Massa Yüksek Sıcaklıklardan Umutlu

yazar:

kategori:

İtalyan takım, lastiklerinden yeterli verimi alamadığı Belçika GP’den sonra evinde daha iyi bir performans umuyor.

Spa’da kullanılan hamurlarla aynı lastikler bulunsa da Massa, daha yüksek olan sıcaklığın Ferrari’nin daha rekabetçi olmasını sağlayacağını ümit ediyor.

Massa: “Elbette bizim için önemli bir hafta sonu”

“Bu sene bizim için son şans vs gibi bir şey değil ama kendimiz, takım ve taraftarlar için gerçekten iyi bir sonuç almak istiyoruz”

“Spa bizim için muhteşem geçmedi. Soğuk hava, lastik sorunlarımızı arttırdı. Ama bu hafta sonu aynı lastikler kullanılsa da umarım daha sıcak bir hava olacak. İyi bir azami hızı olan araca ihtiyacımız var”

“Bütün takımlar gibi Monza’ya öz düşük yere basma kuvvetimiz olacak. Antrenmanda aracımızın, düşük hızlı virajların çıkışında iyi bir çekiş yakalaması ile bordürlerle başa çıkabilecek yapıda olması arasında dengeyi sağladığından emin olmalıyız. Hızlı bir tur için bu çok önemli, özellikle de sıralama için”

“Monza, bu sene Avrupa’daki son hafta sonumuz ve bu sene işlerin bizim için çok iyi gitmemiş olması nedeniyle mükemmel bir iş çıkartıp tifosinin istediği ve hak ettiği sonucu almaya çalışmak daha da bir önemli olacak.”

Brezilyalı pilot, hafta sonundaki yarışta birçok geçişin olacağını düşünüyor.

Massa: “Çok geçiş göreceğimizi düşünüyorum. Hem pistin doğası gereği hem de DRS’yi kullanacağımız iki alandan dolayı”

“Geçiş yapmak için son turda Parabolica’ya kadar 2. sıra beklemenin avantaj olacağını söylemiyorum. Çünkü iyi bir aracınız varsa, geçiş yapıp 1 saniyeden fazla fark açmak daha iyi bir strateji.”

“Bununla birlikte son tura kadar mücadele ediyorsanız bu olabilir, ki yarışa çok heyecan katar. Sezonun bu noktasında Scuderia Ferrari, McLaren ve elbette Red Bull Racing’in ana takımlar olacağını tahmin etmesi zor değil”

“Bu arada Mercedes, içimizde muhtemelen en iyi düzlük hızına sahip olduğunu gösterdi ve bu pistte (azami hızın) önemli olması ile nihai sonuca etki edebilirler”


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    Shad0w ne yapalım arkadaşım.Felipe her yarış hafta sonu tamam işte hava şöyle böyle beni ve taraftarlarını sevindiriyor sonrada yarışı mahvoluyor genelliklede pit ekibi yüzünden…

  2. Felipe, Alonso is Faster than you.Faster than you.
    Derler yani ondan dolayı boşa ümitlenme.
    (Yanlış anlaşılmasın ben Ferrariyi bile tutmuyorum.)

  3. Ömer_Massa avatarı

    prost doğru söylüyorsun ama belki yine bir takım emri olsa diyelim bence o zaman massa takımdan kovulacağını bilse bile herşeyi göze alır yol vermez.Tifosilerin önünde yarış kazanmak başka bir duygu olur Felipe için…

  4. 1. bile gitse kazanması zor.Fernando abisi izin vermez :))

  5. Ömer_Massa avatarı

    Felipe inşallah bu yarışı kazanırsın…

  6. Çünkü umutla bakmazsa yarışmayı bırakırmış.Halbuki bırakmasa onure edilip yollar ayrılsa daha iyi olmaz mı?

  7. bu massanın lastik ısıtma problemleri ve mercedesin her haftasonuna umutla bakması artık f1 dünyasının klasikleri haline geldi her yariş öncesi aynı demeçler

  8. bu massanın lastik ısıtma problemleri ve mercedesin her haftasonuna umutla bakması artık f1 dünyasının klasikleri haline geldi her yariş öncesi aynı demeçler

  9. bizde massa dan umutluyuz 🙂

  10. rocco junior avatarı

    Yine Massa'dan yarış öncesi umut dolu açıklamalar.Her yüksek sıcaklık zaten bize yardım ediyor.Bari burada hakkatten etsin bir galibiyet alalım.Burayıda kazanamazsak diğer yarışlara çıkmasakta olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir