Red Bull Galibiyeti Kanserle Savaşını Kaybeden Çalışanına Adadı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’i şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıran galibiyetin ardından Takım Patronu Christian Horner, RB7’ye uymadığı düşünülen bir pistte rahat bir zafer aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Horner: “Bu hafta başlarında 5 senedir takımımız adına çalışmış genç bir kızı kaybettik.”

“31 yaşındaydı ve kansere karşı olan cesur savaşını kaybetti. Bu yüzden takım olarak bunu bugün ona adamak istiyoruz.”

Yarış öncesinde Vettel’in vites oranları üzerine büyük ilgi olmasına rağmen Horner, kendilerine güvendiklerini söyledi.

Öte yandan yarışı tamamlayamayan Mark Webber

Webber: “En iyi kalkışım değildi. Ben ve Jenson birlikteydik. Bu yüzden orada birkaç sıra kaybettim. Sebastian da öyle. Bu yüzden farklı birkaç kalkış oldu.”

“Fernando inanılmaz kalktı. Ardından güvenli karacı sonrası yeniden başlandı. O zaman iyi başladım ve hemen Jenson’u geçmeyi başardım. Bir sonraki turda ise Felipe ile yan yanaydım. İlk virajda dışında fren yapıyordum ve ikinci viraj için içteki çizgiyi almaya çalışıyordum. Tam olarak içeriyi almak için yeteri kadar yer tutamamıştım. Ama hamleden vazgeçtiğimde iç taraftaki bordür çok yüksekti ve ona temas edince ne yazık ki Felipe’ye de çarptım.”

“Ardından asgari oranda zaman kaybederek pite dönmeye çalıştım. Araç turun ilk bölümünde çok kötü değildi. Ama bir bölümde kanat alta girdi. Bu yüzden aracı döndüremedim, frenleyemedim. Parabolica’da doğrudan çıkarı çıktım ve bu da benim yarışımın sonu oldu”


Yorumlar

  1. Alonso'Nun açıklamasını yazayım sana arkadaşım.

    Tekerleğe çarptıktan sonra büyük bir hızla bariyerlere çarpan Alonso, Sao Paulo’da hasteneye kaldırılarak bütün bir gece gözetim altında tutuldu. Şans eseri tek yarası incinen ayağıydı ve daha ciddi bir şeyi yoktu. Alonso Pazartesi günü taburcu oldu. Kaza geçirmiş olsa da Alonso yarışı üçüncü sırada bitirdi çünkü 55. turda durdurulan yarışın sonucu olarak 53. turdaki sıralamanın alınmasına karar verildi. Alonso yaşadığı kazayı Marca gazetesine şöyle açıkladı: “ Pite girecek olmama rağmen öndekileri çok rahat yakalayabilirdim, çünkü zaten kazanın olduğu o turda pite girecektim ve SC çoktan piste çıkmıştı. Pitten dördüncü sırada çıkacaktım, üstelik yeni lastiklerle – yarışı kazanabilirdim. Kazayı önleyebilecek kadar zamanım olmadı. İki viraj önce telsizle yakıt almam için pite çağırıldım ve hangi tür lastik istediğimi sordular. Ben tam yağmur lastiklerini istediğimi söylerken bir anda karşıma diğer otomobilden kopan parçalar çıktı.” Alonso bu yıl için umutlu olduğunu da şu sözlerle ifade etti: “ Moralim çok yüksek ve yılın geri kalanında da böyle olacağını düşünüyorum, çünkü buna inanıyorum ve otomobilim çok iyi yarışlar çıkarıyor.” Brezilya GP’sinde Alonso’nun üçüncülüğü ve Trulli’nin sekizinciliği ile Renault 7 puan topladı. Takımlar şampiyonasında Renault, McLaren Mercedes’in arkasından 23 puanla ikinci sırada. Pilotlar şampiyonasında Fernando Alonso 14 puanla üçüncü, Jarno Trulli 9 puanla dördüncü sıradalar

    Öper seni Alonso'nun açıklamaları. Tarafsızlığını da aynen öper her yerinden.

  2. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Bu konunun başlığına bakıp yorumları ona göre yapsanız!

  3. Çok gençmiş,toprağı bol olsun.

  4. En iyi kalkışım değildi.

    zaten bu sene adam gibi kalktığın yarış sayısı yok gibi he kazada normal bir kaza yapacak birşey yok massabest gibi arkadaşlar fanatiklik yapmayın kimse kimseye bilerek çarpmak istemez en iyi sonucu almak isterler….

    bu arada massa yı seneye bekliyorum bakalım hadi bu sene lastikler araba felan bütün bahaneleri sundu adam seneye çok merak ediyorum ….

  5. Bu arada haber seni gözlerinden öper Minardi…
    com/haberler/1767/alonso–#8220;kazanabilirdim-#8221;.html ".com" un önüne bildiğin tüm türk f1 sitelerini dene şimdi yazarsam sansürlenir belki.

  6. Adam yine Alonso'ya vıdıvıd yapıyor amma heves bu.

    Alonso yarışı 3. bitirmişti hem de ilk önce lastiğe sonra duvara çarpıp ardından diğer duvara sekmesine rağmen. Yere yapışması doğal biraz son 3 yılda İnterlagos'ta yaşanan kazaların çoğu orada gerçekleşti zaten.

  7. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    bu adamlar 50cc lik kart şöförü değil. formula 1 pilotu. her an bir problem olabilir. güvenlik arabasının girdiği 1 sn geç bildirilse o viraja yaklaşırkenki hızı ile kaç mt. yolalır biliyormusun sen o araba. o sebeple sadece seyrettiğin bir spor için bukadar iddialı yorumlar yapmayın. o adamların vücut kondisyonu disiplinleri anlık olaylara verecekleri tepkileri sakın küçümsemeyin. seni o arabaya oturtup o temponun yarısını istesek heralde arabanın içinden 15 kilo zayıflamış çıkardın…

  8. acayip bi yarişti cidden o aynı virajda 6 kişimi ne yariş dişi kalmişti schumi ve montoya da vardı sanırsam ayrıca alonsonun kazası baya korkutucuydu ben de anlamamıştım o viraja neden o kadar hızlı geldigini , telsizi falan bozuk diye düşünmüştüm tam kobra takibi olayıydı 🙂 o yarişın galibi de hem soradan degiştirilmişti galiba
    kaza olayına gelirsek yariş kazasıydı suçlu aramak anlamsız çok zorladı ikiside massa dıştan nası okadar hız buldu ona da anlam veremedim tekrar izledikten sonra

  9. rocco junior avatarı

    tuh yazıklar olsun sana be!sen haddini çok aştın birader yettin artık.sana halen nasıl onay veriyorlar anlamak mümkün değil torpilli falan mısın?her lafın bir tahrik bir sataşma ama el insaf be hiç mi içinde vicdan insanlık kalmadı be adam!o kaza çok ciddiydi alonso kazanın şoku ile aracından indi yığıldı.telsizle söylediklerini ya da söylemediklerini nerden biliyorsun?ayrıca alonsonun dinlemediğini?içinde o kadar kin var ki kamyoncu raikkonen f1den def edilince fırtınalar kopuyor gibi içinde.lanet olsun böyle holiganlığa ya.ölseydi yaralansaydı dalga geçecektin demekki.kazada zaten alonso hemen olay yerinden geçiyordu hangi arada nasıl kaçsın kazadan?hiç mi kafan basmıyor.senin gibi taraftara yazıklar olsun.alakalı alakasız her haberde tüm yarışı olanları bırakıp alonso da alonso yok hakikatlert biz dedik onlar inanmadı yok hayal denizi ya bir yürü git günaha soktun gece gece…Allah seni bildiği gibi yapsın yazıklar olsun sana da bu yorumlarına izin verene de

  10. Tabii herkes yavaş yavaş giderken Alonso'nun tam gaz gitmesi de ilginç. Hani görmedi diyeceğim ama telsiz diye birşey var. Sonra da yol kenarına çöküp kaldıydı bak. Hem telsizi dinleme, hem çarp, sonra da yığıl kal. Gerçi sonradan puan almıştı galiba. Fisichella'ya da birincilik kupasını İmola'da cuma günü vermişlerdi. Veren de Raikkonen. Öyle bir yarıştı.

  11. Adamın 2003'te Jaguar ile sıralamada 3. olması geldi aklıma. Ne yarıştı be yağmur, çamur ve Alonso'nun Webber'in enkazına çarpması. Ardından gelen kırmızı bayrak. Jordan'ın son galibiyeti… Fisichella'nın da ilkti galiba.

  12. Deli_ Manyak avatarı

    heyt be mahalle delikanlısı webber apartman cocugu massaya karşı 😀

  13. Kazada Webber'in hatası vardı ama Massa'ya kasten vurduğunu düşünmek saçma. Kaza yapmak ne kendisine ne de takım arkadaşına bir fayda sağlıyor, adam bunu niye yapsın.

  14. massanın daha sezonun ortasını yeni geçmişken matematiksel olarak şampiyonluk şansının bittiğinden olsa gerek heralde daha webberin 2003-2004te jaguarda minardide takım arkadaşlarını nasıl ezdiğini unutmuş webber f1 pilotları arasında en delikanlı, dobra pilotlardan biridir silverstoneda almanyadaki massa gibi içine kapanmadı çıktı konuştu ezdirmedi kendini

  15. Allah rahmet eylesin…

  16. vurduğu için ölsün istersen nası olur?

  17. Webber durumu kabul etmiş gibi, ama olayda massanın fren testi de var. Kasıtlı fren yaptı vursun diye. Olan Webber'e oldu. Pilotların buna hazırlıklı olmaları gerekir ama webber biraz risk aldı ve massanın anti fair play oyununa geldi. aynısını buemi de sennaya yaptı yarışta lesmoda.

  18. ha bu kadar basit yani. vurdum, yarışının içine ettim, sıvadım, öylece bıraktım, pardon….

    ayağının ayarı yoksa bunda öndekinin suçu ne?
    adam gibi frenaj noktası seçemiyorsan öndekinin suçu ne?
    ikinci viraja girerken o kadar hızlısın ki, araç dönmeyip kerbe çıkıyor,coradan da doğruca massa'nın arkasına.

    sonra? pardon.

    kaç oldu bu kardeşim, ya birine atak yaparsın, arıza çıkar, ya da birini arkada tutmaya çılışırsın, adam duvarla/bariyerle/çimlerle cebelleş olur.

    sorun senin kafanın içinde. hazımsızsın, çirkefsin. takımının hatıra fotoğrafında çıkmaya bile el vermiyor kibirin. bu halin, pistte de diğer pilotlara olan yaklaşımına yansıyor.

    vettel'in monza'yı fethettiği gün, parabolica'nın duvarlarında bitirdiğin bu yarış da kapak olsun sana. içine otursun.

  19. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    RedBull'un kazanmasına sevinmedim ama kız için çok üzgünüm, Allah rahmet eylesin.Ve böyle yapmaları çok dokunaklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir