Berger, Mercedes'in Spa'da Takım Emri Uyguladığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in Spa’da takım arkadaşını geçmesinden kısa bir süre önce Mercedes pit duvarı, Rosberg’e yakıt tasarrufu yapmasını söyledi.

Servus TV’ye konuşan Berger, bunun Schumacher’e jest için yapıldığına inanıyor.

Berger: “Bir yarış olmalıydı, ticari bir hamle değil”

Takım emirleri 2011’de yasal ama Berger, “Bu şartlarda Mercedes’in böylesi stratejileri seçmesinin yanlış olduğunu” düşünüyor.

“Düşüncelerini daha çok kazanan bir araç üretmeye yöneltmeliler.”

Berger ayrıca Hamilton hakkında da konuştu.

Berger: “Aşırı derecede agresif ve griddeki en iyi geçişçi ama bazen aşırıya kaçıyor.”

“Red Bull’da olsaydı çok fazla risk almak zorunda kalmayacak ve bu yüzden daha az zarar görecekti.”


Yorumlar

  1. admin değilim ne demek istediğimi anladığını düsünüyorum sosyal bir ağda insanların sağlam kaynaklardan bilgilendirilmelerinin gerekliliğine inanıyorum üstelik bilgi kirliliği içerisinde insanların birbirlerine düsüncelerini empoze etmek adına doğru yanlış realite den uzak fikirlerle atıştığı birbirlerine saygı göstermediği bir ortamda orjinal bir haberi herkesin anlayabileceği bir sekilde servis etmek hos bir jest olur. doğru bilgi gereksiz bir çok tartısmanın da önüne gecebilir ben buna vurgu yaptım.tabi aman canım bana ne dersende senin bileceğin iş saygılar.

  2. herkes ingilizce bilmek zorundamı arkadasım

    Hayır, bilmek zorunda değil; tıpkı arkadaşa cevap yazdığım bu yorumun herkes tarafından okunması gerekmediği gibi.

    bende fransızca biliyorum simdi buraya fransız sütunlarınımı tasıyayım

    Eğer birine yararlı olacaksa ben hayır demem.

    ülkeleri şaşırdın galiba hadi koydun bir açıklama bari çevirisinide yap ağır geliyorsa bunu da koyma!

    Bu sitede admin isen bu konuyu tekrardan konuşabiliriz.

  3. herkes ingilizce bilmek zorundamı arkadasım bende fransızca biliyorum simdi buraya fransız sütunlarınımı tasıyayım bu ne abes bir durum ülkeleri şaşırdın galiba hadi koydun bir açıklama bari çevirisinide yap ağır geliyorsa bunu da koyma!

  4. Berger gibi Lauda gibi insanlar sırf para kazanmak için yorum yapıp kendilerini niye istenmeyen adam rolüne alıyorlar ? İnsan gibi yorum yapsalar ?

    Schumacher'in aracında sorunlar çıkmasa kazalar olmasa zaten iyi gidiyor tur derecelerinde
    yüzdelesek yarış içinde %65 Schumacher %35 rosberg hızlı turlarını atıyorlar birbirlerine karşı

  5. Berger misin pergelmisn Shumi zati hızlı idi takım emri neyine…

  6. O zamanlar Gerhard Berger, Aytron Senna, Alain Prost ve Nigel Mansell gibi deneyimli pilotlar genç pilotların çıkıp kendilerini göstermesinden ve onlarla boy ölçüşmeye kalkışmalarından hoşlanmazlardı. Bu yüzden de bana engel olmak için ellerinden geleni yaptılar ve beni dışarıda tutmaya çalıştılar. Doğal olarak bu durumdan hoşnut değildim ve herkesin eşit olması gerektiğini düşünüyordum. Bazı alanlara el atmamdan hiç memnun olmadılar ve bu da ilk başta biraz sürtüşmeye yol açtı…

    M. Schumacher.

  7. İki ana yorumu da isabet kaydediyor.
    Böyle zamanların dışında yukarıya oynuyorsanız izleyicilerde kırgınlığa, başarının gölgelenmesine sebep olur. Çok dikkat göstermek gerekiyor.
    Tabi ki o kenarda oturup sn.ler için de stratejik kararlar vermek hiç kolay değil. Herkesi memnun etmek pek kolay olmamıştır zaten.

  8. valla pek gizli olmadı gibi o hamle zaten de ben takım ne emir verirse versin rosbergin bunu takmadıgını düşünüyorum yani bence schumi hakkıyla geçti fia tüm yarişin telsiz konuşmalarını yayınlıyo diye biliyorum(emin degilim gerçi) yakıtı koru talimatından sonra rosbergin tepkisini ogrensek yolmu verdi yoksa schumi mi geçti ogrenirdik

  9. yarışı izlemediği belli o sırada schumi nin daha hızlı ve softta olduğunu, rosbergin yarış başında liderlik için savaştığını ve son turlarda medium da olduğunu ayrıca schuminin her türlü drs kers birlikte rosbergi geçtiğini görmemiş

  10. teşekkürler. bu açıklama yayınlanmış olsaydı belki biraz durulurdu tartışmalar.

  11. Ross described the race as very exciting for the team: “It was nice to remember what it's like to be at the front again, after Nico's excellent start and early laps in the lead. Both drivers did a great job this afternoon on quite different strategies. Michael began the race on the medium tyre and got that stint of his race out of the way quickly by stopping on lap four and changing to the soft compound. The Safety Car then worked in his favour by allowing him to catch up to the cars in front, and he was obviously on the better tyre in the final laps when he was catching Nico. It's a very nice result for him on this anniversary weekend, and especially after starting from dead last. Nico ran a two-stop strategy and, although it was a little marginal with tyre performance at times, he drove an excellent race to sixth place. Towards the end, we told him to trim his fuel: although we had a Safety Car period, one doesn't use this to save fuel under the current rules because any fuel saved is simply extra weight carried through the rest of the race, and at that point his fuel consumption was on target. In any case, it didn't cost him a significant amount of lap time, and the decisive factor was that Michael was on the soft tyre at the end while Nico was on the medium, which was around a second a lap slower. Overall, it was a very good team result and our best points score of the season so far.”
  12. Schumacher, Rosberg'den tur başına 0.7-0.8 saniye daha hızlıydı o sırada. Her şekilde geçecekti onu.

  13. mal işte takımın içinde olmadan ne bileceksin durumu aptal işte verileri gösterecen Kapak olcak mk

  14. Ross Brawn'dan açıklama bekliyorum bu aralar.

    "Takım emri vermedik. Daha önce de yaptığımız gibi Rosberg'in aracına koyduğumuz benzini yanlış hesaplamıştık. Yarışta bu kadar mücadeleye gireceğini bilmiyorduk. Benzini gerçekten bitmek üzereydi ve biz de tasarruf yapmasını söyledik."

    böyle bişi olabilir.

  15. Kerem Toprak avatarı

    Ne hazımsız adam yaa berger.. schumi her geçen tur farkı eritti. Başka bir GP mi seyrettik biz anlamadım..ve de en rahat geçilecek yerde geçtti rosbergi risk almadan. takımda saçmaladı dicem ama rosberg belki bir hata yapabilir diye düşünmüş olabilir pit duvarı.

  16. Schumi osbergi geçince berger biyerlerince acı ve sızı hissetmiş belliki.
    Hatta 19 atağın tamamında bu acıyı derinden hissettiği açık.
    Ferrari yada rb lerdeki aleni takım emirleri demekki acıtmıyor bergeri 🙂

  17. Kusura bakma Gerhardcığım ama tamamen mantıktan yoksun bir düşünce seninki.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    bana da öyle geldi, 20. yıla kötü başlamanın bir telafisi gibi oldu. hatta şumi rosberg'i yakalamadan öcne bir şekilde yol vereceğini yanımdakilere söylemiştim.

    gerçi önemsiz bir durum, sonuçta ne şampiyonluk var işin ucunda ne başka bir şey. redbull takımında webber'e yapılan negatif ayrımcılığa başka hiç bir pilot maruz kalmamıştır heralde.

  19. çok da önemli değildi zaten schumacher rosberg i geçecekti…bu kadar abartmaya gerek yok…ayrıca ustanın kimsenin yardımına da ihtiyacı yok….

  20. Çok değil 2 ay önce ingiltere yarışında redbull webber'e mesafeyi koru dediğinde neden çıkıp konuşmadın berger efendi ayrıca Mercedes rosberge tasarruf yap dedi ama rosbergin turları dahada hızlandı drs noktasında geçti schumi durup yol vermedi rosberg.

  21. red bull uygulayınca iyi de onlar yapınca mı ticari hamle oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir