Vettel Duygusal Zaferini Kutluyor

yazar:

kategori:

İkinci dünya şampiyonluğuna emin adımlarla ilerleyen Alman pilot, kalkışta Fernando Alonso’ya geçilmişti ama güvenlik aracı sürecinden sonra yerini geri alıp damalı bayrağa kadar arayı açtı.

Vettel: “Çok duygusal. Bu pist bana çok şey ifade ediyor ve benim için çok özel. İlk galibiyetim buradaydı. Bu yüzden çizgiyi geçtiğimde her bir şeyi hatırladım”

“İnanılmaz. Rekabetçi olma konusunda bizim için zor bir pistte bu sene geri geldik ve araç inanılmazdı.”

Vettel’in yarışın büyük çoğunluğunda kendi ile yarışmasına rağmen başlangıç yoğundu. Alman pilot, kalkışta Hamilton ve Alonso ile ilk viraja yan yana girdi; oradan Alonso lider çıktı.

Vettel: “Kalkış o kadar iyi değildi. İlk viraja giderken üçümüzün yan yana gittiğini görmem biraz zaman aldı. (Güvenlik aracı sonrası) Yarışın tekrar başlamasının ardından (Alonso’yu) geçebildim. Bana pek yer bırakmadı. Bu yüzden benim o tarafta olduğumu fark edip etmediğini bilmiyorum”

Red Bull, Vettel’in aracında kısa vites oranı tercih etmiş, bu yüzden düzlük hızı sınırlı kalmıştı ama Alman pilot, zaferin, doğru kararlar verdiklerini gösterdiğini belirtti.

Vettel: “Bugün bir kumar oynadığımızı düşünmüyorum. Kumarı dün sıralamada oynadık. İnsanlar bizim azami hızımızın çok yüksek olmadığını, viteslerimizin biraz daha kısa olduğunu ve  bu yüzden düzlükte hızı kullanamadığımı gördü. Ama yarış için rahattık”

“DRS olmadan Fernando’yu geçebildim ama DRS ile daha rahat olurdu. Her şeyi hesaba katınca doğru şeyi yaptık; harika bir aracımız vardı ve her zaman harika bir hızımız vardı”

Vettel, bir sonraki yarış Singapur’da şampiyonluğunu ilan edebilecek konuma geldi amaAlman pilot, bunun gerçekleşmesinin sürpriz olacağını düşünüyor.

Vettel: “Vay be. Bilmiyorum. Dürüst olmam gerekirse şimdiye kadar inanılmaz bir yıl oluyor. Takım olarak çok fazla ilerleme kaydettik; çok daha güçlendik”

“Singapur’a diğer yarışlara gittiğimiz gibi gideceğiz: Oraya gidip işi adım adım ele alacağız”

“Dört gözle bekliyorum. Neler olacağını göreceğiz”


Yorumlar

  1. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Herhalde artık hangi pilotu tuttuğumu anlamışsınızdır.

  2. Startda yer keybettikten sonra Alonsoyu geçişin çok ustacaydı tebrikler şampiyon sonuna kadar hak ettin bu sene şampiyonluğu.Sen hariç bu sene kim şampiyon olursa bu saatten sonra hakkıdır diyemem.

  3. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Singapur'da Vettel 1.olursa,Alonso podyuma çıkamazsa Hamilton 2,Button veya Webber 3 olursa şampiyon Vettel olur.

    Yani kısaca

    1. Vettel

    2. Alonso,Button veya Webber dışında biri olursa(yani Hamilton diyelim)

    3. Alonso dışında biri olursa(yani Button veya Webber diyelim)

    ŞAMPİYON SEBASTİAN VETTEL OLUR!!

  4. Bu yıl Alonso'nun başarısını devirerek adedi düşük pilotlar kervanına adını yazdıracak. Aynı tempoyu gelecek yılda sürdürürlerse 3 şampiyonluk ile pilotlar kervanına bakışı, değerlendirmeyi ciddi değiştirecek bu çocuk.

    Çocuk ağladı yahu. Birikmiş.:)

  5. Birisi parmak mı dedi 🙂
    http://personal.telefonica.terra.es/web/jad/logof1.jpg

    Vettelin yeteğine zaten diyecek bir şey yok. Bu yaşta bu kadar olgun ve mütevazi olması da büyük bir artı.

  6. emiko emiko avatarı

    Gerçek şampiyon Alonsoyu geçişi mükemmel.Sakin soğukkanlı hızlı hela sana vettel.

  7. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    neviyi tebrik etmek lazım aracın hala bir rakibi çıkmadı hep 1. hep 1.müthiş

  8. vettel iyice rüştünü ispat etti bu sezon. ataksa atak, savunmaysa savunma, kazaya belaya bulaşmadan yarış bitirme, tek turda kusursuz araç kullanma, yarışta verilen stratejiyi eksiksiz uygulama…

    gerçekten çok büyük bir pilot vettel.. her ne kadar gösterdiği parmak, başlarda bizleri irrite etmiş olsa da, hakkını da tastamam vermek gerekir. daha 24 yaşında. çifte dünya şampiyon (oldu artık). aracı ile uyumu süper. her şey vettel'in lehine gidiyor.

    ama, hak ediyor. tebrikler.

  9. en büyük ŞUMİ başka büyük yok:-)))
    ne de olsa Vettel de Şuminin öğrencisi…!!! ALAMAN EKOLU CANIMMM

  10. Sonuna kadar tebriği hakediyor. vede TEBRİKLERRRR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir