McLaren: "Hamilton'dan Değişmesini İstemeyiz"

yazar:

kategori:

Hamilton’un en son 4 yarış dışı kalışı da kazalardan kaynakladı ve en sonunda Niki Lauda, Hamilton’un Button’dan bir şeyler öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Prew’e göre bu kazalar, Red Bull’a yaklaşmak amacıyla zorlamalardan kaynaklanıyor ve Hamilton, 2008 senesinde bu yaklaşımla şampiyon oldu.

Prew: “Lewis inişli çıkışlı bir sezon geçiriyor. Lewis bu sene yarışlar kazanmış büyük bir pilot ve McLaren adına yarıştığı her sene yarışlar kazandı; her zaman çok sıkı bir şekilde zorluyor. Açıkçası şampiyonluğu kazanma konusunda büyük umutlarla sezona girdi ve ardık bunu başarması oldukça zor. Onun fazla zorlaması da, yüksek risk nedeniyle bazı sonuçlar doğuruyor. Bizim gördüğümüz bu işte”

“Ondan değişmesini istemeyeceğiz. Lewis Lewis’tir ve Lewis, benimsediği zorlayan ve agresif yaklaşımı ile sonuçlar alır. Bunu tam olarak destekliyoruz. Bunun ona şampiyonluk kazandırdığını gördük. Nihayetinde niyetimiz o. Ayrıca şu da unutulmamalı ki Lewis çok zeki bir adam; çok iyi bir yarışçı. Bu sene yaşadığı sorunlara cevap verecek. Şampiyon olmak için nelerin gerektiğini biliyor ve amacımız hâlâ bu”

Sezon başından beri McLaren ve Hamilton’un sürekli olarak kovalayan konumunda olmasına rağmen Prew, gelecek sene başından itibaren rekabetçi olma adına kaynaklarını şimdiden 2012 aracına aktarmayacaklarını, çünkü mevcut araçla gelecek aracın arasında aktarımlar yapılabildiğini ifade etti.

Prew: “İki araç arasında her zaman bulunması gereken bir denge vardır. Ama sezonun sonlarına yaklaştığımız şu zamanda açıkçası önemi 27’ye (MP4-27) vereceğiz ama 26’da araç gelişimi konusunda anlammız gereken hâlâ çok şeyler var. Bu yüzden şu anki gelişim planlarımız, hem bu sene aracımıza tur derecesi katkısı yapacak hem de gelecek seneki araca taşınabilecek parçalar üzerinde oluyor; mesela ön ve arka kanatlar. Teknik kurallarda küçük değişikliklerle tamamen (gelecek seneye) transfer edilebilir parçalar. Bu yüzden ikisini kombine edebilir ve her iki sezonda da fayda sağlayabiliriz”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eksik söylemişsin.1950 den beri yapılan geçişlerin toplamından daha çoktur demeliydin ki gülmemiz kısa sürmemeliydi.
    Bu yıl macaristan sonrası geçişleri saymışlar.toplam 511 geçiş olmuş.ilk sırada 39 geçişle webber var.hamilton ise 20 geçişle 14.sırada…

  2. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Yaris mühendisinin desteginin Lewis in arkasinda olmasi muhtesem.
    -Griddeki en iyi araclardan biriyle, istedigi gibi yarisiyor Lewis. Takim da arkasinda.
    -Lewis in gülmelerine uyuz olan bir cümle alem görsün.
    -Adam böyle bir ortamda GULMESIN de ne yapsin. :))

  3. 2007-2008-2009-2010-2011 bu yıllarda bu adamım yaptığı geçişleri sayın.Griddeki favori isimlerin yaptığı(yapabildiği) geçişlerinin toplamından daha çoktur.

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bazıları durumu anlamak istemiyor sanırım. 09-10-11 yılları lewis hepsinde kovalayan konumudaki bir araca sahipti, bu durumdaysanız zorlarsınız çünkü başka şansınız yoktur tutarsa tutar. montoya az hata yapardı demiş arkadaş, çok sevdiğim bir pilottu ama olmayacak yerlerde attığı spinleride unutmadık, kazalar,temaslar,hatalar sadece birini sollarken olmuyor. isteyen kabul eder isteyen etmez, günümüzde yarışları izlerken sadece hamilton ın sürüşü bana zevk ve heyecan veriyor. bazı yaşlı pilot eskilerinin sözüne gelip, uyuz pilot katagorisine umarım girmez. herzaman saldır ne olursa olsun arkadayız.

  5. kim nederse desin hamilton yarışlara keyif katıyor….eminim bu padokta da böyledir….

  6. Senna ile Hamilton'u aynı cümlede değerlendirmeyin.Eğer Senna'nın cesaretiyle birini kıyaslayacaksanız,illa ki bunu istiyorsanız JPM ile kıyaslayın.Montoya her zaman cesaretlidir ama yaptığı hata sayısı çok ama çok azdır.Ama hamilton'un 3 atağından biri kaza ile sonuçlanıyor.Senna ile aralarındaki tek benzerlik kasklarının renkleri.

    Senna asla kaza yapacağını bildiği bir geçişe kalkışmadı.Sadece '90 Suzuka'da bilerek ve isteyerek Prost'a çarptı ve '89'un intikamını aldı.Bunun dışında bilinen herhangi büyük bir hatası yok.

    carl ise sürekli saçma sapan geçişler dener ve kanada'da monaco'da spa'da olduğu gibi kazalara sebebiyet verir.onunla kimse riskli geçişler yapmak istemez.çünkü kazaya karışma oranları yüksektir.örnek mi istiyorsun ? işte örnek :

    Webber Alonso'yu eau rouge'da geçerken büyük bir risk aldı ve Alonso bir faciaya sebebiyet vermemek için ayağını gazdan çekti.acaba Webber orada carl ile yanyana girseydi eau rouge'a,neler olurdu ?

  7. "Eğer güçlü bir aracınız var ise zorlamaz ve buna bağlı olarakta hata yapmazsınız"; Kimi Raikkonen"

    2008 brezilya onun tek zorlamadığı sadece alacağa puana odaklandığı tek yarıştı onu bir daha o şekilde görmek istemiyorum;

    Tıpkı o efsane sarı kasklı adam gibi tüm hücreleriyle zorlamaya;rakiplerine korku salmaya;fanlarını ayağa kaldırmaya;anti fanlarının huzurunu bozmaya F1' e heyecan katmaya devam edecektir…..!

  8. Hamiltonun SPA'daki kazası risk aldığından olmadı. Kanadadaki aşırı risk alımıydı elbet. SPA'daki kaza göz önüne alınarak hamiltonun yarış stilini değiştirmesini isteyemezi bekleyemez mclaren. Mclaren ancak biraz daha dikkatli ol, aynalarına da bak arada diyebilir.

  9. rocco junior avatarı

    İnsanın değişmesi,dağı yerinden oynatmaktan zordur.Aklıma daha bir sürü ata sözü geliyor koun ile ilgili ancak insan eğer sürekli aynı hatayı yapıyorsa onu değiştirmesini bilecek.Mesela ben,günlük hayatımda şekerli,tuzlu ve fastfood çok severim,yemeden zor dururum ama baktım ki artık vücuda zarar veriyor,karaciğer gidici dedim orda dur.Yemiyorum artık hatta çaya bile şeker atmıyorum.İnsan bazen iradesine hakim olmalı.Kendisine zarar veren davranışlardan vazgeçmeli ve bunu başaran,iradesini kontrol altında tutmayı bilendir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir