KERS için Herhangi Bir Gecikme Yok

yazar:

kategori:

Kitenik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi (KERS), bu hafta gecikme hakkında konuşmaların olmasına rağmen planlandığı gibi gelecek sene  Formula 1’de yerini alacak.

Takım başkanları ve teknik sorumlular, bazılarının güvenlik ve geliştirme maliyetleri üzerine endişelerinin olmasıyla birlikte İspanya GP’de Cumartesi günü KERS’in 2010’a kadar ertelenmesi üzerine bir fikir birliği olup olmadığını görüşmek üzere toplandı.

Ama Williams ve Honda’dan gelen açıklamalarla KERS’in planlandığı gibi gelecek sene uygulanacağını ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığı anlaşıldı.

Bununla birlikte takımlar, FIA Başkanı Mosley’in KERS’in gelecek bir kaç yıldaki kullanımını ana hatlarıyla anlatan mektubun ardından uzun dönemde bu sistemin kapsamını yavaşlatma hareketine girmede birleştiler.

Honda Racing takım patronu Ross Brawn, KERS’in ertelenmesine karşı çıktıklarını çünkü bu teknolojinin, Japon üreticinin yol araçları için büyük fayda sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Ross Brawn: "Bu, Honda ve bazı diğer üreticiler için önemli. Çünkü bu, otomobil teknolojisine güzel bir bağlantı olacak teknolojilerden biri"

Toplantıda uzun süre konuşan McLaren takım patronu Ron Dennis, Toyota evinde yapılan görüşmeden bazı insanların tutumundan rahatsızlık duydu.

Ron Dennis: "Özellikle rahatsız olduğum şey, oradaki insanların çekleri imzalayan insanlar olmamasıydı"

"Bizim sonuıçlarımızın ileri yönde yapıcı bir yol bulamadığına açıklık getirmeye niyetliydim. Aşırı tutkulu biriyim ve bu konuda kendi fikirlerimi dile getirdim. Bunun bir mesele olduğuna dair tek şey buydu. Bu bir ticari meseledir."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir