Newey'in RB7'si Monza'da Ciddi Testini Bekliyor

yazar:

kategori:

İki hafta önce RB7’ye uygun olmadığı düşünülen Spa’da Sebastian Vettel ve Mark Webber, podyumun ilk iki  sırasına çıkma başarısı göstermişti.

Spa, düzlük performansı konusunda Monza kadar etkili değil ama Belçika’da alınan duble, İtalya’daki bu ciddi test öncesinde takıma ümit vermişti.

Vettel’in 2008’de Toro Rosso ile zaferinin haricinde Red Bull araçları Monza’da rakiplerinin üstün motor güçlerinden etkileniyor ve o egemen performansları düşüyor.

Auto Motor und Sport’a konuşan Christian Horner: “İşte bu yüzden (Newey) özellikle düşük ve orta yere basma kuvvetine sahip aerodinamik paket üzerine çalıştı”

Mercedes motorlu McLaren aracıyla şansını tersine döndürmek isteyen Lewis Hamilton, Red Bull’un motor konusundaki zayıflığını artık duymak istemediğini söyledi.

Hamilton: “Umarım artım sözümona zayıf Renault motoru hakkında başka bir şey duymayız”


Yorumlar

“Newey'in RB7'si Monza'da Ciddi Testini Bekliyor” için 29 yanıt

  1. Yabancı maddeler yine siteyi basmış adminler.anlamadıgım neden hep Newey haberini hedef alıyolar 😀

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    çok enteresan.

  3. An itibariyle 1 tane daha bot gelmiş. Enteresan olan bütün botların ve çizmelerin bizzat bu konuya dadanması :Ç

  4. leouleo John ya isyan ediyorum artık neden haberi baltalıyosun

  5. Allah'ın botu :Ç

  6. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Teşekkürler… Arada kaçmışlar nasıl olduysa…
    Mayın döşeyeceğim buralara !

  7. Yönetim konuyu spam botlar sarmış lütfen dikkat edelim bizim mesajlar bile yayınlanmıyor onaylanmadan çirkin bir görüntü oluşmuş son meajlar kısmında.

  8. vettel rosberg'i DRS ile geçmedi.

  9. samet  birol avatarı

    yalandan bi haber rb7 buişin babası olmuş bu yarışta 1. olsa nolur olmasa nolur diğerleri için hala bi umut varmış gibi haber

  10. bence redbull un arka kanada da ihtiyacı yok…sadece düz bir plaka işlerini görür…adamlar difizörden o kadar fazla verim alıyor ki SPA da ki arka kanatları nerdeyse dümdüzdü….monza da ise buna bile gerek yok 🙂

  11. Artık iyiyce sıkmaya başladı,bu Renault un motor güç eksikliği muhabbeti,Hamilton da artık bıkmış olmalı bu işten duymak istemediğini belirtmiş.Ne hikmetse güçsüz denilen motoru kullanan takım sezonu resmen domine etti,sanırım f1 camiası başka konu bulamıyor bu motor muhabbetini ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar.

  12. RedBull bu sezon öyle ballı yarışlar geçiriyorki.Şimdi İtalya'da da yağmur yağacağı tutar.

  13. Mercedes'in pit ekibi gerçekten daha hızlı ama Vettel pite bir tur daha erken girse bile o turda öne geçmek için gerekli farkı açardı gibime geliyor. Araçlar arasındaki fark bu derece. Zaten yarışta gördük ki Vettel çok erken pit yaptı.

  14. pat fry ne yapıyordur acaba?

  15. MERCEDES GP avatarı

    DRS ile farkı kapattılar zaten aracın genel anlamda Downforce seviyesi müthiş..

  16. Sen de abarttın ama Newey Monza'yı da mı kazanmak istiyorsun.İyice sıkıcı bir hal alır.Podyum neyine yetmiyor aza kanaat etmeyi bir türlü öğrenemedin.Hep 1 hep 1

  17. MERCEDES GP avatarı

    Pitte biraz zor en hızlı ekip mercedeste 2.si ise düzlükte mercedesi geçemedi.bunu gördük DRS açılmadan önce geçebilirdi.ilk ve son sektörde mercedes pilotları en iyi sektör zamanına sahip.araç 2.sektör çok yavaş kaldı..eğer araç aerodynamik anlamda biraz gelişmiş olsaydı şöyle 2.sektörde 0.7-0.8 sn geride olsaydı rahatlıkla podyuma çıkardık..Seneye artık Bob Bell falanda var bir şeyler çıksın artık bunu çok isterim

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yıl redbull aracı çok daha güçlü, hatta geçen yılki aracın tam zıttı bir araç. düzlük hızları çok iyi ve bu yıl kazanamasalarda podyumda olabilirler. arka kanat yok yahu adamların aracında :S

  19. herşeye kafa yoruyor bizim üstat:DD

  20. Araçlar arasında öyle bir performans farkı var ki Vettel Rosberg'i her şekilde geçerdi. Pistte geçemese bile pitte geçer. Mercedes RedBull'un yanında kağnı gibi.

  21. Parabolica'nın frenleme bölgesinden sonra çoğu takım DRS açar zaten.Çıkışta fazla DF'ye gerek kalmıyor.

  22. MERCEDES GP avatarı

    DRS ye şükretsinler onları bu sene o kurtardı..DRS olmasa Vettel Rosbergi zor geçerdi

  23. mustafa kaya avatarı

    nasıl newey miş buuuu :)))

  24. Redbull Renault takımıda biliyor ki ebd sistemini en iyi kullanan motor Renault motoru az yakıt yakması en can alıcı nokta. Monzadada zayıf kalmaları etkilemez çünkü diğer pistler deki avantajları ortada. Viraj çıkışlarındaki çekişi dayanıklılık az yakıt tüketmesi diğer motorlara göre daha az soğutmaya ihtiyaç duyması ile ünlüdür. Neveyin Renault motorunu seçmesinde ki en önemli etkende soğutma gereksinimi diğerlerine göre daha az olmasıdır. Lewis son noktayı bırakmış haklıda bence bu saçmalığın bitmesi için 2014 ü ip ile çekiyorum.

  25. Redbull Renault takımıda biliyor ki ebd sistemini en iyi kullanan motor Renault motoru az yakıt yakması en can alıcı nokta. Monzadada zayıf kalmaları etkilemez çünkü diğer pistler deki avantajları ortada. Viraj çıkışlarındaki çekişi dayanıklılık az yakıt tüketmesi diğer motorlara göre daha az soğutmaya ihtiyaç duyması ile ünlüdür. Neveyin Renault motorunu seçmesinde ki en önemli etkende soğutma gereksinimi diğerlerine göre daha az olmasıdır. Lewis son noktayı bırakmış haklıda bence bu saçmalığın bitmesi için 2014 ü ip ile çekiyorum.

  26. Sıralamada yine çok yakın olurlar %60 pole alırlar diye düşünüyorum.
    Ama yarışta bence biraz geri kalacaklar

  27. Red Bull'un arka DF avantajı parabolica çıkışında çok işe yarayacaktır. adamlar DRS ile bile dönebilirler parabolicadan.

  28. Hamilton çok haklı Alonso da hakir görülen Renault motoruyla Monzada süper yarışlar çıkarmıştı. Ve bildiğimiz gibi 300 km den sonra her 1 km hız için 20 bg civarında hıza ihtiyaç var. Yani beygir gücü bi aşamadan sonra yerini daha önemli detaylara bırakıyor.