Ecclestone, İstanbul Park'ı Bırakıyor

Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin 2012 takviminde yer almamasının ardından, organizasyonun ticari
haklarını elinde bulunduran Bernie Ecclestone, Kasım ayından itibaren İstanbul Park’ın işletmesinden çekilecek.
        
Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, İstanbul Park’ı Otomobil Sporları Federasyonu ile birlikte Türk sporunun hizmetine sunmak istediklerini söyledi.
        
UÇAR: İSTANBUL PARK’I TÜRK SPORUNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile parkın kullanımıyla ilgili sürekli görüşme içinde olduklarını anlatan Uçar, ”Bernie Ecclestone, Kasım ayı itibariyle pisti bırakıyor. Ecclestone’nın Kasım ayında pisti bırakacağına yönelik yazılı beyanı var. Kendisi daha önce Türkiye’nin takvimde yer almaması halinde Kasım ayında bırakacağını yazılı olarak beyan etmiş” dedi.
        
Uçar, ”Kasım ayından itibaren İstanbul Park’ı yüzde 100 Türk sporunun hizmetine sunmak istiyoruz. Eğer Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç uygun görürse İstanbul Ticaret Odası’ndan uygun bir ücretle İstanbul Park’ın devrini isteyeceğiz. İstanbul Park’ı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz. Haftanın yedi günü lisansını gösteren sporcu burada serbestçe antrenmanını, eğitimini yapabilecek. Sağlık ve güvenlik önlemlerini alacağız. Sağlık ekibi ve ambulans bulunduracağız” diye konuştu.

TAHİNCİOĞLU: PİSTİMİZ BOŞ KALMAYACAK
Otomobil Sporları Federasyonu Mümtaz Tahincioğlu da pistin geleceğiyle ilgili bir problemin bulunmadığını söyledi.
        
”Formula 1 olmayacak ama başka yarışmalar olacak” diyen Tahincioğlu, ”Uluslararası ve ulusal yarışlarımız olacak. Otomobil sporlarındaki bazı uluslararası yarışmaları getireceğiz. Bunun yanında Motosiklet Federasyonu da uluslararası yarışmalar getirecek. Bunun ötesinde bu tesis sadece sportif olarak kullanılacak diye birşey yok. Otomotiv sanayisinin ar-ge ve test alanı olabilir. Kimse korkmasın pistimiz boş kalmayacak. Bekir Yunus Uçar ile görüşüyoruz. Düşündüğümüz gibi olursa burasını hep birlikte işleteceğiz” dedi.

Kaynak: NTVSpor


Yorumlar

  1. anjelina eranıl avatarı
    anjelina eranıl

    oralarda F1 izleyen mi varmş,yaz tatili için deil yarış izlemeye gidiyoruz.Önemli olan pistin bulunduu yer diil yarışa olan ilgi…İstanbulpark en iyi pistlerden biri ve en çok izleyici İstanbulda,çoğu parasına kıyamadıı için gitmiyodu,bide Antalya veya İzmire yol parası mı verecek?

  2. üzüldüm yazık oldu gerci birazda hak ettik gibi her ne varsa futboldan baska bir spor bilmiyoruz kusura bakmayın bende bunun icindeyim el aya cıkmıs biz hale yerimizde sayıyoruz yarıslara biraz daha rabet etseydik belki daha farklı olabilirdi benim düsüncem bütün yarıs severlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum allaha emanet olun

  3. Siz o pisti Antalya veya İzmire taşıyın

  4. Karting için uygun değil aslında. Pist bu iş için çok çok büyük. Zevkli de olmaz. Sıkıcı olur 1 turu tamamlamak. Karting için içeriye etap yapma fikri vardı inşallah gerçekleştirirler önemli çünkü. Kullanılabilecek uygun alanlarımız var çok şükür. Sanmıyorum ama getirilebileceğini SuperKart'lar için bile pistimiz çok büyük. Hızla yetenek geliştirmez yani. Fakat yeni ek asfalt alanlarıyla 8 nci viraj gibi yerler böyle araçlar için kullanılabilir. Geçmişte F3 serisi vardı maliyetlerin altından kalkıp devam ettirilemeyen yine niye olmasın. Openwhell çok şeydir. Örnek olarak anlatayım. Birbirleriyle tanışıp, ilgide uyandırıp beraberce avrupadan 7 Caterham getiren bir grup vardı. Bunlar imkanların kısıtlı olmasından kendi asfalt alanlarını oluşturdular. Orada turluyorlardı. İstanbul Park çıkıp yarışma imkanları olsa çok mu kötü.
    Diğer bir örnek Avrupada yarışmaya hastalık derecesinde bağlı patronlardan kurulu lig var. Bunlar imkanlarıyla elde ettiği klasik F1, F3000, Lemans araçlarıyla pistlerde yarışıyorlar. Pistimizi takvimlerine alma imkanı sunulsa ret çekebileceklerini sanmıyorum.:) Tabi sevkiyat kolaylığı sağlanması da gerekiyor. Ben şahsen Benetton Ford, Minardi, Ford GT40'ları görmeye giderim. SPA'da böyle bir organizasyon yaptılar biz videolarını izleyebildik harika oldu. Tarihe geçen, geçmeyen 20-30 yarış makinesini bir arada, pistte görmek hele ki 30-50 yaş aralığında ki insanlarla pek de zevksiz bir şey değil. RB6'yı 50 m. den görmektense FW16'ya dokunmayı tercih ederim.:)

  5. Standardın, halkın turlayamadığı bir piste, pist denilemez olsa olsa orası elit komplex'i olur.:)
    Herhangi bir kişinin kullanamadığı pist olmaz, olmamalıydı ama bizde oldu. Artık şans eldeyken olmayacak inşallah. Motorsporu kültürü böyle oluşur. Ferrari'leriniz, Porsche'leriniz var ama sizin gece Rolling yapmaktan başka şansınız yok böyle birşey olamaz. Rusya pist yapma aşamasına böyle gelmedi. Standartı yüksek bir drag pistiniz yok, erişim sağlayabileceğiniz düzgün bir pistiniz yokken Tv'den izlemeyle olmaz bu işler. Şu sitede bile çok çok az insan vardır Racing'in ne demek olduğunu hissetmiş olan. Bir kere pist görecek ki birisi simülasyonlara alıştıracağız onu ve iş gelişecek. Tuzla'ya oraya şuraya lisansla çıkılmış olmasına rağmen yaşanmıştır ki "kabul edin oğlum ilk defa gerçek bir pist gördü kı cı mız" elde ki makinelerin 1 turda nasıl darma dağın olduğuna şahitlik etmeden anlaşılır olmaz bazı şeyler. İşte o zaman anlar insanlar F1 makine ve pilotlarının ne kadar üst düzey olduğunu. Bir de artık karting yaşının ötesine geçen gençlerin tecrübelerini geliştirme imkanını düşünün. Borusan bi taraflarını yırtıyor takımı, araçları ayakta tutabilmek için. Doğru düzgün çıkamıyorlar ki piste. Bu adamlar binlerce kere çıkabilecek ki oraya günü geldiğinde WTCC'de birşeyler gösterebilsinler.

  6. M3'ler, SLK 'lar bile komikti görünüyordu 🙂

  7. İşte o yüzden belirli kıstasların da olması gerekiyor. Kimsenin kuru kuruya lastik yakmasını istemeyiz değil mi. Şahin'i olan düdütüyle değil kiraladığı Porsche ile turlamalı pisti.
    Zaten Lambo'ların arasında şahin'ler de komik kaçıyor.:)

  8. Eksik. 1 nci kıstas yarış lisansı.
    Herhangi bir lisansa sahip misiniz.

  9. kesinlikle haklısın dostum, yaklaşık 300 milyon dollar çöp oldu.hadi olimpiyat stadında göremediler peki istanbul parkda damı göremediler. insanlar bıkmış tarafikten az istekli olan hiç kimse gitmez. sonuç ortada..

  10. Rock'n  CoK€ avatarı
    Rock'n CoK€

    mod. sildikçe ben yazacağım!

    ***TİR GİT ECCLESTONE!

  11. Rock'n  CoK€ avatarı
    Rock'n CoK€

    yorumum silinmiş, sorun degil!

    ***TİR GİT ECCLESTONEE…!

  12. Oldukça uzak bir yerde çok aşırı ilgi olacağını sanmıyorum yani MotoGP'yi geçtim F1'de bile doğru düzgün dolduramıyorduk pisti.Atatürk Olimpiyat Stadı ile birlikte çöpe giden diğer büyük spor kompleksi olarak hafızalardaki yerini alacak gibi.

  13. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Keşke karting yapma şansı olsa da tüm paramı verip saatlerce sürebilsem

  14. karting yarışları olsa ne süper olurdu be millet kuyruğa girerdi pistte sürmek için:D

  15. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    F1 YOKSA ISTANBUL PARKA BIRINCI SINIF YARISLAR GELMEDIGI SURECE ESKI HEYECAN VE DOLULUK OLMA SANSI YOK CUNKU TURKIYE MOTORSPORLARDA geride kalan bir ülke o yüzden varımız yogumuz futbol baska bir şey değil yazık oldu pistte çok yazıl ama ilerde arabam olursa turlamaya gelirim o baska 😀

  16. Ne zaman gebereceksin merak ediyorum.

  17. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Doğrumu anladım emin değilim her yaştan isteyen herkes istediği gün gelip piste antreman mı yapacak?Lütfen cevap yazın çünkü bir sorum daha var.

  18. pist anadoluda filan olaydı bolca faça şahin görürdük track day'de 🙂

  19. Kasım ayı bile geç! daha önce bıraksaydı iptal edilen organizasyonlar, rally etapları için değerlendirilmeye hemen başlanabilirdi.

    Çok şükür ki artık Track Day'lerimizi yapabileceğimiz bir yerimiz olacak. 🙂
    Bir pistte makineyle turlamak F1 izlemekten daha güzel birşeydir.
    Buradan sesleniyoruz 100-200 tl gibi bedeller tayin edilmesini istiyoruz.

    Hiç birşey yapamazlarsa biz tüm yıl hafta sonlarını doldururuz bakım masraflarını çıkarırlar. 😀 En önemli şey ucuzluk. Volkicar'ımız da var artık. type-r larla felan uğraşmaya lüzum yok.

  20. tamam adamı sevmiyoruz ama ilk ingilizce öğren sonra küfret.

  21. Kürşat ŞAHİNKAYA avatarı
    Kürşat ŞAHİNKAYA

    BAY E ==== GO TO FUCK YOUR SELF

  22. Zaten sana vermemiz büyük bir hataydı.Kendimiz işletseydik hem tek bir hafta sonu kullanılmazdı hem de ülkemiz motor sporlarına ilgi duymaya başlardı.

  23. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    giden gitti işletmesini bana bile verseler bi işime yaramaz artık 😀

    pisiklet yarışı yapsınlar orda.

  24. Muammer UYAR avatarı

    Ankara keçisi kılıklı herif, kocamış teke…

  25. Ankara keçisi kılıklı herif, yaşlı teke…

  26. belki de pisti bize bırakması için takvime girmedik , belki de böylesi daha iyi olmuştur . '' pisti %100 Türk sporunun hizmetine sunacağız , ulusal yarışlarımız olacak , istanbul park ı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz '' demeleri bi an umut verdi , motorsporlarının halkımız arasında daha iyi yayılma imkanı bulabiliriz diye bi düşünce belirdi bende ama formula 1 i kaybetmişiz bunu nasıl yapacaklar , başarabilecekler mi bilmiyorum .

  27. İyi olmuş. Pisti Ecclestone'un işletmesi Türk spocuların pistte antrenman yapmasına, eğitim almasına engel oluyordu. Şimdi nihayet pistimiz sporcularımız için bir imkan haline dönüşecek. Ayrıca farklı spor organizasyonları da ülkemize gelecek.

  28. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    dilimizin ucuna geleni söylemişsin

  29. Rock'n  CoK€ avatarı
    Rock'n CoK€

    ***tir git ecclestone.

  30. En doğrusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir