Massa: "Hâlâ Kazanan Bir Pilotum"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotları arasında 2011’deki sıralama mücadelesinde Alonso’nun Massa’ya karşı bütük bir üstünlüğü var.

İspanyol El Pais’e konuşan Massa: “Evet. Basit. Fernando o alanda benden çok daha iyi.”

“Bu durumu tersine çevirmek için çalışıyorum. Ama hiç bir yerde tam olarak yavaş da kalmadım”

30 yaşındaki Massa, 2008 senesinde şampiyonluğu Lewis Hamilton’a son tur, hatta son virajda kaybetmişti. 2009’da Macaristan’daki kazası sonrasında ise Massa, genel kanıya göre eski başarılarından uzak görüldü.

Brezilyalı pilot, 2008 senesinde üklesindeki yarıştan bu yana galibiyet alamıyor.

Ne değişti yönündeki soruya Massa: “Hiç bir şey. Tamamıyla aynıyım. O zamandan bu ayana sorunçlar alamadığım doğru ama aynı azim ve arzuya sahibim.”

Baba olmasının veya Macaristan’daki kazanın etki edip etmediği sorusuna Massa: “Her ikisi de size çok fazla tecrübe kazandırır. Ama hiç biri, aracın içine girdiğimde beni etkilemez.”

“Hiç bir şeyi unutmazsınız. Aracın içinde oğlumu, eşimi, babamı ve annemi unuturum. Michasel (Schumacher), bir aile babası olaran birçok şampiyonluk kazandı. Bu yüzden insanlar bu konuda çok konuşuyor”

“Ama şu da var ki son iki senem, hayatımın en yorgun yılları oldu”

2011 şampiyonasında Massa, Vettel’in 185 puan gerisinde ve artık matematiksel olarak da şampiyonluk şansı yok.

Massa: “Şu ana odaklanmak önemli. Daha iyisini yapmayı umuyoruz”

“Ayrıca (2011’den 2012’ye geçerken= kurallarda büyük bir değişiklik beklemiyoruz. Bu yüzden sezonu rekabetçi bir araç tamamlamak hayati önem taşıyor”

“Gelecek sene egzozun konumu değişecek. Ama aerodinamikler değişmeyecek. Bu yüzden araçlar, bu senekilerin evrim geçirmiş hali olacak. Odağımızı kaybetmemeye değer.”

Massa kendisinin hâlâ kazanan bir pilot olduğunu yineledi.

Massa: “Elbette. Öyle düşünmeseydim evime giderdim”


Yorumlar

  1. massa_görkem avatarı
    massa_görkem

    aynen ömer doğru söylüyosun hızlı virajlarda çok hızlı.2011 ingiltere yeni süspansiyonlar war.hızlı virajlarda çok hızlı.şimdi eski hızı geri geliyo son yarışlarda görüyoruz.şansızlık felipenin başını ağrıtıyo.2012 yılında göreceksiniz felipeyi.FORZAA FELİPE

  2. herkes bir olmaz f1 Schumacher gibi bir adamıda bir daha bulamaz…

  3. arkadaşım asıl onlar burdaki problemi oraya yansıttı be değil onlar gambazcı….orda engelli olduğum için cevap veremiyorum bazı arkadaşlara…ayrıca difizör konusunuda anlatmaktan bıktım….bende biliyorum lastik sorununun süpansiyondan kaynaklandığını….

  4. Ömer_Massa avatarı

    velett arkadaşım inşallah dediğin gibi olur.bende buna çok inanıyorum.diğer sözüm ise crocod007 arkadaşıma.gerçekten çok haklısın hızlı virajlarda gerçekten çok hızlı hakkını veriyor.hatta 2008 yılında şampiyonluk için çekişiyorken Rob Smedley'in bir röpörtajı yayınlanmıştı.orada da aynen bunu söylüyordu.''beni en çok şaşırtan şey Felipe hızlı virajlarda gerçekten çok hızlı'' demişti.inşallah seneye gerçekten Felipemiz için herşey bambaşka olacak…

  5. rocco junior avatarı

    Laflarına dikkat et kimse sana cahilsin demedi bu birincisi,ikincisi madem orada sorun yaşıyorsun ne diye burada dinlendiriyorsun amacın ne?Kimle derdin varsa git ona konuş arkadaşım burada hakaret etmeni gerektirecek bir yorum yazmadım.Çeneni tutamıyor insanlar aranda geçen hadiseleri burada yazıyorsan gambazcısındır.Neyse beni alakadar etmez git kimle derdin varsa gör.Şunu unutma difüzör araca yol tutuşu sağlar o sistemle bizde hızlandık yani Ferrari araca taksa da takmasa da bir şey kaybetmiyor.Demek istediğini anladım yoksa.Ancak lastik ısıtmak söz konusu ise asıl olan süspansiyondur.

  6. massayı çok severim çizgisinden pek ödün vermez ve kesinlikle yetenekli.özellikle hızlı virajlarda iyidir.bu yılda cesur atakları oldu ancak lastiklerle araç arasında biraz uyumsuzluk var.umarım performansını arttırır araçta daha iyi bir seviyeye gelirse massayı yine üst sıralarda görürüz.

  7. bazıları bana sorun difizör dedim diye f1 den ve kandi takımının sorunlarında anlamıyor diyor…ben sizin gibi takım ne derse onu kabul edecek kadar cahil değilim(HERKES ÜSTÜNE ALINMASIN DİĞER SİTEDEKİLERE ANLATIYORUM)….BU aracın tek sorunu maalesef süspansiyon değildir…

  8. arkadaşım….ferrarinin asıl problemini biliyorum…spa da eski süspansiyonu taktığımız için de yavaş kaldığımızı biliyorum…demek istediğim bu difizör sistemini kullandığımızdan beri işler bizim için iyi gitmedi….emin olun ki tek problem süspansiyon değil siz öyle sanıyorsanız o başka tabi…difizör ile de çok alakası var hepsi birbirleriyle bağlantılı takım asıl sorunu bulamadığı için yavaşız….dediğiniz gibi tek sorun o süspansiyon olsa şimdi ye halletmiştik…

  9. bazı arkadaşlar burdaki meseleyi diğer siteye aktarıyorlar….orası ferrari klanı yani orada alonso yu felan eleştirdiğim yok…zamanında yaptım ama artık yapmıyorum…o yüzden meseleyi sağa sola taşımayın….

  10. Forza Felipe avatarı

    1-Çok iyi hatırlıyorum Piquet çok net bir şekilde Alonso ve Briatore'nin kendisine bu durumu anlattığını söylemişti.

    2-O konuda haklısın.

    3-Diyorum o konu karekter meselesidir.Bahsettiklerinin (Massa-Rai) durumu farklı.Diğer pilot zaten kendi istegiğle yerini veriyor.Yarıştan sonra Massa'nın ifadesine bak.Birde çıkmış Alonso yarışı haketmiştim diyor.

    4-Hatırlarsan Alonso belgelerinin çalındığından hiçbir şekilde haberim yoktu dedikten sonra haberinin olduğu ortaya çıkmıştır.

  11. rocco junior avatarı

    Dün akşam bir yorum yazmıştım halen yayınlanmamış sorun değil tekrar yazarız maksat yanlışları düzeltmek.Ferrari'nin sorunu difüzör sistemi değil süspansiyon arkadaşım.Ferrari oldukça muhafazakar bir araçla lastiklerine çok nazik davranmayı seçti,rüzgar tünelinde ciddi sorunlar yaşadı bundan önceki teknik direktörün zamanında.Sorunların çoğu aşıldı ama süspansiyon öyle kolay değişemez muhtemelen seneye değişecek.Söylediğin pek çok yorumda bilgi yanlışlıkları var düzeltmeni dilerim

  12. sen nerden biliyorsun singapur da olanları….kopya çeken öğrenci hiçbir zaman suçunu itiraf etmez alonso da suçlamaları kabul etmez tabi ki bu onun lisansına mal olur….ayrıca biz karakterden bahsediyoruz….schumacher adam gibi adamdır eminim 2002 de yaşanan bu olayı kendisi istemememiştir…hem son düzlük olduğu için yerini geri verme gibi bir durumda yoktur…..ama alonso resmen takıma sitem etti adam yol vermiyor diye 'bu saçmalık' ayrıca massa öyle bir yerde yol verdiki herkes takım emri olduğunu anladı….schumacher olsa takımla telsizden konuşur ve massa ya yerini geri verirdi İŞTE BU KALİTE FARKI….en azından yarış sonunda galibiyeti hakettiğini söylemezdi….ayrıca massa kimiye yer vermesi sezonun sonlarına doğru olan olaylar arasında çok fark var…..

  13. massa takıma geldiğinde kimse ondan schumacher performansı beklemiyorduki daha önce ferrariye test pilotluğu felan yaptığından getirildi…..hatta takıma gelişi çok eleştirildi…. 2008 yaptığı sürüş eminim bir çok kişiyi şaşıtmıştır

    '''''''Takım Schumachere bile şampiyonluğu son kez kaçırdıktan sonra tahammül edememiş Massayamı edecek.'''''' yapma arkadaşım schumacher şampiyonluğu 2006 da suzuka da FERRARİ motoru patlması sonucu kaçtı….yani kim kime kızıyor………ŞU BİR GERÇEKTİR Kİ ALONSO FERRARİYE SPONSOR DESTEĞİYLE GELDİ……

  14. pardon, bu yıl bahreyn olmayınca geçen yılki ilk yarış avusturalya sandım…..ayrıca yarış sonrası konuşılanları anlatmaya çalışdım… öyle büyük bir kaza geçirip ardından ilk yarışında ikinci olan adama övgü yok alonso ya övgü çok…bunu anlatmaya çalıştım….felipe nin neden şampiyona da birinci olduğunu anlatmana gerek yok….anlatmak istediğim hemen birincilik sonrası değil sezonun ortasına doğru gelişen olylar…hatırlarsan kanada da ilk virajda luizzi ile resmen birbirlerine girmişlerdi 2-3 kere temas ettikten sonra pite grip son sıralara düşmüştü…ardından hatıladığım kadarıyla puan alacak yere kadar çıktıktan sonra schumacher i geçemeye çalışırken schumacher massa yı hafif kenara itince schumacherin lastiği felipe nin ön kanadını parçaladı ve tekrar pite girdi…daha sonra hatırlarsan avrupa da güvenki aracı krizi patlak verdi ve massa 14. oldu liste bunun gibi uzar fazla abartmayacağım…………son olarak daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz….ben fernandonun takıma gelmesi(büyük sponsor desteği ile) takımdaki herkase yaradı…..hatta lolipop adam statüsündekilere bile ekstra kazanç sağladı demek istedim …..ne alaka rüşvetle…….

  15. Singapur olayından Alonsonun haberi yok diyosun da sence Alonso gibi bir pilot 14.(yanlıs hatırlıyo olabilirim.)sırada basladıgı bi yarısa o kadar az benzinle cıkılmasını kabul eder mi?Ki hepimiz biliyoruzki o dönemin yarışlarında geç pitstop yaparak ön sıralara tırmanılırdı.arka sırdaki pilotların cogu neredeyse full depoyla yarışa başlardı.

  16. Massa olduğundan çok gerilere gitmedi ve sadece ALonso çok fazla ilerde.Genelde… pilotlar ,yaptıkları büyük kazalardan sonra daha başarılı olmuşlardır ama Massa nın zaten bir varlık gösteremeyecek nitelikde olması yanında ALonso daha güçlü olmasıyla durum bu halde gözükmekdedir.Ferrari, ALonso düşkünlüğü için Raikonen i gönderip ALonso yu transfer etmedi… meydana gelen başarısızlıklar ve ihtiyaçlar sonucunda Shumacher dahi ALonso yu takıma istemişdir.Almanya 2010 da Ferrari nin alenen verdiği emri eleştirenler sadece şampiyonluk potasına girmiş Ferrari yi çekemeyenlerdir ki bunlar RB taraftarı olmayanlardır.Massa nın haketmedeği bir yarış olduğunu defalarca söyledik ve Massa o pozisyonu ALonso nun aşırı zorlamaması ve Vettel in startda ALonso nun önünü kapamamasından kaynaklandığını söyleyip durduk.Massa bu kadar başarı sunmak istiyorduysa neden bir daha birinci duruma geçemedi.O yarışdan sonra Ferrari kaç tane daha yarışa çıkmışken ve bazılarınıda kazanmışken neden birisinde dahi önde kalarak takımın tekrar emir vermesine sebep olmadı.Geçen sezon bitiminden sonra lastik testi yapan Massa 2011 in lastik bakımından kendisine daha çok uygun olacağını söylerken bu sezonki halini görenlerin birşey değişmediğinide görmüşlerdir.Massa çok özel bir pilot değildir ve birilerinin bazı şeyleri özümsemeyip abartacası kadar hiç özel değildir ama karın ağrısı olanlar, bazı anti taraftarlar ve rakip taraftarlar haricinde bu adamı savunan kalmamışdır.Rosbergi geçemeyip üstüne üstelik ALonso ile aşırı mücadeleye girdikden sonra kaybettiği momentumla birlikte kendilerinden güçsüz olan McLArenli Hamiltona geçilmesi herşeyi anlatıyor ki Massa sadece başarısız değil (birazcıkda aptal), yetersiz.Startlarda öne çıkmışken ve yerini korusa dahi yeterli gelecekkken sürekli gerilere düşüyor.Kimisi geç pitstoplardan bahsederken yumuşak lastiklerini sıralamalar sırasında herkesden önce kullandığından az olan yada kötü durumda olan lastiklerden bahseden olmuyor.Ferrari nin aracının iyi olmadığını herkes biliyor ama bu ALonso içinde aynı Massa içinde aynı.Bir pilotun yada sponsorun lolipop adamlara rüşvet verip takımı çekip çevşireceğinden bahsedenlerin (imkansız ötesi olduğunu hepimiz biliyoruz) 2007 de patronuyla dahi karşı safta olupda eşitlikden yararlanıldığının bahsedeninde benzer kişiler olması dikkate şaiyandır.Perez dahi ALonso ile daha çok mücadele edebilir ve daha başarılı olabilir.Acemilik dönemini dahi Massa dan daha kötü geçirir.
    Ferrari taraftarlarına ait bir yerde yazarken buradaki duygularını gizleyerek (buradakiler dahi gizlenmiş duygulardır asıl başka takım taraftarlığı vardır) yapmış olduğu yorumları başdan sonra irdeledim hatta onun ne olduğunu dahi yazdım.Bana inanmak bir yana Ferrari kısmında Ferrari taraftarı olduğunu söyleyen kişi MGP taraftarından daha önemliyken pilot fanlarının takımda yeri yok diye söylenirken kimin ne olduğunu söyledik.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Velett neden yalan söylüyorsun.Doğrular dururken neden yalana sarıldın.

    2010 da ilk zafer alındığında yani avusturalyada herkes massa yı değil alonso yu konuşuyordu tebrik ediyordu ama kazaya rağmen 2. olan felipe yi takan yoktu.

    2010 un ilk zaferi avustarlya değil bahreyndir.Felipenin takılmadığını nerdeen çıkardın.Kameraların yarışı kazanan pilotu çekmesi mi seni böyle düşünmeye itti.Felipe podyumda olmasaydı bahreyni zaferden saymayacak vetelin arızası diyerek karalayacaktınız değil mi?

    hatırlatırım ki felipe 2010 da bir ara şampiyonada liderdi sonra bir şeyler oldu ardından 3 yarış art arda puan alamadı (tabi bu olanlar massa nın suçu değil:şansızlık) o andan itibaren adama çok yüklendiler adamda haliyle çok gerildi.

    Alonsonun melbornede buttonla teması sonucu 18.liğe düşmesi ve ardından sepangta vites kutusu arızası sonucu ,üçüncü yarış sonrasında felipe sadece 2 puan farkla şampiyona lideri olmuştur.Bundan sonra bişeylerin olduğunu ve ard arda 3 yarış puan alamadığını neye dayanarak salladın.Sırasıyla çin ispanya ve monakoda puan aldı.Massa 8.yarış olan kanadaya kadar her yarışta puan çıkardı.Kanadada iki kere kaza geçirdi ve iki kere ön kanadı kırıldı puan alamadı.

    Sevmiyor olabilirsiniz ama yalan söylemeyin.Santanderin lolipop adama rüşvet verdiğini söyleyebilecek kadar seviyeyi düşürmeyin.Bunları yapacaksanız o zaman karekter kelimesini ağzınıza almayın..

  18. Velet acaip yalan söylüyorsun.

    2010 da ilk zafer alındığında yani avusturalyada herkes massa yı değil alonso yu konuşuyordu tebrik ediyordu ama kazaya rağmen 2. olan felipe yi takan yoktu…

    2010 un ilk zaferi avustralya değil bahreyndir.Felipeyi takmadıklarını nerden biliyorsun.Kameralar sürekli kazanan pilotu görüntülediği için mi bu kanıya vardın.Felipe podyuma çıkamasaydı Bahreyni zafer olarak görmeyecek ve vettelin arızası sonucu gelen zafer diyerek karalayacak bir zihniyetsiniz.

    .hatırlatırım ki felipe 2010 da bir ara şampiyonada liderdi sonra bir şeyler oldu ardından 3 yarış art arda puan alamadı (tabi bu olanlar massa nın suçu değil:şansızlık) o andan itibaren adama çok yüklendiler adamda haliyle çok gerildi.

    Alonsonun 2.yarışta buttonla teması sonucu 18.liğe düşmesi ve üçüncü yarışta sepangta vites kutusu arızası sonucu nedeniyle sezonun üçüncü yarışı sonrasında sadece 2 puan farkla şampiyona lideri massa olmuştu.Ardından üç yarış ard arda puan alamadı derken kendini kaybetmişsin.Sırasıyla çin ispanya ve monakoda massa puan almıştır.

    Lolipop adama dahi Santanderin para verdiğini söyleyebilen birinin yalan söylemesi doğal ama karekterden bahsetmesi abes olmuş..

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Cehalete bir nebze acıma duygusuyla bakılabilir ama yalana asla müsade yoktur.Cehaleti yalanla biraraya getirmişsin.
    1-Singapur yarışını konuşan üçlü Saymonds- Briatore ve pike üçlüsüdür.
    2-Manipule edilen yarış cümlesi rakip takımların takım emrine istinaden değil Fia kural ve hakemlerine istinaden söylendi.(SC. 2010 valensiya)
    3-Bugüne kadar onlarca takım emri görülmüştür.Şumi kupayı rubense uzatınca herşey düzeldi mi sanıyorsun.Alonso massaya uzatmadı diye suçlu mu oldu.Hakkinen coultharta uzattı mı?Ya da raikkonen massaya.Ya da massa raikkonene yer verince kupa mı uzatı. Kupa uzatmak af demek mi??
    4- 2007 de o belgeleri Alonso çalmadı ve kullanmadı.

    Kin ve nefreti kusarken yalan söylemeden yapın.Bilmiyor olabilirsiniz burada birkaç anti fanın yazdıklarından kulaktan dolma sözlerinizle burayı kirletip karekterden bahsetmeyin.Yalan yazı yazarak karekterden bahsetmek hiç hoş değil.Yalan ve karekter bir arada olamaz.

  20. rocco junior avatarı

    Bence sen biraz daha bir şeyler karıştır,bilgi edin arkadaşım çünkü Ferrari süspansiyon sistemi yüzünden ve ilk zamanlar yol tutuş eksikliğinden de artı olarak lastikleri ıstamıyordu.Ferrari,Bridgestone gidene kadar o lastik hakkında en çok dataya sahip takımdı o yüzden yeni tedarikçi geldiğinde en çok etkilenen olması kesindi fakat kimse bu boyutta beklemiyordu çünkü araç oldukça muhafazakar ve sadece yarış baz alınarak lastiklere çok nazik şekilde tasarlanmıştı.Yani aracın difüzörü ile alakası yok.Massa en iyi bildiği lastikte bile zorlandı sonra bu lastikler stilime kesinlikle daha uygun kendimi mutlu hissediyorum diye konuştu sezon başladı son 2 sezonda olduğu gibi vaatlerinin boş olduğunu gördük.evet aracın sorunu var ama o sorunlu araçla Alonso ne yapıyor Massa ne yapıyor.Her sezon artık kış testi dönemi Massa;"Evet olumlu herşey güzel lastikler daha uygun vs "diyecek ama aynı tas aynı hamam.

  21. Sinan ÖZER(hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER(hungaroring2003)

    Yarışlardan sonra podyum seromonisinde "En karakterli pilot" adında bir ödül verilmiyor.Böyle pilotlara ekstra puan da verilmiyor.O yüzden gelip burada boş konuşmayın.

  22. seneye gerçek massa yı izleyeceğiz bence…herkese ne kadar kaliteli bir pilot olduğunu tekrar hatırlatması gerek ve bence bunu yapacaktır…büyük ihtimalle bu difüzör sistemi ferrarinin özellikle de massa nın lastikleri ısıtamamasına yol açıyordu seneye ise bu değişecektir….umarım…

  23. rocco junior avatarı

    Baksana sen zaten olayı çözmüşsün hatta o kadar iyi anlattın ki yakında kim ne kadar maaş alıyor onu bile söylersin.Saçmalık kardeşim,takıma her gelen pilot bir sponsor getirebilir Ferrari'de herkesin maaşını Fiat öder Fiat.Schumacher gibi bir pilota bile böyle ezilmedi yeri geldi sırasını verdi o zaman bu adam çok daha iyi sürüyordu şimdi ne değişti yahu.Tutturdunuz bir sponsor geldi adamı sallamıyor kimse Massa bu takıma 2003te dahil oldu ve pilot olarakta 6 yıl geçirdi ancak takıma liderlik edemedi 2008 dışında.Takım Schumachere bile şampiyonluğu son kez kaçırdıktan sonra tahammül edememiş Massayamı edecek.Adam belli ki iyi ama lider vasfında değil tam olarak belli ki takımı ardında toplayıp tekrar kazanan bir takım bir araç yapamayacak.Gridde Alonso ve Massa kalsa hangisini alırsın veya şöyle söyleyeyim takıma eski günlerini,yeni bir Schumi dönemini deli gibi yaşatma arzusunda olan bir insanlar topluluğuna sen kimi önder tayin edersin Massa mı,Alonso mu?Karakter vs gibi olaylara girmiyorum zaten adama iftira atmak oluyor çok zorladığınızda.Hoş gerçi bu sponsordan bahsedip olayın iç yüzünü bilmeden kim ne kadar alıyor hangi firma ödüyor ve herşeyin nedeni budur diye demeniz bile iftiradır ama istemeden bilmeden yapılan bir iftiradır.Hakkını yiyorsunuz resmen adamın.Bu kadar sığ görüşlü olmayın artık.Herşeyi sadece bir sebebe bakıp tamam bu adamın sponsoru geldi bitti demek işin kolayına kaçmak.

  24. karakter olarak bütün pilotlar alonso yu geçer…sonuna kadar massa…bundan 3-4 yıl öncesine kadar düşmanımız olan alonso bugün dostumuz olamaz….

  25. tamam Alonso griddeki en iyi pilotlardan biri.Her ne kadar eleştirilse de ben Ferrarideki performansının cok üst düzey oldugunu düşünüyorum.oldugu yere de hakkyla gelmiştir.Ama su Singapur olayında su alonso severlerden biri cıksında evet üçkağıt yaptı desin.Bu olay kara bir lekedir ve hala şaşıyorum o kupayı neden iade etmedğine.Ve sunu da unutmayalımki o kaza olmasaydı Massa o yarısın galibiydi ve 2008 dünya sampiyonuydu

  26. İlla işin rengini değiştirireceğiz yani 🙂

  27. Aşkta kazandığından eminiz

  28. ferrari önümüzdeki yıllarda sadece sürücüler değil markalar şampiyonluğunuda istiyorsa (kazanırlarmı bilemem) ama hedefleri illaki budur. o halde massa bu takıma hafif gelir.dünyanın parasını alıyor ama ortada icraat yok.ferrari sürücülerde alonso ile şampiyon olsada massa iel takımlar şampiyonu olmaları çok zor.ferrari yönetimi hala massa da ısrar ederse buda ferrari için büyük dezavantaj olur.
    ayrıca geçirdiğiniz kaza ne kadar büyük olsada büyük pilotlar hep kaldıkları yerden devam etmeyi bilirler edemezlerse bırakırlar.

  29. adam kazadan sonra takıma geri döndüğünde bir de ne görsün alonso her kesi etkisi altına almış…hatırlıyorum ilk geldiği zaman larda tüm mekanikerlerle ve takım çalışanlarıyla ne kadar iyi geçindiği söyleniyordu….şöyle anlatayım santander ferrariye sponsor olduğunda sadece üst düzey görevliler kazançlı olmadı lolipop adama kadar tüm çalışanlar kazançlı oldu yani alonso yağlı kapı, pit ekibi için fazladan para böyle olunca alonso ya destek %100 massa ya ise 0 2010 da ilk zafer alındığında yani avusturalyada herkes massa yı değil alonso yu konuşuyordu tebrik ediyordu ama kazaya rağmen 2. olan felipe yi takan yoktu…..hatırlatırım ki felipe 2010 da bir ara şampiyonada liderdi sonra bir şeyler oldu ardından 3 yarış art arda puan alamadı (tabi bu olanlar massa nın suçu değil:şansızlık) o andan itibaren adama çok yüklendiler adamda haliyle çok gerildi…özetlersek ferrariyi kimiyi göndermeye 50 milyona ikna eden santander (sırf kendi pilotu ferrraride çalışsın diye) daha sonra ferrariye yazdığı çeklerle alonso yu müthiş bir özgüvenle 1.pilot yaptı…yani massa yı kapı dışarı etti…

  30. Forza Felipe avatarı

    İlla cevap olsun diye yazmaya gerek yok.Santander Massa'yı yavaşlatıyor mu dedim?Massa kendiside söylemiş Alonso'dan daha yavaş olduğunu son iki senede.

    Benim gözümde Massa karekter olarak Alonso'yu ezer geçer.

  31. sana sadece gülüyorum. :))) bi santander desteği var zaten ağzınıza yapıstı oda olmasa nasıl savunacaksınız massayı bilmıyorum yazık.

  32. Forza Felipe avatarı

    Fernando ile Felipe arasında büyük karekter farkı var bana göre.

    Alonso'nun bugüne kadar yaptıkları ortada.Gittiği her yerde illa bir olaya karıştı.McLaren'e giderken Renault'a kızdı ve Renault'u ortada bırakıp gitti.McLaren'e geldi çaylak bir pilot ona kafa tutunca sinirlendi.Sonra Ferrari'den çalınan belgeler ortaya çıktı benim alakam yok dedi alakası olduğu ortaya çıktı.

    Bu olaylardan sonra McLaren'den ayrılıp o kızdığı Renault'a geri döndü.Ama burda da rahat durmadı.Singapur olayını hepimiz biliyoruz.Alonso bu olay içinde benim haberim yok dedi ancak birgün önce Briatore-N Piqeut-Alonso'nun bu konuyu konuştuğu ortaya çıktı.

    Sonra altını çizerek söylüyorum sponsor desteği ile Ferrari'ye geldi.Herşey gayet güzel gidiyorken rakip takımlarda takım emri uygulmasını görünce manipüle edilmiş bir yarış diye söylendi durdu.Sonra Hockenheim'da Massa liderken ona atak yapmaya çalıştı ve Massa başarılı bir savunma yapınca "bu aptalca" diyerek takıma mesajını gönderdi ve sonra olanları biliyoruz.

    Schumi ile arasında birde şöyle fark var.Hepimizin bildiği gibi Barichello-Schumi'de de takım emri uygulanmıştı.Schumi yarış sonrasında basın toplantısında yarış Baric'in hakkı diyip podyumda kupayı ona vermişti.Bir de Alonso'yu düşünün..Yanında Massa'nın surat ifadesine bakın.Alonso beyefendi ise kendince haklı galibiyetini kutluyor ve basın toplantısındada hakettinmi sorusuna çok rahat şekilde hakettim diyebiliyordu..

    Ben hala inanıyorum bir gün tekrar zafer kazanmaya başlayacağız.. Forza Felipe

  33. 2010 Hockenheim olayı olmasa bugün biraz daha değişik bir Massa izliyor olabilirdik. O yarışı kazanacaktı, belki şu an Alonso'yu zorluyor bile olabilirdi.

  34. Ömer_Massa avatarı

    Felipe helal olsun ne adamsın be şu duruşun tavrın.gerçekten çok karakterli bir insan.yenilgiyi kabul etmesinide biliyor.çok saygı duyulacak pilotsun.iyiki senin taraftarının.iyiki varsın F1 de.
    Velett arkadaşım çok doğru söylüyorsun.hem bazı arkadaşlar Felipe'nin Ferrari'den ücret almadığını yazmış çok abartıyorsunuz.bilmeyenler için söyleyeyim Felipe yılda 17 milyon dolar alıyor.Sponsorlardan ise 4 milyon dolar.Sponsorlarından biride Bridgstone…

  35. ("Ama şu da var ki son iki senem, hayatımın en yorgun yılları oldu"

    diaz ile takım arkadaşı isen ya onu yenip takımdan göndereceksin, ya onun için kendini duvara çarpıp kariyerini bitirecek ya da yapamadığında seni geçmesi hususunda ona yardım edeceksin.

    +görülmemiş sponsor desteğinin getirmiş olduğu siyasi gücüyle de baş etmen… )

    ŞUYAZDIKLARINA KENDİN İNANIYORMUSUN…)))))

    son 2 yıldan beri massa nerede..

    nerede biliyormusun hala kendini mc laren yıllarında Alonso ile kapışma modlarında kalmış..
    Alonso Arkasına gelince savunma şampiyonu diğerleri gelince geçin gidin edasında.

    adam Alonso korkusunu bir türlü yenememiş ve yenemeyecek bazı pilotların ve fanların kabusu olan Matador malesef kendisininde sonu olacak.

    massa bu sene ne yapabildi koca bir sıfır geçtiğimiz sene yine aynı..

    massa sona yaklaşmıştır at gözlüklerini çıkarın

    ha sadece muhalefet olma adına herkül le beraber ittifak yapmışsınızdır ayrı konu..)))

  36. Senin bu düzgün karekterin F1'e çok fazla MASSA…!
    bu düzgün karakterle bence "MASA" başı bir işde çok daha başarılı olacağına eminim…

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Djarum yorgunluk geçicidir.Öncelikle konuyu bunun üzerine inşa edelim.Massa zorlu dönemlerden geçmiştir.Kaza geçirmiş ve baba olmuştur.Ben bunların performansına etkilerinden bahsetmiyorum.Bazıları bu yorgunluğu başka cepheye çektiği için açıklamada bulundum.İnsanın alışılagelmiş yaşam tarzı dışarıdan bir takım sebeblerle etkilenebilir. kaza geçirebilir, Babasını annesini kaybedebilir.Yani yorgun günler geçirebilir.Kendi yaşamımızdan da örnek verebiliriz.Örneğin kimileri için askerlik yılları hayatının en yorgun yılları olmuştur.vs.vs.

  38. özgüven kaybı yoksa ve arabayı kulanmayı untmadıysa problem kazada oluşmamıştır hatta problem massa da değil Alonsonun hızlı olmasında Massanın takım arkadaşı Alonso veya Hamilton almadıktan sonra f1 de uzun yıllar pilotluk yapabilir düşüncesindeyim.ama ikisinden uzak duracak.

  39. özgüven kaybı yoksa ve arabayı kulanmayı untmadıysa problem kazada oluşmamıştır hatta problem massa da değil Alonsonun hızlı olmasında Massanın takım arkadaşı Alonso veya Hamilton almadıktan sonra f1 de uzun yıllar pilotluk yapabilir düşüncesindeyim.ama ikisinden uzak duracak.

  40. rocco junior avatarı

    alonso takımda olmasa ne olacaktı şimdi söyler misin?
    a-şampiyon
    b-ikinci
    c-hiçbiri
    Bence gaybı biliyormuş gibi konuşmamak gerekli kimse bilemez.Ama olay Alonso ile alakalı değil.Ne oluyor yani Alonso adama yarışma mı diyor,engelliyor mu,yanında demorilize mi oluyor?Kimi varken birşey olmadı tam 1.5sene üstünlük kurdu bir anda kendi düzenini oturtmuş Massa Alonso geldi diye mi tepetaklak oldu.Massa bitmek üzere arkadaşım kaza,sponsor,araç,lastik ne dersen de Massa'nın 2012 f1de son senesidir bence.Kuvvetli ihtimalle artık anlaşma yenilenmez yine de dediğim gibi Allah bilir ama ben Perez'in kokpite geçeceğini düşünüyorum.Herkes yeni kuralları yaladı yuttu Massa halen lastik diyor

  41. Massa bas gazaaa. Yoksa atacaklar ferrari koltuğundan. Shumi'nin ve Alonso'nun gerisinde kaldın hep. İşin zor

  42. Massa bas gazaaa. Yoksa atacaklar ferrari koltuğundan. Shumi'nin ve Alonso'nun gerisinde kaldın hep. İşin zor

  43. Forza Felipe avatarı

    Felipe'den samimi bir yorum daha..

    Alonsocularda kendi kafalarında yazmaya devam ediyorlar.

  44. carl için de geçerli kurallar var.Mesela onun takımında yarışırken pit duvarına fazla yakın gitmeyeceksin.Yoksa kafa atmaya çalışıyor.Sonra iş sana kalıyor.haa bir de bazen vitese basmayı hatırlatman gerekiyor.adam gibi basmayı hala çözememiş çünkü…hakemler konusunda da uyarmalısın.yoksa gidip "maybe it's i am black" gibi mantıksız cümleler kurabiliyor.konuşmayı da öğretmelisin.yoksa kendisi hakkındaki yorumlara küfürle karşılık verebiliyor.en önemlisi de egolarını kontrol altına almasında yardımcı olmalısın.yoksa gün gelir,DRS ile seni geçmeye çalışırken bir anda arabayı üzerine kırıp "Safety Car Deployed" uyarısına sebebiyet verebilir.

    var mı cevabın mcmerc ?

  45. her yarıştan önce bişi yapıodu bu 🙂 bence onla alakalı :).

  46. iyi de kardeşim şumiye de lastikler uymadı başta . Ama kral kendisini adapte mi etti naptı bilinmez şu anda kesinlikle massa dan iyi sürüyor . Bu yüzden sorun massada , sana katılmıyorum . ayrıca massanın stili çok yumuşak da değil bence , massayı 2007 lerden beri çoğu kez frenajlarda blokaj olsun viraj çıkışlarında erken gaz verip arkayı patinaja kaptırması , kontraları çok yapması olsun bunları görüyoruz . yumuşak sürüş dediğin button da . bakın ona saydığım şeyleri çok az yaptığını siz de biliyosunuz . Kendimizi kandırmayalım massa 2008 de kendisine daha uygun bir ferrari aracı üretilmese o sene de yaptığı şeyleri yapamazdı . Massanın yerinde şu anda daha iyi sürecek isimler yok değil . Umarım seneye anlaşmayı iptal ederler .

  47. ben para kazandığından da emin değilim , kaç senedir parasız yarıştığı için tutuyolar ferraride diye bişey geldi de aklıma 🙂 acaba neyi kazanıyorum diyor 😀

  48. f1 takvimi kesinleşmiş millet, Türkiye yok artık, bi daha biraz zor gireriz ne yapıcaklar o pisti çok merak ediyorum

  49. bazıları massa ya beceriksiz diyor…peki bu beceriksiz adam 2008 de şampiyon olsaydı ne olacaktı..yapmayın arkadaşlar massa çok kaliteli bir pilottur…eğer alonso takımda olmasaydı şu an çok çok iyi konumda olacaktı…ama yapacak bir şey yok kimse massa takımda kalsın diye çuvalla para vermiyor…

  50. aynen katılıyorum arkadaşım… 🙂

  51. iyide senin işin araba sürmek mi….önceden işe 30dk de gidiyorsan kazadan sonra bu 35dk olsa senin için bir şey farketmez…

  52. Nebuchadnezzar Kazanın psikolojik etkilerinden bahsediyorsan ki bu korku ve özgüven kaybı da denebilir
    Massanın başına böyle bişey gelmedi yani massa gözlerini hastahanede açtığı için kazanın özgüven kaybına yol açmış olabileceğine ihtimal vermiyorum
    Kendimden biliyorum çok sakar olduğum için yaptığım trafik kazaların haddi hesabı yoktur hangi tür kazaların insanı etkileyeceğini ben çok iyi bilirim massanınki onlardan biri değil.

  53. Merak etme oyle bir dünya yok

  54. massa hafiften toparlamaya başladı

  55. Kazanan derken parayı kastediyor, ilk aklıma gelen bu! Herhalde yarış kazanmaktan bahsetmiyordur. (Bi de harbiden yarış kazanıyormuş, mosmor olurum..)

  56. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2009 Temmuzda büyük bir kaza geçirmiş ve yaklaşık 5 ay sonra da baba olmuş.
    Hayatının en yorgun yıllarının başlaması için iki büyük neden.

    Aramızda ciddi trafik kazası geçirmiş,günlerce hastanede yatmış ve birkaç ay sonrasında da baba olmuş kişiler ancak Massa'nın bu cümle ile ne demek istediğini algılayabilirler.Diğerleri hikayeden konuşurlar.

  57. "Ama şu da var ki son iki senem, hayatımın en yorgun yılları oldu"

    diaz ile takım arkadaşı isen ya onu yenip takımdan göndereceksin, ya onun için kendini duvara çarpıp kariyerini bitirecek ya da yapamadığında seni geçmesi hususunda ona yardım edeceksin.

    +görülmemiş sponsor desteğinin getirmiş olduğu siyasi gücüyle de baş etmen…

  58. Ben massada sorun oldugunu düşünmüyorum, Sorun Alonso Santander iş birlikçiligi ve Ferrarinin tek pilot aşkı- Massa bi kere lastikleri çaliştiramiyor adamın stili çok yumusak Alonsonun sert lastiklerle Spa da yaptiklari ortada Soft lastikleri çaliştiramiyan massadan büyük performanslar beklemek yanliş olurdu. ztn massaya uyan tek stint latikleri ss ve softlardir benceki onlarida ztn pek kullanilmior.

  59. yeme bizi massa

  60. İyisin hoşsunda kardeş bari bu sene hiç olmazsa bir defa podyuma çıksaydın? Geçen sene sadece 5 kez podyuma çıkabilmişsin.

    anlaşılan Massa yarışta kaybedip aşkta kazanıyor. Hikayesi belli bilen bilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir