Resmi: Kamber Açılarındaki Sınırlar Artık Zorunlu

yazar:

kategori:

Belçika’da gündeme gelen ve bu hafta sonuna da taşınan kamber açısı meselesi için Cuma akşamı görüşmeler yapıldı ve sonunda bütün araçların kamber açılarının, sıralamalardan sonra kontrol edilmesine karar verildi.

Monza’daki son antrenman seansı öncesinde FIA’nın yayımladığı bildiri: “Perşembe günkü takım müdürleri toplantısındaki görüşmelerin ardından, Pirelli’nin önerisine uyulup uyulmadığına bakılmak için sıralamadan sonra kamber açıları kontrol edilecektir.”

“Bu önerilen sınırların dışına çıkan bir araç belirlendiğinde, F1 Teknik Kuralları’nın 2.3 maddesini ihlâl ettiği gerekçesi ile komiserlere bilgi verilecektir.”

“İşlemlere yardımcı olması ve referans olarak kullanılması amacıyla kapalı park alanında bütün süspansiyon elemanlarının sökülmesini rica ederiz. Sıralama başlamadan önce sıralama ayarlarınızı bildiren kağıdı mühürlü bir mektupta Jo Bauer’e vermenizi istemekteyiz.”

Formula 1 Teknik Kuralları’nın 2.3 maddesine göre güven sağlamayan araçlar eğer komiserler uygun görürse yarıştan ihraç bile edilebiliyor.


Yorumlar

  1. artık istanbulpark ismindeki pistimiz,dağ başında perte çıktığına göre, 8. viraj için ahkam kesmenin bir anlamı kalmadı ama;

    varsayalım gelecek yıl pirelli, 8. virajda lastik patlamasından endişe edip, güvenlik bahanesiyle mesela "virajda max.hız 220 km. olacak" deseydi, bu da mı zorunluluk haline gelecekti?

    lastik üreticisi, lastik üretir. gerisine karışamaz. camberi casteri toeyi ride heightı da pirelli ayarlasın oldu olacak; takımlar da mühendislerine bir ton para vermekten kurtulsun.

  2. üffff iyice saçmaladınız yaaa…herşey eşit olursa yarışmanın ne anlamı var be kardeşim , f1 araçlarını da fabrikasyon üretin olsun bitsin, ne setup falan filan yapmaya calışıyosunuz ki , madem herkezin camber ayarı eşit olacak bu ayarı koymanın ne mantıgı var,,iyice cılkını çıkardınız gp2 mi bu be….

  3. adamlar red bûllu durdurmak için herşeyi yapıyorlar ya

  4. antremanları hangi sitede izleyebilirim?

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    aksilik yeterki bununla sınırlı kalsın aman dikkat edin size ihtiyacımız var 🙂 kolay gelsin

  6. Her şeyde bir sorun çıktığından artık o kelimeye elimiz alışmış 🙂

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    sorunlu mu zorunlu mu ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir