Schumacher: "Yanlış Bir Şey Yapmadım"

yazar:

kategori:

Schumacher, uzunca bir süre İngiliz pilotun geçmesine izin vermedi ve bu mücadele yarışın ilgi çekici sahnelerinden biriydi.

Schumacher: “Tam olarak benden beklenen şeyi yaptığımı hissettim.”

“Anladığım kadarıyla komiserlerin beni görme gibi bir talebi yok. Demek ki her şey kurallara uygun”

Mercedes pilotu, Hamilton’u arkasında tutması için elinden geleni yapması gerektiğini, çünkü aracının McLaren’lerle mücadele edecek güçte olmadığını belirtti.

Schumacher, yine çok iyi bir kalkışla 8 sıradan önce 4 sonra 3’cülüğe kadar ilerledi ama önce Button ardından da Hamilton’a geçilerek 5. oldu.

Schumacher: “Kalkış muhteşemdi. Bütün sıraları burada kazandım. Ama orada kalmam bir çeşit hayaldi”

“Sadece 20 turda Lewis 15 saniyelik bir fark açabildi. Yani aracın hızının yeteri kadar olmadığını görebiliyorsunuz”

Hamilton ile mücadelesinde bir ara telsizden Schumacher’e, “Ascari’de yer bırak” uyarısı geldi. Sonrasında da çok geçmeden Hamilton, Alman pilotu geride bıraktı.

Konu hakkında BBC’ye konuşan Ross Brawn: “Michael muhteşem bir yarış çıkardı. En hızlı araca sahip olmadığımızı biliyoruz ama Michael Schumacher’i tanıdığımızı gördük”

“FIA (Schumacher-Hamilton mücadelesini) izliyordu ve bizden dikkatli olmamızı istedi.”

“Yarışmak ve sınırı aşmak arasında denge kurma meselesiydi. Bizden dikkatli olmamızı istediler ki öyleydik. Harika bir yarıştı, Formula 1’de güzeldi.”

Öte yandan Monza’daki ve Spa’daki yarışlara rağmen Schumacher, Mercedes’in büyük atılım yaptığını düşünmüyor.

Schumacher: “Bu durum kesinlikle pist karakteri ile ilgili: Spa ve burası bize yardımcı oldu”

“Daha iyi görünmemizin asıl nedeni bu. Ama kesinlikle gelişmeye devam ediyoruz ve umarım gelecek yarışlarda biraz daha gelişiriz.”

“Önlere yaklaşmamız gerek. Çünkü öncekine göre şimdi bulunduğumuz yer daha eğlenceliydi”


Yorumlar

  1. Hocam ben demiyorumki top speed önemli değildir.Ne kadar top speed avantajında olsa doğru hamleyi yapamadığında cebi açık bıraktığında geniş kanat açısıyla yarışan mclarenin frenaj avantajı geçiş olarak kolaylık sağlayacaktır.Olay schuminin hep doğru zamanda doğru hamleyi yapmasında zaten.Ayrıca viraj hızı viraj çıkışlarında momentumu daha iyi yakalamanı sağlar.Öndeki aracın yarattığı hava koridoru ve drs sayesinde çok daha çabuk top speede ulaşıp kendine boşluk yaratabilirsin.Tabi karşındaki doğru zamanda kapıyı kapatmadığında.Olayın özetide budur.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    "Önlere yaklaşmamız gerek. Çünkü öncekine göre şimdi bulunduğumuz yer daha eğlenceliydi"
    Eğlencenin yeri belli, bu yıl değil amma seneye orada oluruz gibime geliyor ….

  3. demekki mesele o virajın çıkısında doğru yerde olabilmekmiş ve bunu 26 tur yapabilmekmis hic hata yapmadan.

  4. altında 1 saniye daha hızlı bir araç varsa muhakkak geçersin.örnek Vettelin Alonsoyu geçişi gibi.madem bu kadar teknik konulara girip yok düzlüklerde yavas kalıyo falan diyosunuz o zaman Vettel için de aynı durum geçerli.Redbull da sene basından beri düzlüklerde yavas bir takım.Hamiltonun Schumacheri geçemeyişini düzlük hızına baglayanlar bundan sonra Vettele de geçiş yapamıyor diye saçma sapan yorumlar yapmasın

  5. monza top speed in en fazla one ciktigi pist olunca, virajlarda hizlida olsaniz onunuzdeki aracin hizina uymak zorunda kaliyorsunuz. mclaren viraj ciksinda hizli olabilir ama onu kapatilinca o hizi kullanamiyorsun.

  6. Birileri şikayet eder ,şikayet Charlie Whiting e ulaşır o da sanık takımın yöneticisine yanlış bir durum varsa bildirir.Yani Ross çıkıp durduk yere şuna buna yer ver diyecek bir adam değil ortada kendi takımının menfaatleri var
    Bence bu kadar abartılacak bir durum şikayet edilecek ve ihtar verilecek bir durum yok.Bilemiyorum F1 bu kadar klişe olmamalı.Bu spor böyle basit olmamalı

  7. Sen bence f1 i daha dikkatli izle.Önemli olan sadece top speed değildir.Birçok etken vardır geçiş için.Vİraj çıkışları,top speede daha çabuk ulaşma,frenleme gibi.Bu konulardada mclaren mercedese göre oldukça üstündü.Bİrde drs var.Fakat schuminin tam zamanında ve doğru hamleleri yüzünden geçemedi hamilton.AYrıca Schumacher altında ferrari olmadan veya griddeki en hızlı araç olmadanda şampiyonluklar kazanmıştır.94-95 benetton. 2003 ve 2000 dede araç en hızlı araç değildi.Buna rağmen şampiyon olmuştur.Ufak arkadaşların böyle hatırlatılması gerekiyor arada.

  8. Ömer_Massa avatarı

    gerçekten müthiş yarıştın.Herkese nasıl savunma yapılır gösterdin.keşke altındaki araçta iyi olsaydı.o zaman herkes başka bir Msc görürdü…

  9. heikki 1088 avatarı

    Şumi kendi altında ki aracın ezikliğini göstermeye çalışıyor fakat unutmayın ki max hızda drs li mclaren bile o kadar hız yapamadı. O zaman neymiş; mclaren ın adamı geçmeye çalışacağı yerlerde mercedes mclaren dan daha hızlıymış. Bu da ne demek oluyor virajlarda mclaren daha iyiydi. Peki tarihte kaç kere gördük hızlı virajlarda adam geçen pilot. Demek ki burada bir sıkıntı var. Demekki şumi bahsettiği kadar da **** değilmiş mclaren ın kendisini geçmeye çalıştığı anlarda. Şumi taraftarları da artık bir şeyi anlamalı. Şumi'nin altında ferrari yok. O zaman şampiyonlukta yok

  10. tüm forumda yazılanlar gerçekten hoştu.aynen katlıyorum.yarışı izledim shumi bu yarış dahil olmak üzere iki yarıştır çok güzel yarışıyor.ve izlerken çok keyif aldım hamilton altında ki araca rağmen geçemedi shumiyi sonra zaten fiadan yardım istedi anladığım kadarıyla.hamiltonu takdir ediyordum agrasif falan diye ama balonmuş meğer.veteli zaten biliyoruz arkada kaldımı ve baskı altında eli ayağına dolaşıyor.neweyin rb7 si veteli vetel yaptı.o araçla herkes şampiyon olur.buton takdire değer bir pilot tebrikler.ama tek yıldız var shumi saygıdeğer shumi.

  11. "Anladığım kadarıyla komiserlerin beni görme gibi bir talebi yok. Demek ki her şey kurallara uygun"

    Duyduğum kadarıyla Ross Brawn şahsen 2 kere telsizden uyarıda bulundu,demekki bir şey yanlıştı !

    Bu kadar fazla büyütülecek bir olay değilde Schumayer taraftarı arkadaşlarımız fazla heyecan yaptılar eski günleri andılar o yüzden epeyce konuşuluyor,haklarıdır tabi yıllar sonra Kanadadan sonra Monzadada kameralar Schumayere bu kadar çok zaman ayrıdı ama ne üzücü ki arkasında kovalayanlar vardı.Bundan en fazla yararlanan eski takımı Ferrari oldu.Ne Hamilton ne de Schumayer olayın üstünde durmamışlar fazla.

  12. Shumi olmasa F1 büyük oranda izleyici kaybeder bu bir gerçek. Eskiden neyse şimdi de aynı sürüyor.Sadece araç yavaş. Kesinlilede bir şey yok geçen nasıl geçiyor.

  13. kemakinen35  avatarı

    wieter schumi , wir lieben dich ,ohne schumi geht nicht……

  14. Hamilton uygun boşluğu bulamayınca hemen telsize sarılır.

    ALO BOŞLUK HATTI MI ? Bana Monza'da 2+1 Terası olan Uygun bir Boşluk lazım.

  15. 2 yarıştır f1 den tekrar zevk almaya başladım sayende

  16. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    valla hamilton geçemiyo yok yer bırakmı yo yok illegal savunma yapıyo geçemiyo ondan sonra yok fia yardım et schumi gibi efsaneyi geçmek kolaymı ulen hamilton gözümden düştü ve arabası katve kat iyi olmasına ramen virajlarda geçemedi dülüğe çıkarken schumin arkasına yapışsaydı çoktan geçmişti ama bu avantajı kullanamadı valla schumi mütişti

  17. TiFosi_KaDiR  avatarı

    evet kesnlikle öyle olabilir.Çünki Hamilton baya hızlı gecti vites kaçırdığı kesin gibi.Takımlar telsiz ile pilota bağlanırken bence daha dikkatli olamlı doğru yerde ve zamanda konusmalılar.

  18. Brawn'ın dediğine göre ikinci uyarıdan sonra Schumacher'in geçildiği noktada telsizden onunla konuşuyorlarmış, bu Schumacher'in dikkatini dağıtmış ve devir limitine takıldığı için kolay geçilmiş.

  19. burada en dikkat çeken şey, mercedes motorunun düzlükteki hızıydı. kalan kısımda asıl konuşan ise aerodinamiklerdi. redbull'un ne kadar esnek bir aerodinami ile tasarlandığını bir kez daha gördük. mclaren ise hız ve aerodinami açısından komple bir paketti. schumacher salt hızı ile hepsine karşılık verdi.

  20. Mızmız Mclaren ve Rezil FİA dışında yarışta kötü olan hiçbir şey yoktu. Sonsuz teşekkürler Schumi herkese yarışmak nasıl olur Savunma nasıl yapılır ders verdiğin için. Seni çekemeyenlere de diyecek lafımız yok. Çünkü anlamıyorlar zaten

  21. Telsiz konuşmalarında rakip takım pilotları hakkında konuşulurken genelde pilotun soyadı ile hitap ediliyor sadece gördüğüm kadarıyla Şumi ye Michael diye hitap ediyorlar..Hoşuma gidiyor açıkçası F1 in artık ayrılmaz bir parçası ve herkesin pilotu gibi..Ayrı özel bir yerde duruyor…

  22. evet gerçektende öyleydi 🙂

  23. tebrikler schumi heyecanlı bir yarış izlettin bize 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir