Monza'da İki Bağımsız DRS Alanı Olacak

yazar:

kategori:

Bu seneki çoğu pistte hareketli arka kanatların kullanımı için sadece bir DRS alanı tercih ediliyordu. İki DRS alanı, Montreal ve Valencia’da kullanılmıştı.

Bu iki pistte DRS alanı, art arda gelen düzlüklerdi ama iki araç arasındaki farkın belirlendiği nokta tekti.

Monza’da ise DRS, hem ana düzlükte hem de Lesmo ile Ascari şikanı arasında uygulanacak. İlk alan için belirleme noktası, Parabolica’nın çıkışında, diğeri için ise Lesme va Ascaari düşünülüyor.


Yorumlar

  1. bence de öyle zaten arka kanat açısı çok çok düşük ayarlanıyor monza için diğer pistlerdeki kadar avaantaj sağlayacağını sanmıyorum.

  2. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Bence bu sene büyük bir kavram kargaşası yaşanıyor.KERS'i bir kenara atalım.Onun geçişlere fazla bir katkısı yok.çünkü iki taraf da kullanabiliyor.Geriye kalıyor lastikler ve DRS…

    Hem çabuk eriyen lastiklerin,hem de DRS'nin olduğu bir yarış her zaman yapay ve zevksiz geçişlere sahne olur.Bu sene olmasa bile seneye bu iki yenilikten birinin kaldırılması/düzenlenmesi gerekiyor bence…Şahsî fikrim de DRS'nin kaldırılması.

  3. drs belki fazla etkili olmayabilir monza da zaten düşük downforce kullanıyorlar takımlar. hatta monza ya özel arka kanat getiriyorlardı önceki senelerde.

  4. işin suyu çıkıyor bence. uzun düzlük ve iki drs alanı. aynı turda iki pilot arasında iki geçiş izleyebiliriz anlamına geliyo ve bence hiç güzel değil… pc oyunu gibi….

  5. Monzada parabolica'da öndekinin peşine takılan düzlükte zaten yanına gelebiliyor. Ben hiç DRS kullanılmaz heralde diye düşünürken adamlar işi büyütmeyi tercih ediyorlar.

    Aslında DRS'nin farklı durumlarda testi için kabul edilebilir birşey. Seneye kurallar daha da oturacaktır.

  6. Monzada drs sıralamalardaki gibi serbest olsun bence;)

  7. Biraz fazla olmaz mı.Zaten DRS asıl,normal geçiş zevkinin önüne geçiyor.2 gayet makul gibi görünüyor.Çok fazla in-çık zevk vermez diye düşünüyorum çünkü geçişler yapay olmuş olacak.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Monza gibi sezonun en hızlı pistinde 2 DRS alanı açıklanması bana göre tartışmaya açık bir konu olarak karşımıza çıkmış bulunmakta,
    ben açıkçası en az 3 en fazlada 4 DRS allanı bekliyordum,
    3 desek daha mantıklı geliyor,
    biraz daha cesaretli ve çılgın olsalar yapabilirlerdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir