Başbakan Erdoğan'dan Formula 1 Resti!

yazar:

kategori:

FIA yönetiminin tavrı Erdoğan’ı kızdırdı! Formula 1 için FIA yönetiminin elde edilen tüm gelirle birlikte kendilerinden 25 milyon dolar istendiğini açıklayan Erdoğan, tüm masrafların da yine Türkiye’ye ait olduğunu söyledi. Bu şartlarda Formula 1’i Türkiye’de istemediklerini anlatan Erdoğan, Avusturya’da yapılacak olan güneş enerjisi ile çalışan otomobil için de destek sözü verdi.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği araç, AK Parti Genel Merkezi önüne gelerek, önce basın mensuplarına araç hakkında bilgi verdiler. Bir süre sonra da Başbakan Erdoğan, makamından inerek, parti otoparkındaki Socrat’ı inceledi ve projeyi yürüten öğrencilerden bilgi aldı.

Aracın pilotluğunu yapan İstanbul üniversitesi Mühendislik öğrencisi Serdar Zurnacı’dan bilgi alırken Başbakan Erdoğan, görüntü almak isteyen gazetecileri de araca zarar vermemeleri konusunda uyardı.

Başbakan Erdoğan, Zurnacı’ya araca nasıl sığdığını, aracı nasıl kullandığını sordu. Bilgiler alan Başbakan Erdoğan, kendisinin aracı kullanmak isteyip istemediğin sorulması üzerine, kokpitin küçük olduğunu belirterek, sığmayacağını söyledi.

FORMULA 1

Aracın nasıl çalıştığına yönelik teknik bilgiler de alan Başbakan Erdoğan, sözü İstanbul’un FIA yönetimi tarafından bu yılki Formula 1 yarış takviminden çıkarılmasına getirdi. Organizasyon için masraflar hariç elde edilen gelirin tamamıyla birlikte Türkiye’den 25 milyon dolar istendiğini aktaran Erdoğan, bu durumu kabul etmediklerini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

”Biz, Formula ile anlaşamıyoruz. Ben arkadaşlara dedim ki ‘biz artık formulayı kendimiz işleteceğiz’…

Bunların (güneş arabaları) yarışını orada yapalım. Oranın harcamasını her şeyini biz yaptık üstüne bir de para veriyoruz. Kalktı bu adamlar bizden bu sene 25 milyon dolar istediler. Tüm gelirler onlara ait bir de üstüne para vereceğiz. Biz dedik, ‘Yok arkadaş biz vazgeçtik’. Hiç para vermeden yapacaklarsa gelsin yapsınlar. Biz parayla yapmıyoruz. Biz burayı artık kendi özel etkinliklerimiz için  kullanacağız. Bu tür yarışlar için de kullanabiliriz. Özel etkinliklerimiz için kullanacağız. Oto GP’leri biz yapabiliriz. Ülke içinde de uluslararası da yaparız.”

İnternet Haber

 


Yorumlar

  1. Kardeşim f1 fanlarının resmini süper çekmişsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Katılıyorum bu haber kesinlikle yoruma kapatılmalıdır.Çünkü ne yazık ki bazı üyeler sitede yorum yapma hakkını F1 in dışına çıkıp siyasi amaçlı kullanıyor.

  3. rafaelnadalıhh avatarı
    rafaelnadalıhh

    Uf ya Tayyip doğru düzgün bir tenis turnuvası yapmadınız Nadalı göremedim bari F1 yarışlarımız kalsaydı!!!

  4. Burak Soylu avatarı

    Şu yorumlardan da görülceği üzere hala Tayyipi peygamber olarak gören zihniyetler olduğu sürece bizim ülkemizde bişey olmaz. harçları giydirirler adam doğru yapıo , hastanede doktor paraları ilaç paralarını giydirir ama duble yol yaptı denir. Adam bütün parasını kaymak gibi yapılmış olan yolların üzerine tekrar aynı yolu yaparak kullanıo. İnanmayanlar Bursa – İzmir arasını gitsinler bi de görsünler. orda çalışan işçiye de yazık o paralara da yazık. neymiş btüün dünya bize hayranlıkla bakıomuş. neremize hayranlıkla bakıolar söyleyin bi , et fiyatları uçmuş gitmiş , doğalgaz fiyatları Alaskayla yarışır durumda eğitim seviyesi ve kalitesi yerlerde , en son harçlarda vurdu milleti yine. bu ülkede harç parası kazanmak için inşaatta çalışıp ölen gencimize mi hayranlıkla bakıolar , yoksa oğlunun okul aidatını vermek için okulun camlarını silip yere düşen annesine mi hayranlıkla bakıolar, doların euronun monza dakine benzer düzlük yarışı gibi yükselmesini mi.. biraz gözlerinizi açın sizin gibi insanlar yüzünden ülkemiz gittikçe kötü duruma sürüklenio. F1 i elimizde tutmanın ne demek olduğunu hala anlayamadınız , sizi kendi vicdanınızla başbaşa bırakıorum. görünüşte hepiniz doğrucusunuz dindar insanlarsınız ama …

  5. yok daha neler yaaa tanıtım için reklam için bile o para verilir turizm bakanlığı yıllık reklam için ne kadar ödenek ayırıyordur yani istenmiş olsa bu yarış yapılırdı kardeşimm.Sadece herzamanki gibi masa başında kaybettik,aklımız herşeye çalışıyorda şu masa başı diplomasi olaylarına basmıyor

  6. sende aşırı bir partizanlık var sankii:DDD

  7. gerçektende yoruma kapanmalı baksanıza biraz atışmaya dönmüş gibi burası evet doğru pisti dolduramadık,ama 26 milyon doların bir ülke için en büyük ülkelerden birisiyiz(ki ben inanmıyorum) verilebilirdi reklam için turist için ne bilimmm bir yolu bulunabilirdi bir arkadaşın dediği gibi guiza ya 14 milyon veriyorsan f1 verilebilir diye düşünüyorum

  8. Nebuchadnezzar
    boşwer kardeşim bunların derdi f1 değil başbakan sen ne kadar yazarsan yaz yine anlamaz bunlar.zorunuza gitmesin işte yok bu ülkede f1 izleyen haliylede yarışın olmaması kimsenin umrunda değil bunu kafanıza sokun,kimsenin umrunda olmayan f1'de 25m. verilmemesi gayet normal işte. bu kadar basit.şimdi zıplayacaklar yine, biz ne güne duruyoruz diye. güzel kardeşim nerdeydiniz 7 yıl boyunca %50 dolmadı pist,elimizden gidence herkez fanatik oldu. şimdi atıp tutuyorlar allah bilir bu atıp tutanlar arasında istanbul parka bile gitmeyen bir sürü insan vardır.anca eleştirelim birilerine suçu atalım kızalım derdinde herkez. birkaç tane adam akıllı yorum yapan var şu sitede. insan ilk önce durup düşünür sonra konuşur.futboldan başka bişe yok şu ülkede diyenler futbol taraftarı gibi yorum yazıyor haberleri yok.

  9. Sizin derdiniz ne anlaşıldı f1 ile alakası yok.

  10. Hayır,o zevki aldıysa boşa değildir

  11. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bugün Kadıköy'den çıkıyordum eskiden İstanbul Park'ın da bulunduğu yön tabelasından orayı kaldırmışlar.Yok artık!!

  12. SİTE YÖNETİMİNE RİCA….! bu haberi yoruma kapatmalısınız…

    belkide tek huzur bulduğum bir sitede bu tip siyasi yorumları görmek midemi bulandırdı; buraya hiç yakışmamış;lütfen bu haberi yoruma kapatınız…

    burada F1 dışında bişey konuşmak, hele hele siyaset konuşmak burada yapılacak son iş olmalı..

  13. canın sağolsun istediğin çay olsun:)

  14. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Adam para ödemeyiz diyor hee bizi parasız alırlar orası senin ülken değil Tayyip efendi herkes sana ölüp bitmiyor!V

  15. DON QUIJOTE avatarı

    Doğrusu yaşını hiç göstermiyorsun; bi çayı hakettim mi şimdi?

  16. anladın sen onu ben genede hatırlatayım 2002-2011

  17. sayın şahıs buradaki insanlar sana biri bir laf mı söyledi seni ne ilgilendirir ister minardi açarım ister cinardi kaldıki uygunsuz bir yorumda yapmadım su ana kadar ayrıca burdaki insanlar iki profili ayırabilecek zeka dadır .

  18. evlat benim yaşım 38 ağır ol abi desinler:)

  19. Şimdi burada yıllardır tartıştığımız dostlara bir lafım olacak. Ben buralarda yokken benim mahlası kullanan bir zat ortaya çıkmış. Kendisi ile bir alakam yoktur. Bunu "Minardi" yazısının üstüne geldiğinizde anlayabilirsiniz. Bende author/ 2422 yazarken bu zatta hiçbir şey yazmamaktadır. Ayrıca benim hesapta minardi aracı avatarı bulunur, bu şahısta böyle bir şey de yoktur. Binaenaleyh benim hesabımın ayırt edilmesi gayet kolaydır. Lütfen bu hususu göz önünde bulundurunuz.

  20. 25 milyon dolara odun, kömür, çamaşır makinesi alalım, her ailede en az 3 çocuk olsun.. formula 1 falan bizim neyimize, altı üstü istedikleri para oğlunun gemisinin bedeli. Ama Türkiyemiz için çok, 25 koyuyoruz, reklam geliri olarak 1 kazanıyoruz zarardayız da siz bilmiyorsunuz RTE biliyor. Sorun söylesin…

  21. yazık bu ülkenin insanlarına, gençlerine…..

  22. yazık bu ülkenin vatandaşlarına….maalesef her şeye her ülkeden fazla vergi vermemize rağmen bize F1 i çok görenler utnasın….bu ülkeyi bu hale getirenler utansın 😐

  23. DON QUIJOTE avatarı

    Evet hatırlıyorum almıştık tek tek boyumuzun ölçüsünü; hatta sen ölçmüştün: Büyük 205, küçük 20,5

  24. sevgili f1 fanları. azcık sakin olun yahu:)
    resminizi bile koydum: http://pcper.com/images/reviews/648/8a-Fan.jpg

  25. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bu yorumlar süperdi Eray!!

  26. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Recep Bey sen sevmiyorsun diye biz de sevmemek zorunda değiliz!!!!!Bil ki dünyada futbol dışında sporlar da var!!

  27. öLümeLeği avatarı

    qitmişinde boşa gitmişin anlaşılan.

  28. cevap veriyorum hepsine gittim oldu mu? 7×3 = 21 gun boyunca istanbulparktaydım… onu eleştirme bunu eleştirme kimi eleştirelim f1 elimizden gitti işte.. demek sen suçlusun arkadaşım.. seni mi eleştirelim..

  29. Eray Parlak avatarı

    xd 😀

  30. Eray Parlak avatarı

    sen top oynarken ben f1 yarışlarındaydım.

  31. Arkadaşın kusuruna bakma.Kendisi çoban değil.Koyun gütmekten anlamıyor 😉

  32. pilottaşım hangimiz vergimizi tam manasıyla ödüyoruz (bende dahil).

  33. yorumu yayınladığınız için teşekkür ederim.

  34. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Miiletin ecclestone sevgisini anlamak zor.Hiç kimse ecclestonenin bu parayı hakedip haketmediğini düşünmüyor da sözü ülke yönetimine cahilliğe arap dünyasına getiriyor.Arkadaşın biri de sözü duble yollara getirmiş.Binlerce insanın ve aracın telef olduğu yolların düzeltilmesine bile karşı çıkmış.
    Oh ne ala memleket.Bay e ne isterse verelim.Bugün 25 yarın 35 milyon.
    Bu ülkenin reklamı bay e ye kalmamış.Bay e nin organizasyonu olmadan bu ülke reklamsız kalır diye bişey yok.Burada hükümet aleyhine sallayanların kaç tanesi yarış izlemeye gitmiş acaba.

  35. Kendini oranın işletmesini yaptığını düşün hocam sen 25 milyon $ ile işletmeden kazanacağın tüm gerlileri verir miydin ? Bize getirilerini bnde çok iyi biliyorum ama şuan bu anlaşmayı hiçbir özel şirket kabul etmezdi. Devletimiz anlaşmada rol sahibi diye biz olaya diğer açılardan yaklaşabiliyoruz ama özel bir şirket bu anlaşmayı yapmaya çalışsaydı bunları konuşmuyor olacaktık.

    Bir de olayın şu boyutu var. Bizim o parayı verecek gücümüzde var istersek 70 milyon $ da veririz ama 13.5'ten (tüm gelirler de dahil bzizimkilerin verdiği teklife göre) 45-46 milyon dolar'a çıkarmak ücreti %333.33 zam demek. Biz bu tavrı hak edecek bir ülke miyiz ? İşin işletme boyutunu geçtim. Bernie'nin yaptığı resmen ….. Adam hem kendi işletti kaç sene ama insanı çekecek hiçbir şey yapmadı. Dedğimim gibi en başından yapılan yanlışlar çığ olarak döndü bize.

    Umarım bundan sonra İstanbul Park'tan genç sporcularımız dilediği gibi yararlanır da bizim de bütün motorsporlarında yarışan pilotlarımız olur. Umarım güzel serileri getirirlerde insanlarımızın motorsporlarına olan ilgisi artar.Motorsporları kültürü oluşur. Gerçi hiçbir seri F1'in yerini de tutmaz bizim için ama kabul etmeliyiz bir avuç azınlıktan ibaretiz ….

    Neyse umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Saygılar 🙂

  36. bir yorum yapmıştım lütfen yayınlarmısınız.

  37. vizyon meselesi bu iş ticaretten anlamak ile vizyon sahibi olmak farklı şeyler.. şimdi adama sorarlar bütün dünya yanlış bir sen doğrusun öylemi… elin yabancısı kendi ülkesine gelsin diye yarışa girmiş bizimkiler lay lay lom.. yok kamyon yarışı olacak yok güneş enerjili olsun… bahsettiğiniz istanbulpark çocuk parkı değil sanıyorlar ki kamyon ile güneş enerjili ile yabancı basında yerimiz olur.. afedersiniz ama naniiiiiikkkk derler adama

    işte bahsettiğim vizyon bu adamların derdi yabancı turiste istanbulu tanıtmak degil ki adamların derdi zaten turist gelmesini engellemek ne kadar az turist o kadar az dünya ile fikir alışverişi yok para çokmuş yok biz nedersek o olurmuş…

    kimi kandırıyorlar ki vizyon yok bizde 7 senede bir pisti yeşillendiremedik bile demiyorlarda biz istemedik…

    söylenecek çok şey var da.. f1 severlerin ortak cümlesi sanırım " lafımız çok ama anlayacak vizyon sahibi muhattabımız yok" olur…

  38. Kusura bakmayın arkadaşlar ama kızmakta haksızsınız.Biz f1 fanları f1 olmadığı için doğal olarak kızacağız elbette ama madolyonun diğer tarafından bakmayıda öğrenelim artık,Şimdi devlet f1 veya herhangi yapılanmaya nasıl bakar artısı eksisi gözden geçirerek bakar haliyle eksilerin çok oluğu bir işletme doğal olarak kapatılır,bu iş bu kadar basit.Ha şu olurdu ülkenin durumu iyi olurdu zarar etse bile prestij için tutardı f1'i ama öyle bir durumda olmadığı için yapacak bişe yok.tv'den izlemeye devam yok illa pistten izleyecem diyorsanız koyun cepinize parayı gidin avrupaya ben bu sene 2 yarış izledim dışarda durumum olsa tüm sezonu yerinde takip ederdim.

  39. o 25 milyon dolarla kimbilir ne kadar odun kömür alınır üfff :)))

  40. 1 koyup 5 alacaktık herhalde :))
    koy yağlı olsun yağındanda koy suyundanda koy oh oh
    ekmek var yermiyiz ? yeriz
    25 milyon dolar türkiye için çerez parası bence.helede yıllar boyunca yapılmış boş yatırımları düşündükçe.altın yumurtlayan tavukları kesip yersek yada satarsak yaparız tabi 1 liranın hesabını

  41. Bak o cümlenin sonunda 😀 bu işaret var.Bu işaret konuyla dalga geçtiğimi anlatıyo.Ben yeterince haber izliyorum.Sen git biraz kitap okuda anlama yeteneğin gelişşsin.

  42. hayır zamanında bu hükümet getirmedimi bu organizasyonu buraya.adamlar getirmese şimdi sadece tv lerden izliyor olacaktınız ve şuraya saçmaladığınız şeyleri saçmalamayacaktınız.ne yani bir arkadaşın dediği gibi TÜRKİYE yeni yetme bir ülkemiki f1 e ihtiyacı olsun.olursa olur olmazsa olamaz çokta lazım değil zaten.birde şu hükümeti veya başbakanı eleştirenlerin kaç tanesi kaç sefer bu piste gitti acaba.yani işin içine bu adamlara oy verenler bile katılmış vaziyette.siz o zaman şunu diyorsunuz bu ülkenin %50 si cahil öylemi.şurada siyaset yapmaya çalışıpta oy verenleri dahi cahil gören zihniyetin hangi partinin mensubu olduğunu bilmemek zor olmasa gerekek.dünya şuanada ülkemize daha önce hiç olmadığı kadar hayranlıkla bakarken bizim at gözlüklüler göremiyor bunu nedense. bir taneside one minute dedin diye 9 cenaze gönderdiler diyor.hay allahım ya.yani ne diyeyim ben şimdi bilmiyorumki.son olanlardan birhaber herhalde arkadaş.adamlar neredeyse şeyimizi öpecekler.göreceksiniz özür dileyecekler.habere gelirsek çokta gerekli değil ülke için f1.bu kadar para vermeye değmez.şurada üç beş kişi için milyon dolar harcamaya gerek yok en doğrusunu yapmışlar helal olsun diyorum kendilerini kutluyorum.

  43. Ömer_Massa avatarı

    Eray Parlak arkadaşım Gökhan Özen'in bu şarkısını bilmeyen mi var.hem ben bu bernie'nin bu kadar aç gözlü bir insan olduğuna artık tamamı ile inandım.ne saçma bir istek o ya bütün gelirler ve 25 milyon dolar.iyiki de kabul etmemişiz…

  44. sen hangi devirde yaşıyorsun güzelim adamlar tanklar uçaklar yapıyor sen topluiğneden bahsediyorsun.hep magazinle olmaz bu işler arasıra ajans(haber) dinleyin.

  45. Çok iyi oldu türkiyenin cebinde 25 milyon fazla kaldı eskiden televizyondan izliyodukş
    şimdide izleriz.
    Sanki pisti doldurabiliyoruzda.
    Türkiyenin %5 bile f1 ile ilgilenmezken neden bu kadar para çöpe gitsin.
    Yorum yapanlara bakın aynı arkakaşlar bir elin parmağını geçmez.
    Yani bu para iyi türkiyede kalmış bir arkadaşın dedği gibi duble yol yapmaya devam …..

  46. DON QUIJOTE avatarı

    Kendime bi güven geldi ki sormayın! Yav bu iktidar RB7'yi geçecek bir araba yapamıyormu acaba? Belki muhalefetle kafakafaya verilirse yapılabilir!

  47. herkes herseyden anlamak zorunda değil her denilen doğru olacak diye bir kavram da yok peygambermi var karsında insan şaşar beşer ne olursan ol politik hesapları buraya tasımanın ne manası var bu isde bir numaralı sorumlu spor bakanı dır.

  48. parlak eray kaç kere piste gittin.

  49. Eray Parlak avatarı

    bunlar neyden anlar anca ülkenin taşı toprağını satmaktan anlarlar. f1 in getirisini bile anlıyamadılar

  50. Eray Parlak avatarı

    %100 haklısın. İlkokul mezunları cahilde diyemeyiz ama insanlı aşağılamamalıyız. İlkokul mezunu olupta ne üniversite mezunlarını ceplerinden çıkaran insanlar var. Ama sonuç dediğin gibi malesef…

  51. boyunuzun ölçüsünü almadınız galiba daha çok beklersiniz

  52. bu pist kimin döneminde yapıldı f1 pisti rüyaydı gercek oldu bilinenlerin haricinde bilinmeyenlerde olabilir kapalı kapılar ardında politik yaklasımlardan uzak terazinin her iki tarafınada birseyler koymak daha mantıklı olur bu ülke hepimizin haz etmediklerimizi bulduğumuz her fırsatta yerseydik dünyada adam kalmazdı.

  53. DON QUIJOTE avatarı

    Leven kırca misali: 'evet katılıyorum, gülmekten katılıyorum'. O zaman şu netice çıkıyor: Derhal CHP'ye oy veren üniversite mezunlarının diplomaları iptal edilmeli, halihazırda üniversiteye gidenler okuldan atılmalı ve imam hatip okullarına zorla kayıt ettirilip Akp'ye oy verdirilmeli, direnenler silivriye kapatılmalı; çünkü 'Akp'ye oy vermemek vebaldir' demişti bi siyasetçi ve anlaşılan oraya doğru gidiyoruz. Bu arada ben hiç oy kullanmadım ve kullanmıyorum, haberiniz ola! Bazıları burası siyasi bir site değildir, siyaset yapmayın diyor ancak ben siyasete değil kötü siyasete karşıyım..

  54. Eray Parlak avatarı

    Recep Tayyipe Benden Bir Şarkı :
    Ufak At Ufak At Civcivler Yesin …
    Ne Kadar Nekadarda Havalı Şeysin
    GÖKHAN ÖZEN'in şarkısıdır.
    Kömür Kralı Sinirlenmiş Haklı Beyler Adam….

  55. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu rakamı neye göre yüksek buluyorsun hocam? Bize getirisini hesapladın mı? Ya da var mı öyle bir hesap? Birşeyin gelirine bakmadan sırf giderine bakarak o şeyin pahalı olduğunu nasıl çıkartabiliryorsun? Bir çıkartma yapıyorsun ama sayılardan biri belirsiz, o zaman sonucun sıfırdan küçük çıktığını nasıl anlıyorsun?

  56. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    "Formula 1'i Biz İşleteceğiz" Tam sayın başbakana yakışır bir vecize olmuş. Ben başlığı okuyunca "acaba Ecclestone'u arayıp Van Münüt mü dedi" diye sordum kendime, neyse ki öyle değilmiş. Formula 1 organizasyonu ile Formula 1 pisti arasındaki farkı iyi bilmek lazım bence. Neyse, esas mevzuya geleyim:

    1. Eğer siz pistin işletmesini kendimiz yapabiliriz diyorsanız neden ilk yıldan sonra Ecclestone'a devrettiniz o zaman? Beş sene boyunca Ecclestone'un cebine akan parayı o zaman bilerek mi ona bıraktınız? Ne kadar da merhametlisiniz, bravo!

    2. F1'in Türkiye'nin tanıtımına getirdiği katkıyı para olarak ölçtünüz mü? Kaç para çıktı? Bu para $25M rakamından büyükse tabii ki bu $25M'yi vermek akllıca olur. Bence bu parayı 3e 4e katladı yaptığı tanıtım, İstanbul yarışından önce dünyanın en çok hit alan F1 sitelerindeki yorumlarda insanlar birbirlerine yol tarifi veriyordu. Hatta İngiliz'in bir tanesi Sultan Ahmet'e gittim çok güzeldi siz de gidin yazmıştı yorumunda. Çok insan Türkiye'nin adını ilk kez bu organizasyonla duydu, İstanbul'a ilk kez bu organizasyon için geldi.

    3. Bu pisti şimdi ne yapacaksınız? İşletmekten bahsediyorsunuz, zaten bitek F1 vardı, diğer seriler 3 yıl önce çekti gitti

  57. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    +1001

  58. Dağı taşı patlatıp duble yol yaparız o paraya başkada bir şey bildiğimiz yok zaten.

  59. Yusuf  Hitay avatarı

    pistin işletmesi devredilmeseydi bu noktaya gelinmezdi bana kalırsa, bernie pisti bizi unutturdu neredeyse. tekrar pistin işletmesine talip olsakta bernie'ye yeterli gelmedi sanırım.

  60. siz halen boyunuzun ölçüsünü almadınız galiba hadi başka kapıya dinazorların devri kapandı yenilen pehlivan gürese doymazmıs:)

  61. ŞİMDİ HEMEN ALDANMAYIN VE DİKKAT EDİN.
    CHP oy veren kişi sayısı
    chp'ye oy veren universite mezunu sayisindan daha fazladir. akp'ye oy veren universite mezunlari partinin toplam oylarinin yuzde 20'sini (5te biri) olusturmaktadir. chp'de ise universite mezunu oy veren sayisi toplam oy verenlerin yaklasik yuzde 34'udur (3te biri). bu duruma bakildiginda, ortalama olarak akp secmeninin chp secmenine gore daha az egitimli oldugu dusunulebilir. ancak secim sonuclarina bakildiginda, 2007 seçimlerinde chp yaklasik yuzde 20 oy almisken akp yaklasik yuzde 47 oy almistir. su durumda, yuzdeye vurup dusundugumuzde, chp'ye oy veren her 6.6 universite mezunu kisiye karsilik, 9.6 universite mezunu kisi akp'ye oy vermistir. bu da demektir ki, toplamda, akp'ye oy veren universite mezunu sayisi, chp'ye oy veren universite mezunlarindan yuzde 50 daha fazladir.

  62. Neden olmasın. Bizden mutlaka pilot çıkar, çıkıyorda fakat bu F1 yönüyle olmaz kabul etmek lazım. Onun için daha çok süre var. (Zaten F1 pilotu bile çıksa hiç birşey değişmez.) Zaten olması gereken bu sizin dediğiniz yoksa 50 m. ları da bayılsan hiç bir sonuca bağlanmaz iş.
    Ancak tanıtım tanıtım diye inlediğinle kalırsın. Sahi Abudabi'yi ne kadar tanıyorsunuz yada Singapur hakkında bildiklerinizin ne kadarı F1 macerası sonucu. İki haftada 1.5 milyar insana ulaşıcam diye yırtacağına adam gibi iş yap, üretici ol, bilgi sun 5 milyar tanısın seni.

    Velhasılkelam malum iki sitedeki hali görünce zaten böyle şeylerin bize lüx olduğunu anlayabiliyorum. Kafayı siyasetle bozanlarla ne kadar ortak paydaya sahip olabilirsin ki. Bu topluluktan isabeti ne kadar bekleyebilirsin. Birde geride kalanları beğenmeme dile dolanır hep.
    Sizinde güzel yorumunuzun içine etmiş olduk böylece.:(

  63. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Tayyip,Bernie is faster than you!

  64. İbrahim ÖZCAN avatarı
    İbrahim ÖZCAN

    Madem bu defter kapandı. Barniye verecğimiz 25 Milyon usd cepte kaldı. Bu cepte kalan paranın bir kısmı ile motor sporları konusunda yarışmacı yetiştirilmesi konusunda bir proje hazırlanabilir. 2006-2008 yılları arasındaki PO 25 Küçük Adam projesi gibi. Benim oğlum 2008 yılında 25 küçük adam projesinde yer aldı. Binbir güçlükle bu sene türkiye karting şampiyonasında yarışıyor. Bu sporun durmadan para harcadığını kim biliyor acaba. Oğlumun yaşıtı çocuklar ya yüzüyor, ya basket oynuyor. Tek masrafları bir top, bir forma, bir mayo. Ama karting denen bu spor, benziniyle, mekanikeriyle, yağıyla, lastiği ile, mekanik parçasıyla durmadan para harcıyor. Her yarışın minimum maliyeti 2500-3000 tl. PO gibi projeler hazırlandığında 9 kişi yarışacağına 60 kişi yarışır. Belki bir sonraki F1 maceramızda bir pilot ta bizden çıkar. Olmaz mı?

  65. ya yönetimi vermeyin bernie'ye, yıl boyunca yarış düzenleyin, F1 de kalsın. Baştan beceremediniz ki olayı

  66. 'Aklınca' : Kimin aklı başına bela olmuş acaba!

  67. Bu pist sadece F1 için mi yapıldı !!!! Bu ülkede bundan başka pist var mı ??Bu ülkede motor sporları organizasyonu yapılmıyor mu?Adam pisti yaptı verdi sana doğru düzgün işletildi mi..TV ye gazeteye reklamıdamı kendisi verecek..Motorsporları federasyonu,pisti işletenler veya belediyeler ne iş yapıyor..İşletilemeyen bir pist yüzünden Her yönüyle zarar ediliyor bunun üstüne 25 milyon dolar artı tüm gelirler 40-45 milyon dolar neden para versinler..

    Bırakın reklamı bilmem neyi sanki Türkiye yeni tanınmakta olan ülke Papua Yeni Gine mi Türkiye..Bide işi siyasete dökenler var hatta aşağıda biri bu işin içinde iktidarmı vardı diyor ya Bay E ile pazarlığın devlet arasında yapıldığını bilmeyen bihaber F1 izleyicisi..

  68. Bal gibi de yeri, dondurmam gaymak filminde diyordu adam "arkadaş kahvede yapma sokakta yapma helada mı yapacaz biz bu siyaseti"

    Speedmanın da dediği gibi yeri gelmiş malzeme sağlam yapacaz tabi gördüğümüz yanlışları ya da yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyleri söylemeyelim mi ? herşeyden anladığını sanan ama aslında hiçbişeyden anlamayan birinin başbakan olduğu bir ülkede siyaset namına iki çift kelam etmişiz çok mu? Şu açıklamalardaki ileri görüşlülükten yoksunluğun ve iş bilmezliğin bu kadar bariz olmasından sonra bu konuda hala nasıl savunursunuz hükümeti anlamıyorum. altta Aysel arkadaşımızın yazdığını ben başka bi haber altında yazmıştım ama silindi. Bu açıklamadaki mantaliteyi iş bilmezlik ya da menfaat kaybının haricinde başka bi şekilde açıklayabilen arkadaşın alnından öperim valla.

  69. salih yildiz avatarı

    Arkadaşım aklınca siyaset yapayım derken saçmaladığının farkındamısın? tamam F1 bütünüyle bir show sayılır ama orada yarıçıplak kızların görev yapıyor olması bir motorsporu meraklısı için ne kadar önemli ki, ama sen "motor" meraklısıysan onu bilemem…

  70. alonzomanyaa  avatarı

    ilkokul mezununun bakan olmasında sakınca görmeyen kalkıp koçları sabancıları örnek gösteren bir zat bizim baş bakanımız. Balık baştan kokar demişler. Bakan ilk okul mezunu olduktan sonra cemaat ne yapsın.

  71. alonzomanyaa  avatarı

    Zamanında aysun kayacı dağdaki çobanlan benim oyum bir mi dediğinde herkez kıza yüklendiydi. Aslında yüz yılın lafını etmişti. Kendi cümlelerinlen zaten ne kadar cahil dolu bir ülke olduğumuzu yazmışın. Bu ülke 1 kilo makarna 1 ton yanmayan kömüre satıldı da ondan millet böyle konuşuyor. Boşuna edebiyat parçalama, yapılan istatistikler akp ye verilen oyların %90 ının ilk okul mezunu olduğunu yada onu bile olmadığını gösteriyor..

  72. Yavuz Balcı avatarı

    pisti niye yaptın. bu spordan anlamadığına göre geriye kalan nedenler belli. reklamını yapacaksın. turist çekeceksin. diğer serileride çekip para kazanacaksın. hangi birini yaptın. hiç birini. ben gebzedeyim. gebze belediyeside kocaeli büyükşehirde keza çevredeki tüm belediyelerde sende. hangi biri bir afiş asmış. bırak reklamı. halı yıkamacıların bile reklamı var senin pistinin yok. arkadaşlar diyorki ilgi yok. ilgiyi sen yaratacaksın. ülke reklamı için aşağıda one minute diyen adamlar var. ülkenin reklamı mavi marmarada ölen 9 kişiyle oldu beyler. adam çıktı sen bana one minute dersin ben sana 9 cenaze gönderirim dedi. hadi şimdi çıksın desin. çeneyle bir şey olmuyor maalesef. sen şimdi bu lafları ediyorsan bu güzelim pisti yapmayacaktın. yaptıysan arkasında duracaksın. kaba tabirler ne emmeye geldik ne gömmeye. macaristanda ne halt var. ama full izleniyor. niye. macarlardan daha mı az seviyedeyiz. sen o pisti yaptıktan sonra o yollar ve yerleşim gelişti. adamlar villalardan oluşan otel bile yaptı kardeşim. gecesi kadıköydeki bir çift yıldızlı otel kadar ayrıca. o pistin olduğu kısma neler yapılırdı daha. değerlendirebildin mi hayır. bol çene başka hiç bir şey yok. volkicar falan diyen arkadaşlarda var. ya formulayı izlemeye gitmeyen biri onu izler mi ? izlemez. bizde burda konuşup duralım.

  73. cevap olarak yazmadım sana

  74. Hiç olmazsa pistimiz oldu önceden oda yoktu İzmit ve Pınarbaşı pistlerine kalmıştık..Şimdi her yarışı burada yapabiliriz…Bir-iki uluslararası organiszasyonda getirdikmi tamamdır..Fransada bu açgözlü adam yüzünden ayrıldı yakında Spa da gidici gözüküyor İngiltere direkten döndü..Yarışlar parayı veren Araplara ve Uzakdoğuya kayıyor ama heyecan azalıyor Bay e parayı seçti bakalım F1 nekadar dayanacak heyecansız ruhsuz pistlerde geçen yarışlara..

  75. Hiç olmazsa pistimiz oldu önceden oda yoktu İzmit ve Pınarbaşı pistlerine kalmıştık..Şimdi her yarışı burada yapabiliriz…Bir-iki uluslararası organiszasyonda getirdikmi tamamdır..Fransada bu açgözlü adam yüzünden ayrıldı yakında Spa da gidici gözüküyor İngiltere direkten döndü..Yarışlar parayı veren Araplara ve Uzakdoğuya kayıyor ama heyecan azalıyor Bay e parayı seçti bakalım F1 nekadar dayanacak heyecansız ruhsuz pistlerde geçen yarışlara..

  76. hayır ,dolmaz.tecrübeyle sabit.arkadaş çevremden insanları yarışa getirmek için çok ısrar ettim itiraz ettikleri dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonu için gerekli rakam bir gece dışarıda takılmak için gözden çıkardığımızdan daha az olduğu halde pahalı bulundu.sadece bu spor için değil hangisi olursa olsun heyecan duymayan sevmeyenler için istenen her para gereksiz ve fazladır ben bunu tecrübe ettim,ilgi meselesi.

  77. O zaman Volkicar projesini biraz geliştirip, Super2000 veya şu an BTCC'de kullanılan Next Generation Touring Car sınıfına uydurup mücadeleci bir binek otomobiller serisi kurabiliriz.

    Tamam Volkicar kesinlikle olsun, ancak bunlara rakip gerek. Arjantin Binek Otomobiller Serisinde şu an Renault Motorsports tarafından destekle Renault Fluence kullanılıyor mesela. Neden bizde de yarışmasın bu araçlar?

  78. Evet sanırım o 🙂

  79. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Tribünlerin fiyatı 1/4 hadi 1/3 düşse tribünler full dolmaz mı?

  80. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Bernie Ecclestone'nin sol arka çaprazındaki adam Mike Tyson'mu?

  81. Malzeme sağlam be arkadaş! Nasıl yapmayak!!

  82. formula 1'in bu ülkeden gitmesinin tek bir nedeni var , o da yeteri kadar ilgi görmemesidir. boş tribünlere yarışmayı istemedikleri için olmayacak paralar istendi . eğer o tribünler dolsaydı şu an bir şekilde anlaşılırdı ve f1 devam ederdi . olayı başka yerde aramayalım ve burada siyaset yapmayalım . seversiniz sevmezsiniz ama bu ülke vatandaşları tarafından seçilmiş adama ahmak demeye gelecek laflar etmeye böyle bir ortamda kimsenin hakkı olduğunu sanmıyorum. hele ki ona oy vermiş insanlara cahil diyen bir adamın yorumunun hala bu sitede duruyor olmasınıda ayrıca garipsediğimi belirtmek isterim. bu ülkenin vatandaşlarının birbirlerini bu şekilde görüp aşağılıyor olması bizim gelişmemişliğimizi açıklayan çok çarpıcı bir örnektir. birbirimize saygı duymayı öğrendiğimiz zaman güzel bir toplum olacağız , benim inancım budur.

  83. valla haklısın hani code masters ın oyununda arap ülkelerinde basın odasına geçerken aynı dediğin gibi kızlar oluyo bizede öyle bişeyler lazımdı da bilemedik

    eee daha 24 yaşını doldurmadı diye kazanan pilotun şampanyasını içemediği bi organizasyondan bahsediyoruz kolay mı……

  84. aptal arıyorsan önce aynaya bakacaksın. başkasını aptal görüyorsan bilki sen aptalsın. bunu unutma! kimsenin cehaletini ölçmek sana kalmadı

  85. arkadaşım burası siyaset yeri değil . onu git başka yerde yap

  86. Bilseydik işin içinde iktidar var pit girlleri kapatırdık(türban, burka falan), ya da hazır kapalı pitgirl bulurduk(öyle bir kadro var çünkü, nereye eleman alınacaksa hemen hazırı mevcut) olur biterdi; mevcut durumda günah kol geziyordu çünkü 🙂 iş ordan koptu, düşünemedik bak!

  87. İstanbul park avatarı
    İstanbul park

    Bu iş 90'lı yılları arasındaki şahin alımına benziyor.Adamla anlaşıyordun 2 ay sıra bekliyordun araç geliyordu ancak o zaman kur falan derken fiyat %15 artıyordu .Satıcı ister al ister alma diyordu sırada bekleyen çok diyordu.Bay e şu anda tam o konumda .İster al diyo ister alma sırada bekleyen çok onlara verilim diyo.Yani şuan Bay e tavır yapma vakti değil.

  88. Twitter hesabıma gir bak istersen (jennimik) bu konuda en çok spor bakanını eleştiren, F1'in ülkemize faydalarını, 2012 spor başkenti İstanbul'un en büyük organizasyonunu kaybetmemesi gerektiğini, olayın sadece bir spordan ibaret olmadığını, sanayi ve tanıtım açısından büyük katkıları olduğunu belirten adeta rahatsız edenlerden biriyim.

    Ayrıca anlaşmanın bu zamana kadar imzalanamaması ayrı bir sıkıntı. Aslında F1'in ilk yılından itibaren yapılan ufak hatalar birleşip adeta "çığ" etkisi oluşturdu. Tek bir suçlu yok. Tanıtımını yapmayan da suçlu iletim hakkını alıp da iyi bir organizasyon düzenlemeyen de suçlu parasına "kıyıp" piste gitmeyen Türk halkıda suçlu. (Daha suçlu olan çok kişi var sponsor olmayan Türk firmalar, F1 kültürünün daha doğrusu motorsporları kültürünün gelişmesini sağlayamayan federasyonlar, Federasyonları yönetenlerin basiretsizliği, vs… )

    Ancak işletme hakkı bu sene biten biri tutup da hem 26 milyon $ isteyip hemde elde edilecek bütün gelirleri isterse tabi ki kabul edilmemelidir. 26 milyon + tüm gelirler ( bizimkilerin verdiği teklife göre) yaklaşık 50 milyon eder sene başına şimdi soruyorum biz F1 takvimine 13.5 milyon dolarla girdik şimdi verilmesi istenilen rakama bak. "Zarar" kelimesinden başka bir şey göremiyorum. Ha ben üzülmedim mi kaybettimize oturup ağladım 3 gün ama 7 sene giderek ben görevimi yaptım. Vicdanım rahat …

  89. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    aman sen git gazzeli pilotları getir.

  90. Bu durumda Türkiye'de bir daha F1 izleyemeyeceğiz. Çünkü benim bildiğim Ecclestone 25 milyon dolar isteğinden geri adım atmaz.

  91. MERCEDES GP avatarı

    Para verseler inanmam Erdoğan ne dedi Türkiye GP sinde "Seneye kalsın gibi bişeler dedi" bedava sandı heralde bide bizim formula dan gelirimiz maddi manevi çok iyi..Hem dünyaya tanıtmak için hemde Kaar için.Eğer şu biletleri ucuzlatsalar tribünler full dolar eğer tribünler full dolacak yinede parası çıkmazsa yuh derim.Bence onlar bize restini çekti postaladı

  92. yorumları okudukca guldum ya arkadaslar sonucta formula 1 ı bu ulkeye bu hukumet getırdı ozaman kı anlastıkları fıyat ekonomı acısından gayet uygundu sımdı ıse hadı zam yap tmm derler adama ama sen ıkı katı para ıstersen bunun dısında dıer ekstra bır suru gelır alırsan bu ısler olmaz burada bay ecclestone a bırılerının tavır koyması lazımdı bız olduk yakın tarıhte baska ulkelerde bu tepkıyı koyudugunda bu adama olan baskı artacak ve rahat olun gene bızım kapımızı calacak

  93. her ne kadar şu demecine kızsam da, bu pist bu başkanın döneminde yapılmış ve inşa edilmiştir. pisti yapmadaki başarı, işletilmesindeki başarıya denk düşmemiştir. maalesef uzman olmayan ellerde yönetildi bu pist.
    alla aşkına ito başkanlığı ne anlar pist işletmesinden. üstkavşaklara branda reklam almayla kemikleşmiş kitle haricindeki seyirciyi nasıl çekip de piste getireceksin. reklam kavramları olmayan bir işletmeciyle yönetildi bu pist yıllarca.

    bay e ye kızamıyorum. neden mi? adam kapitalizmin kurallarını uyguluyor ve anlaşırsak tamam, anlaşamazsak yoluma diyor. ne demesini bekliyoruz ki? son derece akıllı bir adam.
    akıllı olmayan bizim yöneticilerimiz..

  94. Arkadaşlar bence türkiyede 10000 tane f1hayranı olsa verdiğimiz vergilerden zaten 25.000.000 lira çıkar bence herkes bir hesaplasa şöyle bir vergisini ben iddia ediyorum 25.000.000 liradan fazla çıkar

  95. Milletin verdiği paradan haberi yok galiba, konuyla ilgili hiç bir bilgisi olmayan başbakanınız olursa Formula 1 fazla bile kalmış bu ülkede.

  96. "tüm gelirler onlara ait bir de üstüne para vereceğiz "

    oldu olucak pistimizde yarismak icin para vermeliler deseydin !!

  97. Mertcan Massa avatarı
    Mertcan Massa

    Mutlu muyuz %50? Oylarını AKP'ye verenlerin ne kadar bilgili insanlara gittiğini kavrayamayanlar ''Biz, Formula ile anlaşamıyoruz. Ben arkadaşlara dedim ki 'biz artık formulayı kendimiz işleteceğiz'… şu sözden sonra umarım anlarlar? Mutlu muyuz %50 F1 Türkiye'den gitti!!! Artık da zor gelir, piste bizim köydeki hayvanları alıp otlatmaya gideriz lisansımızı gösterip, yada Oto GP'leri yaparız, artık o da neyse!!!

  98. 'biz artık formulayı kendimiz işleteceğiz'.. dan sonrasını okumadım

  99. Devrim arabalarından alıntı yaparak cevap veriyim
    'Bu ülke daha kendi toplu iğnesini yapamazken kendi formulasını nasıl işletecek' 😀

  100. ''Biz, Formula ile anlaşamıyoruz. Ben arkadaşlara dedim ki 'biz artık formulayı kendimiz işleteceğiz'…

    xtrabit racing'in kopuş anı!

  101. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    O zaman pistin yapimina vagonla neden bu vatandasin parasini harcadiniz diye sorarlar adama,tabi pistin yapimi sirasinda bazilarida paradan nasiplendiler,ama yarislar baslayinca hesap belli gelen para giden para belli kimse paradan pay alamayinca formula1 ide istemediler,madem bu kadar kisa bir donem yapacaktiniz formula 1 i sadece 7 yil için yuzmilyonlarca dolari neden harcadiniz?

  102. . Oranın harcamasını her şeyini biz yaptık üstüne bir de para veriyoruz. Kalktı bu adamlar bizden bu sene 25 milyon dolar istediler. Tüm gelirler onlara ait bir de üstüne para vereceğiz. Biz dedik, 'Yok arkadaş biz vazgeçtik'. Hiç para vermeden yapacaklarsa gelsin yapsınlar. Biz parayla yapmıyoruz.

    Mercedes motorundaki beygirler kovalasın seni tayyip.Böyle bir birşey söylenir mi?Bilgisiz cahil.İçimden geçenleri çeşke burada yazabilirsem.
    F1 'den anlamayan başbakan ve Spor bakanı olursa daha çok bekleriz yarışları

  103. en azından elimizden geleni yaptık felan diyin….bu ne ya bir zamanlar ki Osmanlı Devleti bile bizden daha modern bizden daha ileri görüşlüydü….hala geri kafalılık ediyoruz….yazık ki ne yazık….bu ülkenin geleceğinde hiç ışık yok…sadece karanlık….

  104. sanırım sizlere REKLAM kelimesi birşey çağrışturmıyor….yazık…F1 i neden kaybettiğimizi şimdi anladım….

  105. Yorum bile yapamıyorum…

  106. Katılıyorum sana abi. iki tarafında yanlışlarını daha önceki haberlerde birçok kez belirttik. Tüm gelirleri de verirsen işletmenin ne anlamı kalıyor ki zarardan başka bir şey getirmezdi acı ama gerçek 🙁

  107. Bir ülkenin siyasetçileri cahil ise halkı da öyledir keske azıcık egitim li olsalardi

  108. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    25 milyon dolar artı tüm gelirler yani haraç istiyor gibi.

    Bay e kendini ne zannediyorsun kiminle aşık atıyorsun.Başbakanımız senin bu absürt isteklerine boyun eğer mi. One minute…Haddini bil.

  109. Hayrını görün pistiniz ozaman biz kim Formula 1 kimki !!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir