuza gerçekten bu getirdi.”

“Düzlükte herkes bizden uzaklaşıyordu ve ben sadece iç tarafta kalabiliyordum. Sanırım biraz fazla yere basma kuvvetimiz vardı. Yine de iyi bir konumdaydık. Yine de meydan okuyabiliyorduk. Ferrari’lerden birini geçtim. En azından bir podyum elde edebilirdik”


Yorumlar

  1. Yorum yapanlar Hamilton'u aklamaya çalışmışlar. Sanırım Hamilton da taraftarları da hatalarını kabul etmiyorlar. Çocukça açıklama "kimin önündeysem gelip bana vuruyor". Neden başkasına vurmuyorlar acaba? Araba sürmeyi cartingde öğretiyorlar. Hamilton derslerine hep geç kalmış sanırım.

  2. Olayın agresiflikle bir ilgisi yok.Hamilton sadece farketmedi yanında olduğunu o kadar.

  3. rocco junior avatarı

    "After watching the replay, I realize it was my fault today 100%. I didn't give Kobayashi enough room though I thought in was past."
    Yarıştan sonra Hamilton bunları söylüyor.Kısaca hatayı üstlenmiş…

  4. Birde yüreğimi ağzıma getirdin zaten o kazadan sonraki 5 6 saniye. Kıpırdamadın filan. O an kalbim duruyordu harbiden. Senle beraber diyer tarafta görüşürdük artık:)

  5. Basit bir yarış kazası değildi. Söze böyle başlamak istiyorum. Burda Koba nın hiç bir suçu yok. Burda yüzde yüz Lewis suçlu çünkü.

    Lewis düşmanları artık güle oynaya okur bu dediklerimi. Üzülerek söylüyorum ama çok dandik bir hata yaptın Lewis. 2010 Türkiyede podyumda Vettel le dalga geçerken (Webberle konuşurken) aynısının senin başına geliceğini tahmin etmemişsin anlaşılan.

    Bu olay bir çok pilotun yaptığı türden bir hata. Rakibi hiçe saymak. Rakip yanında olsa neyse arkanda ve çaprazında. Yazık diyorum sadece kaybedilen yarışa.

    Bu sene neler kaybettik inanması zor gerçekten. Aklıma geldikçe deliresim geliyor. McLaren ın en kötü senelerinden biri belkide bu sene. Çünkü araç iyi ama netice gelmiyor. Var bir büyü üstümüzde anlamış değilim.

    Bu gün ilk defa ama ilk, Lewis gözümden düştü. Aynı zamanda Vettel saygımı kazandı. Her şartta muhteşem bir iş çıkarıyor. Tebrik ediyorum. Şampiyon gibi kullanıyor dedikleri bu olsa gerek.

    Lewis kendisini geliştirmeli. Durum ne olursa olsun istikrar ve soğukkanlılık kazanmalı. Böyle basit hatalar yaparak şampiyon olamazsın. Muhteşem bir pilotsun hatta sen yarış dışı kaldığın andan itibaren yarış durağanlaştı bence. Ama böyle olmaz. Böyle bir hata yarış zaferine mal olur ve bir McLaren taraftarı olarak beni çok üzüyor gerçekten. Olmaması gereken herşey oluyor bu sene hadi hayırlısı.

    2012 de görüşmek üzere diyerek ben Monza da da RB ye oynuyorum diyorum.

  6. FAster Inside avatarı

    alma maldonadonun ahını, çıkar aheste aheste, monaco dan sonra bu sefer yarışı mahvolan kendisi oldu, yazık oldu gerçekten, yarış kazası dicek bişey yok….

  7. gayet açık bir yarış kazası uzatmanın anlamı yok adam ne olduğunu anlamadım demiş zaten bu kazayı da agresifliği bağlayan arkadaşlar da bıraksın artık bu işi bu kazanın agresiflik ile alakası yok iki pilot için de talihsizlik

  8. Büyütmeye gerek yok yarış kazası işte hamilton yarış çizgisine dönmeye çalıştı kobayashide kenara kaçmayınca temas oldu zaten şampiyonluk gitmiş çok sorun etmedim açıkçası ama muhteşem bir yarış izledik harikaydı ama DRS bazı yarışlarda çok etki ediyor buda onlardan birisiydi.

  9. Nedense hemen bir suçlu aramak,bulmak için çaba sarf ediyoruz (kendimde dahil) .Son derece gereksiz saçma bir kazaydı ve az olan umutlarimizida aldı götürdü.Takımlar şampiyonluğunu aceba sene sonunda kazanabilirmiyiz diye düşündüğümüz,4 hafta beklediğimiz yarış sonunda Button tebessüm etmemizi sağladı.Tebrikler Buttona..Hamilton hem dün hemde bu gün ister kendi suçu olsun ister başkası ne bela varsa üzerine çekiyor.Ben bıktım artık.Takımın burda tek sucu Hamiltona yada Buttona sezon başında çok sağlam en azından rakipiyle yarısacağı düzeyde bir araç verememesi.Öyle bir aracı olduğunda bu tarz olaylar olmayacak diye umut edıyoruz tıpkı Vettelinki gibi.

  10. Bir göz doktoruna görünmeni öneririm arkadaşım.

  11. bencede olay tamamen böyle oldu. hamilton doğal olarak kobayashi'nin çok geride kaldığını düşünüp aynalarına bakmaya gerek görmemiştir. yarış kazası sayılır bu ama yine de Hamilton'ın kabahatinin olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

  12. Sauber motorlarını Ferrari'den alıyor. Düzelteyim dedim.

  13. ya olay yarış kazasından ibaret ne yani her kazada birileri suçlu olmuyo mu zaten insanlar kusursuz değildir

    ayrıca orada ki olayda sorun mclarenin düzlük hızını düşük tutmasından kaynaklanıyodu hamilton eau-rouge da çok daha hızlı çıkabiliyodu çünkü muhtemelen yere basma gücünü çok ayarlamışlardı ama tabi haliyle bu düzlük hızına etki etti belki mclaren hamilton ın aracına yağmur ayarı yapmıştır onu bilemem ama sonuçta ölçüm noktasında arkada olan hamilton düzlükte kanadı açıyor e zaten ferrari motoru ve kersinde etkisiyle kobayashi öyle aman aman yavaş değildi hamilton da bugüne kadar hiç bu şekilde bi olay olmadığı için nasıl olsa kanadı açınca rahat geçtiğini düşünüp arkasını kontrol etmedi ve viraj çizgisini düzeltti ama kobayashi oradaydı bunda suçlu aramaya gerek yok

  14. hyr ölçüm noktasında hamilton arkadaydı ama yukarıda da diyo düzlükte çok yavaş kaldı hamilton sürekli 2. sektörde de hızlıydı kanatı açmasına rağmen çok hızlanamıyordu hamilton e haliyle de geçiş yapamadı normalde kanadı açmış bi mclaren orada çok büyük fark atmış olmalıydı ama olmadı ve hamilton da muhtemelen kanadı açınca artık geride kaldığını düşünüp viraj çizgisini düzeltmeye çalışıyodu olay tamamen bi yarış kazası suçlu biri yok he illa biri suçluysa bana kalırsa düzlük hızını düşük ayarlayan mclaren ekibidir yoksa pilotlarda bi suç yoktu.

  15. çok komik bi yorum olmuş, kamui'nin çizgisine iice bakmanı öneririm sna adam çizgisini bile değiştirmiyor hamilton sağdan sola doru giriyo kendine göre ve eğer bi adamı geçiosan drs ile birlikte o adamın sni tekrar zorlayabileceğini akıl etmen gerekir!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=Kh-THd-wrhw kazayı bidaha izlemek istersn belki

  16. basit bir yarış kazası.

  17. sana şunu hatırlatıyım şu ana kadar ki hamilton ile kobayashinin arkaya geldiği videoları izle ya da kobayashi ve başka pilot o kadar dirençli savunma yapmaz kobayashi dğüzlükte mercedes motoruyla bariz hızlıydı suç hamiltonda

  18. suçlu kobadır. lewis ondan hızlı ve geçişi gerçekleştirmiş. kırık ön kanadıyla zaten yavaş atak yemiş geçilmiş. atak yapana gram saygısı olmazsa böyle durumlar herzaman olacaktır. koba ordan burnunu soksan ne olacak geçilmişsin ve artık viraj gelmiş dönülecek. lewis herhangi bir yanlış yapmadı, tamamen koba nın saygısızlığı. her geçilen hazmedemeyip şuna ufaktan dokundurayım mantığıyla yarışırsa kaçınılmaz son bu olur.

  19. Agresifliğin dozunu ayarlayamayan iki pilot yanyana gelirse sonuç bundan öteye gidemez.O kadar tehlikeli geçişler yaşandı ama bu düz yoldaki temas ilginçti.Yine geçen yıl bu pistte düz yolda Vettel ve Button bir kaza yapmıştı ve bundan daha kötü olmasına rağmen Sc bile girmemişti.Vettel'in şansına Sc içeri girdi.

  20. Hamilton'un kazası oldukça korkutucuydu. Temasın ardından araç yoldan çıktıktan sonra bariyerlere çarpmadan önce frene basıp aracı durdurmadı. Araç durduktan sonra kımıldamayınca da dedim ki "Eyvah, bayıldı adam". Neyse ki bir şeyi yokmuş.

  21. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    maL

  22. eau-rouge girmeden Lewis DRS açmadan geçmişti ama DRS alanında koba arkada olduğu için drs'si açıktı.

  23. Olayda tek suçlu lewis hamilton. Takım tutabiliriz. Ama gerçekleri de görmeliyiz. Kobayashi ne yapsaydı çimlere mi çıksaydı? hamilton geçişi tamamlamadan sola kırdı. Kobayashi'ye çarptı, olan bu.

  24. hamilton'ın hatasıydı. ben olsam konuşmadan terkederdim padoğu

  25. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Yarisi yabanci bir kanaladan izledim ve sunucu koboyasiye pit cezasi geldi dedi(hatta simdi de hatirliyorum 9 ve 24 numarali araclar incelemeye alindi ve galiba 9 numaraya ceza gelmisdi)ve hatta koboyasiye ceza geldi dedi.herkesi yanlis yonlendirdigim ucun sitedeki butun arkadaslardan ve bu yaziyi okuyan herkesden ozur diliyorum

  26. perez'e geldi diye biliyorum ben, kobayashiye gelmedi

  27. yazık oldu gerçekten de…umut kırıcı bir olaydı..

  28. ceza yok sanırım..ayrıca kimsenin hatası değil…normal yarış kazası…

  29. inceleme bile başlamadı

  30. ikisi birden drs açmış olamaz öyle değil mi ? ben tur bindirdikleri kimseyi göremedim, bu durumda drs tespit noktasında geride olan lewis drs'yi açıyorsa kobayashi açamamış demektir. zaten meselede bu değil, ne demek istediğimi anlamışsındır.

  31. he canım he

  32. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    yaniliyorsam pitten gecme cezasi aldi.yaniliyor ola bilirim.daha dikkatli arkadaslarin bu konuda yardimci olmasini rica ediyorum

  33. do.d. sana katılmıorum..kobayasi orada yapabilecği bişy yokken çünkü lastikler kötü durumdaydı o hareketi gereksizdi ve hamiltonun yarışını bitirdi sadece..

  34. kobayashiye ceza gelmedi ki? geldi mi??

  35. drs'si açık olduğu için koba yanına geldi,

  36. bu adam ne zaman dönüp kendine bakacak acaba ? her olay yaşadığında millete atıyor suçu , tamam dün maldonado sucluydu ama bu kez yanyanayken kobayashinin üstüne yönelmesi anlamsızdı . kobayashi de son anda ufak direksiyon hamlesiyle lewise yöneldi ama kamui 5 cm geldiyse lewis 35 cm geldi . gereksiz hareketleri devam ediyor lewisin …

  37. kobayashiye ne suç atıyorsun objektif bak adam virajı almak için dönmeye çalışıyor hamilton önünü kapatıyor herkes suçlu hamilton temiz öyle mi şu gözlüklerinizi çıkarın artık

  38. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kim ne derse desin hamiltonun hatasiydi.kobayasi hic kipirdamadi bile stabil duz gidiyordu hamiton kendisine ideal cizgi yakalmak istiyordu ve olan oldu kobayasiyi suclamak en basit tabiriyle taraftarlikir

    Fia ise isin suyunu cikarmis durumda.dun hamiton ne kadar hakliysaydi bu gun de bir o kadar suclu.ceza cok sacmaydi

  39. 3 hafta önce söylemiştim, bu düzlük hızıyla bir cacık olmaz diye. nitekim düzlükte drs'si açık hamilton drs'siz sauber'den daha yavaştı. kobayashi'nin hangi amaçla burnunu oraya soktuğunu anlamak güç, 2010 japonya performansı geldi gözümün önüne, biraz fazla agresif.

  40. ne mclaren ne ferrari red bull'dan hızlı gözükmüyor. üstelik vettel yerine sürekli birbirlerinden puan çalıyorlar. hamilton button'ın önündeydi bu yarışa kadar, tekrar button onun önüne geçti pilotlar sıralamasında. vettel ise farkı açıyor gittikçe. takımlarda da fark açılmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir