Vettel ve Alonso Takım Arkadaşlığına Sıcak Bakıyorlar

yazar:

kategori:

Alman pilot, her fırsatta Ferrari ve Mercedes’e olan ilgisini söylemekten vazgeçmiyor.

Bununla birlikte Fernando Alonso, Vettel’in Ferrari’ye gelmesini hoş karşılayacağını belirtmişti.

Alonso ile birlikte RTL’ye verilen söyleşide Vettel: “Şu anda ikimizin de anlaşmaları var ve sanırım takımlarımızda da mutluyuz”

“Ama önceden de söylediğim gibi bir gün kırmızı bir otomobilde oturacağımı hayal edebiliyorum. Kim bilir?”

Red Bull pilotu bu hafta sonu Ferrari’nin evinde zafer kovalıyor ve son antrenmanda da en hızlı isim olmalı başardı ama “başarıları büyük bir tarihe sahip bir takımla elde etmenin harika bir his olacağını” düşünüyor.

Vettel: “2008’de İtalyan takım Toro Rosso ile bu tecrübeyi bir parça edindim ve muhteşemdi. Umarım uzun yıllar Formula 1’de olurum. Beler olacak göreceğiz”

Öte yandan Alonso, Vettel’in takım arkadaşı olmayı hayal edebildiğini ifade etti.

Alonso: “Neden olmasın? Üst düzey takımlarda iki iyi pilot istemeyen yoktur”

“Sebastian sanki Red Bull’da 1 numaraymış ama ben öyle demiyorum. Felipe ve benim için de durum aynı. Aynı şartlarda yarışıyoruz ve sezon içinde bazen birimiz bazen diğerimiz avantaj sağlıyor.”

“Dışarıdan bakılınca sanki bir takım lideri varmış bir de yardımcısı. Ama bir takım için iki üst düzey pilota sahip olmak en iyisidir. Çünkü dünya şampiyonluğunu kazanma şansını arttırır”


Yorumlar

  1. alonso nasıl olsa böyle birşey olmaz diye sallamış durmuş.vettel takım arkadaşı olursa alonsonun pabucu dama atılacak.bunu herkes biliyor..

  2. alonso fabrikadan yemek beleş olduğu için çıkmıyor…
    yahu nerden biliyorsun fabrikadan çıkmadığını? çıkmadı da ne oldu? hayatta en çok çalışanlar hamaldır(meslek olarak) ama en çok parayı onlar kazanmazlar… önemli olan neticedir…iki yıldır ne verdi ferrariye…fabrikadan çıkmadı ya…bumudur cevap? ferrari onu mühendis olarak almadı takıma…şampiyonluk versin diye aldı netice ne? kocaman bir hiç…üstelik hep destek tam desteğe rağmen…
    bu pilotun aracın gelişimiyle alakalı geri bildirim meselesine bunun gelişimde çok önemli olduğunada inanmıyorum…şumi dönemi belki bu katkı önemli olabilirdi…ama şimdi teknoloji değişti…takım araçtaki her türlü veriyi önündeki ekrandan görüp pilotu yönlendiriyor…şöyle yap böyle yap diye…pilot yaşadıklarını yarıştan sonra anlatıyor…

    norbert haug un alonso için "yegane istekleri olan bir pilottu" dediğini biliyorum…kimi nin ise ilginç istekleri olurmuş…

  3. Schumi gibi bi çıkıs mı?böyle bi olay ancak Schumi gibi bir pilotla olur.ve böyle bir pilot Ferraride mevcut değil.o günler geride kaldı.rüyadan uyanın: )

  4. Alonso Ferrari'de ne yapmış ki Schumi ile Alonso'nun Ferrari dönemini kıyaslayabiliyorsun?

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    herkül ne kadar gereksiz, mantıksız,çirkin bir yorum yapmışın seni anlamak çok zor doktora görün tarihini sil tekrar yaz,bilmediğin konularda zedeleyici olma derim kendini yıpratırsın Alonso kadar tecrübeli bir pilot varmı su F1 de adam hem teknik konusunda takıma yardımcı oluyor hemde sürüsüyle Vetteli yada hamiltonu ne sanıyorsun hamilton hızlı a raci alir surer vettelde aynı ama alonso schumi gibi fabrikadan çıkmıyor aracın basından ayrılmıyor bunları biliyormuydun ne kadar bilgisiz oldugun buradan belli ferrari de kim alonso yada schumi gibi yaptı söylesene massa yada kimi hiç biri schumi gibi olamadı sen hala neler söylüyorsun f1 fanıysan saygı duymak zorundasın gerçeklere.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İŞTE GELECEĞİ GÖREBİLİYORUM! Tüm Formula 1 Fanlarına duyurulur arkadaşlar demedi demeyin, Ferrari 2012 sonrasi Egemen bir çıkış yakalayarak Red bull sampluk serisine son vermekle kalamyıp,kimsenin bilmediği bir hıza sahip olacak diğer yandan rekorlara imza atmasıda cabası,ve asıl olacak olan vettelin red bull yavaş kalması durumunda takımdan erken ayrılarak sözleşmesini fesh edebilir.Demek istedeğim Ferrari rekabetci bir araç yaparsa Schumi dönemi gibi çıkış yakalarsa, Vettel Red bulldaki anlaşmayı bozup, Alonsoyla tarihi bir takımda mucadele vermek için,her şeyi göze alıcaktır,buna şüphem yok Red bull sanıyorki Vettel her sene rekabetci bir araç vericez söz verdiler peki neyine güvenerek verdi bu sözü meşhur difüzörünüz egzosunuz yok artık!!!! KİLL ADRİAN NEWEY!!!!!

  7. alonso iyi bir takım arkadaşı ile yarışmaya cesaret edemez…geçildiği anda motivasyonu bozulan bir yapısı var bence…konuşmuş ama nasılsa olmaz diye boş sözler…avcı misali…bu arada takım arkadaşını yerin dibine sokacak sözler bunlar…madem öyle bir düşüncen vardı neden raikkoneni istemedin? bak adam hrt vari bir araçla bir kaç yarış eksik wrc de klasmanda 7. durumda…sen ise o müthiş efsane ferrariyle ne hallerdesin? her sıralama ve yarış sonrası araç yine yavaştı diyorsun…kendine hiç kabahat bulmuyorsun…bunu görmüyormu insanlar bunu görmüyormu takım…şu an saz senin elinde çal istediğin makamda…ama bir gün yeter artık diyecekler…o gün yarın belki yarından da yakın…senin başarın gölgelenmesin diye kaza geçirmiş kafadan darbeli bir adamla yarıştılıyorsun…onuda anca takım emriyle pasifize edip geçebiliyorsun…sen massa giderse kubica gelsin istersin…nasılsa o da kaza geçirmiş biri…sağlıklı birini alonso dan sonra görür ferrari fanları takımda…
    gururluyuz alonso sayesinde üçüncüyüz…buza yazı yazmaya devam….santander baba sen çok yaşa….alonso yu getirdik podyum derecesi yakaladık…bundan iyisi şamda kayısı…
    babam derdiki…el ile değme yılana elede yazıktır yılanada yazıktır…
    acaba takım bu iki seneyi yaşayacığını bilseydi alonsoyu alırmıydı takıma? zannetmem…

  8. 2007 ve 2008 yılında tam net hatırlamamakla beraber Red Bull-Alonso görüşmelerinin ciddi ciddi olduğunu hatırlıyorum. Red Bull'da Alonso+Vettel, ilginç olurdu gerçekten.

  9. Alonso: "Neden olmasın? Üst düzey takımlarda iki iyi pilot istemeyen yoktur" ezmiş massayı ya :))

  10. Altlarındaki araba,bu sene olduğu gibi griddeki açık ara en iyi 3.otomobil olursa 1-2 galibiyetten fazlası gelmez.Altında mücadeleci araba olmak zorunda.

  11. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    evet ama bence dominik giderse o akıllı yine batırır.

  12. bunu bende çok isterim bakalım kim ne kadar iyi hodri meydan..

  13. rocco junior avatarı

    Belki Mclaren'nin yarış galibiyeti rekoru ve Williams ve Redbull pole rekorlarını egale edecek kadar iyi.Senna+Prost kombinasyonun günümüze uyarlanması gibi

  14. rocco junior avatarı

    Vettel bir gün o kırmızı araca binecek ama bu Alonso varken mi yoksa yarışları bıraktığında mı bunu zaman gösterecek.Bu kadar haberden sonra artık bu birliktelik olmazsa çok şaşırırım.Şahsen ben iyi bir araçta en iyi veya en iyi2.araçta bu ikisini düşünemiyorum.
    Alonso + Vettel = durdurulamaz pilot ekürisi (bence)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir