Massa: "Ferrari Rahatlayamaz"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari olarak İspanya’da ikinci kez ilk iki sırayı almalarına rağmen İtalyan takımının rahatlayamayacağını söyledi.

Barselona’da alınan bu sonuçla FErrari, takımlarda liderliğe yükselirken Raikkonen, pilotlar tablosunda yerini sağlamlaştırdı.

Bugünkü yarışla Ferrari, ilk yarışta sıfır çekmesinin ardından bu sezon ard arda 3. yarışını kazanmış oldu.

Buna rağmen Massa, Ferrari’nin rahatlayamayacağını ve her iki McLaren ve BMW aracının kendilerine yakın olduğunu ifade etti.

Massa: "Şüphesiz ilk yarışta motorlarımız ve herşeyimizle… Ama testte neler yaptığımıza bakarsak, araç şimdi daha çok doğru yolda gitmiş görünüyor."

"Gelişiyoruz ama rakiplerimiz bu yarışta bize yakındı. Aracı her alanda geliştirmek için fabrikada yarıştan yarışa dikkatimizi toplamamız gerekyior."

Massa kalkışta etkileyiciydi. Renault’tan Fernando Alonso’yu geride bıraktı ve Raikkonen’in yanına kadar geldi. Ama Brezilyalı pilot, iyi şeyleri bir araya getiremeyip 3. kaldığı dünkü sıralamaların kendisine zarar verdiğini söyledi.

Massa: "İyi bir kalkıştı. Şüphesiz sizin de önceden bahsettiğiniz gibi sıralama, yarış için çok önemliydi. Kimi’den bir tur azdım ve turumu bir bütün içinde atamadım"

"Üçüncü başladım, iyi bir kalkış yaptım ve Fernando’yu geçtim, hepsi bu. Güvenlik aracında küçük bir an vardı. Lewis’i biraz benden uzun (sürecek) gördüm ve belki de bu bizim için biraz korkutucu olabilirdi. Ama ikinci bölümde çok iyi bir şekilde bir fark yarattım."

"Ev ödevimizi iyi yaptık ve Ferrari’yi önde birinci ve ikinci yaptık. Şampiyona için bu çok önemli"


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Asla pes etme!!! :)))

  2. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    bakın bütün tifosilere sesleniyorum şu söz farrari camiası içinde çok anlamlıdır 'Non mollare mai' bu anlamı bilen tam tifosidir :))) nokta

  3. aslında rahatlayabilirler cünküü ferrari diğer takımlardan her zaman 1 adım önde ama ferrari bu gene işini ertelemez her zmaan sıkı tutar öylede olması gerekiyo.
    go kimi goooo!

  4. sıkıysa rahatla arkada başarıya susamış takımlar var 😀

  5. güzel start ve 2. lik için tebrikler felipe, doğum günü hediyen bu şartlarda en iyisi buydu, sakhir'de ağır benzinle poleyi alıp yarışı kazanmıştı felipe, burada da kimi aynı şekilde aldı. ferrari genel olarak yumuşak lastikleri yarış içerisinde fazla aşındırmadan çok başarılı kullanıyor ancak daha sert olan lastiklere geçince bu kez tersi olarak tahminim tam çalışma ısısına ulaştıramıyor. bmw ve özellikle mclaren bugün, testlerin ardından gelişim gösterdiklerini kanıtladı. felipe'nin dediği gibi durmadan gelişim göstermeye devam etmek gerekli, rakipler boş durmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir