İtalya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

 

 

 

 

 

 

Toro Rosso STR6 – Düzenlenmiş Ön Kanat

Bundan önceki yarış Belçika’ya Toro Rosso, yeni bir kanat götürmüştü ve Monza’da yeni bir ön kanat denediler. Bu kanatta, hava akımını aracın arkasına daha iyi yönlendirme amacıyla kırmızı okla da gösterildiği gibi küçük yeni bir kanatçık var. Takım, Cuma günü bu kanadı değerlendirdi ama sıralama ve yarışta kullanmamayı tercih etti.

 

Ferrari 150° Italia – Düzenlenmiş Arka Kanat


Monza’da Fernando Alonso ve Felipe Massa, Ferrari’nin Spa’da ürettiği yeni arka kanadı kullanıyordu ama bazı değişiklikler yapılmıştı (Ana resimde görülüyor). Mesela uç plakada üç yerine bu sefer iki yarık bulunuyor (üstteki kırmızı ok ve küçük resme dikkat ediniz); ayrıca daha düşük yere basma kuvvet sağlayan ana profil ve kanatçık. Beam wing (alttaki kırmızı ok) de yenilendi. Merkezi daha geniş ve farklı bir kişir mevcut. Daha fazla yere basma kuvveti oluşturmak ve lastiklerini daha iyi korumak için Ferrari, antrenmanlara kıyasla sıralama ve yarış için ar kanadında biraz farklı hava giriş açısı kullandı.

 

Mercedes MGP W02 – Arka Kanat


Küük resimde de görüldüğü gibi Mercedes İtalya’da, ana resimde görülen Belçika’da kullanılmış arka kanadı kullandı. Bunun aynında takım, Monza’nın uzun düzlüklerinde daha yüksek bir azami hız elde etme adına ana plakanın hava giriş açısını değiştirdi ve bu şekilde daha yüksek bir ön kenara sahip oldu.

 

McLaren MP4-26 – Arka Kanat


İtalya’da McLaren, Spa’daki kanadını kullandı. Bu kanat, diğer takımlarınkine kıyasla daha çıklı ve viraj giriş-çıkışlarında, frenlemede (lastikleri korumaya yardım ederek) avantaj sağlıyor gibiydi.

 


Yorumlar

  1. mclaren lastik koruma ve fren dengesini kaybetmemek için kanatı değiştirmedi büyük ihtimal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir