Massa: "Podyum Mücadelesi Verebilirdim"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot ayrıca ana lastiklerle de araçlarının rekabetçi olduğunu ifade ediyor

Massa: “6’cılıktan ancak hayal kırıklığı duyabilirim. Çünkü bugün, podyum mücadelesi verebilirdim.”

“Ne yazık ki Webber’in neden olduğu kaza, bana çok zamana mal oldu. 10. sıraya geriledim. Bu da demek oldu ki liderleri tekrar yakalamak için birçok pilotu geçmem gerekti. Ama sonrasında çok geç olmuştu.”

“Webber ile olan kaza bana hasar vermedi. Benim tekerleğime çarptı ve spin atmama neden oldu. Biraz geç fren yaptım; içerideki çizgiyi aldım ve dışarıdan dönüyordum. Beni asla geçemezdi.

“Gerçekten hayal kırıklığı yaşıyorum. Çünkü araç tempo açısından bugün fena değildi ve hatta yarışın son bölümünde orta sertlikteki lastiklerle bile. Makul seviyede hızlıydık ve aşınma oldukça düşüktü. Şimdi sezonun son 6 yarışı için biraz daha fazla şans umuyoruz”


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    F1ilyoF1 arkadaşım sen ciddi misin?Şaka yapıyorsun heralde nerede massa suçlu bir ispat et çok merak ettim.sen massathebest'in paylaştığı şu görüntülere bak sonra yorum yap.
    http://www.formula1.com/wi/597×478/sutton/2011/d11ita1561.jpg

    http://www.formula1.com/wi/597×478/tvimages/2011/italy/sunpic10.jpg
    hem kazadan sonra biz 13.lüğe kadar geriledik.10.değildik yani…

  2. massa_görkem avatarı
    massa_görkem

    massa bu kadar şansız olmaz ya.10 .luğa kadar geriledi yükseldi lastikleri aşınmış durumdaydı.çarpmasaydı rekabet edebilirdi.

  3. ozaman karambolden kaçmasını öğrensin:DD

  4. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    2011 ferrari için bitti artık ferrari yarış kazanamaz kore gibi bir yarış daha yaşamassak zaten takımda her fırsatta 2012 ye odaklandık diyo ben 1-redbull 2-mclaren 3-ferrari olur geçen senenin aynısı olur kısaca ve bu sene hiç yaşanmamış gibi seneeye adım atmak istiyorum ama seneyede yüksek ihtimalle bir türk tv sinden yarış izleyemeyeceğiz ve istanbul da yarış olmayacak 2012 nin keyfi hiç olmayacak gibi görünüyor türkiye için

  5. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bakın bir ferrari sevdalısı olarak bunu söylemek beni ne kadar yaksada kesinlikle massa önde olsa bile arkadakilere geçilirdi alonso süper startından sonra 1.sıraya çıktığında içimde yarışı alonsonun kazanabileceğine dair %0.00001 bile umut yoktu nitekim button ın da onu geçeceğini ve sonra hamiltonında geçeceğini düşündüm ama olmadı eğer bir tur daha olsa kesinlikle alonso podyumda olmazdı

    felipe asla podyuma çıkmazdı
    1-sertle sorun yaşayıp geçilirdi
    2-zaten araç sert lastikle birlikte yumuşaktada çok yavaştı vettel çok rahat 15 sn fark açtı ilk turlarda

    eğer schumi hamiltonu tutmasaydı ve felip sorun yaşamasaydı yine 4.ve 5. olurdu ferrari en iyi çünkü aracın kabiliyeti bu kadar daha fazlası çıkmaz arkadaşlar

  6. massa bi git ya spinden sonra pitten sonra da fark yiyodun milletten , yaklaşamıyodun . ilk 3 te olsaydın seni çiğ çiğ yerlerdi kolayca , yine 5-6 olurdun . ferrari hadi gözünüzü seveyim seneye massanın yerine başka pilot alın artık !

  7. felipe stay cool baby , stay cool .. 🙂

  8. uyan da balığa gidelim massa

  9. Massa'nın yarış sonuçları bu sene için artık önemli değil.
    Önemli olan şey Massa'nın açıkca ritim tutturuyor oluşu.

  10. Kerb in üzerine çıkmışsın sağında araç var hala direksitonu sağ tarafa kırıyorsun.Webber in orada direksiyonu sola kırıp şikanı kesmesi lazımdı

  11. http://www.formula1.com/wi/597×478/sutton/2011/d11ita1561.jpg

    massa'nın önü boş da massa bilerek mi fren yapıyor, hem de hızlanmaya geçmesi gereken yerde.

    ya da massa'nın önündeki şey, button'ın aracının hayaleti mi?

  12. Massa fren testi yaptı, webber aldandı. olan webbere oldu, yazık.

  13. Yanlış görmediysem kazaya sen neden oldun. Webber in üstüne çıktın.

  14. Kazanını olduğu yani Webberin Massa ya daldıktan sonra dönülen turlar

    Massa:1.39.625
    Schumi: 1.30.319

    Yaklaşık 9 sn lik bir farktan bahsediyoruz.Olmasaydı olsaydı gibi durumlar sadece varsayımdan ibaret tabiki.Bugün live timing i yarışın başından sonuna kadar takip ettim ve Massayla Schumi nin temposu hemen hemen aynı gibiydi.Schuminin önde bitirmesinin en büyük etkeni aldığı harika starttı.

  15. Barichello-Massa-Trulli-liuzzi-

    Bunlar yarışmayı bırakmalı

  16. MERCEDES GP avatarı

    Bunları Webbere sormak lazım.Acaba Orada ne yapmaya çalışıyodu ??

  17. bir pilotu geçemeyeceğini bildiğin bir anda gereğinden fazla hızlı gelip, kerb üstünden atlayıp, çok geç frene asılıyorsan, ve de arkadan vuruyorsan, bunun bahanesi ya da mazereti olamaz.

    hangisini kontrol edemedi webber?

    kontrol edemiyorsa orada işi ne?

    kontrol edebiliyor da bilerek etmediyse, önündekinin suçu ne bunda?

  18. MERCEDES GP avatarı

    Dediğin gibi olsa Button Massayı bırakmıcaktı onlar kendi aralarında Hamilton Schumacher kendi aralarında giderdi..Bence Button sonuna kadar zorlardı Massada öyle..sonuçta güzel bir yarıştı Kanada,İtalya ve Belçika sezonun en iyi yarışlarıydı

  19. işte bunları bilemeyiz. belki geçmezdi, belki de geçip uzayıp gidecekti. belki button gibi uzatmayıp, schumi'yi geçtiği turda pite girip avantaj yakalayacaktı… bunlar hiç bilinmeyenler. benim üzüldüğüm şey, bunları görmek varken, kendi hatası olmayan bir durum nedeniyle bu mücadele içinde olamayışı. kısmet…

  20. MERCEDES GP avatarı

    Bence uyuzluğuna oldu bu olay..Eğer direksiyon çevrilmemiş düz duruyor olsaydı Kasti olarak derdim ama Neden böyle salakça birşey yapsınki bence piskolojisi buna dayanamadı 🙂

  21. MERCEDES GP avatarı

    Zordu ama ikisini birden geçemezi yani geçse bile schumacher geri yerini alırdı

  22. ben de onu kast ediyorum. felipe eğer geriye düşmemiş olsaydı, schumacher'in tuttuğu ekibin içerisinde olacaktı. tur dereceleri öndekilerle aynı gidiyordu.

    bu hadise meydana gelirken, sıralama schumi-hamilton-massa-button şeklindeydi. schumi-hamilton'un arkasındaki pilot felipe'ydi. bu mücadeleden karlı çıkan isim, button değil felipe de olabilirdi bugün.

  23. MERCEDES GP avatarı

    Felipe Massa ya yazık oldu gerçekten..ama zaman ekranında gördüğüm kadarıyla farkı kapatamadı(schumacher ile olan)..zaman sabitti 0.1 oynadı yada oynamadı..yani normal şartlarda massayı geçebilirdik diye düşünüyorum

  24. massa nın yapabileceği hiç bir şey yoktu…yazık oldu…

  25. ne kadar sakin, ne kadar sabırlısın. ne diyeyim.
    spin atması ile 12. sıraya düştükten 4-5 tur sonra, yine öndeki grubun arkasına, 6. sıraya yükseldi ama spin nedeniyle öndeki grup (alo-schumi-ham-but) 15 saniye civarında fark açmışlardı bile zaten. alonso schumacher'in önünde kaldığından, alonso için podyum tehlikesi yoktu ama, schumi-ham-mas-but dörtlüsünü izleyecektik. ve felipe de podyum mücadelesi için kapışan grubun içerisinde olacaktı. live timing'den takip ettiğim kadarıyla, felipe'nin turları yarış boyunca gayet iyidi. bu mücadeleden karlı ayrılabilirdi bugün.

    ama takoz, çirkeflikte ve hazımsızlıkta sınır tanımayan, suratında meymenet bulunmayan webber, "perşembenin gelişi çarşambadan belli" der gibi 4. turda massa'ya arkadan bindirmekten santimlerle kurtarmış, devam eden turda ise hedefine ulaşmıştır. felipe çok doğru söylüyor. webber o noktada asla felipe'yi geçemezdi. bunu da bildiği için webber ahlaksızı, bordürlerin üzerinden taşarak uzaklaşmakta olan felipe'ye, bilerek ve isteyerek vurmuştur.

    geçiş hamlesi ile, yarış kazası ile yakından uzaktan alakası olmayan bir olay. hani, biraz yanyana filan olsalar diyeceğim ki "mücadele ediyor"… ama felipe virajı dönmüş, aracı düzeltmiş, hızlanmaya geçecekken, webber daha virajı dönmeye bile başlamamış. direkt felipe'nin arkasına vurmuş.

    buyrun 2 resim. bunun atakla, mücadeleyle, yarış kazasıyla, iyi niyetle alakası varsa söyleyin lütfen.

    http://www.formula1.com/wi/597×478/sutton/2011/d11ita1561.jpg

    http://www.formula1.com/wi/597×478/tvimages/2011/italy/sunpic10.jpg

    senelerdir milletin canını yakmaktan usanmadı. arkadayken çirkef, öndeyken çirkef. bu kadar kazmalık olmaz. hiç inanmadığım darwin teorisine uyan tek mahlukat. evrimleşmiş mi? bence henüz tamamlayamamış.

  26. Alonsomania  avatarı

    " Şimdi sezonun son 6 yarışı için biraz daha fazla şans umuyoruz." cidden ya özellikle Massa çok şanssız daha önden başlayabileceği bi aracı olmalı arkada karambolde kalıyo iyi gelmiyo Massa ya

  27. Felipe Baby sende de hiç şans yok.

  28. bu adamında herşeye bişey uydurmasından sıklıdım tmm bugün şansızdı ama diğer yarışlar çok mu iyidin ayrıca alonsonun zorla podyuma çıktığı bir yarıışta senin ne işin var podyumda ferrari bu adamı nasıl tutuyor anlamadım?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir