İmola Formula 1'i Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

İtalya’nın ünlü pisti, en son olarak 2006’da San Marino GP’ye ev sahipliği yapmıştı.

O sene sonunda, hem artan yarış ücretleri hem de pistteki yenileme çalışmalarının gecikmesi sonrasında Ecclestone “Üzgünüm ama Imola’yı kaybettik” demişti.

O zamandan bu yana Hermann Tilke’nin gözetiminde pit alanının, pit yolunun ve padoğun yeniden inşası da dâhil olmak üzere değişiklikler yapıldı.

Ama resmi adı Autodromo Enzo e Dino Ferrari olan Imola, 1T derecesindeydi ve Formula 1 tarafından sadece testlerde kullanılabilirdi.

Şimdi ise Charlie Whiting’in incelemesi sonrasında pist, FIA’dan “1” derecesine ulaştı.

Pist Sorumlusu Walter Sciacca: “Hedefimize ulaştığımız için gurur duyuyoruz. Bu da gösteriyor ki doğru yönde ilerliyoruz”

“Bu onayla birlikte tekrar Formula 1’e ev sahipliği yapabilecek konumdayız. Kendimizi sınırlamıyoruz. Eğer doğru ekonomik şartlar olursa, her türlü mücadeleye hazırız”

Öte yandan Thailand da Formula 1 takvimine girme niyetinde ve pist maliyetlerini göz önünde bulundurarak cadde yarışını gözden geçiriyor.


Yorumlar

  1. barrichello burayı hala 1994 teki gibi hatırlıyordur. hem senna hem de kendi kazası yüzünden.

  2. izlemesi de oyunlar da oynaması keyifli pistlerdendir imola ama pek geçişe izin vermez 2005 ve 2006 daki alonso ve schumi düelloları unutulmazdır ancak ne kadar zorlasalarda 2005te schumi alonsoyu 2006da ise alonso schumiyi geçememişti
    okudugum kadarıyla da hemen öyle bi atılım yapmayacaklar gibi hem imola gpsi italya yarişi gibi görülüyo ve aynı ülkeye artık 2yariş verilmesine sıcak bakılmıyo
    son sözüm de tilkeyi her işe atayan pist yetkililerine kardeşim başka adam mı yok kaç yıldır bu adam yeter lan 🙂

  3. Eğer pistin yapısını değiştirmemişlerse geri dönmesi muhteşem olur.En sevdiğim pistlerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir