İspanya'da da Ferrari Dublesi!

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun İspanya’da yapılan 4. yarışını Ferrari’den Kimi Raikkonen kazandı. Fin pilot pole pozisyonundan başladığı yarışta baştan sonra kadar pozisyonunu korudu ve damalı bayrağı ilk gören isim oldu.

Raikkonen 2005’ten sonra ilk defa Barcelona’da podyumun tepesinde yer aldı. Ferrari’nin diğer pilotu Felipe Massa, 3. sırada başladığı yarışta daha startta Alonso’yu geride bırakmasıyla 2. sıraya yükseldi ve İtalyan takım güvenlik aracı periyotlarına rağmen pozisyonunu korudu ve Bahreyn’den sonra İspanya’da da duble yaptı.

Sıralamalarda geride kalan Lewis Hamilton yarışa 5. sıradan başladı ancak start ile Kubica’yı geride bırakmayı başardı ve 4. sıraya yerleşti. İlk pit stoplarda Alonso’nun 4 tur önce pite girmesiyle 3. sırayı ele geçiren Hamilton yerini korumayı başardı ve ilk yarış Avustralya’dan sonra ilk defa İspanya’da podyuma çıkmayı başardı.

BMW Sauber ile son 2 yarışta podyuma çıkan Robert Kubica İspanya’da 4.lük ile yetinirken onu Red Bull’dan Mark Webber takip etti. Honda’dan Jenson Button 6. oldu ve bu sezon ilk puanlarını kazandı.

Williams’ın çaylak pilotu Kazuki Nakajima yarışı 7. sırada tamamladı ve 2 puan kazandı.

Jarno Trulli 8. olarak son puanı kazandı. İlk güvenlik aracı periyodunda pit alanı kapalıyken pite girmek zorunda kalan BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld pitten geçme ve 10 sn cezası aldı ve yarışı ancak Fisichella’yı geride bırakarak 9. sırada tamamladı.

İlk turda Sebastian Vettel ve Adrian Sutil arasında yaşanan kaza sonucunda yarışın ilk güvenlik aracı periyodu olurken daha sonra ise Heikki Kovalainen’in büyük kazasının ardından 2. kez güvenlik aracı piste girdi. Vettel bu sezon 3. kez ilk tur kazası sonucunda yarış dışı kaldı.

Fernando Alonso ve Nico Rosberg’in araçlarından çıkan duman nedeniyle yarış dışı kaldıkları İSpanya GP’de en hızlı turu 46. turda 1.21.670 ile Kimi Raikkonen attı.

Raikkonen, burada kazandığı 10 puan ile şampiyonada puanını 29’a yükseltti liderlikte biraz daha rahatladı. Hamilton 20 puan ile 2. sıraya yükselirken onu 19 puan ile Kubica, 18 puan ile Massa takip ediyorlar.

Ferrari ise burada çıkarığı 18 puan ile markalarda puanını 47’ye yükseltti ve liderliği ele geçirdi. BMW Sauber 35 puan ile 2. sırada kalırken Mclaren 34 puan ile 3. sıradaki yerini koruyor.

Formula 1 2008 sezonunun 5. ayağı 2 hafta sonra Türkiye’de koşulacak.

    Pilot Takım Süre Tur
1. K. Räikkönen Ferrari 1u38:19.051 66
2. F. Massa Ferrari + 3.228 66
3. L. Hamilton McLaren + 4.187 66
4. R. Kubica BMW Sauber + 5.694 66
5. M. Webber Red Bull Racing + 35.938 66
6. J. Button Honda + 53.010 66
7. K. Nakajima Williams + 58.244 66
8. J. Trulli Toyota + 59.435 66
9. N. Heidfeld BMW Sauber + 1:03.073 66
10. G. Fisichella Force India + 1 ronde 65
11. T. Glock Toyota + 1 ronde 65
12. D. Coulthard Red Bull Racing + 1 ronde 65
13. T. Sato Super Aguri F1 + 1 ronde 65
 
Yarış dışı
14. N. Rosberg Williams opgeblazen motor 41
15. F. Alonso Renault opgeblazen motor 34
16. R. Barrichello Honda nog niet bekend 34
17. H. Kovalainen McLaren crash 21
18. A. Davidson Super Aguri F1 nog niet bekend 8
19. S. Bourdais Toro Rosso botsing met Piquet 7
20. N. Piquet Jr. Renault botsing met Bourdais 6
21. A. Sutil Force India crash met Vettel 0
22. S. Vettel Toro Rosso crash met Sutil 0

Yorumlar

  1. Fuad mclaren nin aldığı fazla yakıt eski bir alışkanlık ama doğru gözüküyor..mühendisler motorun gücü ve yakıtın ağırlık etkisini araştırmışlardır ki 3-4 turluk bir yakıt mclarende avantaj sağlamıyor anlaşılan.yararınıda göreriz

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bendede aynı sorun oldu ters yazacaktık demekki kumpasa geldik :))

  3. Ferrari işini iyi yapıyor,hakkettiler yarışı.yarış gerçekten de çok heyecansızdı..tuhaf tuhaf kurallar getirdiler arabalar bırakın atak yapmayı 100 metre arayla takip edemiyorlar birbirilerini..f1 de geçiş yoksa heye4can da olmaz..Mclaren ne hikmetse hala rakiplerinden daha ağır çıkıyor sıralama turlarına..birbirine yakın arabaların atak yapamadıkları böylesine bir pistte,bi kaç tur daha az yakıt ile hamilton polü alır hatta yarışı bile kazanabilirdi..Ferrari daha hızlıydı diyeceksiniz,ama nasıl geçeceklerdi ki hamiyi..Alonsonun takımdan ayrılması ile mclarende düşüşün başladığını iddia edenler asıl fanatik bence..mclaren bu sene,geçen sene kısmen Alonsonun ve büyük oranda ise Ferrari ile arasındaki casusluk davasının kaybettirdiğikleri sebebiyle bu halde..yoksa, Alonsoyu geçen sene mclarende gördük,bırakın hamiltona bariz bi üstünlük sağlamayı,ondan daha iyi bile olamadı..Ama, hamilton geçen seneden bu yana Tanrı vergisi yeteneğini kaybetmiş,ya da Alonsoya bu sene,geçen sene sahip olmadığı bir beceri verişlmiş ise,bunu bilemeyiz..Alonso Fanatiklerine sormak lazım geçen seneden bu yana neyin değiştiğini : ))) Bu arada, NothingToSay ben,kullanıcı adı olarak NothingToSay i seçmeme rağmen neden burda isim ve soyisim olarak çıkıyor anlamadım

  4. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar le manc yarışında ki kazayı gördünüz mü? MONZA daki.ne kaza yapmış adam.

  5. bazı arkadaşlar McLaren hakkında çok ileri geri konuşuyorlar biz Renault hakkında bişi söylemiyoruz lütfen biraz daha dikkatli seçin kelimelerinizi herkes kendi takımına baksın ilk önce..Daha sezon yeni başladı daha 14 yarış daha var bazıları erken şampiyonluk havalarına girmiş bu büyük hata takımlar arasında çok az fark var Dominicalli bile 0.1 sn fark gördüklerini söylemiş pistten piste değişicektir sıralama..

  6. Dikkatimi çekti Kimi ile Felipe nin araçlarının arka kanatlarının alt formları birbirlerinden tamamen farklı.. ilginç.

  7. alonso mclarende olsa mclaren bu halde olmazdı diyenlere kesinlikle katılıyorum. gercekten mc laren alonso konusunda cok büyük bir hata yaptı..alonso farkını anlamamak icin ancak fanatik olmak lazım.alonso karakterigini sevmeyebilirsiniz haklısınızda fakat adam isini iyi yapıyor. su anda alonso bmw'de olsa bmw ferrariye kafa tutar 2009 bence alonso bmw de olacak.

  8. türkiyedede iki kırmızı duble yapacak.sonrası kubica yada hamilton.memleketi gibi saat yönünün tersine olan pist turkiye massa pisti,manoca bir aksilik olmassa burası zaten kimi nin pisti .fakat cok seye gebe bir yarıs.cok kaza görebiliriz.2006 yılında kötü mclaren aracı ile kiminin alonsonun arkasına nasıl takıldıgını hatırlıyorum.gercek bir pilotaj pisti. ve burada iyi kullananlar webber,truli,alonso ve kimi (schumi ayrı bir yerde)…kısaca bu durumda mclaren icin kazanmak ancak sansla olur.

  9. vahit başol avatarı

    cok sıkıcı bır yarsı olduu.kımı tbr ederım bu arada.bırda mclaren nıklı arkadasımın dedıgıne aklım takıldı.agır yuklu demıs mclaren ıcın.hamılton kımıden bır tur sonra gırmedımı pıtte.demekkı agır degılmıss okadar.starejısıne guvenıodu ne olduu.ya arkadslar anlayı artıkk.ferrarı acık ara ondee kım ne derse desın.mclaren asla ferrarıyı yakalayamazz.bu duble olaylarını sık sık goreceksınızz buna ınan.o hamıltonoda bell baglamayı onda bısey olmazz :)))

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu sene mclaren geçen senekine yakın veya geçen senekinden daha iyi bir performans ortaya koyduğunda arka planda dolaşabilecek sözleri hiç düşündünüzmü ben söyliyim ''kopyacılar'' onun için bu sene mclaren açısından yaraların sarılma ve takımın kaynaşma yılı 2009 da zaten aerolar lastikler değişecek onun için bu sene mclaren zedelenen itibarını ve griddeki yerini orta düzey bir performansla toparlama peşinde yanlış düşündüğüm söylenebilir fakat pisteki en güçlü motora sahipsiniz (diğer motorlardan 20 beygir daha güçlü diye duydum) ve geçen seneki aero paketi ile fazla farklılık göstermeyen bir paketiniz var fakat yarışlar hiç beklendiği gibi gitmiyor katılırsınız veya katılmazsınız fakat düşüncelerim bu doğrultuda

  11. bu sene Mclaren deki düşüşde Alonso nun takımdan ayrılmasının büyük etkisi olduğunu düşündüğüm için böyle bir şey söyledim…pilotlarla alakalı olan bir şey değil…konuyla alakası yok ama söylediğinizin üstüne yazıyorum…zati Mclaren geçen sene Alonso nun üstüne şampiyonluk hesapları yapsaydı ve devam etselerdi açık ara şampiyon olacaklardı…adam şampiyon gelmişti zaten takıma ve öylede kalacaktı…ama ne hesaplar dönüyor arka planda biz bilemeyiz tabi…takım patronları daha iyi bilirler…

  12. lorda belasco bir sözün dikkatimi çekti. "bu sene alonso nun mclaren den ayrılması yüzünden çok rahat bir şampiyonluk alacak ".. sana gecen seneyi hatırlatmk istiorm kardeşim alonso mclarendeydii ama kimi daha cok hamilton la çekiştii ve şampiyonluğu hamiltondan aldı.. 🙂

  13. yarışı çok rahat kazanan kimi yi tebrik ediyorum…nerdeyse hiç hata yapmadı ve gün geçtikçe Ferrari ye daha çok alışıyor …ve bana öyle geliyor ki burada Schumi gibi bir saltanat sürecek şekilde sürekli güçleniyor…bu sene alonso nun mclaren den ayrılması yüzünden çok rahat bir şampiyonluk alacak …ilerki yıllarda da schumi gibi olacak ve artık kimin ikinci olacağını gözliyecez bu gidişle …ayrıca Massa da kötü bir sezon başlangıcından sonra kendine geldi ve Ferrari için iyi şeyler yapmaya başladı…bu gidişle bu sene kıpkırmızı olacak…geçen seneyi arar hale geldik maalesef…istanbulda da farklı bir tablo ile karşılaşacağımızı sanmıyorum…Bmw nin Ferrari nin iyi olduğu pistlerde Mc laren den daha iyi olacağını düşünüyordum ama yanıldığımı gördüm…Mc laren daha diriydi… Reno nun ise gelişme gösterdiği kesin …sıralamalarda Mc larenden bile hızlıydılar…ama yarış hızları çok kötü …ve tahminim lastiklerdeki aşınma ve bununla beraber gelen tutunma problemini bir türlü çözemiyorlar…DC artık her yarış birileriyle arbede halinde ..bu sene son senesi olur herhalde onun da…Vettel hayalkırıklığı…Time glock kayıplarda…Fisi iyi işler yapıyor…Mc larende bu lastik patlamalar can sıkıyor ama iyiki can yakmıyor…Honda artık puan almak için birilerinin yarış dışı kalmasını beklememeli …bu kadar imkanı olan bir takım ama ne yazıkki sıfır elde var sıfır…bu arada Nelson ne iş yapar acaba bilen varsa söylesin… :)))

  14. ecrin deniz avatarı

    olaylı da olsa geçiş göremeyince heyecansız oluyor maalesef… bu arada basın toplantısında kimi ile massa nın gülüşmelerinin nedenini çok merak ettim

  15. kaan kaanhan avatarı

    geçen seneyi baz alarak kimin hangi pistte avantajlı olabileceğini bir yere yazmıştım şimdiye kadar 4 te 4 tuttu. gelecek yarış Turkiye, (aksilik olmazsa veya McLaren bu tip pistlerde gelişim göstermezse) ferrari yine avantajlı olacak pist yapı itibariyle uyuyor onlara. ondan sonraki 2 yarışta yine aksilik olmazsa McLaren kazanacak 🙂

  16. işte bu yaa.. ! kimi gene gösterdi kendini.alonso içinde 1 günlük rüya bitti.aslında hamilton yerine onun olmasını isterdim ama sonucta ferrari duble ve kimi 1. gerisi hiç önemli değill !!
    go kimii gooo!

  17. Bu kadar çok olayın olduğu bir yarışın bu kadar sıkıcı olmasıda ilginç =)

  18. Bundan sonrası da böyle gider.Şampiyon belli,sonrası teferruat…

  19. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    f1 hergecen gun daha heyacan yaratırken aynı olcude sıkıcı olmayada baslmadımı.eskıden gecısler kapısmalar her tur her an yasanırken su an nascardan farkı kalmadı gıbı.dolap beygırı gıbı aynı sıralama ıle donup dolasıyorlar ve bırbırlerıne yarıs ıcınde yaklasıp atak yapacaklarına takımlar arasındagı guc ayrılıgı sebebıyle farklarda acılıyor.kım ne derse desın eskı f1 yarısları daha bı zevklıydı.yınede f1 sız olmuyor tabi

  20. evet gerçekten çok ilginçti. pek heyecanlı bir yarış değildi çoğu zamna oldugu gibi ama artık yapacak bir şey yok. gercekten takımlar birbirine çok yakındı. Tebrikler Ferrari, Tebrikler Hamilton ve Tebrikler BMW. biraz da birbirinize atak yapabilseniz süper olacak ya neyse 🙂

  21. tolga soydan avatarı

    alonsonun formasyon turunda ki hatası çok acayipti.nerdeyse pite giriş duvarına çarpıordu.kıl payı kurtardı.

  22. burak terzi avatarı

    Helal olsun jenson buttona sonunda 3 puanl getirdi honda ya helal olsun sanaaa.

  23. tolga soydan avatarı

    kimi ile lewisin saçları da aynı olmuş.yarıştan sonra biraz gülüşmeler oldu. 😀

  24. ecrin deniz avatarı

    izlediğim en sıkıcı yarışlardan biriydi.yine de duble için mutluyum. daha heyecanlı ve çekişmeli yarışlar izleriz umarım…

  25. evet Fatih abi 3 takım birbirine artık daha yakın görünüyor aslında McLaren ağır yakıt yükü ile başlama yerine pole oynasaydı çok daha iyi yapardı en azından 3.cü sırada başlardık ve 2.ciliği garantilemiş olurduk neyse sağlık olsun bundan sonraki yarışlarda çok daha fazla çalışmalı takım ve Türkiye'deki yarışı kazanmalıyız geçen sene Ferrari dublesi vardı burda bu sene daha farklı bir yarış bekliyorum ve yakın olucak..

  26. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kimiyi ve ferrariyi tebrik ederim iyi iş çıkardılar ama bekledikleri kadar ya da sizin beklediğiniz kadar iyi miydi bu tartısılır,çünkü ben daha fazla fark olur diye bekliyordum ve acıkcası lewisin yarıs performansı mükemmeldi bana göre,son ana kadar takip etti ferrarileri umutsuzca da olsa da ve ilerki yarıslar için güzel bir haber bu.heikiye de çok üzüldüm neler yapabilecegini göremedik ama türkiyede daha güçlü dönecektir buna eminim.kimi daha hızlı gidebilirdim demiş ama bu bence cok mantıklı degil eger rakipleriniz 3 saniye arkanızdayken.bu tip pistlerde (5 tane) biraz daha ilerleme fırsatı bulursak ve gecen yıl kazandıgımız yarısları(monza,monaco,kanada) yine aynı güçle4 kazanırsak güzel bir sezon izleriz.ben umutlandım acıkcası aractan ve lewis i hep böyle görmek isteriz,neredeyse kubicayla ve heikiyle çarpişma pahasına daldı içeriye ve güzel bir iş yaptı..pit sorunu da çözülmüş bu da iyi ve pit yolunun sonunda olmak da problem değil gibi.alonso ve reno da biraz daha gelişmeli diyorum:D:D dünden sonra bunların olması.takım motorda güvenliğinden bayaga bir feragat etmiş izlenimi uyandırdı çünkü bana.nelsondan konuşmaya bile değmez.bmw ise yine mükemmele yakındı,kubicayı baz alıyorum tabi ki ve performansları mclarenle aynı ve ferrariye de yakın bahreynde oldugu gibi,massa boşa soylemiyor çılgınlar gibi calısmalıyız çok yakınımızdalar diye..güzel yarışlar olması dilegiyle..biribirinizi yemeden tartısın:DD

  27. ulvi kılıç avatarı
    ulvi kılıç

    kehanette bulunmuştum ama yanıldım 3. yü tutturamamışım neyse kubica terine hamilton geldi ama iyi bi haftasonuydu ferrari için :))

  28. tolga soydan avatarı

    arkadaşlar ilk turda herkes birbirine yakınken ataklar olabilr tabiki.bu renonun toyotadan hızlı oluğunu göstermez.

  29. Sinan Şahin avatarı

    tebrikler kimi, teşekkürler ferrari. mclaren ve bmw, ferrari'ye biraz daha yaklaşmış gibi geldi bana. ama kimi, basın toplantısında öndeyken daha fazla zorlamanın anlamı yok dedi. sanırım ferrari yine farklı bir şekilde önde.
    fantastico kimi, bravo bravo bravo :)))))

  30. ferrari kimi avatarı

    Kazandığımıza sevindim ama yarış çok sıkıcıydı…

  31. erdal altundag renault williamsın toyotaının da önünde mclaren ve bmwnin cok az gerisinde nelson bile ilk turda turulliyi geçiyorduu bırak allahını seversen bu işleri begenılmeyen nelson bıle gecebılıyosa turullı yı nası renault geri oluyo toyotadan hııı bide şu var fisicoyu tebrık etmek ıstyrmm süper dırendı bmwye karsı ahh fisi sen süpersinn ama kıymetını gec anladık

  32. Birde Renault motor geliştirmeyi unutmadı. Zaten 10 yıl boyunca motor geliştimek yasak. Saçmalığını daha önce bir çok kez tartışmıştık zaten.

  33. Renault gelişim gösterdi evet ama McLaren ve BMW ye çok yakınız demek saçma olmuş. Alonso yarış dışı kalmadan önce bu iki takımdan 1sn kadar daha yavaş turluyodu üstelik 2 takımda pitlerini yapmıştı. Yani hemen hemen eşit yakıtları vardı.
    Renault sezon başında beri zaten demişti yarışın başındaki tempoyu sonuna kadar koruyamıyoruz diye. Hız olarak gelişmişler fakat yarış temposu açısından hala gerideler.

  34. tolga soydan avatarı

    burası herkesin iyi bildiği bi pist.geçen sene sato bile puan almıştı.renonun asıl performansı türkiyede daha belli olur.alonso bugün en fazla 6 veya 7.olabilrdi.heikinin kazası ve hedifeldin cezası dahil.

  35. gökay kara avatarı

    alonso çok ii ama gerçekten reno motoru geliştirmeyi unutmuş şok oldum patlayınca 8. lik falan hikaye hiç yoktan 5. olurduk bu kesindi ancak bu senede biz de şans yok nelson resmen acemi bişey sabırlı değil ve hata oranı yüksek nerde fisico nerde eski reno

  36. Forza Ferrari Go Kimi Go!! süper bir performans çok iyi bir momentum yakaladık. Ayrıca Heikki taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi belirtmek istiyorum.

  37. erdal arkadasım bnde ztn ferrariyle aynı seviyeye gelcez dmyrmm bızım hedfımız bmw ve mclaren onlara asırı yaklastık nerdeyse bmw ve mclarenle eşit gibiydik ben ferrriyi yakalıycak takımın olmuycagını ıddıa edyrm bu sezon ferrari çifti pilotlar ve markaları kasıp kavuracak bu gerçek ama renault cok fazla gelıstı bunu kımse ınkar edemez alonso bugun sanslı olsa podyum fınısh goreblrdı bı kez daha soyluyrm alonsonun pıtstoptan sonra geri düşmesının tek nedenı cok asırı benzın yuku almasıydı cok uzun bı ıkıncı bolum planlamıs takım ayrıca heıdfıelde ceza gelmesı cok normaldı normal sartlarda SC ıcerı gırmese heıdfıled alonsonun arkasında pıtten donecekti sunu kabul edın renault bmw ve mclarene cooook yakınn saygılar

  38. yarışın en heyecanlı ve benim için zevkli yeri start anıydı. felipe yine güzel bir startla yer kazanmayı başardı. rai ise baştan sona yarışı kontrol etti ve kazandı. bugün bizim için kazanılacak yer 2 ncilikti ve aldığımız için memnunum. felipe-kimi-ferrari'ye tebrikler. f2008'i kim durdurabilecek merak etmeye başladım açıkçası.. 🙂 bu arada sezon başında mclaren için adı geçen sutil'i gören var mı? ilk turda kamikaze yaparak hem kendi hem de vettel'in yarışını bitirdi. fisi çok istikrarlı gidiyor. nelson kendi ipini çekmeye devam ediyor, heikki'ye de geçmiş olsun. bu arada timo glock bu takımda ne iş yapar merak ediyorum, bence anlaşılması zor bir kişilik olsa da ralf bu yılki toyota'yla başarılı bir sezon geçirebilirdi..

  39. mehhmet kardeş heralde massadan iyi olacak rai ile massa birmi

  40. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yahu neden yazılanları anlamak ıstedıgın gıbı alıyosun.yarıs dısı kaldıgında 5.oldugunu bende bılıyorum.ılk pıtten cıkısı 11.lıktiyanı ondan oncekılerın yarıs dısı kalmasıyla haıdfeldın cezasıyla 5 e kadar cıktı.ben orda dıger aksılıkler olmassa orada kalır en fazla 8.olup 1 puan alırdı dıyorum.normalsartlarda bır varsayım yaptım.eger yok varsayımla yorum yapma dıyosanız sızde bana motoru patlamasaydı podyum gorurdu dıyemessınız.reno bu kadar.bu pıstın sartlarına gore farklar pek acılmadı.ıstanbul da gorecegız reno nun nakadar gelısım gosterdıgını.sırf bır pılotu tutuyosuznuz dıye gerceklerı gormek neden bu kadar zor oluyor.bende ısterım reno nun potaya gırmesına ama bana gore cok zor.buna sacmalamak denıyorsa evet sacmalıyorum.hatta benım gıbı bır cok ınsan da sacmalıyor.bır baskasına gore bos konusuyoruz vs vs herkes yorumunu yapsın arkadasım.baskasının yorumuna saygıyı ne zaman ogrenecegız!!

  41. yarışlar bitmez mehmet :))atalarımız ne güzel demiş büyük lokma ye büyük söz konuşma…

  42. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Raikkonen gerçekten süperdi..Daha ağır olmasına rağmen massa'dan hızlıydı..bunun devamını Türkiye!de bekliyorum..Vatandaşı Heikki'yede geçmiş olsun diliyorum…

  43. kimi massa ve lewise tebrikler heikiye geçmiş olsun kaza yapmasa 1-2 tur daha gidebilirdi ve 4. olması muhtemeldi..reno nun aşırı gelişimine motoru dayanmadı…:))

  44. kimi helal sana 1 numara yavv

  45. tolga soydan avatarı

    bravo kimi.mükemmeldin yine son 6 yarışın 4 ünü kazandı sıra türkiyedee.GO KIMI GOO!!

  46. Beklenen oldu Ferrari duble yaptı. Alonso 6. falan olurdu motor patlamasaydı. Kovalainenin kaza 1999 İngiltere Schumacher'in kazasının aynısıydı. Mark Webber iyi iş çıkardı. Fisichella aracını iyi sürdü diyebiliriz. Kubica'dan podyum bekliyordum. Ama Hamiltonun alması da iyi oldu 3.lüğü.

  47. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    ben yarısı bıraktım paf derbisini izledim orada da gol olmadı ama daha zevkli idi.

  48. ortalığı kavurduk süperdi!! ama kimiden bir kaç geçiş görmek isterdik ama böle daha garanti oldu. bu arada cnn turk tv sinin netten yaptığı yayında başarılı faciası için tüm çalışanlarını tebrik ediyor, her biri ile tek tek iyi ilşkiler kurmak istiyorum!!!!!

  49. kimi uzun bi aradan sonra ispanyada podyumun tepesindeydi.. ferrari ekibini tebrik ediyorum.. alonso ve heidfeld için üzüldüm, ikisine de yazık oldu gerçekten.. alonso en kötü ihtimalle 5 veya 6 olur diyordum ama motoru dayanmadı maalesef.. haidfeldin ise çok talihsiz bir zamanda bitti benzini.. çok zevkl ibir yarış değildi aslında, sezonun ilk yarışı gibi birer birer yarış dışı kaldı pilotlar.. artık daha fazla geçiş olayını umarım istanbul parkta görürüz =)

  50. Takımlar en son pitlerini yaprıktan son 1.5 sn arayla sıralandılar ve hiç bozulmadı bu süre. Zaten başka türlü karşılaştırmak mantıksız olur. Ferrari hafifti diğer 2 takıma göre yarışın başında.

  51. Ertan  Akkaş avatarı

    Bu arada CNN Türk'ü de tebrik etmek lazım. Çünkü adam olamamak için ancak bu kadar uğraşılır pes yani… Allah'ım ah bir bu işi başımıza çıkaranı bir görsem varya off. Ne hallere düştük bu şerefli olmaya müsait olmayan insanların seyircilere yaptıkları saygısızlıklar haddini iyice aştı..

  52. murat bekar avatarı

    sayın erhanf1 nasıl yakın ilk üç takım anltsana bize güvenlik aracı olmasaydı farklar bu kadar olurmuydu allah aşkına sıkıcı bir yarış olduğu kesin buna katılıyorum

  53. Ertan  Akkaş avatarı

    Massa ve tabiki Raikkonen yine harikaydılar… Mükemmel bir yarış çıkardılar. Özellikle güvenlik aracı periyodlarında pozisyonlarını korumayı başarıp rahat bir şekilde dubleye ulaştılar. Tebrik ederim. Hamilton'u da tebrik etmek isterim bu sefer gerçekten profesyonelce yarışıp şampiyonluk yarışında yalnız olmayacağımızı gösterdi bize. Alonso'ya çok üzüldüm gerçekten iyi bir yarış çıkarıyordu. Güzel bir yarıştı. Heikki'ye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnş durumu iyidir ve çabuk düzelir.

  54. Hyatımda izlediğim en sıkıcı yarışlar arasında ilk 5e rahatlıkla girebilecek bir yarıştı. Ferrari ye tebrikler. İlk 3 takımından birbirlerine ne kadar yakın olduğunuda gördük bugün. Heidfeld e yazık oldu.

  55. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ruyanın sonu.ıste alonso ve reno dan bu kadar!!!ama ben ne desem bos.cunkı bos konusuyorum.yarıs dısı kaldıgı ıcın demıyorum bunu.ılk pıtten sonra 11 e dustu.ve tum aksılıkler olmasa bıle orada kalacaktıen fazla 8.olup 1 puan alacaktı.hos dıgerlerı gıbı oda yarıs dısı kaldı.aslında uzulmedım de degıl.keske fınıs gorseydı ama olmadı.yazık oldu cocuga.yoruma gerek yok.sıkıcı bır yarıstı.kova ya gemıs olsun.allah kımsenın basına vermesın

  56. murat bekar avatarı

    daha önce de demiştim alonso ferrariden 4 5 tur önce girer diye pite öylede oldu ama yarışların hiçtadı kalmayacak gibi baksanıza son iki yarş duble üç yarış ferrari eskiyemi döndük ne ( bu arada vatandaşlar budefa kopya çekememişlerki yetişemiyorlar )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir