Berger: "Mercedes'in Mazeretleri Beni Yoruyor"

yazar:

kategori:

Berger, zafer elde edemeyen Mercedes’in ortaya koyduğu mazeretleri dinlemekten de yoruldğunu söyledi.

Berger: “Belçika’da Rosberg’in muhteşem kalkışının ardından bir iki turda acemi pilotlar gibi sürekli yer kaybettiğini görmek hayal kırıklığıydı”

“Mercedes’in ortaya koyduğu büyün mazeretler ve açıklamalar beni yoruyor. Önde gelen bir üreticinin, pilotlarına önde giden bir F1 aracı vermesinin zamanı geldi artık. Motorları, gridde klas olarak nitelendiriliyor. Şimdi artık sıra, geri kalanını başarmaya geldi.”

Öte yandan Berger, Schumacher’in spordan ayrılması gerektiğini öne süren bazı uzmanları da eleştirdi.

Berger: “Öncelikle şunu söylemem gerek: Uzmanların (Schumacher’in) bırakması gerektiği yönündeki tavsiyelerinden sıkıldım. Yarışırken çok fazla eğleniyor ve o kalitesiyle neden yarışığ eğlenmesin ki? Profesyonellikle eğlenceyi birleştiriyor”

“Bütün başarılarının ardından o bunu hak ediyor. Pazarın kendi kuralları vardır. Biri ona araç vermeye devam ettiği sürece bunu yapabilir”

Berger ayrıca yakın zamanda karşılaştığı sorunlara rağmen Lewis Hamilton’un hâlâ en iyi pilotlardan biri olduğunu düşünüyor.

Berger: “Şunu doğrudan söyleyeyim: Bir takımım olsaydı ona 1 numara olarak sahip olmak isterdim. Seb ile birlikte… belki de yapmazdım… Çünkü işe yaramaz, kargaşa çıkardı”

“Bana göre Vettel, Alonso ve Hamilton pistteki en iyi 3 pilot. Vettel mükemmel bir performans gösteriyor. Alonso küçük hataların sıkıntısını çekiyor ama Seb’inki kadar iyi bir aracı da yok”

“Lewis ise en iyi geçiş yapan isim ama çok büyük riskler taşıyor. Dolayısıyla (geçişlerde) başarılı olması ile olmaması arasında %50-50 oran var. Elbette her kaza için Lewis suçlanmaz ama sıkça bu işlere karıştı. Ve işler yolunda gitmediğinde siz sürekli oradaysanız, bu pek de güzel bir resim ortaya çıkarmaz”

Lewis büyük umutlar besliyor.


Yorumlar

  1. Bu adamın olayı açık ve net.Az önce sayfada 3 tane bu adamın adıyla yorum gördüm.3'ünde de aşşağılıyor.Yok orda geçiş aptalca yok o onun ayarında yok beni yoruyor kimsin ki sen?Eskiden yarışmış bi baltaya sap olamamış şimdi paraya ihtiyacı olduğu için bir dergiye böyle yorum savuran bir "hıyarsın"Böyle adamlardan çok gıcık alıyorum açıkçası.Bir aralar Lauda böyleydi.Size ne?Onların derdi sizi mi gerdi.Her şey para için…

  2. o takımların başında sen olsaydın da bakalım farkediyo mu etmiyo mu o zaman anlardın anca

  3. çok şey farkeder , sinan özer'in de dediği gibi takım şampiyonluğunu kazanamaz o takım belki bir yarış dışı kalmayla . bişeye bağnazca bağlanmayın kardeşler . o zaman araç kötü olduğunda yarışa çıkmasın bunlar nasılsa 1. olamayacam diye .

  4. Deli_ Manyak avatarı

    farketmez 40tur bir pilotun arkasında dolanmasından iyidir 5. olması şampiyonada…

  5. Senna'dan alıntı yaparak cevap veriyim 2.olan ilk kaybedendir.Sonuçta kazanamadıktan sonra ha 2.olmuşsun ha 5. ne farkeder 🙂

  6. ondan sonra da takımlar şampiyonluğunda ancak 5. oluyor.

  7. Meğer adamın Şumi'yle bir derdi yokmuş.Havada kaldı mı şimdi o kadar yorum.

  8. Kendisini mazeret ürettiği için kovmamışlar mıydı?

  9. Bu adam acaba F1 aracını sürerken kamyon felanmı sürdüğünü sanıyordu ?

  10. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -"Lewis ise en iyi geçiş yapan isim ama çok büyük riskler taşıyor. Dolayısıyla (geçişlerde) başarılı olması ile olmaması arasında %50-50 oran var. Elbette her kaza için Lewis suçlanmaz ama sıkça bu işlere karıştı. Ve işler yolunda gitmediğinde siz sürekli oradaysanız, bu pek de güzel bir resim ortaya çıkarmaz"

    -Cok güzel söylemis.
    -Lewis de 50-50% sansi oldugunu biliyor gecislerde
    -Buna ragmen gecmeyi denemekten asla vazgecmiyor
    -Bu yüzden seviyoruz Lewis i.
    -Gözünü budaktan sakinmiyor, acik gördümü daliyor :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir