Petrov 2012 İçin Koltuk Endişesi Taşımıyor

yazar:

kategori:

Senna, Belçika GP’den itibaren Nick Heidfeld’in yerine Renault adına yarışıyor ve sene sonuna kadar da o koltukta olacak. Bununla birlikte Brezilyalı pilotun gelecek sene de takımda kalmaya yakın olduğu söyleniyor.

Petrov: “Gelecek sene için anlaşmam güven altında. Beni yenerse iyi olur ama benim için sorun değil. Sadece çıkıp normal sürüşümü yapacağım, sonrasını göreceğiz”

Bugün 27 yaşına giren Petrov, Heidfeld’in ayrılışının ardından durumun kendisini etkilemediğini belirtti.

Petrov: “Şu anda her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorum. Hiç bir şeyi özlemedik. Geçen sene Robert burada iken daha önemliydi ama şimdi yapmamız gereken her şeyi anlıyorum”

“Geçen hafta sıralamada gördüğünüz gibi bazı sorunlar vardı ama arıza yapan frendeki sorun haricinde iyi bir yarış çıkardık. Ama bir şey değiştirmedim”

Rus pilot, sezon ortasındaki performanslarından memnun olmadıklarını ve rüzgâr tünelindeki inşaatın kendilerine zarar verdiğini ifade etti.

Petrov: “Şimdiden (gelişimi) durdurduğumuzu düşünüyorum. Sezon ortasının başında kaybettik. Çünkü rüzgâr tünenilimizde inşaat vardı ki bu yüzden sezon başındna sonra performans kaybettik”

“Normal olarak kimse mutlu değil. Çünkü en iyi olmak, Mercedes ile mücadele etmek istiyoruz. Sezonun başına bakarsanız Mercedes bize göre çok gerideydi ama sonrasında biz performans kaybederken Mercedes gelişti”

“Son 3-4 yarışta ilk 10’a girmek çok zordu. Bu yüzden takımda büyük hayal kırıklığı var. Takım mutlu olduğunda bu, daha iyi sonuçlar getirir”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir