Kovalainen'in Kazası Hamilton'a Maziyi Hatırlattı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Kovalainen’in yaptığı kaza ile geçen sene Nurnburgring’deki kazasını hatırladığını söyledi.

Kovalainen yarışın 22. turunda ön sol jantta oluşan bir sorun nedeniyle lastik basıncını kaybetti ve direk lastik bariyerlere girdi süratli şekilde.

Güvenlik aracı arkasında ilerlerken büyük ekranlardan kazanın tekrarını izleyen Hamilton, Kovalainen’in kazasının geçen sene Almanya’da yaptığı kazaya çok benzer olduğunu söyledi.

Hamilton "Heikki iyi olduğu için mutluyum. Oradan geçerken duvarda bir araç gördüm ve kırmızı gibiydi ancak bizim araçmıydı yoksa Ferrari’lerden birisimiydi bilmiyordum ancak TV ekranında küçük bir bölümünü gördüm kazanın ve bana geçen sene Nurnurgring’i hatırlattı."

"Daha sonra takım bana Heikki olduğunu, Ron Dennis ise durumunun iyi olduğunu ancak hafif bilincini kaybettiğini söyledi. Geri döneceğinden eminim." dedi.

Hamilton ayrıca aynı sorunun kendi aracında olabilmesinden endişe duymadığını söyledi.

Hamilton "Hayır. Bu tür problemler olduğunda ve bunları aklınıza soktuğunuzda sorun yaşarsınız. Bu sizi kötü duruma sokar ve bu hiç aklımdan geçmedi. Mükemmel iş çıkardık, araç çok güvenilirdi ve sürekli zorlamaya devam ettim." dedi.

Hamilton ayrıca tekrar podyuma çıkmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hamilton "Özellikle 5. sıradan kalkıp tekrar geri dönmek güzel. Ferrari’leri yenmenin zor olacağını biliyorduk bu yüzden iyi bir start almak ve mümkün olduğu kadar yer kazanmak çok önemliydi."

"Fernando’nun biraz hafif olacağını biliyorduk ve bu sorun yaratmadı. Orta bölümde Felipe ile farkı korumak zorundaydım ancak yine de arka lastiklerini bizden iyi kullanıyorlardı ve son bölümde oldukça yaklaşabildim."

"Tüm araçların bu kadar yakın olması etkileyici. Kubica bana çok fazla yakındı. F3 deneyimlerinden Kubica’nın geçilmesi çok zor bir pilot olduğunu biliyordum. İlk turda çok fazla agresifti ancak içeri girmeyi başardım ve onu geçmiştim ve yerimi korumak zorundaydım. İyi bir başlangıç yaptık. İki kötü yarışın ardından podyuma geri dönmek fantastik." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir