Red Bull, Monza Öncesi Spa'da Güven Tazeledi

yazar:

kategori:

Renault motoru kullanan şampiyona lideri takımın Belçika GP’de sıkıntı yaşaması bekleniyordu ama Sebastian Vettel ve Mark Webber ile duble yaptılar.

İtalya GP’nin koşulacağı Monza ise daha da yüksek hızlı bir pist.

Adrian Newey: “Son iki senedir (Monza) bizim için iyi bir pist olmadı. Yani göreceğiz”

Pilotlarda şampiyona lideri olan Vettel de İtalya GP öncesinde iyimser.

Vettel: “(Spa’da) araç çok iyiydi. Denge muhteşemdi. Bu yüzden (Monza) da idare edilebilir durumda”

Takım Patronu Horner ise Belçika GP’nin sürpriz olduğunu kabul etti.

Horner: “Birçok yönden evet (sürprizdi). Çünkü (motor) güç, büyük bir etkendi ve rakiplerimizin daha iyi olacağını düşünmüştük.”

RB7, Spa’da gözle görülür ölçüde ince bir arka kanat profili ile yarıştı ki gelecek yarışta da bu kullanılacak.

Horner: “Düzlükte belli motorlara yaklaşmak istiyorsak daha ince bir kanada sahip olmanız gerek.”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    öyle bir downforce üretiyorki araçları, bu yıl neredeyse arka kanatsız yarışıp yarış kazanacak güçteler. geçen seneki düzlüklerde yavaş olma dertleri tamamen çözüldü, monza da bile iddialı olurlarsa şaşırmam. mclaren ise drs ile spa'da 305km/s yapan bir araçla monza'da ne yapacaklarını düşünsün, hüsran olabilir.

  2. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    şu son cümlen ne kadar saçma farkındamısın. ferrari ve fia ortak davrancak sonra şampiyonluk gelcek ve sen bu şaibeli şampiyonluğa sevinecen demi. ferrari doğru olanı yaptıda bakıyorum senin mantık baktın bu ferrarii kendi başına iş yapamayacak direk fia ya sığın. allahtan ferrarinin yönetim senin kafadan değil. ayrıca sana göre (bu cümle sadece bu yorum için değil genel anlamda). bir şeyi ferrari yaparsa kurallara uygun başkası yapınca değil. egzos sistemini en iyi kullanan ferrari olsa şu anda yazdıklarının tam tersini yazardın

  3. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Zaten çok fazla bir aerodinamik genişliğe sahip olmadıkları silverstone'da görüldü.Güçlerinin %70'i EBD imiş.Sıralamalarda sadece 0.1 saniye geride kaldı alonso ve yarışta 1.sıraya geçtikten sonra Vettel'den her tur 1 saniye aldı.

  4. F1 bir motorsporu olsada günümüz kurallarıyla motorla alakası kalmadı sadece paket ve downforce ayarlarıyla yarış kazanılmaya, şampiyon olunmaya başlandı. monzadada kazanırlarsa hiç şaşırmam.

  5. ferrari sert lastiklerle küs olduğu sürece daha çok güven tazeler bu içecek firması.

    istediklerini anlatsınlar gerisi hikaye…

    birde fia ya ve ferrariye teşekkür etmeliler egzos besleme olayından geri çekildikleri için.

  6. bu yarışı mclaren kazancak gibime geliyo geçen yılkim monza yarişi hala aklımda redbullun yariş temposu ferrari ve mclarenle baş etmekten çok uzaktı bu yılda bu motorla farklı bişi beklemiyorum normalde ferrari de favoridir ama medium lastiklerle redbull ve mclaren gibi hızlı degiller bu nedenlerden dolayı mclaren duble bile yapabilir button sıralamada batırmaz ise
    redbull ilk defa pol ve podyumsuz kalacak gibime geliyo

  7. adamlar Monzada da kazanacak bir pakete sahiplerse valla helal olsun

  8. Paketin en zayıf kısmı motor. Mercedes motoruna geçmeyi çok istediler ama olmadı. Neyseki f1 artık en güçlü motora sahip olanın degil en aerodinamik aracın kazandığı spor dalı.

  9. Red bul motor konusunda çok fazla sızlanıyor bence. Newey tasarımı araçlar genelde motorlara iyi davranmazlar ve yarış içinde daha önceki araçlarda yolda kaldıklarına şahit olduk,Renault motoru kullanmaya başladıktan sonra bu sorun ortadan kalktı,gerçekten RS27 dayanıklı bir motor,Newey red bull a geldiğinde özellikle Renault motorunu tercih etti.

  10. alonsoyu orujda webber geçti 😉

  11. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Bir önceki Vettel konusunda da söylemiştim.Bu yarışı da Red Bull duble ile kapatacak.Pole pozisyonu alamasalar bile yarışta sert lastikler ile yine uçacaklar.Bu kadar basit !

  12. Red Bull'un bu iki pist için yeni bir paket getirmesi onların bu yarışlarda da işin içinde olacaklarını gösteriyor ama Monzada daha da zorlanacaklarını ve ilk kez pole pozisyonunu başka bir pilotun kazanacağını düşünüyorum

  13. Günümüz F1 arabalarında iyi bir paket 2500 kg downforce üretiyor. Ve ince arka kanada rağmen pistin Df isteyen kısmında yine en iyileliler.Bence Rbr nin sızlandığı kadar durum o kadar kötü değil Vettelin orujda Alonsoyu Drs kapalıyken nasıl geçtiğini gördük Motor gücü isteyen bir alanda. Bu adamların yaptığı resmen blöf dür.

  14. ince arka kanat ve denge yine muhteşem.

    bu kadar mı fazla yere basma üretiyor bu araç.

    biri çıkıp söylese harika olacak.
    bu araç 1800kg mu yoksa 1900 kilo mu downforce üretiyor.
    ya da daha fazla?

    mühendisler bu araç için çıldırıyordur.

  15. 07.mekmet.ferrari avatarı
    07.mekmet.ferrari

    Hay senin o parmağını m………………………………………………………………..ok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir