Ferrari "Yenilmez Yapı" Oluşturuyor

yazar:

kategori:

Repubblica gazetesine konuşan Domenicali “Bunun son hayal kırıklığı yaratan sezon olacağı konusunda ikna olduk. Jean Todt çok kazandı ancak olağan üstü dengeli, kazanan bir takım oluşturmak için zamanımız vardı.”

“Aynısını hedefliyorum ve gelecek için iyimserim.”

“Red Bull’un karşısında biraz çılgınca gelebilir ancak yenilmez bir yapı oluşturduğumuz konusunda ikna oldum. Ancak bir uyarım var. Red Bull’da Newey’le olduğu gibi tek bir kişinin kontrolünde değil, takım olarak yenilmeyen bir yapı.”

“Alonso buna inanıyor. 2016’ya kadar anlaşma imzaladı ve kariyerinin ortasında. Eğer proje karşısında ikna olsaydı onun gibi kazanan bir sürücü böyle büyük adım atmazdı.”

“Ferrari kazanmaya adanmış bir takım: tarihimizde asla 2.liğe sevinme iznimiz olmadı.” dedi.

Domenicali, şampiyonluk mücadelesi açısından geride kalmalarına rağmen gelecek seneye çok erken odaklanmayacaklarını söyledi.

Domenicali “Bu hatayı geçmişte zaten yaptık ve tekrarlamamamız lazım. Bu seneki bazı güncellemeler gelecek sene için iyi temel olabilirler.”

“Kritik nokta lastikleri her türlü koşulda çalıştırabilmek olacak. Kasım ayına kadar çalışmaları ilerletmek için ayar denemeleri yapabiliriz. Şampiyonluk gite de agresif tutum sergileyeceğiz.” dedi.

Domenicali, 2011 sezonu öncesinde kış testlerinde güçlü olmalarının ardından ilk yarış Avustralya’da tur başına 1.4 sn yavaş olmalarının kendilerinde şok etkisi yarattığını söyledi.

Domenicali “İlk yarış Avustralya’ya geldiğimizde liderden 1.4 sn yavaş olduğumuzu görmek kabul edilemezdi ve şok ediciydi. Şubat ayında her şeyin yolunda olduğunu duyuyorduk ancak Mart ayında öyle olmadığını gördük. Egzoz konusunda çok yüzeysel kalmışız. Büyük adım atılabilecek bir araçmış ancak biz bunu göz ardı etmişiz.”

“Fark yaratabilecek alanlar mümkünse eğer rakiplerimiz bile farkına varmadan belirlenmek zorunda. Alonso bu sene ilk 12 yarışta geçen seneye göre 41 puan daha fazla topladı ancak Vettel’in şampiyonayı öldürmesi onun suçu değil. Bizim hatalarımız oldu ancak o olağan üstüydü.” dedi.


Yorumlar

  1. Bizimle iletişime geçer misin lütfen Minardi

  2. Geleneğe bağlılık iyidir fakat aşırı gelenekçilik yenilliklere karşı olumsuz tavır ortaya koyuyor. Ferrarinin Redbull bulmadan daha önce geliştirdiği birşey hatırlayanınız var mı? Ben en son jant kapaklarını hatırlıyorum ki o da bir 6-7 seneyi geçti, Newey ortalıklarda yoktu. Artık yeniliklere açık olmalı ve risk alınmalıdır. Sıradışı bir araç tasarlayarak Ferrarinin niye Ferrari olduğu herkese gösterilmelidir…

  3. Şimdi burada yıllardır tartıştığımız dostlara bir lafım olacak. Ben buralarda yokken benim mahlası kullanan bir zat ortaya çıkmış. Kendisi ile bir alakam yoktur. Bunu "Minardi" yazısının üstüne geldiğinizde anlayabilirsiniz. Bende author/ 2422 yazarken bu zatta hiçbir şey yazmamaktadır. Ayrıca benim hesapta minardi aracı avatarı bulunur, bu şahısta böyle bir şey de yoktur. Binaenaleyh benim hesabımın ayırt edilmesi gayet kolaydır. Lütfen bu hususu göz önünde bulundurunuz.

  4. red bull yenilmez yapıyı oluşturdu bile…..

  5. Önce oluştur! sonra bir iki yarış kazan. Az laf Çok İŞ!! trf1.net'teki abiler: gereksiz haberlerle üzmeyin bizi …

  6. ferrariden rekabetçi bir araç bekliyoruz içecek firmaları egzos sistemiyle 2 şampiyonluğu garantilemişken

  7. kesinikle haklısın herkes tutturmus bi Newey diye.Bu iş öyle tek bir adamla olacak bi olay değil.adamlar sağlam bi ekip kurmuslar basarılılar.Newey Mclarende de kaç yıl kaldı niye o zaman böyle bi araç ortaya cıkaramadı.

  8. Ross Brawn, Rory Byrne ve Schumacher'in Benetton'dan Ferrari'ye geçişi Ferrari'yi anında zirveye yükseltmedi. Yıllarca beklemek zorunda kaldılar şampiyonluk için. Şimdi Mercedes'ten daha kısa bir sürede başarı beklemek haksızlık olur.

  9. rocco junior avatarı

    En iyi mühendisler Mclaren'den mi yetişiyor?Evet belki oradan yetişiyor ancak şu an belli ki en iyileri Redbull'da.Ayrıca şu sadece tek adam bakış açınızı değiştirmenizi öneririm.Newey nasıl oluyor da tek başına bunu başarıyor.Parayı koyan,kaynağı yaratan,o ekibi bir araya getiren ve aracı tasarlayıp geliştiren sonra onu pistte süren Newey mi?Newey kim sihirbaz mı,büyücü mü?Ne yani geldi takıma geçti iki üfledi takım aşka mı geldi?Hayır arkadaşım Newey ve ekibi bu bir takım oyunu Hidayet'in dediği gibi.Herkes Newey diyor çünkü f1de takım nedir,diğer birimlerin önemi nedir kavrayamadığından.Elbette adamın hakkını yiyecek değilim çünkü son 20 senede yetişmiş en iyi mühendis belkide.Ancak o bile tek kalırsa etrafındaki iyi adamları kaybederse hiçbir şey yapamaz.Jaguar ve Redbull'un ilk dönemlerinde veya Mclaren'deki son dönemlerinde bu kadar başarısı yoktu.Yani kısaca özetlersek bu olay öyle bize anlatıldığı gibi Adrian'ın eline bir tahta bir kalem alıp araç çizmesi gibi basit değil.Yok öyle bir dünya=)

  10. Ne yalan söyliyim haklısın :))

  11. geleceği insanoğlu bilemez…kendi çapında iyi birşeyler yaptığına inanıyor olabilir. birazda durum açısından eleştirileri susturma adına bir açıklamada olabilir. neticede rakipler boş durmuyor. ferrari halen 2000-2004 arası dönemdeki ferrari olarak görülüyor. hiçbir takımın hiçbir yerde açık ara her yönüyle üstün olma şansı yok. yeni dünya düzeninde buna müsaade de etmiyorlar. ayağı yere basan bir açıklama değil bence…alonso 2016 ya kadar inandığı için kontrat imzaladı diyor. buna da katlmıyorum. ferrarinin bu anlaşmaya he demesi bile alonso için bir lütuftur. alonso gider başkası gelir ama ferrari kaç tane var? kaldı ki anlaşma zamanından önce de sonlandırılabilir. bu ihtimaller varmıdır? vardır…

  12. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çeşke bu habere ınana bilsem dominik.Ferrari her zaman kazanmaya adanmış bir takım ancak gel görki şimdiye kadar takıma gelen mühendisler olsun tasarımcılar olsun schumi dönemi gibi olmadı ne yalan söyleyim gerçekelr ortada şu anda F1 de en iyi mühendisler Mclaren de yetişiyor ne yalan soleyim gerçekelr acıdır Red bull adrain newey sayesinde sadece bu noktaya geldi kurallara adepte oldular ve istedikleri aracı çıkardılar 2012 de son bulucak performansları açıkca belli oluyor.Ferrari ise yeni bir şeyler bulmak zorunda.

  13. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hocam saydıklarının yarısı Mercedes'te, şimdi nerede o Mercedes takımı? Beğenmediğin Ferrari geçen sene şampiyonluğu son yarışta kaybetti, RBRO'nun MSC'si ise ilk turda patlamış, yarışı kenardan seyrediyordu. Zaten altı yarış önceden sonraki (yani bu) seneye odaklanmışlardı. 2007'de de 2008'de de ne Ross Brawn vardı ne de MSC ama bu takım hep kafaya oynadı

  14. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bence de çok gereksiz bir açıklama. 2012'de RBR bu sene gösterdiği kadar daha gelişme gösterirse ne olacak? Bunları sözle söylemenin hiçbir anlamı yok, yapın da görelim. Geçen yarışlardan birinde Massa otuz tur Vettel'i arkasında tuttu bizim uyuşuklar dört lastiği beş saniyede değiştiremediği için adamın bütün emekleri boşa gitti, otuz tur boyunca uğraştığı dereceyi son turda aldı takım elinden. Bir düzelme yapmak için 2012'yi beklemene gerek yok babam, düzelecek şeyler var takımda ama siz sihirli değnek arıyorsunuz. Bir de bitek Alonso ile olmaz bu iş, 2 araba varsa ve sen 2. pilotu da havaya sokabiliyorsak son, sokamıyorsan da gönder havaya sokabileceğini getir yerine! RBR dediğin takımda Vettel hep birinci, doğru, ama Webber de hep 2.-3. be kardeşim. Massa igbi 9.-10. değil! Sonuncu başladığı yarışta ALO'yu geçip 3. oldu adam. Sonra McLaren'da Hamilton piyasada yokken Button hep puan aldı, 2 kez kazandı bu sene. Bizde yok ki böyle mevzular, varsa yoksa Alonso!

  15. Açıklama Dominik'ten geldiği için ciddiye aldım.

    ve de elinde bazı ipuçları varmış gibi kesin konuşmuş.

  16. Newey'de öyle değil zaten o sadece işin sunuşu. Takım herşeyiyle hata yapmıyor. Bir yarış makinesi bir TEK kişinin elinden çıkmaz. Tek bir tasarımcının da hükümranlığı yoktur F1'de. Bu dehalığı değiştirmez fakat işin reklamı, yönetimi ne gerektiriyorsa öyledir.:)

    Ben ikna olamadım daha doğrusu ikna olabilecek bir atraksiyon göremiyorum. Bu sezon içerisinde evet ümit verici hareketler görülüyor fakat dışarı yansıtma yapılmadan iç dinamikleri birleştiricilik pufflayabilir. Görmezden geldiği Redbull'un bunu bir sezonda başarmadığı. Devrimler uyum ve sonrasında süreklilik gerektirir.:)
    "şampiyonluk mücadelesi açısından geride kalmalarına rağmen gelecek seneye çok erken odaklanmayacaklarını söyledi."
    Günaydın kaç sene sonra mı aklınıza geldi. Ne zamandır büyük denilen takımların yaptığı en büyük hata bu idi zaten. Redbull'a ilk hediyeleri bu. Kafan bulanıp büyük oynamaya kalkarsan, yakalayabileceğin küçük şeylerin devamında gelecekleri göremezsin. Mclaren ve Ferrari'nin anlayamadığım bu tutumu ki tecrübe etmelerine rağmen yine de vazgeçmedikleri. Hakeza Brawn cezasını çekti, Toyota vs taifesine gelmeye lüzum yok zaten. Sil baştanın acısını kavrayabilmişlerdir umarım. Zira Redbull bu oyunu böyle oynamaz. Sezonları sonuna kadar kullanır.:)
    Mükemmel bir araç ortaya çıkarılabilir fakat bunu taşıyabilecek mekanikerin, ayar mühendisin yoksa elin boş kalır. İşte mükemmel bir yapıdan uzaklığa verebileceğimiz örnek budur. Açıkçası Mercedes buna çok daha yakın. "Kaybettikleri Massa şampiyonluğundan halen ders alamadıklarını rahatlıkla söylebilirim."
    He evet Redbull'un hükümranlığı dışında ileriye dönük oynayabilecek iki takım görülüyor Ferrari ve Mercedes tabi o arada Mclaren topu kaleye gönderemezse. Eee geriye kim kaldı.:P

  17. Evet, takım yönetimi içi problemlerin zirve yapmaya başladığı dönemdir 2005. Luca sonunda reste fes istedi. Todt'dan, Brawn'a ordan Schumacher ve diğerlerine kadar süren yorgunluğun nedeni böyle şeyler. Kimi'yi Todt getirmedi sonrasında devam etmesi sizi yanıltmasın. Öyle gibi göründü sadece bir nevi üstlenme. O günlerden Kimi'nin son senesine kadar da takım içinde mekanikerlerden başlayarak bir tarafgirlik, arada kalmışlık hüküm sürdü denilebilir.
    Şimdi sadece tavandan değil tabandan da yola koyulma vaktidir…

  18. Ferrari deki teknik ekip bozulmasının 2005 senesi olduğunu sanıyorum.Çalışanlar höst dediler Ferraride rest dedi.Todt devam etmenin yolundaydı (devam edeceğini sandığı için 2007 de Raikonen i getirmişdi).Değişen yapıyı yeniden kurmak için çabalayamıyacağını anlayınca çekildiğini sanıyorum.Ferrari küçük fakat dinamik bir teknik yapı oluşturursa bu işi halledebilir.Bu sene çok değişim gerçekleştirmiş bir Ferrari gördük.Gelecek sene bu işler tutarsa bu ekip degayret dediğinde çok yol alacaklardır.Tersinde zaten çok zorlanacaklar ama bu sezon kısa sürede çok mesafe kaydetmiş olmaları dikkate değerdi.Ben bir ALonso seven MGP taraftarıyım ve Ferrari ninde kazanması hoşuma gidiyor.

  19. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    bence biraz gereksiz bir açıklama olmuş. diğer takımların ne yapıp yapmadığını bilmeden nerden anladıki bu dominicali ferrarinin yenilmez olacağını

  20. bu yazıyı okuduktan sonra bende ikna oldum:)))

  21. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    İnşallah dediği gibi olur!

  22. 07.mehmet.ferrari avatarı
    07.mehmet.ferrari

    İnşallah dediği gibi olur!

  23. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    Mc_ ross jean rory veya schumacher olmadan da ferrari çok iyi bir araç üretebilir iyi bir yapılanmayla gelecek seneki araçta çok fazla kuralda değişmeyeceğini düşünerek ferrari f 2012 nin mükemmel bir araç olacağını ve seneye araçların birbirine yakın olacağını düşünüyor ve ümit ediyorum

  24. rocco junior avatarı

    Hep aynı isimlerin ebediyen Ferrari'de yarışması beklenemezdi.Şimdi Alonso etrafında farklı isimlerle bir ekip oluşturuluyor.Bu öyle kolay olmadı Todt91de takıma katıldı yanlış hatırlamıyorsam ve şampiyonluk için çok bekledi ve tabi o dediğin isimler 5-6sene beklediler.Mukayese yaparsak en zayıf halka Domenicali gibi duruyor onun dışındakiler seleflerine göre yakın isimler.Alonso,Schumi'den kalan boşluğu doldurabilir liderlik vasıfları yanında teknik kapasitesi ve pilotajı ile,Fry iyi bir teknik patron,Byrne halen takımda ancak yaşlandı ve part time çalışıyor.Başarı elbet gelecektir ancak bu kurallar ile kimse zaten o dönemleri bir daha yakalayamayabilir sadece Ferrari değil.Bunun için kuralların stabil kalması önemli ancak Ferrari 2012de şeytanın bacağını kırarsa diğer sezonlarda gerisi gelebilir.Ben inanıyorum eski görkemli günleri olmasa bile hep bir adım önde olabilecek bir ekip oluşutabiliriz.Son olarak Brawn ve Schumacher Mercedes için birleşti fakat sonuç ortada.Yani onların zamana ihtiyacı var tıpkı Ferrari gibi.

  25. Ross Brawn, Jean Todt, Rory Byrne ve Schumacher'den oluşan efsanevi kadroyu bozmasaydınız o zaman. Şimdi nasıl bir kadro kurarlarsanız kurun, eski Ferrari bir daha geri gelmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir