"Alonso İle İlk Şampiyonluk Schumacher Dönemini Başlatabilir"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, 2010 sezonu başında Maranello kökenli takıma dâhil oldu ve o sene son yarış Abu Dhabi’de şampiyonluğu Sebastian Vettel’e kaptırdı.

Bu sene ise sadece Silverstone’de zafere ulaşan Alonso, şu anda sezona fırtına gibi giren Vettel’in 102 puan gerisinde 3. sırada.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, pilotunda gereken özelliklerin olduğunu ve kazanmaya başladığında Schumacerh’inki bir döneme girebileceklerini düşünüyor.

Telegraph’a konuşan Domenicali: “Fernando bizim için büyük bir hazine. Eğer uzun süre boyunca bir parçası olması adına takıma güveniyorsa, bu demek ki birlikte iyi bir iş çıkarabileceğimize gerçekten inanıyor.”

“Ona güveninin karşılığını vermek ve birlikte kazanmak istiyoruz”

“Fernando, takıma yerleşmesi açısından (Schumacher’e) çok benziyor”

“Takıma yerleşme sürecinin Michael’inkinden çok daha kısa sürdüğünü düşünüyorum. Belki bu karakteri, kişiliği, dili vs yüzündendir ama birçok yönden onları çok benzer görüyorum”

“Fernando hakkında daha çok şey öğrendiğimde onları daha fazla kıyaslayabilirim. Elbette 7 dünya şampiyonluğu kazanmak, bana göre gelecek için neredeyse imkânsız bir şey”

“Ama eğer Fernando’nun bizimle ilk şampiyonluğunu elde etmesi için en azından kazanmaya tekrar başlarsak sonrasını göreceğiz. Yokuşu inmek daha kolay olacak. Elbette amacımız da bu”


Yorumlar

  1. vizyondaki film her ne kadar kalitesiz olsada bu maalesef…bu açıdan bir yorumcu olarak ancak bu ve buna benzer haberler ile ilgilenmek durumundayım. bir f1 sever ve yorumcu olarak…

  2. herkül Fernando'ya ilgini biliyorum ama biraz da avatarındaki adamla ilgilen.Bak kovalainen destek çıkmış bugünkü bir haberde.Willeneuve'ye karşılık vermiş hemşehrisini korumuş.Biraz önce de Raikkoneni ihraç etmişler.Muhtemelen söz verdiği yarışı dondurma ve kola kadar önemsememiştir.Ara sıra Raikkonen haberlerine de bişeyler yaz da millet Fernando bağımlısı olduğunu çakmasın.Bir iki satır şiir yazıver.Gecelerin kartalı yatların fatihi gibi bişeyler yazıver biz anlarız.

  3. domenicali"fernando bizim için büyük bir hazine" demiş…elbet f1 de yarışan her pilot kendi çapında bir hazinedir. böyle bir seride yarışabilecek kaç tane pilot vardır? az vardır kanaatindeyim.

    bal güzel bir gıdadır sirkede öyle…ama karıştırınca birbirine beş para etmez birşey çıkar ortaya…yani…

  4. şumiden sonra bana göre en iyi pilot alonso tartışmasız tabikide….

    ama alonsoya biraz daha rekabetçi bi takım arkadaşı şart. Massa kazadan sonra eski bildiğimiz massa deil tabiki araçta öle ama şu bi gerçek alonso muhteşem bir pilot .Ferrari güç olarak redbull ile yarışabilecek güncellemeler yapmadıgı sürece kim olursa olsun liderlik için savaşamaz
    Ama şuna inancım tam 2012 yılı Ferrariler yılı olacak diye düşünüyorum. İnşallah ta öle olur

  5. Dikkatimi çekti Yanlış anlaşılma olmasın lütfen sadece fikrimi belirtmek istiyorum =) geçen yılda tıpkı buna benzer bir yorum yapmıştın Redbullun başa oynayamayacagını Ferrari ve McLarenin çekişecegini söylemiştin bu sezon için ama Redbull yine başa oynayıp şampiyonlugu garantiledi bile bence bu tip yorumları yazmak şuan için çok erken EBD dışında kural değişikliği olmayacak ama ne olursa olsun Newey bu yine herkesi şaşırtabilir =))

  6. Umut fakirin ekmeği tabi, ama bu tür sözleri MGP'den duymak isterdik.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Dominikin söylediğine katılıyorum..Neden derseniz bir dahaki sene samplugu 2 takım kovalayabilir red bull 2012 de rekabetci olamıcak bana göre Mclaren ferrari savaşı izlicez büyük ihtimal, kurallara bakıcak olursak artık auro dinamiği önde tutucaklar araci geliştirmek için farklı yapısal değişiklikler olucaktır Red bullun yenilikci döneminide 2012 de işe yaramıyacak bunu defalarca gördük tarih boyunca.

  8. Şimdi burada yıllardır tartıştığımız dostlara bir lafım olacak. Ben buralarda yokken benim mahlası kullanan bir zat ortaya çıkmış. Kendisi ile bir alakam yoktur. Bunu "Minardi" yazısının üstüne geldiğinizde anlayabilirsiniz. Bende author/ 2422 yazarken bu zatta hiçbir şey yazmamaktadır. Ayrıca benim hesapta minardi aracı avatarı bulunur, bu şahısta böyle bir şey de yoktur. Binaenaleyh benim hesabımın ayırt edilmesi gayet kolaydır. Lütfen bu hususu göz önünde bulundurunuz.

  9. 2013 yılında yüzünün ifadesini görmek istiyorum fotonu çekip avatara koyarmısın ama fotoshopta biraz renklerini düzelt malum mor renk biraz fazla olcakta

  10. Uçan HoLLandaLı  avatarı
    Uçan HoLLandaLı

    Herkülcüm Fernando nun ne zaman yollanacağı seni ilgilindirmez.Ayrıca Alonso gitse bile Raikkonen geri dönemez Ferrariye o yüzden sen umudunuda kes sesinide kes.Git kamyon serisine yorum yap tamammı hayatım

  11. inanmak başarmanın yarısıdır ama…………

  12. Önce arka arkaya iki yarış kazan da görelim. kendi paçasını kurtarmaya çalışıyor. martaval okuyor kereta!

  13. fernando alonso hiç şampiyonluk alamadan ferrariden 2012 sonunda yollanacak bence…
    markalar şampiyonluğu zaten alonso gelince rafa kaldırıldı. onu gündeme dahi getirmek doğru değil…
    şumi dönemi bir daha yaşanmaz. hem pilotlar o pilotlar değil hem ferrari o ferrari değil hemde rakipler o rakipler değil…

  14. o dönem zaten başladı ama ferraride deil redbulda:d

  15. Bir süre sonra çeneye vuruyor tabi

  16. boş laflar. bari icraat yok taraftarları beklenti içine sokma ucuz roman

  17. dostum inan bende lewisin kesinlikle altında en hızlı araç olmadığı sürece ciddi bir rakip olacağını sanmıyorum.tabi burada yanlış anlaşılmasın lewis şampiyon olamaz falan demiyorum.ama istikrar konusunda kesinlikle çok zayıf.hatta favoriler arasında en zayıf olanı.buda agresif sürüş tarzından kaynaklanıyor.biraz gerilerde kalınca şuursuz bir şekilde sürüyor.tabi buda bazen değerli puanlardan olmak demek .

  18. rocco junior avatarı

    İlk sezonunda ondan beklenmeyecek hatalara ve alışma sürecine rağmen artık herkes şampiyon diyordu nitekim son yarışın ortasında uçup gitti bir hata ile elimizden ancak bu sezona fırtına gibi başlatmadı.O yüzden eski görkemli günleri tekrar başlatmak için sadece şampiyon olmak yetmez,bunu yeni yükselen kuvvet Redbull gibi istikrara dökmek ve hep orada kalmak lazım.Rakip sayısı 2 + 4-5 pilot.Galibiyet aslanın ağzında.Sizden beklentim az konuşup çok iş yapmanız sürekli bu konularla gündemde kalmamanız.Beklentiler artınca sonuç almamız lazım aksi taktirde hayalkırıklıkları artacak ve çatlaklar büyüyecek.Ferrari ne zaman sustu,sessizliğe büründü çiftesi pek oldu.Ne zaman herkes bizi unuttu bir anda parladık.Şimdi çalışma zamanı hadi bakalım

  19. Mclaren tamam da livas tan korkmana gerek yok:) Mehter takımı gibi iki ileri bir geri yapar.üst üste üç yarıştan puan alamaz.

  20. yinede konusmus iste seneye kazanırsan kurallar hep değişiyor ama şumi dönemi gibi olur insallah diyor şeytanın bacağını kırmak lazım yanü

  21. domenic neye bu kadar güvenıyorsun anlamadım. şampıyonluğa oynayan 2 takım mı var sankı. lewis mclaren varken bu biraz zor. bide vettel. (keşke dediğin gibi olsa ama zor 🙂 )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir