Di Resta: "Agresif Lastik Stratejisi İle Puan Aldık"

yazar:

kategori:

Di Resta, agresif lastik stratejisi ile 4 puan aldı.

Di Resta: “Elbette bizim için kolay olmayan bir yarışta bugün 8. olduğum için gerçekten mutluyum. Ama etrafımdaki adamlar pek kurtulamadı.”

“İlk viraja girerken bir Williams’ın bana doğru geldiğini gördüm. Bu yüzden mümkün olduğunca dışa kaçtım. Ama şikanın üstünden zıplamanın dışında şansım yoktu.”

“Ondan sonra lastik stratejisinde agresif davrandık ve elimizden geldiği kadar fazlasını elde ettik. Çünkü yarış içinde esas tur derecelerimiz bugün o kadar iyi değildi. Bu yüzden 4 puan almam harikaydı ki şampiyonada bir sıra yükseldik”

Takım arkadaşı Adrian Sutil ise yarışı tamamlayamadı.

Sutil: “İyi bir kalkış yaptım ama birçok aracın arasında kaldım. Gerçekten hiç yer kazanamadım. Ardından en büyük sorun geldi. Liuzzi spin atarak ilk virajda topluluğa vurdu. İç taraftaydım ve kaza yapan araçlardan kaçmak için çakıl alana çıkmam gerekiyordu ki bu bana çok zaman kaybettirdi. İyi ki aracım hasar almadı. Bu yüzden devam edebildim.

“Orta sertlikteki hamur takılıydı. Bu yüzden işleri yolunda görünüyordu. Hâlâ puan alabileceğimi düşünüyordum. Birkaç tur sonra hidrolik direksiyon gitti. Bu yüzden sorun yaşadığımı biliyordum. 3. viraja girilirken vites düşürmeye kalktım ama başaramadım. Bu yüzden aracı park etmek zorunda kaldım. Paul’un (di Resta) sonucunu görünce bugün iki araçla puan alma şansını kaçırdığımızı anlıyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir