"Formula 1'de İki Lider Var: Alonso ve Schumacher"

yazar:

kategori:

Bild’e konuşan Domenicali “Gerçekten 2 lider sürücü var ve onlar Fernando Alonso ile Michael Schumacher. Başka o tür sürücü görmüyorum.”

“Vettel lider değil. O yolda ancak Michael ve Fernando gibi değil. Çok genç ve deneyim konusunda eksik.” dedi.

Domenicali, Alonso ile Schumacher arasında çok fazla benzerlik gördüğünü söylüyor.

Domenicali “Her ikisi de takımını öne getirmek için aslanlar gibi savaşıyor. Diğerlerinin farkına bile varamadıkları detaylara dikkat ediyorlar.”

“Sebastian da yaklaşıyor ancak şu anda sadece 2 lider sürücü var.”  dedi.

Vettel’in Ferrari’de geleceği olup olmadığı konusunda Domenicali “Bunu söylemek için çok erken. Önümüzdeki yıllarda olacak gelişmelere bağlı. Şu anda lider sürücü ihtiyacımız yok. Bir noktada olabilir ve o zaman Sebastian aday olur. Dediğim gibi bu tür sürücü fazla yok.” dedi.

Schumacher’i eleştirenlere katılmadığını belirten Domenicali “Benden kötü bir şey duyamazsınız. Çok yüsek seviyede sürüyor ve yeteri kadar iyi olmayan Mercedes. Michael Ferrari’de ya da Red Bull’da olsaydı son 2 senede muhtemelen yarışlar kazanırdı.” dedi.


Yorumlar

  1. internet dowland maneger….30 günlük deneme sürümü ama işini fazlasıyla görür….

  2. Bu videoyu nasıl indirebilirim?

  3. alonso adam olsunda SCHUMACHER gibi ferrariyi grisdin bir numarası yapsın….

  4. kargaya yavrusu şahin gibidir. eğer bu konuda bir açıklama yapacaksa ki yapmış alonso yu mutlaka söylemek zorunda…yoksa ciddi bir sıkıntı olur takım içerisinde…

    kim gerçek lider kim değil bunun için ancak eşit şartlarda pilotların denenmesi lazım ki bu mümkün değil…sadece bildiği pilotları söylemiş. liderlik para etmez başarı gelmeyince…parayla da liderlik olmaz sponsor desteği olmasa görürdük kim lider kim değil…alonso nun massayı sürklase etmesi liderlik vasfı gibi algılanabilir. 2007 mclaren macerasında o dönem için bir çaylağa karşı lider olamadı bunun gözardı edilmemesi gerek…

  5. samet  birol avatarı

    basitleşme sinan! atgözlüğünü çıkar

  6. saçmalamayı bırak artık….bir massa ya saldırıyorsun bir SCHUMACHER e cahil bir insan olduğun her yerdn belli….

  7. eğer SCHUMACHER in nasıl bir pilot olduğunu bilmiyorsan, buşuna F1 i izleme artık vaktini senin için daha faydalı olabilecek işlere ayır….mesela kitap falan oku ki bilgi dağırcığın genişlesin….

  8. ewet linlk verde biz de görelim….

  9. Bununla ilgili link veya kaynak gösterebilir misin ?

  10. Evet 2000-04 arası o araçla bahsettiğin pilotlar şampiyon olabilirdi ama emin ol o bahsettiğin pilotlar ne de şimdikiler böylesine bir gelişime katkıyı başaramazdı.

    Bunu okurken aklıma Sir Stirling Moss geldi , ki kendisi Schumacherden hiç haz etmez, şöyle diyor:

    "What impresses me about Michael Schumacher is not his championships but what he did with Ferrari. I don't think there's anyone else who could have done it."

  11. Alonsomania  avatarı

    schumacher bunun etkili olduğunu söylemişti o zamanlar, geri döndüğünde de Alonso nun bi etkisi yoktu dedi tuhaf biraz çelişkili yani

  12. Çok yüsek seviyede sürüyor ve yeteri kadar iyi olmayan Mercedes. Michael Ferrari'de ya da Red Bull'da olsaydı son 2 senede muhtemelen yarışlar kazanırdı." dedi.
    Doğru söze ne denir,Aferim kerata.

  13. Domenicali doğru konuşmuş. Tebrik ediyorum kendisi.
    Not:İleri ki yıllarda Shumiden sonra F1 de Alonso ve Hamilton konuşulacaktır.Vettel sanmıyorum ki konuşulsun altındaki arac çok hızlı sadece.

  14. Spa startla beraber 10 tur Schumi onboard görüntüsü vardı, 2 part halinde. Ama kaldırılmış youtube'dan. Sonra indiririm demiştim, kaçırmış olduk.

  15. Arkadaşlar Spa yarışının onboard star anı ve yarışın olduğu 10-15 dk lık klipler den arıyorum ama bulamadım. yardımcı olacak varmı?
    Schuminin onboard start ve yarış geçişlerinin olduğu bir video linki falan verirseniz çok sevinirim.

  16. Ne demek şahlanan atı söktü de Schumi koşarak yarıştı.Bi dönün bakın da nasıl o yerlerde sürünen Ferrari 2000 lerde yenilmez hale geldi bol keseden atıyorsunuz sadece sonuca bakıyorsunuz.91 -96 arasında sadece 2 yarış (94 Almanya-95 Kanada) kazanmış bir takıma kariyerini tehlikeye atarak geçmiş bir adam ve onun sayesinde takıma kazandırılan Rory Byrne-Ross Brawn,William Toet gibi en iyi mühendisler ve akabininde gelen sürekli galibiyetler ve şampiyonluk mücadelesinde sürekli ilk iki içerisinde bulunma.Sadece 96 yılındaki pole kazandığı Fransa da daha önce kimselerin neredeyse şahit olmadığı formasyon turundaki motorun patlaması Ferrarinin durumuna güzel bir örnek teşkil eder.Bu da bazılarının görmek istemediği bir gerçek.F1 in ve Ferrarinin kaderini etkileyen bir gerçek.Evet 2000-04 arası o araçla bahsettiğin pilotlar şampiyon olabilirdi ama emin ol o bahsettiğin pilotlar ne de şimdikiler böylesine bir gelişime katkıyı başaramazdı.
    M1chaek arkadaşın dediği gibi f1 bir kişiye veya takıma körü körüne bağlı kalınana bir spor değil.Gp lerde herkesin iç içe oturduğu motor seslerinden haz alan kim kazanırsa kazansın kazananaın alkışlandığı bir spor.

  17. Ne demek şahlanan atı söktü de Schumi koşarak yarıştı.Bi dönün bakın da nasıl o yerlerde sürünen Ferrari 2000 lerde yenilmez hale geldi bol keseden atıyorsunuz sadece sonuca bakıyorsunuz.91 -96 arasında sadece 2 yarış (94 Almanya-95 Kanada) kazanmış bir takıma kariyerini tehlikeye atarak geçmiş bir adam ve onun sayesinde takıma kazandırılan Rory Byrne-Ross Brawn,William Toet gibi en iyi mühendisler ve akabininde gelen sürekli galibiyetler ve şampiyonluk mücadelesinde sürekli ilk iki içerisinde bulunma.Sadece 96 yılındaki pole kazandığı Fransa da daha önce kimselerin neredeyse şahit olmadığı formasyon turundaki motorun patlaması Ferrarinin durumuna güzel bir örnek teşkil eder.Bu da bazılarının görmek istemediği bir gerçek.F1 in ve Ferrarinin kaderini etkileyen bir gerçek.Evet 2000-04 arası o araçla bahsettiğin pilotlar şampiyon olabilirdi ama emin ol o bahsettiğin pilotlar ne de şimdikiler böylesine bir gelişime katkıyı başaramazdı.
    M1chael arkadaşımın da dediği gibi Formula 1 körü körüne kişilere ve takımlara bağlı kalınan bir spor değil.Gp lerde herkesin yanyana içiçe oturup o muhteşem seslerden haz alan kim kazanırsa kazansın kazananın alkışlandığı bir spor.

  18. Hani bunca senedir F1 izlerim alonsomanyaa gibi 3 sene seyretmiş f1 i zar zor anlayan futbolla karıştıran bir ton elemanı piste gömdüm ama malesef bunlar bitmiyor neden bitmiyor çünkü zihniyetleri yok bu insanların teknik bilgileri yok araçlar hakkında adama motor haritası desen sadece aklına motor gelipte yorum yapabilen bir topluluğun temsilcileri olarak F1 tarihini bırakın okullarda kendi tarih derslerini bile dinlemekten sıkılan bir topluluğun üyesine siz f1 anlatamazsınız arkadaşlar hiç boşuna yorum yapmayın bu tip insanlara adam ferrarinin 15 yıldan fazla şampiyonluk yaşamadan geçirdiğini Schuminin benetton olsun ferrari olsun hurda araçları nasıl mühendis ekibi ile gece gündüz kafa patlatarak fabrikadan çıkmayarak fikir alışverişi yaparak şampiyonluk potasına soktuğunu ferraride 2000-2005 yılları arasında o 5 yılın meyvesini nasıl aldığını anlatamazsınız çünkü anlamaz anlayamaz o ruhu bilemez.Ona göre gökten bir araç inmiştir Schumide o aracı sürüp şampiyon olmuştur.Mantık bu kadar basittir.O yüzden sizlerden ricam kaliteli yorumlara yorum yapmanız böyle yorumlara ancak gülüp geçilebilir.

  19. ne diyecekti? başkasını övecek hali yok ya. schumi neyse de, alonso nun briatore ile yaptığı (herkesin bildiği-bilemediğimiz neler oldu Allah bilir) tescilli sahtekarlığı sürücülüğünün gölgesinde kaldı anlaşılan. adam iyi sürücü olabilir ama hırsı aklının önünen geçen her sporcu gün gelir madara olur.

  20. Kesinlikle Haklısın. Şumiye kimse yavaş pilot demiyor ama şampiyonluğun iyi pilotajdan çok iyi araçla kazanıldığını bilmiyor veya anlamak istemiyor insanlar. Dediğin gibi Barrichello da hemen her yarış 2. olması gibi. haa belli senelerde şumi farkını koymuştur ortaya.

    Aynı red bulldaki gibi. vettel olmasa webber şu an çifte şampiyon olabilirdi. Ama bu webberin halen iyi değil de muhteşem pilot olduğunu göstermezdi.

    Pilotajın da birşeyler yaptığı zamanlar araçların birbirlerine yakın olduğu zamanlardır. Örneğin 2009 yılında. Brawn GP'de sadece barrichello olsaydı büyük ihtimalle vettel şampiyon olacaktı. Ama Button orada farkını konuşturdu.

    Ancak şimdiki red bull baskınlığı gibi durumlarda 2. pilot bile ciddi şeyler yapabilir.

  21. Ne kadar da zoruna gidiyor değil mi. 🙂 manyaa olduğundandır kesin. Karşılıklı yarışıp 2 şampiyonluk almasına rağmen dünyayı, tarihin seyrini, insanların fikrini değiştirememiş olmak ne kadar da hüzün verici.:)
    Başarıda hedef tayin edilmesi bile şu adamın dayanılabilecek birşey değil. Tabi ancak bazı alonso'cular için. Geçmişte ki mclaren'cilerden alışık dünya, kasmayın o yüzden.
    Schumacher denilen soy isim 3 adama istatistik çizdirebilmiş bir isim olmasın sakın. İrvine, Rubens, Massa. Peki senin ki Fisi. belki.:) Rubens'in Ferrari kariyerine iyice tekrar bir bak belki yakalarsın sırrı. Herşey 96'da gizli he tabi senin haberin yoktu o zaman F1'den pardon. Liderliği söke söke alan pilotlar vardır ve lider tayin edilenler.
    Zırvalama mı demiştin.
    Biri de emekliliğe sevkettiydi demişti.:P Çok karıştırıyorsunuz sporları. F1, futbol gibi izlenmez. Burası da fotomaç sitesi değil.:) Lütfen biraz daha izan sahipliği…Bizi de acizliğe sevk ediyorsunuz.

  22. McLaren basit bir takımsa alonso o takımdan kovulmuş basit ötesi bir pilottur senin fikrine göre. çünkü kendisi McLaren'a transfer olduğunda hayallerini kurduğum takımdayım bu benim için yepyeni ve büyük bir motivasyon kaynağı demişti. Keşke biraz düşünseydin sözlerinin nereye gideceğini çılgın fanatizmin saçmalamana neden oluyor sevgili dostum. Bu arada Alonso f1 tarihinin tozlu sayfalarında kaybolduktan sonra bile McLaren F1'de bir efsane olarak kalacaktır.

  23. 🙂 arif olan anladı

  24. Domenicali:"Vettel lider değil" Aman Tanrım koskoca Ferrari patronu kimin lider olduğunu bilmiyor.Kendini işine o kadar vermiş ki olup bitenden haberi bile yok.Kim bilir belki de zafer sarhoşudur.

  25. alonzomanyaa  avatarı

    Kabak tadı veren her Alonso haberine sizlerin zıplayıp alakasız yorumlar yazmanız.

  26. alonzomanyaa  avatarı

    Alonsonun takım arkadaşında azıcık iş olsa çok şeyler yapacakta, 3.sınıf pilotlar gibi ortalarda dolanıyor. Zamanında baricello arkayı bir güzel tutarken zaten herkesden hızlı arabaya sahip schmi de uzayıp gidiyordu ilk 5-10 tur içinde…

  27. alonzomanyaa  avatarı

    Zırvalamayı bırakın be, nerde schmi ferrariyi ferrari yaptı. Şahlanan atı söküp kendimi koştu bu adam. Cahil cahil yorum yapıyorsunuz. Schmi 1 ise baricello 2 oluyordu sürekli. Zaten adamın 2.lik rekoru var.

    Schmi olmsa baricello olacaktı 5 yıl şampiyon. Sanki baricello yu geçiyordunuz da schmi olmsa lafını doladınız ağzınıza, O olmasaydı başkası olurdu bu kadar basit. Adam 5 yıl üst üste şamp olduysa HRT gibi araçla olmadı herhalde.

  28. kardeş sen ne biçi bi psikoloji içindesin Allah aşkına yaa
    basit dediğin takım bi aralar ispiyonculuk yapmadan önce bazılarının hayaliydi adam pilotlar arası eşitliği ilke edinen bi takımda yapamadı sonunda takım emri kelimesinin her santimini bilen takıma geldi bu olay bu kadar basit ama var yaa ben biliyorum o mclaren nasıl da üzdü deme bi çaylak yaa çaylak daha acemi pilot çifte dünya şampiyonunu geçince pek zoruna gitti deme sonra cash trash falan hani hani 40 tur boyunca çok zoruna gitti deme geçen sezon ağır geldi deme kaldıramadın ama ben en çok 2007 de yandığını düşünüyorum canının.Sonuçta az uz bi hezimet değildi deme sende haklısın diğer alonso fanları dikkate almasın lütfen sadece bu arkadaş doya doya okusun sonuçta sezon başında dominant bi etki yapması beklenen alonso pufff olup giderken o basiretsiz takımın çaylak pilotu ilk 9 yarışta podyumdaydı en iyilerin bile yapamadığı şekilde çok zoruna gitti ama deme doğruyu söyle bak hani yazmiim diyorum ama çok kaşınıyosun napiim

  29. Pilotları övme, motive etmeye yönelik bir açıklama.Belki de Vetteli de yererek motive etmeye çalışıyordur ilerisi için:)
    Schumi Ferrariye çok büyük şeyler kattı deneyimleri ile.Ferrari de ona müthiş imkanlar verdi.En azında 96 sonunda Benetton daki muhteşem isimleri telkinleriyle takıma katması bile lider özelliğini bir göstergesidir.Geribildirimlerdeki başarısı ve takımıla bütünleşip motive etme yönleri ele alındığında bence bu alanda en iyisidir.
    Alonsoya gelirsek bana göre kanıtlaması gereken bir yok.Ferrari teknik ekibi en azından Rbr ile başabaş bir araç üretse hepimiz Alosno nun şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağını biliyoruz..Özellikle Raikkonen den sonra Alonsonun Ferrari takımına kattığı bir inanç portresi var.Bu açıkça görülüyor.Bu da lider denilmesi için yeterli bir özellik.

  30. ne alaka iki yıl şampion oldu diye SCHUMACHER F1 i mi bırakacak…..sizde böyle şeylere inanıyorsunuz…..SCHUMACHER in bırakma sebebi kimi nin ferrarariye gelmesi içindi….o zaman konuşulanlar SCHUMACHER in 2007 de de yarışacağı ve sonra emekli olacağı yönündeydi ama kimi boşa çıkınca ferraride 2008 de lider pilotsuz kalmamak için SCHUMACHER bir yıl erken ayrıdı F1 den….SCHUMACHER çoluk çocuktan korkacak bir pilot değildir…..

  31. sen schuminin hile hurdaylamı aldığını sanıyon,,mclaren gbi 1ilerinin gizli bilgilerini çalmadılar,,neyse,,ferrari geldiği bugünleri MS e borçlu,,ilk yarışında kaçıncı turda yarışdışı kalacağına dair bahse girilen 1takımdı ferrari önce aç bunları oku öğren,,şimdide olur şampiyon meraketme aracı ii olsun şuan övülen herpilotu havada karada katlar

  32. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Adam doğru söylemiş!

  33. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    Adam doğru söylemiş!

  34. Schumacher Ferrariyi Ferrari yaptı da bu şekilde konusabiliyosun.ya o olmasaydı bugün de Ferrari senin basit dediğin takımlar gibi belki 30 küsür yıl sampiyon olamamıs sıradan bir takım olcaktı.Ne Raikkonen ne Alonso belki ileride Vettel Ferrariyi bu kadar büyük görürdü.bi de her ne olursa olsun sampiyonluk kazanmıs pilotlara bu şekilde bakman dogru değil.Alonso Renaultta hakkıyla 2 sampiyonluk kazandı bu basit bir olay mı ya da Renault basit bir takım mı?

  35. En çok da Alonso' ya atıp tutanlar yorum yapacak… Onlar sayesinde her Alonso haberi yorum rekoru kırıyor…

  36. Alonso…. Schumacher'i emeklilik kararı almaya iten pilottur. Dikkatinize…..

  37. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Drawback arkadaşım keşke bunu yazmadan önce bu haberin konusuna , bu habere yazanlara ve içeriklerine saat olarak dikkat etseydin.Belki gözünden kaçmıştır ama ben defalarca söyledim.Tüm Alonso haberlerini karıştıran şahıs spa 2000 nikli şahısdır.Bunu bilmiyor olamazsın.Çünkü genelde onun yorumlarını tasdikleyen destekleyen bir tarzın var.
    Konuya dönersek, mclarenci arkadaşın biri, senin tabirinle içinde hamilton olmayan bu haber ilgisini çekmiş ve bu haberin kabak tadı verdiğini söylemiş.Ben de beğenmiyorsan okuma ve yazma şeklinde bir yaklaşımla aynı şekilde hamiltonun da crash kid haberlerinin artık sıkıcı olabileceğini söyledim.Sana göre Alonsonun övgüsü kabak verdiyse bir başkasına göre de hamiltonun kaza haberi kabak tadı vermez mi.Alonso ne kadar övülüyorsa hamilton da o kadar eleştiriliyor.

  38. rocco junior avatarı

    Bende sana teşekkür ederim gerek güzel cevabın gerek uslubun için.Keşke herkes birbirine böyle yönelebilse,sormak istediğini sorsa.Farklı takımların fanı olmak bizi düşman kılmıyor işte gayet güzel konuşabiliyoruz.İyi akşamlar selametle…

  39. Kim ne derse desin Schumacher bu sporun en iyisi her zaman öyle kalacak 20 yıllık geçen sürede hala böyle üstün performans gösterecek pilot tanıyormusunuz ?
    Alonso ve Button şuan en dengeli süren işi götüren pilotlar iki pilotuda çok takdir ediyorum.
    Alonso aracın limitlerini zorlayıp kendilerinden yarım adım önde olan takımlarla mücadele etmesini biliyor.
    Schumacher de limitte sürüyor ancak bazen o limit aşmak istiyor ozamanda bir takım hatalar olabiliyor ama FOREVER SCHUMACHER

  40. rocco junior eleştirinizi gayet yapıcı buldum içten bir şekilde teşekkürler.yorum yaparken benimde şahsım adına hassas davranmaya çalıştığım şeyler var kesinlikle bağımsız bir şekilde saygı duyduğum diğer pilotların destekçilerinin rencide olması özellikle kaçındığım bir şeydir ve bu konuda tutumum kendime yapılmasını istemediğimi başkalarınında ''bana'' yapmaması yönünde yine açıkça söylüyorum ki bu ve benzeri yorumlar beni tahrik ediyor sende bu gibi durumlarda kendini tutmanın zorlu bir irade gerektirdiğini bilirsin ve kendimce uyarı da bulundum başkaları adına değil.bireysel bir şekilde etkilendim ve tepkim bireysel.ama genel çerçeveden baktığımızda evet kardeş kimse yapmamalı ama herkeste kendinden sorumlu. sorumlu olduğum şahsım adına da bu yönde davranmışsam tüm eleştiriler her türlü kabulümdür bu açıdan bakıldığında olay herkes kendi kapısının önünü süpürsüne varıyor ama yetişkin bireyleriz hassasiyetlerimizi bildiririz ama sonuçta birbirimize nasıl davranacağımızı söylememiz söz konusu olamaz cevap verdiğin mesajı sana ya da bir başkasına değilde o gönderiye yazmışsam sebebim açıkladığım şekilde son derece bireysel .son olarak bende senin yorumlarını birikiminin farkında olarak ciddiyetle okur makul bulurum eleştirin kesinlikle sana olan saygımı artırıcı yöndeydi tekrar teşekkürler.

  41. SCHUMACHER yeterince şampiyonluk aldı artık sizlere bir şey kanıtlamak zorunda değil….bakalım çok övülen alonso ne yapacak….

  42. atasözü olmasına gerek yok durumu özetlese yeter….

  43. .İkisi de FERRARI'de yarışmışlar.mclaren gibi basit bir takım ve ya başka bir takımda değil.

    alonso mclarende yarışırken basit değildi de şimdi mi basit oldu? eğer yiyorsa shumi şimdi 5 şampiyonluk alsın mercedeste yok difüzör şampiyonlarına laf sokacağına bilinçlen biraz körü körüne f1 seyretme dostum.

  44. gül gül öldüm. lider bir takım patronu varsa o da sen değilsin domenicali bilesin! duydunmu layn he! kime konuşuyorum ben huuu 0_o lider pilot olmak yetmiyor her iki pilotun hali ortada lider bi araçta lazım.

  45. rocco junior avatarı

    Drawback kardeş,aynı şeyi kendi fanların içinde söyleyip,aynı uyarıları onlar içinde yapıyor musun?Yani her Alonso haberinde direk tahrik ve aşağılamada bulunan biraz aşağıda bulunan zat için bunları söylüyor musun?Fanlarına mutluluk verici bir olayda bile bundan geri kalmayan fırsatçılar için bunu söylüyor musun yoksa Tahirin şu lafı mı tahrik edici bulunuyor.Yapma güzel kardeşim bari sen yapma.Seni takip ediyorum güzel yazıyorsun ama sana olmadı bu laf

  46. Okuma özürünü bu kadar belli etmeseydin keşke…

  47. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Öyle Bir Atasözü var..Katılıyorum Thriller..

  48. bazı fanların tahrik içerikli gönderileri de kabak tadı veriyor özellikle haberde adı bile geçmeyen bir pilot hakkında…

  49. mcmerc. 13 sene. az kalmış değilmi?

  50. Evet Formula 1'deki en iyi iki pilot Alonso ve Schumacher.İkisi de Ferrari'de yarışmış.Schumacher en büyük başarılarını Ferrari'de kazanmış,Alonso'da Ferrari ile uzun süreler yarışmak istiyor ve bunu yapabileceği âşikar.İkisi de FERRARI'de yarışmışlar.mclaren gibi basit bir takım ve ya başka bir takımda değil.Zaten basit takımlarda basit pilotlar yarışır."Yine APTALCA bir kaza yaptı !" gibi…Kazanmayı bilenler FERRARI'de yarışır.Kaza yapmayı,telsizden küfür etmeyi,difüzör şampiyonu olmayı (vb.) bilenler de mclaren'de yarışır.Bu yüzden Schumacher Ferrari'de 5 şampiyonluk yaşamıştır,rekorlar kırmıştır ve efsane olmuştur.mclaren gibi basiretsiz takım patronları ve pilotların gelip geçtiği bir takımda değil.

  51. "Bir çöplükte iki horoz ötmez" Şeklinde bir ata sözü var ve durumu da oldukça iyi tasvir ediyor, bir başka deyişle de karıştırmadım 🙂

  52. şu anda gridde birden fazla şampiyonluk kazanmış iki pilot var…SCHUMACHER ve alonso

    biri ferrariyi ferrari yapan adam diğeride alonso.

    biri atı şahlandıran adam diğeride alonso.

    biri efsane pilot diğeride alonso

    biri kral diğeride alonso…..bu iki adamda ferrari için önemli, zaten SCHUMACHER F1 in en iyisi, yani bize anlatmasına gerek yok……alonso ya duyulan sevgi ise karşılıklı alonso ferrariyi övüyor ferraride alonso yu….bence şu an gridde SCHUMACHER kıvamında bir pilot yok yada onun başarılarını elde edebilecek bir pilot yok F1 böyle bir pilot için bir 60 yıl daha beklemeli….

  53. ona öyle demezler BİR İPTE İKİ CANBAZ OYNAMAZ derler.çöplük horoz işini karıştırdın herhalde.onun orjinalide HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER olacak.hani yanlış anlama bilmediğini kastedmiyorum.aksine bildiğini ama bazı şeylerin peşinde olduğun kanısına vardım. değilse zaten sorun yok.

  54. vettel ilerde lider pilot olabilir diyor….yani bir asır sonra felan 🙂

  55. Başka kimi övmesini bekliyorsun ki ? Diğer yandan Bir çöplükte iki horoz ötmez bunu bilmiyor musun ?

  56. dome söylesin di monteye işi bitirsinler ne olacak massa alıyor 14 küsür milyon dolar schumi 8 milyoncuk.madem öyle schumiyi ferrariye alsınlar.yerlermi yemezler çünkü bunlar boş laf.ancak ferraride yarışanları över dururlar.

  57. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kabak tadı veren sadece , Alonsoya yapılan övgüler değil hamiltona yapılan eleştiriler de aynı ölçüde kabak tadı vermeye başladı.

  58. rocco junior avatarı

    Eleştirseler suç,güzel söz söyleseler suç.Demekki birbirine fazla sevgi saygı besleyen insanların güzel sözleri bile bazılarını rahatsız edebiliyor:) Ayrıca Mc arkadaşım,herhalde birkaç yıl sonrasını kastetmiştir Stefano şimdi ihtiyacımız yok ama ilerde tamamen lider vasıflarını kazanacağını düşünerek olabilir diyor.Bana sorarsan bende 3yıl içinde ya da 4 bekliyorum Vetteli.Daha fazla uzatmanın anlamı yok.İnşallah o zamana kadar Alonso 1-2 şampiyonluk kazanmış olur

  59. Bunlarında her hafta birbirlerini aşırı derecede övmesi kabak tadı vermeye başladı.

  60. Takım emirlerinden bahsediyor olmalı.Ama Vettelde güzel takım emirleri aldırıyor bence o da lider .Ferrari ve Red Bullda son iki senede herhangi bir pilot yarışsada yarışlar kazanabilirdi.Amerika yeniden keşfedilmiş vay canına 😛

  61. Önce Vettel lider değil diyor, sonra da lider sürücüye ihtiyacımız olur ise Vettel aday olur diyor.

    Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

  62. schumi ve alonsonun aynı takım da olmasımı , kesinlikle olmaz , bütn insanları f1 den sogutur bu fikir , duşunebiliyormusunuz '' telsizden: Alonso, schumi senden hızlı , anladıgını onayla '' yada '' schumi, alonso senden hızlı, anladıgını onayla '' bu telsiz konuşmalarını duymak sizi bilmem ama bana televizyona tekme attırır. umuyorumki böyle bişey olmasın…..(schumi ninde zaten ferrariye gelecegini sanmıyorum , onlar şuanda alman pilot alman takım fantazisi icinde tıpkı ferrari gibi )

  63. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    "Çok yüsek seviyede sürüyor ve yeteri kadar iyi olmayan Mercedes. Michael Ferrari'de ya da Red Bull'da olsaydı son 2 senede muhtemelen yarışlar kazanırdı." dedi."

    Resmen açıklamayı koymuş fazla söze gerek yok Schumide bir eksiklik göremiyoruz bu bir gerçek !!!!

  64. rocco junior avatarı

    Kendi fikridir saygı duymak lazım elbette farklı düşüncede insanlar vardır.Bana sorarsan katılıyorum sadece taraftarı olduğum için değil mantıklı konuştuğu için.Aşağıda da tarafsız bazı insanlar buna katılmışlar.Kubica da takıma liderlik edebilecek bir pilot ve şu an Sebastian aslında Redbulla liderlik ediyor ama esas anlamda biraz daha işi var bence.Bir kaç yıla çok değil Sebastian'da bunlar arasına katılacaktır

  65. Schumacher'i eleştirenlere katılmadığını belirten Domenicali "Benden kötü bir şey duyamazsınız. Çok yüsek seviyede sürüyor ve yeteri kadar iyi olmayan Mercedes. Michael Ferrari'de ya da Red Bull'da olsaydı son 2 senede muhtemelen yarışlar kazanırdı." dedi.
    Bu adam yakın geçmişteki mülakatlarını unutmuş sanırım 🙂
    Ama yinede aklı başına geldiği için mutlu oldum 🙂
    Bu sene Massanın yerine efsaneyi getirip yeniden onurlandırmalısınız bence 🙂

  66. diaz: Ferrari gibisi yok.
    Ferrari: diaz gibisi yok.

    bu adamlar devamlı kendilerini övmeye (abartarak ve sürekli/düzenli) neden başladılar.

    birşeylerin hızla yön değiştirdiğini mi hissediyorlar da " hayır, hayır düşündüğünüz gibi değil, biz hala en iyiyizi " dile getiriyorlar.

    bunu biraz daha yaparlarsa insanlara yanlış mesaj vereceklerini düşünmüyorlar mı?

    ————————————————————
    Herşey Schumi sebepli. Ferrari'nin geçmiş tarihini unutturdu. sanki ezelden beri dominant bir takım olduklarını düşünmeye sevk etti.

    meal: 21 sene şampiyon olamayan bir takım kendini hala o günlerin (1. Schumacher Devri) gücüne erişecekleri hususunda kandıryor.

  67. bence Stefano Domenicali önümüzdeki yıl Alonso ile Şumi yi birlikte yarıştırmak istiyor. bence süper olur :D,

  68. her pilot takımda bazı görevlerini yerine getirir,takımda lider olabilir ,takımını sırtlayabilir, en küçük çaplı bi takımda bile lider pilot vardır, ama hicbirisi schumaher olamaz bu alonso da olsa degişmez hamilton da olsa degişmez raikkonen de olsa degişmez ( bu arada raikkonen hastasıyımdır ),,,

  69. doğru söze dicek laf yoktur ama keşke şumi nin aracıda rekabetçi olsaydı eskisi gibi çekişmeler izlerdik

  70. amma yaptın stefano bunu bilmeyen mi var.yoksa varmı !

  71. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    İkisinide Aynı Takımda Görmek Güzel Olurdu..

  72. doğru söze ne denir:D

  73. eee alonso taa minardi zamanından kalma dinozor. webber, button ve massa da öyle aslında. ama şu an en iyi durumda olanlar alonso ve şumi.

    yoğurdum ekşi diyen çıkmaz elbet ama dedikleri de büyük ölçüde doğru.

  74. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    "Her ikisi de takımını öne getirmek için aslanlar gibi savaşıyor. Diğerlerinin farkına bile varamadıkları detaylara dikkat ediyorlar."

    Sözün özüne noktayı koymuş.

  75. en az 75 yorum gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir