Liuzzi Kaza İçin Kovalainen'i Suçladı

yazar:

kategori:

Liuzzi, ilk viraja girilirken çimlerde spin atarak kontrolü kaybetti ve şikanda Rosberg ile Petrov’un yarışını bitirdi.

Komiserlerin Liuzzi’yi suçlayıp ceza vermesine rağmen İtaqlyan pilot, Kovalainen’in kendisini bu yola ittiğini belirtti.

Liuzzi: “Utanç verici. Rosberg ve Petrov’dan özür diliyorum. Ama benim hatam değildi. Çünkü Kovalainen beni çimlere zorladı.”

“Çimlere çıktığımda aracın kontrolünü tamamen kaybettim ve işte bu yüzde olanlar oldu”

“Kovalainen’in sağ tarafına geçtim ve ardından beni çimlere zorladı. Çimlere çıktığımda frenlemeye geçlmiştik. Fren yapmaya çalıştım ama açıkçası hiç tutunmam yoktu ve işte bu yüzden aracın kontrolünü kaybettim.”

Bunun yanında Liuzzi, kaza için Kovalainen’i suçlasa da o esnada Fin pilotun da ne durumda olduğunu görüntülerden tekrar izlemek istediğini belirtti.

Liuzzi: “Kovalainen kapıyı kapatmasaydı kurtulabilirdik. Çünkü yeteri kadar yer vardı.”

“Ama görüntüleri izlemek istiyorum. Çünkü bizi bana onun da kapandığını söyledi. Ama elbette benim yolu kapatan ve çimlere zorlayan o.”

“Şüphesiz kaçınma şansı vardı”


Yorumlar

  1. Aracını Heikinin sağına doğru yönlendirdiğinde ani direksiyon hareketin ve frenajınla direksiyon hakimiyetini kayıbettin ve çimlere daldın olan buydu bence.

  2. hadi be döver biçer

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Olan Rosberg'e oldu. Mercedes'in en iyi olacağı pist burasıydı, en kötü ihtimalle Massa'yı geçip 6. olurdu, podyuma kadar bile gidebilirdi bence Rosberg

  4. almanya gp de de heidfeld arabayi bueminin ustune surmustu… peh.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir