Schumacher Monza İçin Büyük Beklentilere Girmiyor

yazar:

kategori:

Mercedes, 2 hafta önce Spa’da en rekabetçi yarışlarından birini çıkarmıştı. Nico Rosberg başlarda liderdi ve Schumacher, en geriden başladığı yarışı 5. tamamlama başarısı gösterip rekor kırmıştı.

Aracın düzlük hızının bu performansta kilit unsur olduğuna inanılıyor ama Schumacher, ilk 3 takımın arkasında normal yerlerinde kalmalarını bekliyor.

Schumacher: “Derecemize bakın. Şu anda istikrarlı bir şekilde 7. ve 8. sıradayız. En güçlü 4. takımız ve optimumu da bu”

“Monza’da düzlük hızı bizim için iyi. Az virajlı pistler fayda saplıyor”

“Ama dürüst olmak gerekirse genel konumumuzu değiştirmeye yeteceğini düşünmüyorum. Çünkü fark çok büyük”

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan pilot, Ferrari’deki kariyerinde Monza’da 5 defa kazandı ama 2011’de bunu tekrar etme şansının olmadığını düşünüyor.

Schumacher: “Monza’da kazanmak kesinlikle heyecan verici anlardan birisidir; özellikle de podyumda olmak. Podyum eşsiz bir atmosfer. O kadar yoğun başka bir yer yok”

“Ama benim konumumda şu an zaferler hakkında konuşmak için bir neden olduğunu düşünmüyorum. Bunu gelecek seneye ertelememiz gerekecek”

Alman pilot ayrıca Belçika’daki performansı ile ivme kazanacağını düşünenlere, aslında önceden de bu şekilde yarıştığını ama bazı nedenlerden dolayı sonuca ulaşamadığını ekledi.

Schumacher: “(Belçika’daki performansım) beni kesinlikle tatmin etti ama bu sadece size söylediklerim, benim bu işi yapabildiğimi bildiğimi gösterdi. Bu farklı nedenlerden dolayı her zaman gösteremedim”

“Güvenimi kaybetmek için bir neden olduğunu düşünmüyordum. Kabiliyet hâlâ var. Sonuçlar bunu göstermese de bu sene yarışların çoğunda da zaten buralardaydım veya daha da hızlıydım”


Yorumlar

  1. kesin yada massa bir eşeklik yapar yine:DD

  2. MERCEDES GP avatarı

    Yine Spadaki gibi Red Bull DRS ile birilerini geçeçek onun dışında bir Mclareni düzlükte geçemez.ilk 3 turda inşallah bu görülür

  3. Bu yarış için söylüuorsan podyum bence imkansız. Olağan dışı şeyler olması lazım. mesela yağmur yağması ve ilk 2 çizgideki araçlardan yarısının yarış dışı kalması lazım. ancak ozaman podyum için mücadele edebilir.
    Ferrari pit ekibi ve kavruk oğlanda hata yapmazsa zaten 7-8 olurlar.

  4. Değil mi Ferrari pit ekibi yine Massanın yarışını baltalarsa böyle bir olasılık var.

  5. ben 6-7 düşünüyorum. Hiç olmazsa biri bari massayı geçer bence.

  6. Normal koşullar altında ancak 7. ve 8. bitiririz. Daha iyi bir yerde bitirmek için şansa ihtiyacımız olacak.

  7. Eray Parlak avatarı

    ben 2 ay önce filan mercedesin monzayı kazanabileceğini sölemiştim. Halede umutlarım var mercedesten monza için schumacherde formunda gayet en kötü podyumla dönecektir şampiyon. yeterki kaza vs problem çıkmasın araçta…

  8. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Adam gerçekleri söylemiş bu araçtan bir cacık olmaz düzlüklerde avantaj sağlarız parabolica da bu avantajın iki mislini kaybederiz :S Öndekiler kaza yaparsa belki bir podyum olabilir fakat düşük bir ihtimal :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir