"Lewis, Jenson'dan Bir Şeyler Öğrenmek Zorunda"

yazar:

kategori:

Lauda, hızlı olan Hamilton’un istikrar ve yarış kontrolü konusunda eksik kaldığını düşünüyor.

Lauda “Lewis Jenson’u sıralamalarda geride bırakıyor ve hızlı olan sürücü ancak Belçika’da Jenson 3. olurken Hamilton yine kaza yaptı. Kaza yapıyorsanız şampiyon olamazsınız.”

“Sebastian’a bakın. Artık kaza ya da hata yapmıyor ve bu nedenle bu sene yine şampiyon olacak.”

“Vettel’in daha hızlı araca sahip olduğunu söyleyebilirsiniz ancak Jenson’la Lewis’e bakın. Aynı araca sahipler ve Jenson önde. Bu da aracı finişe götürmesi ve puanlar kazanması sayesinde oluyor. Bu sinir bozucu bir şey çünkü Lewis Formula 1’deki ilk 3 sürücüden birisi. Bu konuda şüphe yok.”

“Ancak bazen aşırıya kaçıyor. Puan kazanamıyorsanız şampiyon olamazsınız.”


Yorumlar

  1. Bu adam süper bence sadece virajlara adamların baktığı noktanın tersinden dalıyor.Öndeki viraja girerken dıştan acılıp içe bakarken o adamın bakmadığı kör noktadan daha dıştan dalayım derken arada sıkışıp kalıyor

  2. DON QUIJOTE avatarı

    Aptallık mı!? Daha iyisini yapabilecek biri varsa gitsin o koltuğu Lewis'ten alsın bakalım! 100 milyon euro bile o koltuğa başka birini oturtamaz be!

  3. Hamilton'un risk aldığı doğru. Bu da onu farklı yapıyor zaten. Ama buradan bahsedilen kazanın ne risk almakla, ne de limitlerin üzerinde sürmekle alakası var. Muhtemel podyuma mal olan bir aptallık bence.

  4. "Yine APTALCA bir kaza yaptı !"…Göbek adı oldu artık malum pilotun.carl.

  5. bozuk saat değil durmuş saat misali demen lazım

  6. Öncelikle şunu belirtmeliyim, Lewis'in sürüşü heyecan veriyor! Mesela şöyle bir şey de söyleyebiliriz: McLaren aşırı derece zorlamazsa 3.- 4. oluyor; ancak aşırı derece zorladığında ya 1. ya 2. oluyor ya da kaza! Birisi de zorlamalı ama değil mi? Bu, aracın hız husunda griddeki konumundan kaynaklanıyor ancak Lauda'nın Vettel'i ön plana çıkarması için çenesi kilometre yapması gerektiğinden bunlar onun için önemsiz detaylar.. Alonso da bu yüzden eleştirildiğinde sorun bunun gibi birşeydi.. Araç, rakiplerine göre yavaşsa risk almaktan başka çare kalmıyor.. McLaren ve Ferrari az şeylerle iktifa etmez! Bu arada Almanların çokça yaptığı şu Vettel'i Alonso, Hamilton gibi pilotlarla kıyaslamak biraz abes oluyor.. Durun daha yahu.. Önce diğer pilotlara salla sonra da Vettel'den örnekler vererek onları daha da yerin dibine batır, al sana ilah Vettel!.. Sıktı ama!

  7. F1 Racing'in son safyasında eski f1 pilotlarının ilk-son yarışları,göze çarpan sezonları vs. ve şimdi ne yaptıklarıyla ilgili bir yazı dizisi var ya acaba ne zaman Niki Lauda fenomen magazin yorumusu yazıcak merak ediyorum…
    İçeriğe geri döndüğümüzde tabi ki 2007 de Avustralya GP siyle f1 e adım atmış Lewis Hamilton 'ın bunu 2000 de yapan Jenson Button dan öğreneceği çok şeyler vardır nitekim her ikisininde taşıdığı şampiyonluk ünvanına Lewis çok daha erken yıllarda sahip olmuşsa da bu ünvanı almış olmak son derece yeterli olmanın kanıtı değil…Tabi bir pilot diğerinden bir şeyler öğrenirken o olmamalı kendi tarzını merkezde koruyarak çevresine eksik kalan yönleri eklemeli şampiyonluk potasında ilerlediğinde bu hedefi canlı tutacak yetkinlikte gelişen tutumlar pilot-taraftar-takım üçlüsünü son derece mutlu edecektir.Lewis in anlatılanları Jenson dan öğrenmesinin yanında Jenson ında Lewis gibi daha atak olması gereken yarışlarda olacaktır(2010 Valencia da Jenson ın Kobayashi nin ardından gayet sakince ilerlemesi son derece sinirime dokunmuştu fakat 2011 Spa daki atakları beni çok mutlu etti)
    Münasip konuşmuş gibi Lauda fakat sezon sonunda daha da münasip karşılanabilecek bir demeç olabilirdi sonuçta sezonun tamamını pilotun tarzı ve genel yönelimiyle değerlendirmek daha makul şahsımca.

  8. burak evmez avatarı

    eurosport veriyor bu serileri ayrıca LSHUNTER adlı sitede other sport bölümünde linkler geliyor

  9. beyler bu yarışları izleyebileceğim bi yer biliyomusunuz ? yarış saatlerinde meşguldüm malesef kaçırdım . arkadaşım anlattı da gerçekten iyiymiş yarış .

  10. Lauda iyi bir noktaya temas etmiş. Lewis bu sezon çok fazla hatalar yaptı bazen ondan kaynaklandı, bazen de takımdan, bazen de dışardan gelen etkenlerden dolayı. Ben Lewisin bu araçla sezon başında şampiyonluğa ortak olacağını, en azından Vetteli çok zorlayacağını düşünüyordum. Gel gör ki şu ana kadar beklediğim gibi olmadı.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lauda Hamilton'u yola getirecek bir gün ama ne zaman bilinmez.Lauda gerçekten çok inatçı bir adam.Hamiltonun ilgilendiği tek şeyin, Pussycat Dolls grubu üyesi kızarkadaşı olduğunu , Hamilton'un pistte adam öldürebileceğini , Hamilton'un rock yıldızı olmaya çalıştığını , Hamilton'un yine aptalca kaza yaptığını açık yüreklilikle söylüyor.
    Öte yandan Hamilton sabrının sınırı olan bir pilot, heran Mansell ve Villenuve'ye yaptığı konuşmayı Lauda'ya yapabilir.

  12. Doğru söylemiş,bozuk saat misali doğru gelmiş bu sefer.

  13. Herşey Lauda'nın

    "diaz, karaktersiz."

    demecinden sonra başladı. 2 pilota yönelticeği eleştirileri eşitliyeyim derken, gene ayarı kaçırdı ve Lewis'e fazla yüklenmeye başladı eski McLaren şampiyonu. neyse en azından bizimkinin sadece pilotajında kendince hatalar buluyor.

  14. Katılıyorum. Dünya çapında en büyük kamikaze Alen Menu dür. Bu adamın üstüne yok diyorum. Kaç senedir izlerim WTCC yi daha ötesini görmedim.

    İkinci yarış bombaydı harbiden BMW ler bir birine girdi. Cornel kaldıramadı geçilmeye. Son virajdaki atak süperdi Huff iyi daldı içeriye.

    DTM ende haber istiyorum. Diğer serilerdende haber vermek çok zor olmasa gerek bence.

  15. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Lauda'nın tek eğlencesi olmuş lewis :)))

  16. Fikirlerini kendine sakla!!!!

  17. bu adam alonsodan birşeyler öğrenemediyse buttonda hiç birşey öğrenemez.

  18. Yönetime açık mektup: dün iki harika yarış vardı: WTCC ve Superbike. Superbike nürburgring'de son 6 tur kala yağmurdan dolayı durduruldu, WTCC'de özellikle 2. yarış inanılmaz olaylı ve çekişmeliydi. Bunları da haber ve icabında video olarak görmek isteriz. En az F1 kadar zevkli seriler bunlar. hele hele WTCC'deki aksiyonu ben F1'de nadir görürüm.

  19. ferrari şuan itibariyle 3.takım olmasına rağmen alonso pilotlarda 3.sırada lewisin önünde takım arkadaşı button bile önünde lewis 5.sırada o arabayı alonsoya verseler şimdi şampiyonluk kovalıyor olacaktı lewis bu kadar geride kalmayı nasıl başarıyor anlamadım?

  20. Bak bu sefer ihtiyatlı konuşmuş. Kötü hiç bir şey söylememiş. Araç dayanıklılığının bu kadar yüksek olduğu bir zamanda pilotların da hatasız olması gerekiyor. Tamam agresif olmak her zaman tehlikelidir, ama yapılmayacak bir hatayı da yapmamak gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir