Alonso: "Bir Pilot Ferrari'de Yarışmamışsa Kariyeri Eksiktir"

yazar:

kategori:

Ferrari’ye geldiğinde bir hayalini gerçekleştirdiğini söylemiş olan Alonso, şu anki şampiyona lider Sebastian Vettel ve Red Bull’un tasarımcısı Adrian Newey’in takıma dâhil olmalarını da hoş karşılayacak.

Alonso, Red Bull’un Spa’daki dublesi sonrasında “Şu anda rakiplerimizi tebrike etmemiz gerek. Muhteşem bir iş çıkarıyorlar” demişti.

AutoBild’e konuşan Alonso: “Adrian Newey kesinlikle kesin sonuç adamıdır”

“Hayalim Ferrari adına (şampiyonluk) kazanmak. Eminim ki birçok mühendis Ferrari adına çalışmak ister ve Newey de bu nedenle Ferrari’ye gelmek isteyebilir.”

“Birçok pilot Ferrari adına yarışmak ister. Sebastian da kesinlikle hoş karşılanacaktır. Ferrari adına sürmemişseniz, kariyeriniz tamamlanmamıştır.”


Yorumlar

  1. o zaman takımı suçlama….hatalı olan var, olmayan var senin dediğine göre fernando hariç herkes suçlu….

  2. Sende kısıtlı dahi olsa beyin olmadığına kanaat getirdim. Daha da benden cevap bekleme.

  3. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    ve ayrıca ben hızlanamazsınız demedim ki

  4. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    pardon iki tane gitti. (niye yorum silme diye bir şey yok ki bu sitede)

  5. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    üstteki yorumumada bakarsan anlayacağın üzere o yorumum şimdiki ferrari için. ferrari eğer eski günlerine dönerse tabikide red bullu geçebilir. ama şu andaki haliyle o iş biraz zor. ve ayrıca ferrarinin şu andaki halinin düpedüz beceriksizlik olduğunu düşünen tek kişide ben değilim. ve ayrıca (bu benim fikrim) ferrarinin düze çıkması için dominicali ve tayfasından kurtulması lazım. çünkü bu beceriksizlik dominiciladen bulaştı takıma.

  6. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    üstteki yorumumada bakarsan anlayacağın üzere o yorumum şimdiki ferrari için. ferrari eğer eski günlerine dönerse tabikide red bullu geçebilir. ama şu andaki haliyle o iş biraz zor. ve ayrıca ferrarinin şu andaki halinin düpedüz beceriksizlik olduğunu düşünen tek kişide ben değilim. ve ayrıca (bu benim fikrim) ferrarinin düze çıkması için dominicali ve tayfasından kurtulması lazım. çünkü bu beceriksizlik dominiciladen bulaştı takıma.

  7. Senin yazdıklarını anlamak için insanların dekoder kullanması önerilir.O teknoloji de henüz her evde bulunmadığı için ben diğer arkadaşlar da senin yazdıklarını biraz olsun anlayabilsin diye (ki sende beyin miktarı kısıtlı olduğu için o da çok zor) senin seviyene inmek zorunda kalıyoruz.Ama sende zekanın kırıntıları bile olmadığı için devekuşu misali kafanı bir sokup bir çıkartıyorsun.Senin ebeveynlerin korunmamış da ne olmuş,senin gibi bir down sendromu çıkmış ortaya.Oyalan diye de Formula 1'e alet etmişler seni…İnşallah ölmeden hastalığının tedavisi bulunur.

  8. En yalın haliyle yukardaki yorum bu lafları hak etmiyor.

    Kendinizce çıkarım yapmışsınız. Kimse tanrı değil ve burada yaptığınız hata herkesi Alonso düşmanı sanmayın, bir tutmayın…

  9. "bir pilot ferraride yarışmamışsa kariyeri eksiktir…"
    yarışıpta onca geri beslemeye rağmen ferrariye birşey verememişse nesi eksiktir?

    her daim alonsoda başarısızlığa karşı sığınacağı bir mazeret mutlak mevcuttur…mazeret başarısız insanlar için sığınılabilecek iyi bir annedir…

    eskiden özgün müzik yapan yeni türkü adlı bir topluluk vardı…güzel bir şarkıları vardı…"anne ben yapamadım…herkes birşey oldu ben olamadım…anne…" alonso aklıma bu şarkıyı getirdi…

    ne demişler…binin yarısı beşyüz o da bizde yok…

  10. vettel ferrariye değilde alonso newey'li red bull'a geçerse bu seferde aynısını orada söyleyecek bir gün herkes red bull'u olacak yok lan bu başka bir takım içindi sanırım :))

  11. Ne varmış yazdığım yorumda? Sen bana b.k atarken ben sana gül uzatmayacaktım herhalde. Güzel bir söz vardır hani, "Öyle saça böyle tarak" deriz, işte aynı mevzu.

    Sen bana acıyacağına kendi haline yan. Yazılanları anlayamayacak kadar aciz durumdasın. Anlaşılan eğitimini yarıda bırakmışsın. Git biraz kitap oku. Cin Ali'den başlamanı tavsiye ederim. Onu anlayıp sindirince -ki pek sanmıyorum- diğer tavsiyelerim gelir.

    Bu nedir yahu? Anlaşılan benim yorumların altında 'Cevap ver' butonu yerine 'Saldır' butonu çıkıyor, bu zevat da o şekilde davranıyor.

    İlla insanı kendi seviyenize indireceksiniz. Başka türlü rahat edemiyorsunuz.

  12. İşte bu cevapla sen zaten kendini belli ettin.Bir de yukarıda kalkıp Allah'tan günahtan ondan bundan bahsetmişsin.Acıyorum sana…

  13. niye takıma hakaret ediyorsun…..elbet gün gelir biz yeniden hızlanırız…işte o zaman görürüm redbullu ve vettel i…..

  14. Onu "Bir pilot Ferrari'ye sponsor getirmemişse şansı yoktur." diye çevirmek lazım.

  15. Verebileceğin cevap bu mu? Yazık, keşke ebeveynlerin korunsaymış.

  16. Fazla yormuşsun kendini.Bu çabanı derslerine harca bence.Çok geç olmadan da sütünü iç yat.Büyüyünce sana elbet birileri Formula 1 ne demekmiş ve bir pilot takımı hakkında nasıl konuşmalıymış anlatır.

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    neler nelerden bahsediyorsunuz :)))

  18. senna hep eksik kaldı o zaman ?!!

  19. 'Ulen', "Adam siyasi konuşmuş" veya "Yine politika yapıyor" tarzı birşey desek kavga çıkacak, ki senin yaşındaki bir insan dahi Alonso'nun ne kadar politik olduğunu anlayabilmiş. Belirli sınırlar içinde kalmak kaydıyla müsade edin de istediğimiz yorumu yapalım. Hem bak, yaptığım yorumda senin gibi saldırmamış, tarihi bilgi vermişim, tabi öğrenmek isteyene.

    Şuraya bir kere 'Diaz' yazdıysam veya burası dışında ağzımdan bir kere 'Diaz' kelimesi çıktıysa senin gibi olayım. Taraftarı olduğum takımın pilotuna 'kavruk' diyerek beni ve benim gibi diğer McLaren ve Lewis taraftarlarını Alonso'ya Diaz veya başka şekilde hitap etmeye teşvik ediyorsunuz. Allah o kulunu öyle beğenmiş, öyle yaratmış. Siz farkında olmadan Allah'ın yarattığıyla dalga geçiyorsunuz (hoş, belki de farkındasınız). He bak, Lewis beyaz tenli olsaydı ve kendisini siyaha çevirmeye çalışıp dalgalı, alacalı bir renk alsaydı ben de dalga geçerdim. Sanırım tam olmadı, dur şu şekilde anlatayım da tam olsun. Kaşları doğuştan kalın olabilir, Allah öyle beğenmiştir. Ama o kaşları almaya kalkarsa (hele bir de ikisini eşit oranda alamazsa) alay konusu olur. Sanırım şimdi gayet net oldu, çünkü anlayabileceğin dille yazmaya çalıştım.

  20. Devamını okumamışsın yorumun 🙂

  21. .Meşrubat markasının nesini sevecekler zaten bedava içecek de vermiyorlardır. Meşrubat markasının Adrian Newey i için ölen pilot yada isteyen takım çok yada övüp övüp bitiremeyen pilot ve takımları biliyoruz Vettele karşı değil biz Neweye karşı yarışıyoruz diyende çok.Ayrıcı bir takım kurulmasından sadece dört yıl sonra Ferrari Mclaren Renault Toyota Bmw gibi markaları mağlup ettiyse bu bir başarıdır saygı duymak gerekir.

  22. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    sizin alonso meydan okudu diye vettel gaza gelcek kadar malmı ki. niye gül gibi takımı bırakıp ferrari gibi bir beceriksizler topluluğuna gitsinki. (beceriksiz olan alonso değil. takımın geri kalanı.)

  23. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    alonso bu açıklammalarına katılırdım ama şu andaki ferrari için değil. nerde schumacher dönemi ferrarisi nerde şimdiki ferrari. vettel elbet bir gün kırmızı araca biner ama ferrari şimdiki gibi olacaksa binmesini istemem açıkçası. ne doğru düzgün araç geliştiriyorlar ne taktik yapılabiliyorlar. şu andaki ferrari efsane olmanın çok ama çok uzağında.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aslında vurgu tamamen vettel üzerine kurulu.Gazetecilerin sürekli vettel ferrari birlikteliği üzerine sorularına , hem iddialı hem meydan okumalı bir cevap olmuş.Vettel Ferrariye gelirse hoş karşılanır ve böylece kariyeri de tamamlanmış olur.Vettele apaçık bir davet.Yalancıktan bir davet değil aksine "buraya yanıma gelmezsen namertsin" tarzı bir davet olmuş.Yani gelmezsen kariyerinde eksiklik olur demiş.

    Bir başka bakış açısı ile şöyle de düşünebiliriz:
    Monza öncesi takımı motive etmeye mi çalışıyor yoksa diğer pilotlara psikolojik baskı mı yapıyor bilmem ama takımını ve aracını çok sevdiği ve mutlu olduğu gün gibi aşikar.

  25. "Şuna adım gibi eminim ki son üç yıldır 2009,2010,2011 Vettel yada Webberin koltuğuna bir çok pilot oturma hayali ve oturmak istemiştir. Her takımın geçmişine saygım sonsuzdur ama Geçmişe mazi derler geleceğe bakmak lazım"

    Evet istemişlerdir ben olsam ben de isterim.Red Bull'u sevdiklerinden mi ?Tabiki hayır.Meşrubat markasının nesini sevecekler zaten bedava içecek de vermiyorlardır.Ama adamlar en hızlı arabayı ürettiler son 2 senedir.Bu sebeple herkes orada yarışmak ister.O takımın şu anda teklifini reddedebilecek pilot sayısı çok az.

  26. Ya siz harbiden alemsiniz.Yaşını bilmiyorum ama çocuk olma ihtimâlin yüksek.Ulen adam çıkıp "Ferrari saçma sapan bir takım ben bu takımda yarışa falan çıkmam" deseydi "Helal olsun dürüst adam." diyecektiniz heralde…Nasıl bir gerçekçilik anlayışınız var merak ediyorum.Buna "siyasî yaklaşım" diyorlar bilmem hatırında mı ?Ayrıca o "diaz diaz" diye eleştirdiğiniz adam en azından sizin kavruk gibi sağda solda telsizden küfür etmiyor.

  27. Alesi candır can…Tarihte gördüğüm en doğal Formula 1 pilotu.Murray Walker'ın deyimiyle "enthusiantich frenchman" 🙂

    Çok şanssızdı evet.Hem kariyer seçimlerinde hem de yarışlarında…Ferrari'ye gittiğinde Ferrari en kötü dönemlerinden birini yaşıyordu.Yine de bir çok yarışta galibiyet kovalamayı başardı ve 1 tane de olsa galibiyet aldı.Bana göre döneminde(ve ya onun yerini daha sonradan doldurmaya çalışan) yarıştığı pilotlar arasında en iyi 2 pilottan biriydi(Berger,Johnny,Hakkinen,Coulthard,Irvine,Yaşlı Prost,Hill,Villeneuve).Bunların aralarından Schumacher ile birlikte sıyrılmayı başarmıştır bana göre…Hepsinden daha yetenekli,daha cana yakın ve daha şanssızdı

  28. olabilir 🙂

  29. Saldırmak mantıksız, adam duygusal açıdan yaklaşmış olaya. Kimseye kariyerini tamamlamadın Ferrari'ye gelmeden, dememiş. İçindeki Kırmızı aşkını dışa vurmuş adam, bu kadar.

  30. Tarihte beğendiğim üç sürücü Fangio, Clark ve Senna'dır. (Bir de Mika var, O'nun yeri çok farklı.) Bu üçü, birbirinden büyük şampiyonlardır. Aralarında yalnızca Fangio Ferrari ile yarışmıştır. Ferrari'ye geçiş sebebi de "Aman, kariyerim eksik kalmasın" değil, şuymuş;
    Mercedes'in yarışlardan çekildiğini duyurmasıyla artık 44 yaşına gelmiş olan Fangio da yarışlardan çekilmeyi düşünüyormuş. Ancak o sıralarda Arjantin'de büyük destek gördüğü Peron iktidarı yıkılmış ve yeni hükümet Peron iktidarıyla olan yakın ilişkisinden dolayı Fangio hakkında soruşturma açmış. Fangio da evinde huzursuz bir emeklilik hayatı yaşamaktansa Avrupa'da yarışmayı tercih etmiş.

    Bilmem kaç ay önce dediğim gibi; Alonso ve Lewis anlaşıp dönemsel olarak saçmalıyorlar. Demek ki bu sıralar Alonso'nun dönemi 🙂

  31. rafaelnadalııhhhh avatarı
    rafaelnadalııhhhh

    ortadaki keltoş kazandı galiba ömrünün zirvesi bernie hala bi şey kazanamazken keltoş birinciliği elde etti

  32. Ortaya Schumi etkeni çıkıyo budurumda 😛 Onun referansları sayesinde bu ekibin Ferrariye geçtiğini unutmamak gerek.

    Jean Alesi konusuna gelince evet şanssız olduğu kabul edilebilir ama bana göre saf hızını sağlam sonuçlara döndürebilen bir pilot değildi.Seyircilerin gözünde hep çok çabalyan bir pilot olarak görüldü ve bu yüzden de sevildi.Özellikle Benetton da daha iyisini yapabilirdi ama Berger ona göre daha iyiydi. 96 da geçtiği Benetton malum son iki yılın şampiyonu idi ve Ross Brawn Rory Byrne ve William Toet gibi 1 sene sonra Ferrari ye geçecek ekip hala Benettondaydı.Yani ekip ve araç o sene kazanmaya müsaitti ama bana göre pilot kadrosu yetersizdi.

  33. Muhtemelen McLaren'da Hakkinen'in takım arkadaşı olacaktı Ferrari'ye gitmese Schumacher.

  34. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Kim ne derse desin adam doğru söylemiş!fanatik tifosi

  35. Forza Felipe avatarı

    Benim düşünceme göre Ferrari'nin gelecekteki pilot ikilisi Vettel-Perez olacak.

  36. Forza Felipe avatarı

    Benim düşünceme göre Ferrari'nin gelecekteki pilot ikilisi Vettel-Perez olacak.

  37. O mühendisler daha önce kaçırılsaydı bile diğer takımların birinde yine Schumi olacaktı onu geçmeleri pek kolay olmayacaktı tıpkı Benetton günlerindeki, Schumi yanlarında değil karşılarında olacaktı 🙂

  38. Alonsonun böyle laflarına bakmamak lazım zaten. Belki de böyle bir birinci pilot anlayışını başka yerde göremezsiniz demek istemiştir :))

  39. Alesi, Berger, Herbert sevdiğim pilotlardır. Özellikle Alesi. Herbert'i kıyaslamam bile zaten onlarla. Berger rakamsal olarak
    daha iyi görülse bile bahtsızlık kralıdır Alesi. İyi bir aracı hiç olmadı. O dönemlerde yukarılara tırmanacak bir sürücü olarak
    görülmesine rağmen bir türlü fırsatlar onu bulmadı. Bu yönlerden Alesi'yi Gerhard'dan farklı değerlendirdim hep. Hill ve Jacques'ın
    çıkışları da misal iyi araçlar sayesindedir. Alesinin benzini bitip kenara çektiği günü unutamam.:D Bir de gösteri driftlerini.:)
    Çok çekti Ferrari'den. Alonso ve Schumacher gibi tribüne oynamayı bilen biriydi. Kendi müşteri kitlesi vardı.:P İtalyada da sevilirdi.

    Ne bileyim daha farklıydı o zamanlar grid'e genel bakış.
    Ferrari gibi yeniden yapılanma kararını her takım verebilecek durumda değildi. Williams halen veremiyor.:)

  40. Burada ikimiz de haklıyız.Şimdi şöyle bir mantık olabilir mi Lewis Mclarende dört kere dünya şampiyonu olsa ve kariyerini noktalasa Maranello kökenli takımda yarışmadığı için kariyerini tamamlamamış mı olacak ?

  41. o mühendisler daha önce gelselerdi kesinlikle Alesi şampiyonluğun en büyük adaylarından olurdu Berger'de

  42. Hadi canım sende.
    Önemli olan darı ambarı değil ne kadar darı yiyebildiğindir.
    Bunlara gerenk yok mike. Çok seviyor sanırım italyan basınına oynamayı. İşin özü herkesin hayalini kurduğu dönemden kimse kalmadı takım da ki bu söylevin fikri dayanağıdır. Ferrari de çok para kazanırsın o ayrı bir konudur.

  43. Ama seninde bildiğin gibi o kaçırılan mühendisler Schumi'nin etkisiyle geldiler takıma 😀

  44. Prost'u unutmuşum bak Samet. 😀 E biraz da Benetton'dan kaçırılan mühendisler sayesinde oldu Ferrari'nin hoplaması. Acaba Benetton'dan daha erken mühendis kaçırılsaydı Berger ve Alesi şampiyon olabilir miydi merak ettim. Olabilirdi bence Irvine 1999'da şampiyonluğun kıyısından döndüğüne göre.

  45. Tunççum 90 da o kadar revaçtayki Ferrari dönemin en iyi pilotları Schumi hariç hep başka takımlarda yarıştılar.Prost bile takoz dedi araca kovuldu Gerhard Berger olsun Jean Alesi olsun iyi pilotlar ama o dönemdeki en iyi pilotlar olmadılar hiç bir zaman.Ferrariyi o konumdan yukarı çıkaran yani tekrar F1'in zirvesi haline getiren Schumi oldu ve bu adamı ondan seviyorum 😀

  46. hasan erçin avatarı

    sende formala 1 de hiccc mi hiçç anlamıyormususnn kardeşimmm her pilotun hayali ferrri pilotu olmaktır alonso yapmacık değil bi kere alonso hic sampiyon olmassa bile sırf ferri sürmesi bi le cookkkkk yeterli onun icin yaw

  47. haklısın, adam ferraride olduğu için konuşuyor zaten o belli. mclarendeyken bir defa bile ferrari iyidir dediğini duymadım. ki bana göre mclaren de yarışmak çok çok daha değerlidir ferrariden.

    Senna olayını sen atmışsın ortaya. Dediğin gibi tekrar okudum harbiden kaçırdım mı diye ama farklı bişi anlayamadım doğrusu. Senna ölmemiş olsaydı, ferrari de bir gün umut verseydi senna geçebilirdi ferrariye, dediğim gibi takıntısı olduğunu sanmıyorum. o hızlı araç arıyordu sadece.

  48. İyi pilotlar Ferrari'de yarışır argümanı oldukça doğru. 90'lı yıllarda, 80'li yıllarda da öyleydi. Şimdi Gerhard Berger, Jean Alesi gibi pilotlar iyi olmuyor mu, yapmayın.

    Aslında Alonso'nun bu açıklamasının tam metninde Alonso Vettel için "Baskıyı kaldırabiliyor ve çok yetenekli. 2. şampiyonluğa gidiş şekliyle gerçekten büyük bir şampiyon." demişti.

  49. gülerim buna, sakın ferrari newy i almak istemesin :)))) nevy kendini kanıtlamış artık adam redbul gibi tenekeyi bile uçurdu, eminim ferrari çatlıyodur şuanda biz niye bunu yapamıyoruz diye :)) ayrıca alonso da lafetmiş yani , geçti o devir artık geçti, eminimki icinden '' keşke redbul pilotu ben olsaydımda şampion olsaydım '' diye dua ediyodur..belkide '' nerden geldim bu ferrariye '' bile diyodur :)))) '' renoda kalsam daha iyiydi '' :)))

  50. Dikkatli okursanız yazdığımı bende buydu demiyorum zaten. Ayrton Senna bir gün derken ne zaman geçecekti ? O Mclarenden sonra Williaws Renault u tercih etti Etmesinin nedeni de ne rengiydi ne de Markanın geçmişiydi sadece Hızlı ve yenilikçi olmalarıydı.Ama Alonso gibi pilotlar Kırmızı renge vuruldukları için Ferrari de yarışmak isterler Markanın büyüklüğü ile alakadır 2009 yılını hatırlarsanız Fisicella Force indi adan daha hızlı olduğu için Ferrariye gitmedi Markanın tutkunu ve rengi için hayali olduğu için gitti bunu anlıyorum ama Senna nın böyle bir takıntısı yoktu başarı nerdeyse Senna oradaydı Filimin den de anlaşıldığı gibi. Şuna adım gibi eminim ki son üç yıldır 2009,2010,2011 Vettel yada Webberin koltuğuna bir çok pilot oturma hayali ve oturmak istemiştir. Her takımın geçmişine saygım sonsuzdur ama Geçmişe mazi derler geleceğe bakmak lazım.Ağızlarını açtılarında biz şuyuz bir pes edemeyiz diyenler gelirse memnun olurum diyor hani sen böyleydin şöyle iyiydin ne oldu? Şuanda Vettele yada Lewise o aracı mı tercih ediyorsun yoksa kendi aracanımı deseler böyle bir seçenekleri olsa ikiside kendi araçlarını seçerler zaten diğerini seçenler başarı için değil Fors ve başkasının geçmişteki başarılarını övmek için seçer.

  51. alonso kendi yariştigi doneme göre konuşmuş şuan ferrari güçlü gözüktüğü için böyle demiş eger ferrari 90larda çogu zaman yaptığı gibi rekabetçi bi araç üretmezse gelecek yıllar için iyi pilotlar ferraride yarişir genellemesi dogru olmaz aslında hep rekabetçi olsa bile vettel ve hamilton ferrariye gelmeseler yine de kariyerleri tamdır diye düşünüyorum
    bana kalırsa bu ferraride yarişmak çok abartılan bişi. şampiyon oldugun sürece nerde yariştigin onemsiz

  52. Samet Demirel in McFisi olduğunu bilirdimde tifosi olabileceği aklıma dahi gelmezdi.Kendisi editör olduğu için belki bu yazım yayımlanmaz ama …

  53. Vettel gelmeden bile birkaç defa bunun gibi açıklamalarda bulunmuştu 🙂

  54. Alonso'nun böyle Ferrari söylemleri çok yapmacık. Sırf şu an Ferrari'de yarıştığı için bu açıklamalarda bulunuyor. Eğer Ferrari'ye gelmeden önce söylese idi o zaman gerçekten samimi olduğuna inanırdım.

  55. Açıklamaları fazla samimi gözükmese bile(ki bence bazıları "ama" ondan göremiyor) en azından bazıları gibi takıma kızınca radyodan küfür edip pit duvarına kafa atmıyor.

  56. Bunu daha önce de bazı pilotlardan duyduk.Örneğin Kimi Raikkonen Ferrari'ye transfer olduğunda şöyle dedi:""Bütün zamanların en büyük takımının bir parçası olmak harika.Bahse girerim bu her pilotun hayalidir.""
    Yarın Vettel'de geldiğinde bundan farklı bişey demeyecek.

  57. Ama Alonso işte bu noktada diğer pilotların hakkında kendi yorumunu getiriyor bizde bunun o açıklamasını saçma bularak kendi yorumumuzu getiriyoruz yoksa bende bir tifosiyim 😀

  58. FERRARİ=F1 bunu herkes bilir…..ama alonso kadar takıma yağ çekenini görmedim….

  59. rocco junior avatarı

    Tabiki 24 pilotun birden yarışması sözkonusu değil arkadaşlar:) ama büyük,şampiyon olmuş,şampiyonluk potansiyeli olan pilotları kapsıyor bence.Yoksa bende farkındayım:D

  60. Bütün pilotlarında Ferrari'de yarışmasına gerek yok bana bundan saçma geliyor.Yani Sebastien belki Ferrari'de yarışmayacak ve kendince kariyeri tamamlanacak

  61. diaz başarısız oldukça övgü dozunu artırma yolunu seçiyor. tifosileri çözmüş.

    önümüzdeki sene "şayet" başarısız olursa Ferrari için canımı veririm moduna geçecek.

    her zaman herkesin dediği gibi siyaset yapmada uzman.

    tabi böylesine şirin gözükme çabası bazı şeyleri de kendiliğinden ifşa ediyor….

  62. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    reno takımı ile son şampiyonluğunu alan alonso 2006 son yarışına çıktığı takımı telsizinden teşekkür ederken çalışma arkadaşlarına şu cümleyi kurdu: "As long as the car is not red, I wish you the best" ne diyelim, dün dündür, bugünde bugün.

  63. ayrton sennanın kariyerini tamamlayamamasının sebebi bu değildi zaten. ölmeseydi birgün o da ferrariye geçebilirdi.

  64. 2005'den 2009'a kadar 4 senede sıfırdan alıp yarış kazanan bir takım yaptı Newey.Bu adam hangi takıma gitse bir iki senede çok büyük işler başarır zaten…Red Bull onu kaybederse kısmi felç geçirir.

  65. aynen söylediklerine katılıyorum…

  66. FERRARİ = F1 demek olduğunu herkes bilir….eminim kimse alonso kadar ferrari ye YAĞ çekmemiştir…

  67. rocco junior avatarı

    Pistte hayatını kaybeden pilotları kapsadığını sanmıyorum söylediklerinin.Ferrariyi bir tepe noktası olarak görmüş olabilir ve bir pilotun kariyerini bitirmeden muhakkak Ferrari sürmesi gerektiğini dile getirmiş bence.Bunda saçma olan nedir?Herkesin bir fikri var yoksa kimse Sennaya kariyerini tamamladı eksikti demedi.He griddeki tüm pilotlar bu şansı bulabilir mi?Tabiki hayır…

  68. Saçma ve alakasızca olmuş.Ayrton Senna o zaman kariyerini tamamlamadan aramızdan ayrıldı bu mu yani.

  69. Alakasız ama bana şunu hatırlattı: "Yaşlanan yarış atlarının sütçü beygirliğine terfi etmesi"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir