Alonso Yarış Dışı Kalmasına Rağmen İyimser

yazar:

kategori:

Fernando Alonso motor sorunu nedeniyle yarış dışı kalmasına rağmen İspanya yarışının ardından performansları konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Dünkü sıralamalarda 2. olan İspanyol pilot ilk pitine kadar Ferrari’leri takip etti ve pitten sonra güçlü bir yarış çıkararak 5. sıraya kadar yükselmişti.

Ancak 35. turda Alonso’nun R28’inin motoru iflas etti ve kendi seyircisi önünde yarış dışı kaldı.

Alonso "Bazen bizim başımıza geliyor, bazen diğerlerinin. Ne yazıkki bu benim kendi evimde olan yarıştı ancak yine de sonuç olarak iyimserim çünkü tepedeki araçlar ile mücadele ediyoruz. İlk yarışlarda ise onları göremiyorduk bile." dedi.

Alonso pite girmeden önce 3. gitmesine rağmen podyum beklemediğini, 6. sıralarda bitirmeyi beklediğini söyledi.

Alonso "İyi gidiyorduk ve bu tam olarak beklediğimiz şeydi. Podyum imkansızdı. Beklediğimiz gibi 6.lık ve 7.lik için Kovalainen ve Heidfeld ile mücadele verecektik."

"Ancak en azından onlarla beraber yarışıyordum. Onları görebiliyor ve hatta dokunabilirdim. Bu şekilde ilerlemeliyiz ve iyi hisler oluştu bende."

"Massa benden 2 tur sonra pite girdi bu yüzden çok fazla yakıta da sahip değilmiş gibi görünüyor. Bu yüzden dünkü sıralamalar oldukça gerçekçiymiş. Aracın sorun yaşaması utanç verici ancak kendimi mükemmel hissediyorum." dedi.

Takım arkadaşı Nelson Piquet ise Sebastien Bourdais ile olan kazası sonucu yarış dışı kalmıştı.



Yorumlar

  1. Mass damper sistemi zaten Renault un kurallardaki boşluktan yararlanarak kullandığı bir sistemdi. Yani hiç bir zaman yasal değildi. Bu sistem ortaya çıkınca da diğer takımlar kullanmadan önce o boşluğu kapadılar. Renault a gıcıklık olsun diye yapılmadı o hatırladığım kadarıyla.

  2. erhan f1 mass damper i sezon ortasında ben yasaklamadım hatta sezon sonuna doğru

  3. vahit başol avatarı

    hıc kımse dort dortluk degıldır.elbette fernandonunda hatları var yok degıll.onunda yaptıgı yanlıslar var onemlı olan o yanlıslardan ders cıkarmak bence suan fernando onu yapıyo ve sampıyonluktan uzak olması busene bence onun ıcın daha ıyı olduu,en azından olgunlastı ve artık gereksız demecler vermıyo.bazı arkadaslar dıyodu konumu ıtıbarıyle boyel konuyo eger sampıyonluk yarısı verse yıne aynı demeclerı yaparr.bence oyle degıl alonso olgunlastı ve bır pılot olarak ve surus stılı olarak dort dortluk bır pılott.kım ne derse desın bence suan formula1 dekı en ıyı pılott.shumının ılk yıllarını hatırlayın shumı nasıl sızce onunda cocukca demeclerı yokmuydu ama sonra olgunlastı ve taraflı tarafsız herkesın sevgısını kazandı.shumının tahdına bır aday varsaa tahdı demeyelımde onun yolunda ılerleyen bır pılot varsa dıyelım bu alonsodurr ne hamılton ne massa bence.kımıyı soylemıyom cunku sanırım formula1 bırakacakmıs 2009 da oyle dedıkodular vardı.bıraz baslıga ters yorum oldu ama ıste ıcımdekılerı yazmak ıstedım arkadaslarr.herkese saygılar arkadaslarrr go fernandooo :)))

  4. ferrari olursa şaşarım doğrusu.Benim alonsoyu ilk hatırladığım sahne monaco yarışında kaza sonucu shumiye yaptığı hareket:) o günlerden bu günlereee

  5. McLaren de fazla destek göremedi ona katılıyorum. Alonso nun destek anlayışı bambaşka tabi. Ama FIA Alonso ya ne yapmış söylesen bizde öğrenmiş oluruz. =)

  6. ben duymak istiyorum fantastico fernando sözlerini ya da en azından öndeki grup içerisinde mücadele etmesini çünkü o bir şampiyon ve gerçekten dediğin gibi mücadeleci 🙂 kişilik olarak pek sevmesemde pilot olarak gercekten takdir ediyorum

  7. Bu Fernando gerçek bir kahraman,El Romano gibi çok asil bir mücadele veriyor.Geçmişte gördük fia bile önünü kesmeye çalıştı,geçen yılki durum malum,iki yıl üst üste şampiyonluk hemde kimleri yenerek.Bilen varsa yazsın bir tek çirkefliğini gören varmı?Hep önünü kesmeye çalıştılar bütün çirkefliği ona yapmaya çalıştılar ama o mücadeleden asla vazgeçmedi.Yeri geldi fia yada lafını söyledi rakibinede,patronada ama asla yarışta veya dışarda çirkefliği olmadı.Çünkü o da F1 in sporun dışında kalan bölümünün çok kirli olduğunu."fantastico fernando fantastico"yakında duyarmıyız acaba?

  8. halil kardes muhensıdlerın ne sucu var heıdfıelldde benzın kalmamssa bos depoylamı atsın turlarını ama bmw de avantaj saglamıs oldu oylece normal sartlarda alonsonun arkasında donmesı gerekrn heıdfıedl guvenlık aracından dolayı onunde dondu ama kesınlıkle muhendıslerde bı suc yok bos depoyla tur atılmaz:D

  9. alonsocu olmayana biri olarak tüm hafta boyunca favoeim olan alonsoyu tebrik etmek istiyorum.nasilda arkasında tutt hamilton u hatta ferrarilerle aynı tempodaydı.keşke nelsonun motoru b aloda olsaydı en azından alo evinde sevinirdi.bence ispanyada yarışın adamı alonsoydu.heidfeld in pit sorunu içinse mühendislere yazıklar olsun

  10. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    senin canın sağolsun alonso cum canını sıkma bir gün mutlaka

  11. Alonso az daha formasyon turunda son virajda pit duvarına tam giriş kısmından çarpacaktı! Ne olursa olsun orta sıra – üst sıra mücadelenin içinde yer alması güzel olur. Monaco yada değinildiği üzere olası yağmurlu olabilecek bir Türkiye GP nde herşey olabilir. Ama önce bu SC olayına bir çözüm getirilse çok iyi olacak.

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kağıt üzerinde fark az fakat pistte değil kimse kusura bakmasın renault gelişecek evet 2009 da şayet bu sene gelişeceğim diye kendini biraz daha paralarsa 2009 arge maliyetlerinde kısıntıya gitmek zorunda kalacak ve 2009 da hayal olacak kararı kesin ve net olarak vermeleri gerek bu biraz acı olabilir fakat şu anda verilecek radikal bir karar gelecek yılları kurtarabilir kazanılacak 1 yıl ve sonrasındaki kayıp 3-4 yıldansa kaybedilecek 1 yılı her zaman tercih ederim çünkü bu bir savaş ve kayıplar olası önemli olan ne kadar kaybettiğiniz ve karşılığı

  13. gökay kara avatarı

    türkiyeden pek ümidim yok ferrariler domine der orayı sonra macca ve bmw ama tek umudum monaco ama bakarsınız türkiye de bu sene sürpriz olur da yağmur yağar:) alonso çok mutlu ve bence 2009 planları yapılıyo takımda ama bu sene aracı maxımuma çıkaracaklarına eminim bence 4. lük iidir

  14. Onu bunu bilmem ama 3 tur hafifti Alonso Massa'dan öyle büyük fark yoktu.

  15. Heikkiden ise en az 6-7 tur daha hafifti..eğer kaza yapmasaydı o daha giderdi bence 23 yada 24.turda giricekti pite..

  16. ogun savaş avatarı

    Yazılanları okudukça bazı kısa notlar vericem Renault döndü diyenler için.Bu pist en çok test yapılan pist ve aradaki farkın en az olduğu pist.Bu gün sadece renault deil.Toyota 1.22.758,Redbull 1.22.565 Renaultda 1.22.683 yapabilmiş.İlk 3 e bakarsakda ferrariler 21 li dereceler yapmış Lewisde 1.22.0 yapmış. Alo podyum deil sezon boyunca en iyi 7. ve 8. olur hayal kurmaktan vazgeçin gerçekçi olun 3-5 turun hesabını yapmayında yarış içindeki her tura bakın..

  17. tolga soydan avatarı

    5 turdu tabi.kimiden de 4 tur.

  18. ne 2-3 turu Hamilton'dan tam tamına 5 tur hafifti Alonso..

  19. tabiki arkadasım starttan sonra hamılton yaklasamadı alonsoya tmm benzın yuku daha hafıftı ama yalnızca 2-3 turluk daha hafıftı herkes sunu anlasın alonso pıtte cok fazla yakıt aldı bu son bolumde avantaj saglıyacaktı ama alonso tamamlayamadı yarısı turkıyede de alonsodan podyum beklentım var umarım olur:D

  20. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Alonso'nun bu konuşmasını RTL'den izledim ve gerçekten çok iyi ve mutlu görünüyordu. Reno' da bu yıl zirve mücadeesi veremese de geçmiş yıllara göre çok daha huzurlu olduğu açık. Şampiyonluk stresinden uzak olması onun daha sakin ve olgun olmasını da sağlamış.Bana 2003' teki zamanlarını hatırlattı. Kesinlikle daha mutlu Alonso. Tribünlere gitmesi de çok hoş bir jestti bence. Reno gelişim yolunda. Türkiye Alonso'ya çok uygun bir pist olmasa da ben bu yıl kalan yarışlardan umutluyum. Alonso gibi iyimserim.
    r

  21. flav yıkıldı garibim yhahaaaa bnde yıklddımm en az 5 dk anlamsız anlamsız tlevızyona baktımmmm 🙁 ama olsunn bu tempoyla podyum hayal degıl:D

  22. yhaa bide cok az benzın yukuyle cıktıgımız soylenıyordu massadan yalnızca ıkı tur once 😀 bu gelısımın kanıtıdır işte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir