İtalya'da Zafer "Ulaşılamaz" Vettel'in !

yazar:

kategori:

İki hafta önce Belçika’da aldığı galibiyetin ardından yine araçlarına uymadığı düşünülen Monza’da Alman pilot, yarışın sonuna kadar ilk sırayı kimseye bırakmadı.

Red Bull’un Alman pilotunu McLaren’den Jenson Button ve Ferrari’den Fernando Alonso takip etti. Uzun süre Michael Schumacher ile mücadele eden Lewis Hamilton, sonunda 4. sırayı Alman pilotun önünde elde etti.

Şampiyonada bu yarışa girilirken Vettel’in arkasında 2. olan takım arkadaşı Webber ise başlardaki kazası nedeniyle yarış dışı kaldı.

Yarışın başlangıcı heyecan vericiydi ve ev sahibi Ferrari’nin İspanyol pilotu Alonso, 4. sıradan etkileyici bir kalkışla önündeki isimleri geçiş ilk virajı lider döndü.

Önde bunlar yaşanırken arka tarafta Liuzzi, frenlemede HRT aracının kontrolünü yitirdi ve çimlerin üzerinden geçip ilk virajı dönen araçların üzerine gitti. İtalyan pilot o sırada Nico Rosberg ve Vitaly Petrov’a çarptı ve yarışlarına son verdi. Öte yandan oluşan karmaşada Barrichello ve Kobayshi de hasarlar aldı. Virajda kalan araçların çekilmesi için ise güvenlik aracı hemen piste girdi.

Güvenlik aracının 4. turda pistten çıkmasının ardından Michael Schumacher, Lewis Hamilton’a baskı uyguladı ve ondan 3. sırayı devraldı.

O sırada Webber, Button’u geçiyordu. Ama 1 tur sonra Webber, Massa’yı ilk şikanda geçmek isterken Brezilyalı pilotun aracına çarptı ve ön kanadını kırdı. Ön kanadı aracının altında sıkışıp kalan Avustralyalı pilot, Parabolica’ya girerken virajı alamamasına ve bariyerlere çarpmasına neden oldu.

Diğer Red Bull aracın Vettel ise çok daha iyi durumdaydı. Alman pilot, yarış tekrar başlar başlamaz Alonso’yu geride bıraktı ve sonrasında arka grupla olan teması ortadan kaldırdı.

Alonso, Vettel’e geçildikten sonra bir ara Schumacher ve Hamilton’un baskısını hissetti ama sonrasında onlardan ayrıldı. Schumacher ise, düzlükteki hızı ve virajlı bölümlerdeki üstün savunmasıyla Hamilton’a bir süre geçit vermedi. Button ise bu ikilinin hemen arkasında hata kolladı. Schumacher’in pite gireceği turda Hamilton, Alman pilota yine atak denedi ama başarılı olamamasının yanında bir de kaybettiği momentum yüzünden takım arkadaşı Button’a geçildi. Button aynı turda Schumacher’i de geçmeyi başardı.

Bundan sonra Button, Alonso’yu takip etti ve aradaki farkı kapatmaya çalıştı. İngiliz pilot, sonunda 2. sırayı ikinci pitstop ardından Ferrari’nin ilk şikandan iyi çıkamaması ile elde etti.

Diğer taraftan Hamilton ise Schumacher’i 27. turda Ascari öncesindeki DRS alanında geçebildi ve yarışın son anına kadar Alonso’yu podyum için kovaladı ama yakalasa da geçmeyi başaramadı.

Schumacher, Mercedes aracıyla etkileyici bir performans sayesinde 5. olurken Ferrari’den Massa 6. sırada kaldı.

Tek pitstop stratejisini benimseyen Sergio Perez 7. sırayı alacak gibiydi ama vites kutusu sorunu nedeniyle Monza’dan puansız ayrıldı. 18. başlayan Alguersuari ise 7’ciliği devralırken Di Resta, Senna ve Buemi sırasıyla diğer puan alan isimlerdi.



Sıra Pilot         Takım                      Derece
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h20:46.172
 2.  Button        McLaren-Mercedes           +     9.590
 3.  Alonso        Ferrari                    +    16.909
 4.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    17.471
 5.  Schumacher    Mercedes                   +    32.677
 6.  Massa         Ferrari                    +    42.993
 7.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
 8.  Di Resta      Force India-Mercedes       +     1 lap
 9.  Senna         Renault                    +     1 lap
10.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
11.  Maldonado     Williams-Cosworth          +     1 lap
12.  Barrichello   Williams-Cosworth          +     1 lap
13.  Kovalainen    Lotus-Renault              +     1 lap
14.  Trulli        Lotus-Renault              +    2 laps
15.  Glock         Virgin-Cosworth            +    2 laps

En hızlı tur: Hamilton, 1:26.187

Klasman dışı:

Pilot         Takım                        Hangi turda kaldı
Ricciardo     HRT-Cosworth                 40
Perez         Sauber-Ferrari               34
Kobayashi     Sauber-Ferrari               23
Sutil         Force India-Mercedes         11
Webber        Red Bull-Renault             6
D'Ambrosio    Virgin-Cosworth              3
Petrov        Renault                      1
Rosberg       Mercedes                     1
Liuzzi        HRT-Cosworth                 1


Şampiyonada son durum:                

Pilotlar                    Takımlar             
 1.  Vettel       284        1.  Red Bull-Renault          451
 2.  Alonso       172        2.  McLaren-Mercedes          325
 3.  Webber       167        3.  Ferrari                   254
 4.  Button       167        4.  Mercedes                  108
 5.  Hamilton     158        5.  Renault                    70
 6.  Massa         82        6.  Force India-Mercedes       36
 7.  Rosberg       56        7.  Sauber-Ferrari             35
 8.  Schumacher    52        8.  Toro Rosso-Ferrari         29
 9.  Petrov        34        9.  Williams-Cosworth           5
10.  Heidfeld      34       
11.  Kobayashi     27       
12.  Sutil         24       
13.  Alguersuari   16       
14.  Buemi         13       
15.  Di Resta      12       
16.  Perez          8       
17.  Barrichello    4       
18.  Senna          2       
19.  Maldonado      1       
       

 


Yorumlar

  1. Tebrikler Redbull takımına.
    Geçen seneye göre hem pilotu hem de aracı üstün bir performansa bürünmüş.
    Vettel eskisi gibi hata yapmıyor.
    Araç ultra dayanıklı.
    Araç pist seçmiyor.
    Farklı kers , egsoz gazı , motor haritası derken sezonun sonuna gelmeye başladık.Biran önce bitse de kurtulsak.Pirelli'nin Ferrari aşkından da , Vettel'in yes diyerek gösterdiği parmaktan da , Hamilton'un olaylarından da , MSC nin Rosberg ile mücadelesinden de bıktım.Lastik sorunu olmayan bir Ferrari , Her yarış yes diyemeyen bir Vettel ve olaysız yarış çıkarabilen bir Hamilton izlemek isterim.Bir de bunların arasına podyumda zıplayan MSC katılırsa çok iyi olur.

    Yarıştan sonra aklıma İspanya Gp geldi.Müthiş start ve ardından devreye giren Pirelli'yi izledik.Birkaç tur daha olsa podyum bile olmazdı.McLaren aynı lastikle Ferrari'den 1 saniye daha hızlı ise RB7 yi düşünmek bile istemiyorum.
    Podyumdakilere tebrikler.MSC ve Hamilton'un mücadelesi de güzeldi.Hamilton bir ara geçti ama MSC yerini geri aldı.Keşke bu heyacanlı anların devamına izin verselerdi.Bu yarışta da MSC ile Rosberg'in çetin savaşını bekliyordum ama kısmet Hamilton'unmuş.Rosberg çölde kutup ayısına rastladı geçmiş olsun.
    Webber kritik ve riskli hamleleri Fernando ile yapabilirsiniz deyip bunu Massa üzerinde de denedi.önündeki kırmızıyı Fernando zannetti.Her ikisine de geçmiş olsun.

  2. yarışları nasıl izliyorsan artık.
    renault en kötü motor o zaman en sonda olsun. Şu araçların artıları ve eksilerine iyi bak.Ferrari kersi tam kullanabiliyor startta.

  3. Bu yarışla beraber Hamilton'un Alonso'nun yeteneğinin %50'sine bile sahip olmadığını görmüş olduk.Altındaki kötü arabayla Alonso startta 4.'lükten 1.liğe yükseldi ve Hamilton'u gerisinde tutmayı başardı.Button Schumacher'i tek seferde geçerken Hamilton 25 tur arkasında kaldı.Artık mclarenciler Hamilton'un Alonso ile boy ölçüşemeyeceğini kabullenseler iyi olur.

    spa2000 adlı şahıs durmadan puan durumu paylaşıp duruyordu.Ben de paylaşayım da gerçekler ortaya çıksın dedim 🙂

    Puan Durumu

    1.Vettel
    2.Alonso
    3.Webber
    4.Button
    5.carl

    Arabalar:1.Red Bull,2.McLaren,3.Ferrari.

    Favoriler arasında. açık ara en kötü araba Ferrari'de.Sert lastikler ile 1 saniye yavaşlar.Ama Alonso şampiyonada Webber,Button,carl'dan önde ve 2. sırada bulunuyor.Herkes,neyin ne olduğunu anlamıştır umarım…

  4. Vettel bu sezon F1 de geçilemiyecek tek pilot.Schumacher'i tebrik ediyorum çok iyi savunma yaptı.Yarışta iki yıldız vardı Schumi ve Vettel

  5. burak evmez avatarı

    sen kendi dünyanda yaşamaya devam et

  6. Alonso veya hamilton fanlarının vettelin iyi olduğunu söylemesini beklemek zaten saçmalık,size göre o araçla herkes şampiyon olur. Vettelin alonsoyu geçmesi de olağan zaten. Ama unutma şumi nasıl ki sürürnen ferrariyi alıp şampiyon yaptıysa bugün aynı şeyi red bullda vettel yapıyor.

  7. ben tek şumiyi tebrik ediyorum. ben renocuym ama şumi sen süpersin .Hamilton seni geçmek için tüm prosütürleri uyguladı . ama tek üzüldüğüm mersedes pit ekibinin telsiz konuşmalarında neredeyse hamıltona yol ver diyeceklerdi.yazık şumi bence bu yarışta podyumu fazlasıyla hak ediyordu

  8. Halen vettele soyledir boyledir iyi pilot degil derken nasıl bir gaflettesiniz anlamıyorum. Harika bir yetenegi, 15 yıldır yarısan bir formula 1 pilotunun olgunlugu ve tecrubesi ve alonsoyu bugun yaptıgı geciste sol 2 lastigide cime vermesine ragmen kontrayı hissederek tam gaz da hamle yapması size birseyler anlatıyor olsa gerek.

    Uyanın! Sampiyonlugu kimin hak ettiğine siz karar vermessiniz Sonuclar ortada:

    Vettel+Renault motoru + Rb7

    2 ay tatile gidiyorum dese geldiginde sampiyon bir pilot.

    Tum sene 4 dunya sampiyonuna arkasında nal toplatmıs bir pilot.

  9. Benim bu seneki başarılı pilot listem sırayla button vettel ve alonsodur

  10. Yarışın ilk 30 turunu Hamilton'un araç üstü kamerasından izlemek istiyorum.

  11. Haydi sen de ağla pilotun için niye kers kullanamıyor diye

  12. Aa Alonso yü eleştirenler kendini pilotlarına baksa …

  13. Yusuf kardesim ozaman biz seni 5-6 yıl bekleyelim büyüde gel

  14. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    burada anlatmaya çalıştığım şey schumacher'in lehine bu tarz tartışmalı kararların neredeyse hiç çıkmamış olmasıydı, sebebini de örneklerle anlattım. lütfen konuyla alakasız demeyin, tam tersi çok alakalı.

  15. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    94 adelaide bir yarış kazasıdır. ancak ingiliz medyası schumi için katil benzetmeleri yaptı, hızını alamayanlar çaresizlikten bugün hala devam eden briatore antipatisinin temellerini attı, "hill'i duvara vurduran biratore'dir" dedi, schumi'yi briatore'nin kölesi ilan etti.

    97 jerez'de (ceza gerektiren kasıtlı bir harekettir) cadı avı devam etti. fia bir pilota verilmiş en ağır cezayı verdi.

    2002 avusturya. o güne kadar yüzlerce kez yapılmış, 97 jerez'de festival havasında gerçekleşmiş, bugün telsiz konuşmalarıyla yüzmilyonlara gururla anlatılan, ferrari yapmazsa tek bir insan evladının tepkisini çekmeyen takım emirlerinden bir diğeri, ferrari tarafından yapıldı. f1 racing 8 sayfa dolusu aşağılama yazdı. tüm dünya ayağa kalktı. fia sonsuza kadar yasakladık dedi, dolaylı olarak milyon dolarlık ceza verdi.

    2005 amerika. ingiliz medyası, ferrari'yi grev kırıcı, schumacher'i pilot arkadaşlarını satan insan olarak gösterdi. fia ferrari'ye yarıştığı için ceza vermedi, ilginç bi karardı aslında.

    2006 monako. schumacher ceza gerektiren hareketinin birkaç dakika sonrasında ingilizlerin medar-ı iftiharı david "loser" coulthard; sanki bu anı bekliyormuş gibi çok değil, birkaç yıl önce dünyanın gözü önünde orta parmak çektiği adama "senden utanıyorum, terbiyesiz, ahlaksız, formula 1'i bitirdin" dedi. tüm medya peşinden gitti. schumacher olabilecek en ağır cezayı aldı.

    2006 italya (bu yarışı tam olarak hatırlayamadım yalan olmasın). renault, schumacher'le özdeşleşmiş takımı suçlayarak, açık açık "ferrari international assistance" dedi, video kayıtlar içeren basın toplantıları düzenledi. tüm ingiliz medyası arkasındaydı. hiçkimse ceza almadı.

    formula 1 kamuoyu, ingiltere kamuoyundan ibarettir, ve ingiltere kamuoyu schumacher'e seve seve(!) saygı duyanlar, ve schumacher'den hücrelerine kadar nefret edenlerden oluşur sadece.

    ve bu adam fia tarafından savunuluyor, öyle mi?

  16. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    aptal fia'nın aptal yazılı kuralları gerçekten umrumda değil, bana ingiliz lobisini anlattırmayın şimdi, hepinizin bildiğinden eminim zaten.

    olay kısaca şu;

    hamilton, yazılı olmasa da, bugüne kadar neredeyse hiç delinmemiş bir kuralı hiç yüzü kızarmadan deliyor. ardından aynı olay başına gelince "aa bu yasak sanıyordum?" diyor, şikayet ediyor hakemlere. siz de bunu savunuyorsunuz. geçen sene daha az çirkeflik miydi bu hareket?

  17. alansomania kıskançlığı bırakalım lütfen adam ferrarinin evinde şov yaptı resmen rb7 ye en uymayan pisste gerisini sen düşün artık

  18. alansomania kıskançlığı bırakalım lütfen adam ferrarinin evinde şov yaptı resmen rb7 ye en uymayan pisste gerisini sen düşün artık

  19. Belki fArkındasınız beLki de değilsiniz ama sOn yıllarıN en büyük iSimlerinden biri en genç çifte şampiyOn olan pilottur. Bu 'büyüklüğü' nereden geliyor derseniz, yAlnız şampiyonLuklar yaşamakla kalmamış, şampiyOnluk yarışıNda bulunduğu Sezonların da Olduğunu, yani sürekli yukarılara oynadığını hatırlatmak isterim.

    Bir tAkım piLotlar vardır, Onlar içiN tek hedef Sonucu ne Olursa olsun koltuk kapmaktır. ama diğer Bir grupdA buLunan pilOtlar da vardır ki, oNlar yalnızca Sezon sOnu en tepede olmayı amaçlarlar. işte, Bu en genç çifte şAmpiyon ünvanına sahip oLan pilOt da ikiNci gruba dahil olan Son dönemin en büyük isimlerinden biri Olmayı başarmıştır.

    Büyüksün üstad ALONSO.

    Şimdilik bununla idare edin. Daha da yazarım inşallah 🙂

  20. massa kabul edilmiş bir çaresizlik içerisinde…massa ile alakalı daha evvel yazdığım yorumları okusaydın veya okuduklarını aklına getirseydin massanın düştüğü bu durumun benim hoşuma gitmediğini anlardın…massa duygusal bir insan…son iki senede yaşadıkları onu negatif etkiledi. ferrari eşit statü diyorsa bile onun buna inandığını mı zannediyorsun? massa başka bir takımda yarışsa çok daha iyi performans belki gösterebilir…ama ferrari defteri bence massa için kapandı.

    be real…

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zormuş.Tekrar oku.Hamiltonun iki adet yarışı hatırlatılıyor.Tarih, yer ve cezasıyla birlikte bilgi veriliyor.Sonra hamiltonun zikzak işlerine alışkın olduğu ama genelde perdenin diğer tarafında olduğu yazılıyor.Etme bulma dünyası.Demek ki arkada olup zikzağa maruz kalmak acı vericiymiş bunu öğrenmiş oldu denmek isteniyor. .Olayın daha sonrasında şumi ile olan ilişkisine değinilmiş.
    Ben o yazıda kuraldan hakemden haktan hukuktan bahsetmedim ki at gözlüklü ön yargılı edebiyatçı arkadaşım.Senin aşağılayıcı kelime oyunların bana sökmez.Sen kendini şah mı sanırsın padişah mı?Bal gibi de anladın benim orada neyi vurguladığımı.Verecek cevabın olmayınca edebiyat parçalıyorsun.Hadi ordan.

  22. Tebrikler RB7.
    Tebrikler Vettel.
    Tebrikler Red Bull Racing fanları.
    —————————————————-

    telsiz konuşmalarında "yesssssssssssss" ve "we did it" kısmında sesi çok coşkulu sonraki cümlelerde sesini aniden öylesine hissiz moda geçiriyor ve alçaltıyor ki enfes. tıpkı bir katil gibi. katliam sırasında çok coşkulu sonrasında durgun.

    —————————————————
    -Mika Hakkinen
    -Lewis
    -Jens
    -Rai
    -diaz

    son zamanlarda şampiyon olmuş (The Schumacher istisna) pilotlar McLaren tulumlarını giydi.
    bu çocuğa da bu şerefi bir tattırmamız lazım. Button'dan sonrası için şimdiden özel bir sözleşme imzalatalım. aynı diaza yaptırdığımız gibi.

  23. bugün pilotların alacağı ders şu olmalı Schumiden savunma taktikleri al.Harika savunmaydı güzelde bi sonuçtu.Bundan daha iyisini beklememek gerekir.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    tahmin yapmak ve cahil bir insanı parsellemek dışında bir şey yapmadım. inkar etme yazdıkların orada, dil bilgisi dersi her iki koşulda da şart sana. cahillerle tartışmaya girilmemesi konusunda ciddi bir söz vardır, onu uygulamaya koyuyorum. çünkü içinde bulunduğun aciziyet durumu saçmalamana yol açıyor, sen ne demek istediğini gayet iyi biliyorsun ama yaptığın hatadan dönüşün olmadığı için saçmalıyorsun. kurduğun atasözünü bile bir başkası yedirmiş zaten sana. dediğim gibi kurduğun cümlelerde mantık yok, ona olmasını istemediği şeyler yüzünden zaten ceza çekmiş ve kendisine yapıldığında ceza gerektirdiğini düşünmüş. burada gözüne batan nedir? saçmalaman için malzeme çıkarmak da mı zorlandın yoksa ? gözünü seviyim mantık sahibi olmadan oraya buraya yazı yazıp kirletme insanların beyinlerini. insan eğitmek için yeterli vaktim yok, yazdıklarını yalanlamayı kes, en olmadı dil bilgisi konusunda geliştir kendini.

  25. :DDDhahaha 3cü 4cü vitese gelirken düzlük biter ne diyos sen mcleren kalkışta hiç kers kullanmıyomu yani:DDD

  26. Konuyu Vettel'e bağlamışsın madem cevap vereyim 4 sene önce daha ilk yarışında 8. olarak puan almıştı.Aynı zamanda bir Formula 1 yarışında puan alan en genç pilot olmuştu.Bak öğrenmiş oldun

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sevgili Onur Aybars ne zaman istersen istediğini yazmakta elbetteki özgürsün.Elinden geleni ardına koyma emi.Yazdıklarını hiç kaçırmadan okuyorum.
    Bizler rakip fanlardan bunları her zaman duyuyoruz.Alonso" bugün hava güneşli" dese bile hakaretlerinizin bini bir para oluyor.Bunun yüzlerce örneği var.Yapmadığınız bişey değil ve ilk defa yapacağız diye de hayıflanmayın.Biz alışığız.Şunu da belirteyim ki sen bunu yapanlara nazaran daha aklı başındasın.Ben burada hamiltonu öve öve bitiremesem bile rakip fanların tavrında bi değişiklik olmuyor.
    Sert lastiklerle düştüğümüz halleri gayet iyi biliriz.En güzel örneği İspanya dır.Hatırlatmana gerek yok.Evet hamilton birkaç tur daha olsaydı geçerdi daha doğrusu bu lastiklerle bizi Reno ve Mercedes de geçerdi.Isıtamıyoruz ve uyum sağlıyamıyoruz.Ferrari pitten çıktıktan sonra ilk turunda güvenlik aracına dahi geçilebilecek kadar yavaş.Bizi bu hale getiren sert lastiğin durumunu her yarış görüyoruz.

  28. Şahsi performansı tabi ki takdiri hak ediyor ama tebrik oranı Vettel kadar olamaz. Olursa anormallik olur zira başaran onurlandırılır. Bugünle beraber ayakları yerden kesen kalkışı oldu tabi ki. Fakat bunlar Alonso için onun ayarında ki insanlar için normale yakın olmalı. Bu sezon geçmişin aksine berbat kalkışları oldu tabi ki bunlar eleştirilecekti. En başarılı pilot filan ilan edilmek için sezonu domine etmek, puanlamanın zirvesinde olmak, şampiyonluğa koşmak gereği vardır. Öyle olmaz ise şuan bunları yapanı nasıl tarif edeceğiz o zaman? Başarılıların içinde sadece 1 en başarılı olur…
    Weber'in ikinciliğe koşuşu muğlak görünüyor. Griddeki üst düzey pilotlar için hedef ikinciliği almak. Alonso'da bu adaylardan tabi ki. Weber işte bu derece kötü seyrediyor…
    Ferrari takım olarak yine ikinciliği alamayacak. Asıl buna dövünmek lazım.

  29. FERRARI kersi startta kullanabiliyor olay budur. pilotla alakası yok. Aksine Mclaren 3-4 vitesi bekliyor herhaldeki doğru düzgün kalkış görmedik şimdiye kadar

  30. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    yusuf hitay senin aklından zorun mu var.Türkçe yazıyoruz ama hala idrak kapasiten yok.Konunun ana teması hamiltonun geçmişte yaptıklarının şimdi başına gelmesi ve şuminin hamiltonla olan ilişkisi üzerinedir.Hamiltonun bu duruma alışık olduğunu ama olayın hep ters tarafında olduğundan bahsedilmiş.Hakemden,cezanın yeterliliğinden,yürürlüğe giriş tarihinden bahseden yok.İlk yazdığımı birkaç kere daha oku.Ayrıca singapur için medyumluk yapmadın mı ?.Neden inkar geliyorsun.Ha sen şimdi benim kullandığım" parselleme" kelimesini de anlayamamışsındır.Edebiyat öğretmeni senii.

  31. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    bu parçalar ssezon başından beri var. sadece red bulla has şeyler de değil. red bull mühendisleri iyi bir iş çıkarmış. parçaları en iyi şekilde monte etmiş. diğer takımların mühendisleride monte edip kazansaydı. şu bir gerçekki red bull mühendislik olarak rakipsiz.

  32. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    Bu yarıstan sonra artık taraflı tarafsız herkez ALONSO yu tebrik etmelidir…sezon içerisinde kalkıs özürlü diyenler oldu…iyi pilot değil , süremiyor , santander sayesinde geldi falan filan diyen herkesi susturmustur umarım…bence bu senenin açık ara en basarılı pilotudur…sezon basında mercedesle aynı kefede olup sezonuda en hızlı 3.takım olarak tamamlayan vede sezonun bitmesine 6 yarıs kalmasına ragmen hala lastik ısıtma özüzlüsü bir takımda muazzam işler yapmakta…
    Vettel e gelince bence suan o arabada Alonso-schumi-rosberg-hamilton-button-kubica-raikkonen-montoya da olsa çok çok rahat şampiyon olurdu…monzada bile en iyi araç rb7…
    bundan önce birkaç kez hamiltonın değişmesini isteyemeyiz diyen Mclaren yonetimide çok iyi değiştirmişler hamiltonı yazık….
    Ferrari artık 2011 sezonunu unutup gelecek yıla odaklanmalıdır….sezon basından itibaren en azından en hızlı 2. takım olmalı…artık diğerlerinden birşeyler kopyalamakla olmuyor…

  33. Yusuf  Hitay avatarı

    yüzün kızarıp rezil olduğunda yapılacak pek bir şey kalmıyor, o nedenle anlıyorum seni. parselledim ama singapur'u değil.

  34. içecek firmasını tebrik ediyorum gerçekten güzel bir araç yapmışlar burada bile.

    yarışta 2 tane önemli kısım vardı bana göre

    1.Alonso rekabetçi bir araçla neler yapabileceğini bizlere startla gösterdi anlayabilme yetisine sahip olabilen her objektif seyirci için.fanatizmden uzak olmak kaydı ile gelin görünki ferrari aracı hala sert lastiklere üvey evlat yaptığı ve yavaş kaldığı sürece Alonso yapılabilenlerin en iyisini yaptı.

    2. VE EN ÖNEMLİSİ ŞUMİ NİN ELİNİ ÖPMEK İSTERDİM GERÇEKTEN SÜRÜŞ DERSİ VERDİÇAYLAK HAMİLTONA,ÇAYLAK DİYORUM ÇÜNKÜ BİR ÇAYLAĞIN PİLOTAJINDAN ÖTEYE GİDEMEDİ.
    SONRADA PİSTDE GEÇEMEDİĞİ ŞUMİYİ TELSİZLE ŞİKAYET EDİP YOL VERDİRDİLER BU NE BİÇİM BİR YARIŞ ETİĞİDİR.
    BU NE KEPAZELİK VE FİYASKODUR HANİ FERRARİ ALMANYADA YAPINCA KIYAMET KOPMUŞTU..

    ADAM BİRDE DİĞER TAKIM PİLOTUNDAN YOL İSTİYOR TELSİZLE BU TAM BİR SEFİLLİK VE PİLOTAJIN YERLERDE SÜRÜNMESİDİR..

    HANİ HAMİLTON UÇUYORDU KAÇIYORDU ŞÖYLE AGRESİF Dİ BÖYLE HIRÇINDI BU ONUN TARZI İDİ..

    AMA ŞUMİYE BUNLAR GEÇMEDİ.

    YAZIKLAR OLSUN KOCA MC LARENİ BU HALLERE DÜŞÜRENLERE TELSİZLE BAŞKA TAKIM PİLOTUNU GEÇEN İLK PİLOT OLMA ÜNVANINI ALDINIZ.

    GO HAMİLTON GEÇEMEDİĞİNİ TELSİZLE ARA SANA YER BIRAKIRLAR YAZIK YAZIK

  35. Onlar bir hayal denizi içinde yüzmekte idiler. Onlar yanıldılar…

  36. Boşver…Button'ına diğer başkalarına da saygı duymayan cühelalar vardı. Anlatmak da bir yere kadar.
    Biz de ona saygı duymuyoruz…

    Tüm eğlenceye 1 pilotun gözünden bakanların birşeyleri anlamasını bekleyemeyiz.

  37. Haftasonunu F1 camiasına büyük bir kapakla kapattılar. Büyük ders verdiler gerçekten. Yarışmanın azmi yönüyle de tabi bundan ne algılanabildiği önemli.
    Bu takım herşeyi çok iyi yapıyor. Olumsuzları ayarlarla bile kapatacak kadar inançlılar. İçlerinde eksi noktalar tabi ki var ama 400 barajını bekliyoruz artık onlardan, yine.:)

    Her pilotun sevdiği, sevmediği denilebilecek en iyisini ortaya koyabildiği pistler vardır. Vettel'in burayı sevdiği kadar (rosso) Hamilton'unda sevmediği bir yer sanırım. Bazıları için çok fark etmez tabi onlar gerilerde yarışırlar. Yıllardır söylediğim şeydir yani Schumacher'in atak'dan
    daha çok savunma yetkinliği…bugün buna doydurdu. Tabi imkanları müsaade ettiği için olabildi bunlar. MGP için burada çılgınlığa oynayıp setup çalışırlarsa demeye çalışmıştım geçen. Bize gösterdiler, planları tuttu. Bu yıl için halen podyum ümidiyle yanan arkadaşlar için söyleyebileceğim. Boşuna ümitlenmesinler burada böyle zorlayarak alınamayan şey gelmeyecektir. Artık ihtimal kalmadı diyebilirim Mercedes'in sürüneceği pistlere doğru gidiyoruz.:) Tabi pilotaj getirisi yükselişlerin de numuneleri mümkün olan yerler…
    4 ncülükten ötesi normal şartlarda mümkün değil ancak zamanında Panis'in aldığı galibetdeki şartlar gibi olursa niye olmasın. Buda ümitle yanılacak birşey değil. Olur ve tadılır.:) Jenson ise evlere şenlik bir pilot her takımın üyesi olması gereken nitelikte bir pilot. Ah Weber'de aynı kalitede
    olabilseydi keşke. Mark Felipe olayında ise o virajda iki pilotun yapabilecekleri sınırlıdır. Dikkatin büyüğünü göstermeleri gerekiyor ben Felipe'yi daha kabahatli gördüm. Yarış kazası deyip geçelim de ikinci bir Safety car periyodunu ne kadar bekledim anlatamam. Süper olacaktı. Ayrıca
    Schumacher'in ikinci pit stop'a niye o kadar erken alındığını anlayamadım. Yine strateji hatası değildir umarım bilemeyeceğimiz başka bir sebeptir!.

    Eski dönemden Prost, bazen Mansell ve Schumacher sonrasından ise Trulli savunma üstadlarımdır. Anarım bu alanda hep bunları.:) 2 yarış üst üste birşeyler izleyebilmek güzeldi.
    Alguersuari ve Toro Rosso helal olsun, güzeldiler.
    Ve o anlarda aklıma gelen, anlaşması biten bir pistin öyle bir taraftara sahip değilse yarışmalara layık olmadığıdır. Tifosileri aç susuz bıraksan, çöle çağırsan yine de gelirler. Tv'de adamı inletirler.:)

    ———–
    Türk milletinin 0-100, 300, son hız hastalığı malumdur. Makinelerin dünyasında ise 100-200, 250-300 daha ağırlıklı konuşur. 335 ve üstü son hız gören bir makineyi geçmek elbet mümkündür. Siz 300 bandına daha hızlı ulaşırsanız düzlüğün sonunu görmenize zaten gerek kalmaz. Bugün ki işin özü Mclaren setup'ının rakibine uyumlu olmamasıdır o kadar.
    Vettel'in durumunun özetide budur bir nevi. Ferrari'nin de makinelerinde setup başarımını düşük görüyorum bugün. Daha iyi olabilirlerdi, berbat bir sonuç ortaya koydular.

    Ayrıca arkadaşlar telsiz konuşmaları canlı yayınlanmıyor. Değerlendirme ve yayına verme ile geçen süreç 1 turu bile geçebilir. Konuşmaların hangi tura ait olduğunu kestirebilmek genellikle mümkün değildir. Telsiz konuşmaları üzerine burada devamlı gördüğüm genel kanılar üzerine yazmak istedim.
    Yorumun bu kısmı Yusuf Hitay ve bazı arkadaşlar içindir.

  38. Eklemeyi unuttuğum ve en önemlilerinden bir diğer telsiz konuşması da aşağıdadır;

    Pit » HAM: "Our end-of-straight speeds are ok, SCHU's are just very high."

  39. Pit » HAM: "Remember the limiter, stay right of the bollard."
    Pit » HAM: "Stay right of the white line, you'll be racing Michael."
    Pit » HAM: "Give it everything Lewis."
    Hamilton: "I thought he was only allowed to move once?"
    Pit » HAM: "Understood, Lewis. The FIA are aware."
    Pit » HAM: "For your information, the tyres from the last stint look very good. You're doing a great job."
    Pit » HAM: "Michael has been given a warning to leave room at Turn 8."
    Hamilton: "He's moving all over the place."
    Pit » HAM: "We know, we are speaking to the FIA."
    Pit » HAM: "Michael has again been told to leave room."

    ve geçiş olur…

  40. Maymuna çevirmek… Güzel… Rakip taraftarların Alonso'ya türlü yakıştırmalar yapması için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz sevgili Babil Kralı. Şu an o tarz birşeyler yazacak durumda değilim. Ama sözüm olsun, bir ara yazarım 🙂

    Fazla değil, 1 tur daha olsaydı esas maymunu o zaman görürdünüz.

  41. pite niye girdi schumi yakıt almayamı ??

  42. Noldu gerçekleri yazmış işinize gelmeyince haydi wrc'yemi oluyor.

  43. Alonsomania  avatarı

    🙂 ha komik geldi yazın ama kuyruk acısından bahsediyorsan psikolojik sorunları olanlardan olduğumu sanmıyorum çünkü o sezon boyunca hiç şampiyonluk beklememiştim hatta Türkiye yarışından sonra ferrari böyle giderse Hamilton olsun bari dediğim olmuştu, bu şampiyonluğu almak üzere olan vettel dğl de Hamilton olsa mesela gayet de hakkı olduğunu söyleyeblrdm , ama vettel in bu şampiyonluğu nerdeyse yerine pistteki pilotların yarısını koysan alınabilecek bir şampiyonluk bu durumda vettel dğl de red bull hak etmiş oluyor benim mantığıma göre, ki takıma sözüm yok zaten

  44. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tipik mclarenci işte.hakaret var medyumluk var.herşey serbest.Sor bakalım bir kere yorumları kontrole tabi olmuş mu acaba..Adam şimdiden singapuru bile parselledi attı.Gelmiş benim yorumumdan kelime seçiyor.

  45. siz yarışı izlediniz mi ? Schumiye sen zig zag yaptın diye uyarı gelmedi 🙂 ya da 1 den fazla yön değişimi yaptığı için bir uyarı gelmedi !

    FIA'nın yawrusu ingiliz bebesi Hamilton pistte uygun boşluğu bulamadığı için Schumi'ye ceza vereceklerdi ama Telemetri sonuçlarına bakınca ulan adam ilk sektörde 0,4-0,5 hızlı buna mı ceza vereceğiz! adam geçemiyor işte downforce lu bir aracı var. geçeceği tek yer lesmo ascari ve parabolica içi iyi bir ivme.

    şu laf çok iyi bugün duyduğum en iyi laftır.

    Adam dinazor çok yaşlandın artık bırak git diyemiyorlar :d seni geçemiyorlar bırak artık olm 😀 gençlerin önünü aç 😀

    Monaco olsa demek ki schumi 23 kez pit cezası alacaktı ! ee ordada uygun boşluk bulmak zor 😀

  46. Yusuf  Hitay avatarı

    tabii eminim öyle düşünmüşsündür, bilgi yoksunu olduğunu açıkladıkça konuları başka yönlere çekmek pek işe yarar değil kusura bakma. kendi dile getirdiğin kelimenin ucunu bile anlayamıyorsun ve hala "küçümsemek" diyerek benim söylediklerimi onaylıyorsun. orada "sadece" ile küçümsemek başka bir ceza alması gerektiğini söylemek değil de nedir? anlatmak istediğini anlatamıyorsan, dil bilgisi konusunda kendini geliştirmelisin.

  47. Yusuf  Hitay avatarı

    art niyetli insanların tutumuna bir karşılık sadece bu, aşağılayıcı yorumlarına verdiğim karşılıkları beğenmiyorsan şikayet edebilirsin.

  48. o zmn bir sene daha beklemen gerek 😀

  49. bunlar bazılarının işine gelmiyor sadece, görmek istemiyorlar bunu. Onlar için hamilton kaza yapsa ciddi yaralansa sevinç kaynağı olur. başkasına olunca süper kendi pilotlarına olunca hurra saldır özellikle bazı kişiler bunu bir propaganda haline getirdi nerde bir hamilton haberi bazı kişiler orda hamilton bir olaya karışsın hemen hamiltona saldır ama kendi pilotu karışsın ortalıkta olmazlar. Üzüldüğüm nokta bazı değer verdiğim yorumlarını severek okuduğum kişilerin bu fırsatçı zihniyete destek vermesi oldu. Neyse burası F1 işler 1 günde değişir.

  50. alonzomanyaa  avatarı

    Bu konuyla ilgili değil ama genel olarak senin hakkında konuşmam gerekirse, uzun zamandır takip ettiğim kadarıyla kendini çok yüksekte görüyorsun diyer arkadaşlarımıza göre ve ayrıyetten kişiliklere karşı çok kabasın. Milletin ekmeğini veriyormuş gibi laflar ediyorsun. Sen kimsin ki bir başkasına cahil diyebiliyosun, o ancak senin cahilliğindir. Daha konuşmasını öğrenememişin ki..

  51. bu yorumundan sonra aklıma 2010 Abu dhabi geldi o yarıştada bir maymuna dönmüştü galiba ???

  52. O zaman yazılı bir kural yoktu hamilton sadece kınama aldı 2011dede yaptı ceza aldı başkası yapınca ceza isteyemez mi hem schumi bugün çok iyi savunma yaptı ama çok fazla agresifti hamilton'a kapıyı öyle bir kapattıki adam pist dışına çıkmaz zorunda kaldı. o sıradada zaten button'a geçildi adam savunma yapar eleştirirsiniz atak yapar eleştirirsiniz anılar acıdır bazıları için.

  53. Alonsomania  avatarı

    şampiyonluk mücadelesi veren tek o var zaten normal en iyinin o olması.. Tebrik ediyorum onu bu yarış için, geçmiş şampiyonluğu için ve bu sene alacağı şampiyonluk için ama şu da bi gerçek ki asla saygı duymayacağım.

  54. aynen öyle. şampiyonluğu hak etmek için daha ne yapılabilir bilmiyorum. atak yapıyor, hatasız ve cesurca. savunma yapıyor, güçlü ve temizce. yarış stratejisini başarıyla uyguluyor, değişiklik olursa da anında doğru tepkiyi verebiliyor. tek turdaki kusursuzluğunu söylemeye gerek bile yok zaten.

    vettel'in şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helaldir.

  55. Sen alonsomaniasın Vettel'in üst düzey bir pilot olduğuna inanamassın zaten kendini zorlama.Üstüne üstlük son yarışta elinizden şampiyonluğu kapmış off çok zor çok…

  56. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kafanın bunu alması için ne yapmam gerekir bilemedim.Ben hamiltonun zikzaka alışkın olduğunu dile getirdim.Yapana da yaparlar dedim.Niye kınama aldı veya niye 20 sn aldı demedim.iyi oku.Hakemleri sorgulamadım.

    Kendi koydurduğu kuralı kendisinin ihlalinden sonra başına bu tür bir olayın gelmesine verdiği tepkiyi sonra ele alacaktım.Bu konuyla ilgili bir haberi bekliyordum.Ama sana laf anlatacam diye bunu da yazmış oldum.
    O tarihte bu olayın yasak olmadığını ''sadece'' kelimesine bakarak bilmediğimi ima etme.Sadece kelimesini küçümseme olarak görebilirsin.

  57. şuan şampiyonluk mücadelesi veren pilotlar içerisinde sampiyonlugu hak eden bana göre tek pilottur kendisi.Vettelin yetenegini tartısmaya gerek yok artık bence.Tebrik etmeyi bilmeyi ögrenmek gerek.

  58. alonzomanyaa  avatarı

    Önünde başkaları olsa onlarıda geçmeyeceğini ne biliyorsun. Daha koltuğa 2. oturuşta 2 kere q3 e kalıp, bir de puan alabiliyorsan bu bence başarıdır. Bundan 4 sene evel Vettel ne yapıyordu ??

  59. Yusuf  Hitay avatarı

    15 yaşını geçtiğinde bu atarlı hallerin kaybolur umarım, çünkü ciddi bir sorun bu 🙂

  60. Alonsomania  avatarı

    şu Vettel Ferrari'ye gelse de gerçek potansiyelini anlasak..zaten bütün pilotlar iyi ama takım arkadaşının çok çok az önünde olduğunda göz önüne çıkıyor pilotlar, Vettel ve Alonso takım arkadaşı olsalar ne olur acaba? Hala Vettel in üst düzey olduğunu düşünmüyorum. şampiyonluğu falan da hak etmiyor bence. Bugün Alonso yu geçişi sürpriz dgldi hatta ben direk ilk başlangıçta falan beklerdim adam geçtikten sonra ilk iki turda nerdeyse 3 saniye fark açtı düzlük hızı yeterli dgldi belki ama virajlardan hızlı çıkıyorlar ve ilk düzlük bası yakınlaşma uzaklaşma işinin dezavantajıni kapatıyorlar.

  61. Yusuf  Hitay avatarı

    ben cevap vereyim sana, hamilton'ın şumi'yi geçmesi ile hamilton şampiyon olacak olsaydı ilk turda ya yarış dışı kalırlardı yada hamilton geçerdi merak etme. hamilton o kadar sabır sahibi bir pilot değil. o yazdığın drs+kers+hava koridoruna rağmen düzlükte şumi'den daha yavaş olduğunu görüp de bu yorumu yapıyorsan sen en iyisi golf falan izle bu spor sana göre değil.

  62. susucaklar tabi bu durumda savunma yapcak halleri yok herhalde

  63. Bu son olsun bundan iyi cevap olamaz

  64. Bir nesneyi tebrik edemessin bu abuksubuk birşey olur.Doğru olan onu icat eden veya kullananı tebrik etmendir.Bunu kendini aşağılanmış hissetmemen için kasten yaptığın belli de ne duruma düştünğünün farkındamısın?

  65. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    bak şimdi herkes sustu gördünmü arkadaşım cvp veren yok

  66. kesinlikle…ama oda çok belli ediyor kazmalığını

  67. Yusuf  Hitay avatarı

    demogoji yapma cahil arkadaşım.

    "2010 sepangta hamilton arkasındaki petrova geçilmemek için zikzak çiziyor ve sadece kınama alıyor"

    o tarihte bu olayın yasak olmadığını bilmeden cahilce yorum yapıp sonra zeytin yağı taktiğine başvurma hiç. hiç öyle laf yetiştirmeye falan da çalışma, önce konuşurken bilgi sahibi olmayı öğren. nasıl bir mantık kurabiliyorsun anlamadım, hayır kırmak da istemiyorum elime geçen bir şey yok ama bu kadar saçma sapan konuşulmazki arkadaşım. kendi yaptı ve ceza aldı diye aynı şeyin kendisine yapılması sonucunda ceza talep etmemeli mi ? ki aç bak 2011 malezya sonrası hamilton'ın yorumuna, evet ceza haklı demiştir. daha da boş konuşup laf salatası yapma istersen.

  68. Sanırım artık susmanın vakti geldi monza ve redbull artık bütün takımlar 2012 ye odaklanmışlardır

  69. yanlış anlaşılmasın iğneleme yaptım hep şans diyorsunuz yeter yaa artık

  70. Eray Parlak avatarı

    Kara çocuk resmen ağladı. fia ve ağlama nın sayesinde schumacher resmen yol verdi hamiltona. Ross brawn lütfen demeye başladı schumachere ondan sonra bıraktı schumi. Bu adam herkezi biçti şimdi kendisinin yaptığını schumacher %1 ini ona yapmadı ama sürekli ağladı.30 tur bakakaldı neyapsın schumacher abiside kırmadı yol verdi… Schumacher le ilgili konuşurken daha dikkatli olur kara çocuk artık yoksa azına acı biber sürer kral bugünki gibi… En ağlıyan pilot ödülünede Hamilton Seçilmeli. Millet şikayet edince biçtiği için hamiltonu, kendini haklı çıkarmaya çalışan adam ,bugün schumacherin kurallara uygun savunması yüzünden ağlayınca komik bir duruma düşmüş oldu.

  71. dimi çok ballı adam kaç yarıştır şansla alıyor birincilikleri

  72. Yusuf  Hitay avatarı

    banane yahu ben niye bahane uydurayım 🙂 ayrıca hamilton'ın şumi'yi geçmesi ile hamilton şampiyon olaca olsaydı ilk turda ya yarış dışı kalırlardı yada hamilton geçerdi merak etme. hamilton o kadar sabır sahibi bir pilot değil, bu ona çoğu zaman pahalıya patlıyor ama olsun. cahilce yorumunu button'ın nasıl geçtiğini anlayamadan noktaladığın için tebrik ediyorum.

  73. Bir tebrik de Alonsoya.her ne kadar klansmandaki konumunu sene sonuna kadar koruyamayacagını düşünsem de Alonsonun bu araçla bu puanı toplaması büyük başarıdır.

  74. bence çok güzel yazmış…

  75. schumi hamilton mücadelesini görünce aklıma abu dabi 2010 geldi bu iki mücadele birbirinin aynısı alonsoya çok haksızlık ettiniz zamanında 40 tur diye ama ham da 30 tur geçemedi hemde bu sene atak yapmak bu kadar kolayken(kers,pirelli,drs)bunlar varken bide.

  76. O kadar da eski değil
    Libya olayına bak, Adamlar libya toplantısı düzenliyorlar Türkiyeyi pasifize etmek için Türkiyeden kimseyi çağırmıyorlar.

  77. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Okuduğunu bile anlayamayan cahil arkadaşım.Ben hamiltonun koydurduğu kuraldan ve içeriğinden bahsetmiyorum.Ben yapana da yaparlar diyorum.
    Senin anladığın olay şu.Hamilton geçen yıl kendi yasaklattığı olayı bu yıl deliyor ama başkası delince ağlıyor.İroniye bak.Bu olaya hamilton veya şuminin açıklamasından sonra değinecektim ama neyse.

  78. o değişiklik hamilton sayesinde geldi,,hiç ağlamasına gerek yoktu button nasıl geçti,,geçemiyordu,,schumiye gelen direktif 'lütfen' di yoksa geçemiyecekti hamilton,,,eeee kolay değil tabi,,adamı üzer schumi

  79. Bu sene beni en çok mutlu eden galibiyetti.RedBull sezon içinde de gelişerek rakiplerine cevap verdi hem de onların 4 gözle bekledikleri pistlerde.Pilot takım uyumu harika takım ruhu üst seviyede.Gerçekten büyük tebrikler

  80. pardon ama benim yaptığım yorum da dahil olmak üzere bana babamızın oğluymuş gibi davrandığımız fanatikçe yazılan bir yorum gösterebilir misin? yahu böyle adam 7 kere dünya şampiyonu olmuş, eşek gibi yapacak diye mantık olur mu? şampiyon olduğu zaman da övmeyelim o zaman adamı "zaten 7 şampiyonluu var heralde olacak" diye… ayrıca "Artık bırakmalı diye bir şey yok bir kere bırakmıştı zaten bir daha bırakacak" cümleni bir daha oku. eğer ısrarcıysan devam edelim…

  81. zaten öyle bi hıza yarış sonunda kadar dayanması mucize olurdu herhalde.

  82. evt içeriyi kapatmadı neden bnde anlamadım alonso bugün pek fazla savunma yapmadı rakiplerine

  83. Yavuz Balcı avatarı

    kendisi yaparken ağır eleştirdiniz ben bu sayfalarda bu savunma normal dedim. şimdi kural gelmiş ve bu kural olmasa adam hiçbir şey diyemeyecekti. çalma el kapısı örneğide galiba senin gibilerine uymuş. pişti olmuşsun. o gün kınama aldığında ceza alması gerekiyordu dediniz sonra ceza aldı güldünüz şimdi de niye ağlıyor diye eleştiriyorsunuz. yuh artık be kardeşim.

    Malezyada yön değiştirme ne kadar normalse burda da suminin savunması normaldir. ama sizin gibi sırf lewis düşmanları bu kuralı koyunca aha böyle karşınıza çıkar. ki yön değiştirmeden ziyade olay geçiş alanı bırakmakla alakalıdır. bende sana bir atasözüyle karşılık vereyim. keser döner sap döner. hiç hayıflanmayacaksınız. bu arada bak pilotunda açıklama yapmış sert olacağız diye. aynı şekilde vetteli lewis çimlere gönderseydi burda ne çirkefliği kalmıştı ne başka bir şeyi. senin verdiğin atasözü bence bu duruma daha uygun. milleti provakatörlükle suçlayıp her yorumu böyle olan birinden de başka bir yorum beklemek saçma olurdu zaten. senide artık yadırgamıyorum.

  84. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton'ın lastiklerinin bittiğini düşünebiliyorsun değil mi ? olmadı yazının tamamını okusaydın.

  85. bu arada alonso pilotlar klasmanında 2.liğe çıktı hakikaten helal olsun adama bunları söylerken massanın 6.olduğunu ve ferrarinin takımlar klasmanında 3. olduğunu unutmayamalım adam ekstra performans gösteriyo

  86. Yusuf  Hitay avatarı

    cahil arkadaşım, sana bir hatırlatma yapayım.

    "2010 yılında yapılan yarıştan sonra iki kez yön değiştirmek suç halini aldı. o yarışa kadar fazla yön değişimi sadece pilotlar arasında uyulan sözlü bir kuraldı. sallıyorsunuz bari destekli sallayın. "

  87. Massathebest sanırım Massa fanatiğisin Webber için söylediklerin senin pilotun içinde hayli fazla bir şekilde geçerlidir:D:D Massa ne yapmıştır acaba Ferrari ile geçirdiği bunca senede Webbere kıyas ile ki Webber ondan daha geç yarış kazanabileceği bir araca sahip oldu:)

  88. Yusuf  Hitay avatarı

    orada şumi gibi iç kısmı kapatmalıydı. neden vettel'i içe atıp kendi dışta kaldı anlamadım, geçileceğini daha vettel dışarı çıkmadan anladık zaten. bu gün pek havasında değildi açıkcası.

  89. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2010 sepang ve 2011 sepang yarışlarını hatırlayalım.
    2010 sepangta hamilton arkasındaki petrova geçilmemek için zikzak çiziyor ve sadece kınama alıyor.
    2011 sepangta hamilton Alonsoya geçilmemek için zikzak yapıyor 20 saniye ceza alıyor.

    Hamilton bu durumlara alışkındır yalnız bu defa kendisi bu muameleye maruz kaldığı için şikayet etti.
    Bir atasözü vardır.:Çalma elin kapısını , çalarlar birgün senin kapını.
    Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın.
    Şumi geçen sene macaristanda rubense yaptığı savunmanın yüzde birini bile hamiltona yapmadı.
    Şumiye kirli demenin bedeli ağır oldu.Bir daha şumiyi geçmenin diğerlerinden farkı yoktur diyemez.

  90. Ya peki bıraktığı ön kanatlar ne olacak MS in:D
    Benim şaşırdığım nokta nasıl oldu da ikisi hiç temas yaşamadı ilginç olan budur, yoksa MS in yaptığı savunmada bir numara yok adam 7 kez dünya şampiyonu olmuş bırakın da yapsın bu kadarını Hamilto'n rahat geçmesi gerekirken limitöre takıldı kaç kere,ayar sorunu yani, fanatizm kötü şey vesselam…
    Artık bırakmalı diye bir şey yok bir kere bırakmıştı zaten bir daha bırakacak, seneye göreceğiz bakalım ne yapacak.Bu 2 seneyi saymıyorum ben önümüzdeki senede böyle olursa hem takım hemde MS, adamı döve döve kovarlar:D MS büyük efsane falan filandır da herkes bunların farkında zaten yapılan saldırılar ya da savunmalar onun büyüklüğünden bir şey kaybettirmez onun için babanızın oğlu gibi ya da pkk lı terörist gibi davranmayın adama objektif olunması yeterlidir kanaatindeyim:)

  91. ya tmm da 1 tur önce hamilton aynı yerden geçiş denemişti zaten schuminin lastikleri 1 tur da bitmdei ya.

  92. senna bu yarışta finişe gelmek dışında ne yaptı ki şaşırdın? önündekiler pet,ros,web,per,kob,sut yarış dışı, sert lastiklerden sc sayesinde yırtmış kurtarmış, sadece williams ve lotuslardan hızlı 🙂 süper performans gerçekten.

  93. Eray Parlak avatarı

    Şuumi harika işler yaptı gerçekten. Starttada süperdi. Hamiltonu 2 kere geçti.Ferrari ilede nerdeyse aynı tempoyu tuturdu birara. Ama resmen defens dersi verdi kara çocuğa. Oda topunu elinden alınan bir bebek gibiydi sürekli ağladı hamilton. yok yer bırakmadı yok fazla yön değiştirdi. Bu adam sürekli milleti DNF ettirdi biçti milleti.Birde şikayet ediyor kendi beceriksizliğinden dolayı. ÖLE AGRESİFLİKMİŞ KARA PİLOTLUKMUŞ BİZE SÖKMEZ HAMİLTON EFENDİ SENGİT BAŞKALARINI GEÇ KOLAYCA SCHUMACHERİ GEÇMEK 30 TUR Petronası ezberledi artık buttonda 2010 da ispanyada ezberlemişti… Herkez Haddini bilicek schumachere karşı…

  94. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Halen Vettel'in şans ile kazandığını söyleyenler var. Ne diyeyim ne şansmış sene başından beri.

  95. Yusuf  Hitay avatarı

    herkes bir tek webber'in takozluğunda hemfikir olmuş. bu da bir şey 🙂

  96. Vettele tebrikler en genç çifte dünya şampiyonu artık.Her anlamda hak ediyor şampiyonluğu.Yok araç hızlıymış diğerleri yavaşmış falan bu lafları 11 senelik f1 izleyicisi olmam nedeniyle çok daha iyi analiz edebiliyorum.Adam hızlı aracı hızlı gerisi hikaye.O aracı Schumayer Hamilton Alonso Button da kullansalar sonuç aynı olur.Button çok iyi kalkış yapamadı ama kendini podyuma atmasını bildi.Schumayeri çok zor bir yerde temiz bir atakla geçti.Alonsoda çok iyi kalkış yaptı ama SC sonrasında Vettele çok pis bir yerde geçildi Vettelin geçişide güzeldi.Alonsoyada tebrikler bu aracla podyuma çıktı.Hamilton çok temkinliydi,özellikle Schumayerle mücadelesinde çok dikkatli risksiz geçiş yapmaya çalıştı.Schumayerin ne kadar sert savunma yaptığını herkes biliyor,rakibini sıkıştırmak için elinden geleni son noktaya kadar hatta bazen aşarak yapıyor.Bu yüzden zorlandı onu geçerken.Ama Schumayerci arkadaşlarımın bir savunma ile bu kadar mutlu olduklarını görmekde beni açıkcası üzüyor..Sevinirken Hamiltona abuk sabuk laflar (bazılarının) söylemeleri ise çok daha fazla üzüyor beni.Ben üzülmeyeyim diye sallamaktan geri kalsınlar diyemem tabi ama ben kendi adıma en azından onlar üzülmesinler diye olumsuz bir şey konuşmuyorum 2 sezondur.Bir arkadaşımız Buttonun yüz ifadesinden Hamiltonun beceriksiz olduğu işaretini almış ama ben burdan bakınca Schumayere çok pis yerleştirdim ifadesini algıladımmı demek gerekiyor.Hamiltonun beceriksiz olduğunu söyleyecek son insan Jensondur pistte bence.Webber ise her zaman olduğu gibi kazmalığını gösterdi.Her zaman Mclaren aracını tıklayacak değil ya ,ara sıra Ferrariyide tıklasın 🙂

  97. tmm da o süratler dündü be kardeşim bugün o kadar süratli değidi ayrıca görmedinmi aradaki df farkını viraja çok hızlı giriyodu vettel ve hızlanma bölünmündede çok hızlıydı bilmem f1 kulubünü izledinmi orda bu konu hakkında uzun uzun konuştular.

  98. Yusuf  Hitay avatarı

    sen çok yanlış gelmişsin arkadaşım 🙂

  99. he evet pardon 🙂 ben buttonla hamilton'ı karıstırdım sanırım.Arkadas Buttondan bahsetmiş

  100. Bunca senedir F1den öğrendiğim birşey varki.Schumacherin eğer bu yıl RB,Mclaren veya ferrariden birinde yarışsaydı vette şampiyonluk için bu kadar rahat olamazdı.Bugün yaptığı defans bazı arkadaşların söylediği gibi sadece top speede bağlı değildir.Mclaren hem viraj içi hem viraj çıkışı hemde frenlemede,mercedesten çok ama çok daha iyidir.Ayrıca 2 düzlükte drs avantajıyla top speede daha çabuk ulaşma avantajı vardır.ANcak schumacher geçiş yollarını her seferinde doğru zamanda ve yerde kapatmasıyla Mclarenin üstünlüğünü absorbe etmiştir.

  101. haydi wrc ye sen

  102. ya arkadaşlar hiçbişeye bahane uydurmayın schumi hamilton mücadelesini görünce aklıma abu dabi 2010 geldi bu iki mücadele birbirinin aynısı alonsoya çok haksızlık ettiniz zamanında 40 tur diye ama ham da 30 tur geçemedi hemde bu sene atak yapmak bu kadar kolayken(kers,pirelli,drs)bunlar varken bide.button geldi ilk denemesinde geçti ama?

  103. evet yusuf haklı schuminin arka lastikleri bitmisti telsiz konusmasındada belirttiği gibi kaldıki telsiz konusmaları anlık değildir muhtemelen 1 tur önce schumi bu uyarıyı yaptı button ın gectiği turda pite daldı zaten.hamilton a fazla yüklenildiğini düsünüyorum ayrıca elinden geleni yaptı pist kosulları nın özellikle düzlükdeki mercedesin hız avantajının ve schumacher in kalitesi hamilton ın isini zorlastırdı mesele bu.hamilton ın schumacher hakkındaki zaman zaman saygınlık dan öte verdiği demecler belkide hamiltonın fazla elestirilmesine neden oluyor ancak 2 pilot arasındaki yaş ve olgunluk farkınıda gözetmek ve daha anlayışlı olmak gerekir düsüncesindeyim.duymak ve yaşamak farklı seyler hamilton schumacher i yaşamaya basladı bu görüslerine de etki edecektir.
    ayrıca schumacher e artık iyi bir araç verin gercekten izlemek bir keyif efsaneyi.

  104. Yusuf  Hitay avatarı

    böyle teknik konuları anlayabilecek kapasitede insan sayısı cidden az, eline sağlık.

  105. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaş buttondan bahsettmişti. herhalde bir yanlış anlaşılma oldu aranızda ((:

  106. :))gerçekkten şaka mı yaptı ciddimiydi çözemedim.eğer gerçekten ciddiyse aklı biraz eksik olabilir.

  107. Yusuf  Hitay avatarı

    | "yapmazsa içinde patlayacak olan" hareketini yaptı webber|

    yapmayın böyle şeyler 😀

  108. Yavuz Balcı avatarı

    Hay Allah razı olsun.

  109. button'ı küçümsemek için yazmıyorum, ama bir noktada "hamilton'ın bilmem kaç turda geçemediği schumi'yi button hemen geçti" şeklindeki düşünce, en basitinden hamilton'a yapılmış büyük bir haksızlık olur.

    1. hamilton'ın ultra-bunaltıcı atakları, schumacher'in lastiklerini olması gerekenden daha çabuk bitirdi.
    2. schumacher'in lastikleri ile birlikte, hamilton'ın lastikleri de erkenden aşınmaya başladı.
    3. birbiriyle çekişen 2 pilot, ideal çizgiden gitmek yerine geçiş kapılarını kapatmak için uğraşmaları nedeniyle tur dereceleri uzar, arkadan takip eden arayı hızla kapatabilir.
    4. hamilton ve schumacher'in amansız mücadelesinde, arkadan önü açık ve ideal yarış çizgisinde gelip, lastiklerini normal sınırlarında kullanan button'ın önündeki ikilinin durumları ile arasında dağlar kadar fark vardı.
    5. işin özü, hamilton schumacher'i yordu, lastiklerini bitirdi; schumi'ninki ile birlikte kendi lastikleri de bitti, savunma-atak mücadelesi esnasında çok zaman kaybettiler. ve arkadan gelen button, bu adamları geçip gitti.

    hamilton'ın hakkını yemeyelim. schumacher'in savunma dersi verdiği gibi, hamilton da "bir pilot nasıl sıkıştırılır, bunaltılır" gösterdi bizlere.

  110. Yavuz Balcı avatarı

    demiyim demiyim diyorumda alonsonun belkide hiçbir şey yapmadığı bir yarış. start hariç. araba kötü eyvallahda 340 vuran bir araçla 327 yi zor gören bir araca geçilir mi ? üstelik geçiş sırasında çimlere bile taştı Vettel. yapmayın arkadaş sizde. tamam alonso iyi pilottur kabulde bugün bence start hariç iyi değildi. belkide şampiyona 2.liğini düşündüğü için böyle yarışmıştır. orasınıda bilemem.

  111. Nokta atışı olmuş tebrikler arkadaşım her cümlen doğru ..

  112. Ben hamilton'a gecildigi anı diyorum.Düzlükte resmen yavasladı telsiz konusmasından sonra.Hamilton Schumiyi lastikleri bittigi için gecti demeyin bari.

  113. rocco junior avatarı

    Bu arada start olarak ve kersten azami fayda olarak benim izlediğim kadarıyla en iyi Ferrari.Güç anlamında imkansız ama verimlilik olarak tabi gerek bozulmaması,startlarda yadım etmesi vs.Mclaren ise startlarda çok yer kaybetmeye başladı ve bu bugün belki zafer belki çift araçla podyumdan etti onları.Bu yönde gelişirlerse en azından seneye daha çok zirve mücadelesi verirler diye düşünüyorum

  114. Yusuf  Hitay avatarı

    zaten o yarıştan sonra iki kez yön değiştirmek suç halini aldı. o yarışa kadar fazla yön değişimi sadece pilotlar arasında uyulan sözlü bir kuraldı. sallıyorsunuz bari destekli sallayın.

  115. Yaris oncesinde eger Redbull burayi da kazanirsa diger takimlar 2012 ye degil direk motorlarin da degisecegi 2014 e odaklansin demistim, onerimi artik ciddiye alabilirler 🙂

    Ayrica yaristan once Redbull ve Vettel burda bi halt edemez, madara edicez onlari, duble yapariz naralari atan Mclaren ve Ferrari taraftarlarina selam ederim.

    Ve ayrica Vettel`e gecis yapamiyor diyenlere de asagida ki video yu kapak olarak gonderiyorum 🙂 Gridin en iyi savunmacilarindan Alonso`ya disaridan cesurca ve drs olmadan yapilan bu atak yarisi kazandiran sezonun belki en iyi gecisiydi..

    http://www.youtube.com/watch?v=yK8r5M0G1h4

    Son olarak Schumi`ye savunma dersi icin tesekkur ederiz ancak Lewis istedigi gibi agresif surmedi, cunku bu yarista da bir kazaya karissaydi kesin linc ederlerdi cocugu..

  116. Yusuf  Hitay avatarı

    lewis ve şumi inanılmaz bir mücadeleye tutuştu ve ikiside lastikleri bitirdi haliyle. dikkat ederseniz button çok çok uzak bir mesafeden rahat rahat farkı kapatarak geldi ve ilk düzlükte geçti zaten. tam da şumi'nin lastiklerim bitti dediği anda, zaten şumi pite girdi hemen.

  117. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Çok güzel bir yarış oldu. Vettel uçtu resmen! Bütün tebrikleri Vettel ve RedBull hak ediyor.
    Yarışın en güzel anı tabiki Schumacher-Hamilton dakikalarıydı. Çok iyiydi. Schumacher bir kez daha neden geri döndüğünü ve neden bırakmayacağını gösterdi. Hala F1'e katacak çok şeyi var.
    Vettel'in Singapur'da şampiyonluğunu ilan eder. Hayırlı olsun.

  118. evet banada öyle geldi o ifade sanki ben yaptım sizinki trene baktı dermiş gibiydi

  119. Yavuz Balcı avatarı

    Telsiz konuşmalarında dedi arka lastiklerim bitti diye. zaten buttona geçilince pite girdi.

  120. yarışın kahramnları alonsoya ve schumiye tebrikler.yarışın becereksizi de hamiltondur.adam neredeyse 25-30 tur zorladı button geldi daha ilk denemsinde geçti:)hamiltonu iyi korkutmuşlar bu ara..alonsoyoda ayrı parantez açmak istiyorum gerçekten yapabileceği hiçbirşey yok bu araçla anca çok iyi start alınır sonra kazandığın sıralar tek tek geri verilir.yazıklar olsun ferrariye şu adama bi türlü hakettiği aracı veremdiniz bari seneye verin yahu…

  121. bencede orda webber bilerek yaptı

  122. lastikleri bittiği için mi geçti ? komik olma bence..

  123. button ın geçtiği turda schumacher in arka lastikleri bitmisti telsiz konusmalarından bunu duymuştuk zaten akabinde pite girdi girmeseydi hamilton da geçicekti o tur icinde mercedes in mclaren e göre lastik aşındırmadaki dezavantajını button iyi kullandı schuminin pit turunda yoksa hamilton ın button dan cok cok daha geçislerde iyi olduğunu biliyoruz bunu button ı kücümsemek icin söylemiyorum her pilotun birbirine karsı üstün olduğu yanlar vardır.

  124. Yusuf  Hitay avatarı

    ayrıca bir olaya açıklık getirmek lazım, bu tip pistlerde düzlük hızınız yok ise geçiş yapabilmeniz ancak farklı koşullara bağlı olur. düzlükte 335km/s yapan şumi'yi hava koridoru+drs+kers ile ancak 330km/s i bulan bir hızla geçebilmek deveye hendek atlatmak gibidir, hele hele şumi gibi savunma ustası bir pilotu geçebilmek zor iş. nitekim uzun süre geçilemeyen şumi'nin lastikleri bitince button'da anında geçti, birde böyle takip esnasında arkadaki aracın lastikleri çok çabuk aşınıyor bunu da hesaba katmak lazım. burada takıma bir eleştiri yapmak şart, öyle eşşek kadar arka kanat ile ancak pitte geçiş yapabilirsin. ilk turdan itibaren liderliği falan mı alacaklarını düşünmüşler acaba ? m4-26 ancak ve ancak macaristan tipi pistlerde iş görür, onun dışında geçiş yapabilmek adına tam anlamıyla facia. lewis'de zaten ota sineğe yarış dışı kaldığı için o kadarda hayvanlık yapmayayayım dedi büyük ihtimal. doğru olanı da buydu, asıl ters bir hareket yaptığında bu sefer çok ciddi tepki görecekti. şumi'nin savunmadan çok kalkışına dikkat çekmeli bence, onun dışında vettel'e biraz daha direnebilirdi alonso ama güvenlik aracı periyodunda lastiklerini sıcak tutamadı muhtemelen bir kaç kontrasını gördüm. tüm şartlar(start,şumi'nin savunması,alonso'nun sert lastik handikapı) vettel'in ekmeğine bal kaymak sürse de bence aksi durumda da vettel alacaktı yarışı.

    şu bir gerçek vettel ve rb7 ikilisi gerçekten inanılmaz.

  125. alonsonun ok gibi fırlaması ve birinciliği almasıyla tifosilerin sevinç naraları bir tek monza bu kadar net duyuluyor sanırım tüylerim dikeldi resmen 🙂

  126. malezyadaki durumda hamilton uyarisini almistir, tehlikeli ve hatali oldugu ortadadir ( hernekadar hamilton manevrasini yaptiktan sonra takipleyen petrov olsada)

    94 Adelaide – Hasarli aracla schuminin Hill`i duvara surdugu acik belli peki hatali Hill mi?

    Schumacher e tarafli sampiyonluk yazmadim ustelik! Bu bos alan olma kurali eskidende vardi ve ihlalinde ceza herkeze verildi! Schumiye yapildi ceza aldilar, schumi yapti uyarisini aldi! Buna karsi cikanlar neyi ispat etmeye calisior onu anlamiyorum?

  127. güzel özetlemişsin…

  128. politik olaylarla firmaları karıştırmamak gerekiyor bence sonuçta anlattığın olayda çok eski… Sonuçta tarihe baktığında türkiye ile birçok ülkenin savaş halinde olduğunu görürsün

  129. gridde sert lastikleri en iyi kullanan takım mclaren.Schumi sert lastige gectiginde hamiltonun önünde cıksa bile arkasında tutamayabilirdi.tutsada malum fia devreye gircek.o yüzden gerek yoktu bence

  130. herkül, yarışı izleyip de mi bu yorumları yazıyorsun, yoksa bilmem kaçıncı yüz kez yazdıklarından birisini mi copy/paste yapıyorsun? massa'nın başına geleni görmedin mi? webber dangalağının vurup spin attırdığını izlemedin mi? massa'nın spinin ardından 4-5 turda 6 sıra kazandığını, ama spin nedeniyle ilk 5 pilotun büyük fark açıp gittiğini görmedin mi?

    ferrari nasıl takım emri yapmış? massa'yı nasıl 2. plana atmış? şu yarış performansı ile, massa'nın "bitmiş" olduğuna nasıl kanaat getirdin? bir açıkla da en ateşli massacı olarak ben de duyayım. söylediklerinin elle tutulur bir tarafı yok.

    "massa DA yollanmalı" kısmı, esasında neden böyle yazma ihtiyacın olduğunu hissettiriyor aslında. ama, yorumlarına karşılık hiç cevap vermeyen bir arkadaşın olarak tavsiyem, "yollananlar grubu"na massa'yı da dahil ederek eline bir şey geçmeyeceğinin farkına varmandır.

    "yollanan"ın yerine gelen ferrari pilotunun da neler yaptığını görüyoruz, performansına şapka çıkarıp tebrik edeceğin yerde hala aynı sözler…

  131. Dostum seni anlıyorum Çokta haklısın ama yapacak bir şey yok ben aşırı Mülliyetçi birisiyim Çok şükür böyle takıntım yok inan olmuş olsaydı şuan hiç bir arabaya binmezdim 1977 diden beri Ailecek ve sülalecek Renault cuyuz Dedem 1977 yılında almış olduğu Renault 12 Ts si halen durur. Yinede seçim sizin.

  132. alonzomanyaa  avatarı

    Eklemeyi unutmuşum, TRT de bir tip vardı, Alonso 1 tur yer diyen. Sevgilerimi gönderiyorum kendisine… :)))

  133. rocco junior avatarı

    Güzel yarıştı dünkü senaryoların çoğu tutmadı Vettel ilk birkaç tur hariç arkasına bakmadan gitti.Schumi bizim için adeta Mclarenler ile araya tampon kurdu ve sayesinde bir podyum aldık.Araç ciddi manada lastikleri çalıştıramıyor ve mekanik olarak oldukça geriledi aracı aerodinamik olarak geliştirelim derken.Şu an ciddi biçimde az gelişim gösteriyoruz buraya sadece bir düşük df arka kanatla gelmişiz.Neyse Schumiye savunması için tebrik ve teşekkür.Redbull son 3 yılda gerek mekanik gerek aerodinamik herşeyi birleştirdi ve kusursuz bir araç ortaya çıktı.Biz seneye süspansiyonu değiştireceğimiz için eski gücümüze kavuşabiliriz diye düşünüyorum.Vetteli de tebrik edelim ama Massaya yazık oldu iyi iş çıkartıyordu neyse ki pek kayıp yaşamadı.Bundan sonra kalan yarışlarda gelişim durduğu için,araç potansiyeline ulaştığı için işimiz daha zor olacak.Alonso'nun klansman ikincilğini koruması bile mucize olur çünkü bariz yavaşız.Sezon başına göre pit stoplar ve taktik olarak epey ilerleme kaydettik ama araç yavaş.Saygılar tebrikler yarışa renk katan herkese

  134. desene boşuna phılıps den daha dandik marka almış 😀

  135. Hamilton pistteki en saldırgan pilot olabilir ama unutmayın ki karşısındada f1 tarihinin gelmiş geçmiş en iyi savunmacısı var 😉

  136. alonzomanyaa  avatarı

    Alonso müthişti kalkışta, schmi de öyle. Luizi nerden geldi öyle savrularak başını görmedim. Bowling topu gibi dağıttı herkesi 🙂

    Button temiz yarış çıkardı, Vettel'e diyecek bişey yok, O araçlan 2. olursa döverler zaten. 1 tur daha olsaydı Hamilton almıştı podyumu Alonsodan. Ferrari direk geçen seneki aracı koysa bundan iyi giderdi herhalde. Nasıl bir faciadır bu araç, 30 derece sıcaklıkta bile lastik ısıtamıyor.

    En sevindiğim şey bu kadar kötü bir Ferrari ile Alonso, tek başına 2 mclaren ile kapışıyor şampiyonada. Massayı saymıyorum zaten. Ne yaptığını 2 senedir pek anlamış değilim henüz.

    Güzel yarıştı, Senna beni çok yanılttı 2 yarıştır. Demek ki altındaki dandik araca göre adamın performansını tam analiz edememişiz zamanında.

  137. Bu düşüncemi daha önce de söylediğimi hatırlıyorum ama yeri geldiği için yineleyeceğim. Michael Jordan gibi bir efsanenin Chicago ile ne kaç yaşında şampiyonlukla tanıştığını az çok hepimiz biliriz. o zamana kadar adam tek kişilik bir gösteri sunuyordu ama yetmiyordu. yarı finale bile çıkamıyorlardı. ne zaman takımdaki diğer arkadaşlarını oyuna dahil edebildi, ne zamanki chicago daha iyi bir takım oldu şampiyonluk yüzüklerini takmaya başladı Jordan.
    Schuminin de böyle bir takıma ihtiyacı var ve ben MGP ile olacağını düşünüyorum. tek korkum bunun tahmin ettiğimden uzun sürmesi ve Schumi'nin yaşının etkili olmaya başlaması.bu adamın şampiyonluk rekorunu bu adamdan başkası kıramaz diye düşünüyorum. ve tanıdığım Michael bu rekoru kırmadan gitmeyecektir…Yeter ki sevgili kamyonetimizi iyi bir otomobille değiştirsinler.

  138. 36. turda Schumiyi 2. pit için çağırdıklarında, Alonso ve hamiltona göre 0,4-0,5 sn daha iyi turlar atıyordu.
    Ben livetimingten takip ediyordum. 3 tur daha böyle devam etseydi sert lastiklere geçtiğinde hamiltonun kesinlikle önünde olacaktı. Alonso ile ya hemen arkasında yada önünde dönecekti.
    Ferrarinin sert lastiği ısıtma sorunu olduğunu düşününce yarışın sonlarında güzel bir 3 lü mücadele izlememizi engellemiş oldu mgp pit ekibi.
    Button basın toplantısında Schumi ile olan mücadelesi için; hayatımdaki en güzel ataktı ifadesini kullandı. aynı zamanda hamilton defalarca dışardan denemişti yapamamıştı bende denemek istedim ve geç frenajla başardım derken yüzündeki ifade hamiltonun beceriksiz olduğunu işaret ediyordu 🙂

  139. Yusuf  Hitay avatarı

    evet hemen ingiliz lobisi devreye girdi, hatta illuminati devreye girdi. araç içindeki gizli üçgeni görmediniz mi ? telsizden koşurken bir gözünü de kapadı ayrıca.

  140. Yusuf  Hitay avatarı

    çok harika bir yorum, özellike webber hakkında düşüncelerinde tam içimdekileri açığa çıkarmışsın. massa'nın yarışını mahvetti ama bir inceleme gelmedi nedense.

  141. F1 i bitiren birisi varsa oda FİA dana başkası değil. Herşey yasak ben böyle işin …

  142. Phılıps Hollanda markası ama 🙂

  143. güzel bir yarış oldu…bu sene geçişlerin fazla olması seyir zevkini artırıyor. şumi ömrünü tüketti hamiltonun:)) neredeyse evladı yaşındaki birine yapılmaz ki bu canım:))) şaka bir yana şumi gerçekten çok klas bir pilot…hamilton daha evvel geçebilirdi belki ama hata yapma lüksü kalmadığı için çokda risk alamadı…akabinde de bu kapışma neticesinde bence fazlaca yorulduğu için çok iyi turlar atamadı…nasip…button akıl oyunlarıyla yavaş yavaş üst sıralara tırmanmaya başladı…tebrik etmek lazım…alonso elinden geleni yaptı bence…massa maalesef bitmiş. acı ama geçirdiği kaza ve takımın onu ikinci plana atması ile massa pilotajını vasat bir pilot haline geldi…bundan sonra ilerki yıllarda da düzelmesi zor gözüküyor…ferrari bir sürpriz yapıp onu sene sonu yollayabilir…yollamak da zorunda…webber vettele göre redbull da çok geriler de kaldı…o da bu sene sonu takımda kalmayabilir…sene ortası anlaşma yapılması bir anlam ifade etmiyor…zira yapılmasa asılmaz takım puan kaybeder korkusuyla bu anlaşmalar yapılmış olabilir…massa için takımın açıklamaları da bence buna benzer açıklamalar…
    redbull hızlı bir araç yapmış…fakat tek farkın bu olduğunu düşünmüyorum..vettel de diğer pilotlara göre daha iyi performans sergiliyor…işin aslı halen f1 severler vetteli bunları başaracak kalitede bir pilot olarak görmüyorlar…ve başarının tamamını redbull aracına bağlıyorlar…hamilton veya alonso yapsa tahmin ediyorum ki bir çok arkadaş pilotaj başarısı olarak görürlerdi…vettel bence artık üst kategorideki pilotlar arasında yerini her geçen gün sağlamlaştırmakta…

  144. Yusuf  Hitay avatarı

    konuları saptırmadım, uyarıyı 2 kez yön değiştirdiği için almadığını da biliyorum. sadece gözlemimi belirttim ama fia bunu far ketmedi ya da kusurlu bulmadı bütün olan biten bu.

  145. haikaten 30 tura yakın geçemedi schumiyi helal olsun lan schumiye:)hamiltonuda yazıklar olsun gridde en iyi atak yapan pilotmuş haha:D

  146. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    bakın üçüncü kez yazıyorum, malezya 2010'da hamilton'ın petrov'a yaptığı savunmayı izlememiş olduğuna inanmıyorum bunları yazanların.

    "vay efendim eskiden schumi nasıl kollanıyordu" diyerek formula 1 tarihi bilgini gösteriyorsun, mesela 94 adelaide'dan sonra schumacher -hele bir de ingiliz pilotu geçtiği için- cadı avına kurban gitmiştir. buna karşılık bu sezon hamilton'ın yarış dışı bıraktığı pilot sayısı da ortadadır.

    schumacher formula 1 tarihinin en nefret edilen şampiyonudur. hamilton'sa ingilizlerin yeni efsane ümitlerini bağladığı tek pilottur. gerçekler açıkça ortada.

  147. katılıyorum dostum

  148. SC'nin girdiğini gördüğümde, en çok merak ettiğim şey rosberg'in neler yapacağıydı. ama bir baktım, kaza yapanlar arasında rosberg de varmış. tam da istediği gibi yarışın hemen başında SC girmişti, bu durum şüphesiz ki rosberg'e çok yarayacaktı. rosberg çok üzülmüştür bu duruma..

    24. sıradan start alıp, hani neredeyse ilk virajı 5. dönen massa'ya çarpmasına bile metreler kalmış olan liuzzi (pistlerin 2. takozu), resmen batırdı, sıvadı, doymadı, bir de tüyü nereye diksem dedi, en önlerdeki araçlara kadar işi abarttı. ceza meza kesmez böyle tipleri, alın lisansını elinden, olsun bitsin. bu kaçıncı liuzzi vakası…

    bir de bizim bahtsız bedevi var elbette… kazadan bir önceki turda, yine ilk şikanda kamera onboarddan webber'i gösterirken eyvah arkadan vuracak dedim, massa santimlerle kurtardı. demeye kalmadan, hemen akabinde, yine aynı bölgede, "yapmazsa içinde patlayacak olan" hareketini yaptı webber. ve felipe spin.. yarışdışı kaldı düye düşündüm bir an. baktım, 12. sıraya düşmüş, aracı düzeltmiş. devam eden 4-5 turda 6. sıraya kadar yükseldi. ama bu arada alo-schumi-ham-but dörtlüsü 15 saniye fark açmış bile. webber'in bilerek ve de isteyerek kasti yaptığı darbenin ardından, 6.lıktan daha ileri gitmeye imkan kalmadı, ve yarış da o pozisyonda bitti. halbuki schumi'nin mclarenleri tutması ile birlikte massa da bu gruba dahil olup, daha iyi bir pozisyonda yarışı bitirebilirdi. kısmet olmadı yine.

  149. Yusuf  Hitay avatarı

    ne dedim yahu 🙂 sadece 2 kez yön değiştirdiğini söyledim. sucu mahir tatlı bir isim 🙂 başka bir pilot olsa öyle bir savunma yapamazdı, nitekim bu gün alonso rakiplerine karşı pek savunamadı kendisini.

  150. :)) bu daha iyiydi

  151. Nerde dün Vettel avlanacak diyenler. Vettel i artık tebrik edinde efendiliğiniz tavan yapsın. Bir kez olsun tebrik edin. Ne demiş eskiler el öpmeyle dudak aşınmaz.

    Ayrıca adamım Schumi herkese Savunma dersi verdi ayrıca Hamilton efendi geçen yıl Schumi yi geçmenin bi esprisi yok demişti. Bugünde lafını yemiştir artık. Schumiyi izlemek gerçekten lütuf

  152. Ben Reno sayesinde Alonso taraftarıyım,1974 ten beri aile arabası hep reno olmuştur bizde ki ben reno mais'in önünden geçerken sanki babamın yeriymiş hissine kapılıyordum demek istediğim o kadar içseleştirmiştim Reno markasını
    Ama sonra baktım bu Fransız Züppeleri bize Avrupa birliği muhabetinden dolayı üçüncü sınıf muamelesi yapıyo ermeni meslesinde,ve cumhurbaşkanıza fransada karşılama rezaletinden tut her dangalaklığı yapıyorlar ondan sonra,ben megan alacakken Mitsubişhi lancer,Kango alacakken doblo Phlips Alacakken Sharp aldım tabi sende bunu yap demiyorum ama ben kendi ülkemin vatandaşlarına bunları reva görenlere karşı tarafımı belli ederim dostum.

  153. Schumacher her zaman ki gibi yarışa heyecan kattı ama yaptığı savunma kendisinden çok vettel e yaradı….massa yı da webber katletti….button da gayet iyiydi….

  154. Schumacher ne Alonso bıraktı, ne de Vettel :))))

  155. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel yarıştan önce favori olmadıklarını söylemiş ve buna istinaden bir sürü söylenti çıkmıştı.Yok vites aralığı yok düzlük hızı.Baktık ki hepsi hikaye.Arabayı Tebrik etmek lazım.Kar kış yağmur düzlük viraj vs.vs.vs. hiçbirşey dinlemiyor.

    Fernando'nun müthiş startı ve podyumu bu sene tifosilere yetti.Bu araçla bu kadar.İnşallah seneye tepede oluruz.

    Bir tebrik de Şumiye.Kanada yarışı falan halt etmiş.Bence bu yarış Şuminin döndüğünden beri en iyi yarışıydı.Agresif pilot hamiltonu maymuna çevirdi.Çift drs li ve kersli yerde savunma dersi verdi.Şumiyi ancak 2. telsiz konuşması frenleyebildi.Yazıklar olsun.

    Rosberg yarış dışı kalmasaydı bugün mercedesleri konuşuyor olabilirdik.
    Massa nın kötü şansı devam ediyor malesef.

  156. ahaha güzel yorum 🙂 bende hamilton ne diyecek cok merak ediyorum.Belki artık daha iyi anlamıstır diyerlerini gecmekle schumacheri geçmek arasında fark oldugunu.Kendileri fark yok demişti ya.bende farkı söylüyorum.Fia emri .d

  157. Artık bıraıp git demiyolar, telsizden yol ver seni geçemiyolar diyolar 🙂
    Hem Schumi, hem luis hemde brawn ın açıklamarını sabırsızlıkla bekliyorum.

  158. Bence artık bu "kavruk oğlan" tipindeki söylemleri bırakmak gerekiyor. bu tabiri kullanan sadece birisi vardı ve o kadar uyarılara rağmen devam ediyor kullanmaya. ten renginden hareketle yapılan faşizan yakıştırmalar tehlikeli noktalara götürür bizi. yanlış anlama beni lütfen…
    ve evet… Schumi düzlüklerdeki hızlı olan kamyonetiyle mükemmel bir ders verdi Hamilton'a. kimse çıkıp "artık bıraksın" gibi şeyler söylemesin çok pis tepki alacak artık…

  159. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  160. Schumacher e haksizlik yapildi diyenler! Acsinlar Schumi nin altin yillarinda onune gecen araclarin nasil dur/kalk cezasi aldigina baksinlar! ortaligi bulandirmanin anlami yok, bole bir cekismeyide izlemek guzeldi

  161. bizde onu görmek istiyoruz zaten tasalan ma 😉

  162. sn o ortada olan legal kurallara göre arabanı güzelce kurgulyamıyorsan, snn bu sporda zaten işin yok, bas git ozaman..

  163. siz o tezinize bakın ozaman, düzlük hızı kötü olan bir araçla geçiş yapamıyor die eleştirilen pilot var ortada..işinize gelince verilerle konuşmak ne kadar kolay oluyor sizi için…

  164. FIA'nın bu saçma sapan yaptırımlarından sıkıldık artık…
    Şumi biraz kastırınca şikayetler başladı… Yazıklar olsun Hamilton ve FIA…

  165. tebrikler özellikle vettel ve schumachere ikiside inanılmazdı, ayrıca alonso her zaman olduğu gibi kalitesini gösterdi

  166. Outlaw Rider  avatarı

    Şaibeli bir araçla şampiyon olmuştu >:)

  167. ben bahsettim 🙂

    — alonso ve scumacher in bu kadar iyi kalkması vettel e yaradı 🙂 —

  168. Hamiltonun pistteki en iyi atak yapan pilot olduğunu söylüyorlar sürekli 🙂
    Komple pilot olmak için hem atak hemde savunmayı yapabilmek gerekiyor.
    Bunu efsane ders verircesine bugün gösterdi; nasıl savubukur, geçilirse tekrar nasıl atak yapıp yer kazanılır v.s.
    Schumiyi kendisi gibi (Petrova yaptığı zikzaklar) engelleme yaptığını zannedip yapılanın savunma olduğunu anlamayacak kadar bhaber.
    Böyle olunca telsizden sızlandı kavruk oğlan. Tabi ingiliz lobisinin desteği hemen geldi.
    Efsaneyede bırak gitsin uğraşma dediler:)
    yoksa yarış bitene kadar arkasından izlemeye devam edecekti.
    Yeşekkürler efsanem güzel bir yarış izlettiğin için. ayakta alkışladım ve izledim bugün.

  169. öncelikle schumacher'e tebrikler. kendimi geçen yıllardan birinde sandım. şiir gibi gidiyordu mübarek. nasıl savunma yapılır, halen yarışan ve de gelecekte yarış pilotu olacak adaylara ders diye izletilecek nitelikteydi. ve benim düşüncem, schumi o kadar uyarının ardından bilerek gaz kesti ve geçildi. sanırım ceza gelebileceği söylenmiş olabilir.

    ferrari yıllarında tek kusuru olan start konusunda ise, schu7macher mercedes ile harikalar yaratıyor. ne müthiş bir starttı..

    bu arada mercedes top speed'de gerçekten F-16 gibi. arkasına düşenin yarışı bitiyor.

    hamilton'ın turlar boyu schumi'yi sıkıştırmasının ardından, bu adamları arkadan takip eden button, mücadelenin kaymağını yiyen pilot oldu. hamilton yordu, button geçti. ama button da bugün her zamanki gibi güzel bir sürüş çıkardı.

    fernando'nun startı da schumi'ninki gibi 1. sınıftı. liderliğe oturdu ama orada tutunamadı. vettel, kendisini avlamayı planlayan pilotlar ile birlikte hepimizi de ters köşeye yatırdı. hepimiz oturup ahkam kestik, ferrariler 342, mclarenler 333, vettel dayanamaz diye =)

    vettel'in böylesine arayı açıp gitmesinde schumacher'in mclarenlerle kedi-fare gibi oynamasının ve arkasında tutmasının oldukça büyük payı oldu. ama hamilton, startta yer kaybederek bir bakıma vettel'in işini daha startta kolaylaştırmış oldu.

    takım arkadaşı, tartışmasız gridin en hızlı aracı ile bilmem kaçıncı galibiyetini ve polesini alan, şampiyonluğu garantilemiş, ununu eleyip eleğini asmışken, hala o müthiş araçla galibiyet alamamış, hala insan gibi geçiş ve de savunma yapmayı öğrenememiş, asırlar geçse de, kafasına odunla çaksan da üğrenemeyecek olan alamet_i farikası kasaplık olan, suratında meymenet bulunmayan webber'in de belasını duvara bindirerek bulmuş olmasından dolayı çok sevindim.

    keyifli ve heyecanlı bir yarıştı.

  170. Nerde eski formula 1.Önceden boşluk bırakmalısın diye telsiz mesajı duyarmıydık? Drs cıkardınız savunmayı öldürdünüz birde sacma kurallar..artık formula 1 çekilmemeye başladı.Bu sporu hala izliyorsam tek bir sebebi var.MİCHAEL SCHUMACHER.Teşekkürler efsane bu spor senle hala hayatta..

  171. Alonso nasıl bir aracla şampiyon oldu?HRT gibi bir araçla mı? :D:D:D

  172. nooooooooooooooo 🙂

  173. burak evmez avatarı

    button yarım turda geçti hamilton 20 tur sonunda FİA yardımıyla aradaki fark budur

  174. Fia sadece Redbull'amı bunları kullanması için izin veriyor bütün takımlarda Kers,DRS ve Egsoz sistemi var bazen çok mantıksız düşünüyorsunuz adamlar kuralları en iyi şekilde yorumlamış ve ortaya harika bir araç olan Rb7 çıkartmış.

  175. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Yavuz kardeşim bana göre olgunca mesajından dolayı kutluyorum,
    Yusuf seni hem yadırgıyorum hemde kınıyorum. (yakıştıramadım mesajını sana)

  176. Outlaw Rider  avatarı

    >:)

  177. vettel'i övmeyi siz de öğreneceksiniz günün birinde, sadece rbr7'den bu hızın kaynaklanmadığını elbet siz de bi gün kavrayabileceksnz..

  178. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Son duyumlara göre Singapur RBR ye uymuyormuş.

    Tebrikler ve teşekkürler Alonso-Schumacher.(Button)

  179. schumacher sayesinde ilk kez 1 yarışta uyumadan izledim öncelikle teşekkürler .. hamiltonu arkasında tutması güzeldi … haftanın 2 kötü yorumuna gelince 1ncisi trt nin artık okay karacanın yanına daha profesyonel bir ekip alıp yarış öncesini sunmasını diliyorum yarıştan önce vettelin 'geçiş manyağı ' olacağı tezini savunan birinin her hafta o koltukta oturup tv izliyecisine bişeler katacağına inanmıyorum … Araç mühendiliği yarış esnasındaki strateji belirleme esasına dayanmaz kısa vites oranı seçildi diye parmak cocuk diye adlandırılan f1 pilotunu yerden yere vuran zihniyetle vettel telsiz konuşmasında adeta dalga geçti ' hepsini ezdik geçtik ' ..2nci olay birazdan yorumlara konu olacak schumacherin 2 kez yön değiştirdi hamiltonu engelledi diyen arkadaşlara ufak bir hatırlatma schumacher uyarıyı yön değiştirmeden değil hamiltona geçiş yapacak alanı vermediğinden aldı 2 kez yön değiştirse yani sağ yada sol şeridi kullanmış olsa zaten 1 şerit geçiş alanı var demektir konuları saptırıp insanları yanlış bilgilendirip f1in seyir keyfini kaçırmayın

  180. burak evmez avatarı

    vettel kimi geçti söyler misin? alonso diyorsan ilk sektörlere bak arada kaç sn var ilk sektörde süründü resmen ferrari red bulldan 1 sn mclarenden 0.5 sn yavaştı

  181. sene başından beri pirelli , drs ve yasaklanıp geri gelen eksoz sisteminden baban mı gördü en çok faydayı

  182. Yarış çok zevkli geçti özellikle Schumacher müthiş savunma yaptı ve sürdü Hamilton gibi birinin geçemediği için sızlanmasını garip buldum geçişleri sertte olsa geçişlerini takdir ettiğim birinin sızlanması garibime gitti Schumacher yanlış birşey yapmadı ayrıca Schumacher kötü yaşlı süremiyor eskisi gibi değil diyenlerede Canada,Spa,Monza çok güzel cevap olmuştur.

    Yarışın güzelliği yanında Vettel in tek başına yarışa ve şampiyonaya liderlik etmesi can sıkıcı hale geldi umarım seneye bu durum değişir ama iyimser bakıyorum Redbull en kötü gelecek sene için 2. lik için savaşır 2014'ü bekleyeceğiz sanırsam

  183. tebrikler kesinlikle vettel'e ve tabi ki schumacher'e, inanılmaz bir yarış çıkardılar tek kelimeyle ikisi de kusursuzdu…schumacher artık bıraksın bu tempoyu kaldıramıyor bıraksın diğenlere ve vettel geçiş yapamıyor diğenlere bugünkü yarış daha ne kadar kapak olabilir bilmiorum…

    red-bull'un yarış temposunun monza'da bile ne kadar üstün olduğunu button ve vettel'in son pit-stop'lardan sonraki tempolarına bakarak anlayabliriz, her pistte ii bir raç ve pilot kombinasyonu, tek kelimeyle kusursuz…

  184. Tebrikler Redbul Renault Tebrikler Sebastian Vettel ve podyumdakilere. 2007 Yolından beri bu siteye günlük girerim ve haber varsa yorum atarım. Kısacası derdim davam Renault motoru Spa ve Monzada gelen galibiyetler ilaç gibi oldu.

  185. "Ross Brawn telling Schumacher again that he must leave adequate room for the chasing driver – do they fear Micheal's defensive driving is pushing the limits of the regulations?"

    Charley & FIA bırakın bu işleri yarışsın adamlar…

    Ross Brawn'ın son uyarısından sonra resmen bıraktı Schumacher…

  186. İşte yorum budur, McLaren taraftarı budur. Tebrikler Yavuz 🙂

  187. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    ferrarici olarak scmiye teşekküretmek istiyorum o olmasa alonso 3. gelemezdi alonso scminin elini öpmesi lazım tebrikler efsaneee

  188. alonso hızlı koşan atın gazabını yaşadı 🙂 j.button ikidir kötü startını telafi ediyor, shumi eski günleri yaşattı yine hamilton da durulmuş artık 🙂 geri kalanları atın çöpe :p her neysa tamam vettele de tebrik.

  189. çok zavallısın adamım çok zavallısın, böle devam et

  190. Ferrari 3 ay öncesine geri dönmüş gibiydi.

  191. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    pardon 3 tane gitti int kasıyor.

  192. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    vettele tebrikler. hamilton ve schumachere yarışı izlenebilir hale getirdikleri için teşekkürler. ve son olarak trt ye ban. yarışa şifre girdi. ama internet sağolsun.

  193. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    vettele tebrikler. hamilton ve schumachere yarışı izlenebilir hale getirdikleri için teşekkürler. ve son olarak trt ye ban. yarışa şifre girdi. ama internet sağolsun.

  194. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    vettele tebrikler. hamilton ve schumachere yarışı izlenebilir hale getirdikleri için teşekkürler. ve son olarak trt ye ban. yarışa şifre girdi. ama internet sağolsun.

  195. schumacher in yanlış birşey yaptığını görmedim. mclaren df yi yüksek son hızı düşük tutarken sanırım mercedes i hesaba katmamıştı. iki mclaren in de start ta yer kaybetmesi kötü oldu. alonso ve scumacher in bu kadar iyi kalkması vettel e yaradı 🙂

  196. Redbull & Pirelli & Fia işbirliğiyle galibiyetler devam ediyor..

  197. Ha ha Şumaher yıllar sonra ferrariye podyum getirdi:)
    Adam ferraride yarışmadı ama onun sayesinde podyumu aldık teşekürler şumi.

  198. Vettel'e, Şumiye, Alonsoya ve Liuzzi'ye tebrikler. Yarışa damgasını vurdular. Hatta liuzzi damgayı gömdü 🙂

  199. yine yeni yeniden Redbull söylenecek birşey yok sonuna kadar hakedilmiş bir zafer. adamlara helal olsun tank gibi araba üretmişler Ferrari ve Mclaren mühendisleri anca konuşur adamlar ne araba yapmış abi yok vites oranı yok drs 10 numara bir araba helal olsun monzada bile açık ara zafer. şapka çıkarmamak elde değil.

  200. Outlaw Rider  avatarı

    Orantısız güç. RB7 farklı bir seride yarışmalı. Bu yüzden Alonso: "RB 7 ile şampiyon olmak istemem " demişti sanırım. Ben de favori pilotum Hamilton un büyle bir araçla şampiyon olmasını asla istemem >:) Vettelciler sevinsin

  201. burak evmez avatarı

    beceriksiz hamilton buttonın yarım turda yaptığını yapamadı iyi olsaydı da geçseydi

  202. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Ayrıca evet, bu savunmayı beğenmeyen birisi, mesela 2001 Monako'daki Bernoldi savunmasının üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunabilir.

  203. toplamda 90 puan alabilmiş bir takımı geçemedi die fia yı eleştirmek komik olmuş. kural açıktır evet ama kurallar tam uygulansaydı belki bu yarışta hamilton olmayabilirdi bile. onu geçtim ironik olmuş kuralları hiçe sayarak geçiş yapan ve kazalara sebebp olan hamiltonun schumiyi şikayet etmesi. serhan acar savunma dersi verdi diyor ama bence eksik bir yorum olmuş bence ve birçoğumuza göre senin sucu mahir dediğin adam herkese güzel bir ders verdi. teşekkürler schumi

  204. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bir Pilotyn Yerini Koruması Suçsa Bilemiyorum Artık..

  205. Yavuz Balcı avatarı

    ben açıkcası katılmıyorum sana. Bir McLaren taraftarına da böyle yakıştırma yapmasını yadırgıyorum. ben gayet zevk aldım. iki büyük şampiyonun kimler olduğunu gösterdikleri içinde her ikisine de teşekkürü borç biliyorum.

  206. Vettele tebrikler harika yarıştı.yarıstan önce vites oranlarıyla geçiş manyagı olur diyenlere pist üzerinde Alonsoyu drs kullanmadan geçerek harika bir cevap verdi.sürekli ben yarıscıyım.agresif olmazsam ruhumu kaybedeberim. şeklinde açıklamalar yapan hamilton keske daha da agresif olsaydın da telsizden şikayet etmeyip Schumacheri alnının akıyla geçseydin.Hamiltonın yıllardır sergilediği tutumu hep desteklemişimdir ama bugün işine konsantre olup schumacheri geçemediği ve şikayet ettiği için gözümde bitmiştir

  207. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Malezya 2010 sonrası Hamilton'ın al(ma)dığı uyarıdan da bahsedersen sevinirim.

  208. ilk başta saga kırdı sonra ise viraja ideal açı ile girmek için sola geçti bunda bi sorun yok

  209. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Bugün İngiliz lobisinin kazandığı zafer insana ciddi anlamda Formula 1 sevgisini sorgulatır. Bu sezonun açık ara en agresif pilotu, Malezya 2010 fatihi Lewis Hamilton, Schumacher'in bu yarışta sert savunma yaptığını iddia etmeyi, üstüne bir de haklı çıkmayı başardı.

    Başarılı olmak istiyorsan basketbolda Yunan, Formula 1'de İngiliz olacaksın, çok net.

  210. Yavuz Balcı avatarı

    Tebriklerin en büyüğü Schumiye. gerisi zaten belli artık. RedBull ve Vettel'in şampiyonluklarını da kutlarım.

  211. Yusuf  Hitay avatarı

    sucu mahir sayesinde birincilik mücadelesi göremedik, düzlükte bu kadar güçsüz olursan olacağı buydu.

    ayrıca şumi iki kez yön değiştirdi 2. viraj öncesi, ama fia uyarmakla yetindi nedense 🙂

    vettel yine dört ayak üstüne düştü, ama aksi olsaydıda yarışın favorisiydi bence. redbull'un motoru yetmeyecek diyenlere bir kez daha duyurulur.

    rb7 diğerlerinden çok çok daha üstün.

    webber takozu bildiğimiz takoz hala, massa'nın yarışını da mahvetti.

    bir hafta daha böyle geçti, hadi eyvallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir