GPDA Lastik İsrafında Pirelli'ye Destek Veriyor

yazar:

kategori:

Pirelli, FIA’dan lastik tahsisi kuralında bir değişiklik yapmasını istemeye hazırlanıyor. Çünkü mevcut kurallarla bir yarışın sonunda, genelde yumuşak lastikler harcandığından pilotların en azından bir set hiç kullanılmamış sert lastiği her zaman kalıyor ve hiç kullanılmamış bu set, hafta sonu bitiminde parçalanması gerekiyor.

Sert lastik yerine bir adet fazladan yumuşak lastik verme veya sıralama lastiklerine geçme yolu ile takımların lastik tahsisinde değişikliğe gitmesini sağlama çalışmaları şimdiye kadar oy birliği sağlayamadı.

Pirelli Motor sporları Sorumlusu Paul Hembery, değişiklik için FIA’ya baskı yapmaya hazır olduklarını belirtmişti ki şimdi de GPDA destek veriyor.

Çarşamba günü İtalya’da FOTA Taraftar Forumu’nda konuşan Hembery, Pirelli’nin endişelerini okuduktan sonra pilotların hemen tepkilerini ortaya koyduklarını belirtti.

Hembery: “GPDA, Autosport’ta konuyu okudu, konu hakkında bilgilendirildi ve neler olduğunu öğrenmek istedi.”

“Kullanılmamış lastiklerin saçma bir şey olduğunu düşündüklerini söylediler ve bunların kullanmayacaklarsa, yarışlara götürmek de istemediklerini belirttiler”

“Pilotlar, öne sürülen fikre katıldıklarını ve (artık lastikleri) neden Cuma günü veya sıralamada kullanma y9olu bulmadıklarını söylediler.”

“Buna tamamen katıldığımı söylemem gerek. Onlardan yardım etmeleri için takımlarıyla görüşmelerini istedik”


Yorumlar

  1. Lastikler doğada en zor çözünen materyallerden birisi. Çevreci olmak adına kullanılmamış lastiklerin çöpe atılmasını önlemek şart.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir