Horner: "Hamilton'un Sürüşünde Hüsran Var"

yazar:

kategori:

Horner: “Onun sürüşünde bir dereceye kadar hayal kırıklığı olduğunu sezebiliyorsunuz. Bu sene çoğu komiserler kurulunun liste başı konusuydu. Yine de harika bir pilot ama nedeni her ne ise onun için işler yolunda gitmiyor.”

McLaren pilotu, takım arkadaşı Button’un 13. başlayıp 3. tamamladığı yarışta Kobayashi ile çarpışmış ve damalı bayrağı görememişti.

Horner: “Jenson şu anda kendi içinde çok daha rahat görünüyor ve bu durum, sürüşüne de yansıyor.”

“Her ikisi de olağanüstü pilotlar. Britanya, Lewis ve Jenson gibi iki üst düzey pilota sahip olduğu için şanslıdır. Ama bu sene yarış dışı kalmaması sayesinde Jenson, belki de olduğundan daha iyi bir yere geldi. Lewis muazzam bir yetenek ama nedeni ne ise artık bu sene onun için zor geçiyor.”


Yorumlar

  1. ya merak ediyorum acaba kaç kere vettel in hata yaptığını gördün bu sezon evet kanada da yaptı ama o genel bi karmaşa sonu belki de bi fiziki yorgunluk olabilir kondisyon farkı yani ve bütün sezonda yapılan 1 hata bence bu denli çekişmeli bi spor için gayet kabul edilebilir almanya da spin attığı yerin tam aynı noktasında schumi de spin attı şimdi demek ki sizin mantığınıza göre schumi de yeteneksiz pilot öyle mi oluyo ayrıca aynı araca sahip weber in durumu da ortada ferrari de hep michael ön plandaydı ama sezonda bi bazen iki yarışı rubens alırken bu sezon kaç kere gördünüz weber in çizgiyi ilk sırada geçtiğini yani en büyük rakibi takım arkadaşı sözüne göre vettel oldukça ii durumda tabi en önden başlayınca atak yapmıyo göz önüne gelmiyo ama sonuçta ilk başlarda zorlayarak araya bi tampon mesafe koyana kadar oda oldukça hızlı ilerliyo sonuçta F1 padoğunda kim diyebilir ki yeteneksiz diye adam en genç çifte dünya şampiyonu

  2. hamilton da bir insan…hepimizin hayatta başına gelebilecek olaylar…sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. arka arkaya hatalar yapınca hata yapma lüksü kalmadığını düşündüğünden olsa gerek daha dikkatli kullanmak zorunda kalıyor…netice de hamilton kaliteli bir pilot…
    f1 de eleştri dozu yüksek hata yapmaya gör hemen kınamalar moral bozmak için yapılan açıklamalar…bunlar birazda olası başarıları engellemek için çıkartılan kasıtlı haberler…
    f1 de yarışan pilotlar genel manada birçok yönüyle üst düzey insanlar…bir defa aşırı antreman yapmaları kafa yapılarını da sağlam hale getiriyor…her açıdan düzenli bir hayat yaşamak zorunda…yediklerine içitiklerine hal ve hareketlerine dikkat etmek zorundalar dikkat de ediyorlar…bu kadar başarıya ve popülariteye rağmen bence oldukça mütevazi bir insan topluluğu…
    beni ben yapan yaşadığım zorluklardır demiş churchill…hamilton atasının bu lafını kulağına küpe etmeli ve çok kafaya takmamalı bu eleştirileri…geçmişi kimse geri getiremez geleceği bakmak lazım…sağlam bir kayaya rüzgar ne kadar sert eserse essin ancak üzerindeki tozu alır…
    bu konuda alonso bence örnek alınacak bir pilot…bel altı bel üstü her türlü eleştiriye rağmen sapasağlam ayakta…inandığı doğrular için inanılmaz bir mücadele içerisinde…
    ama şuda çok iyi bilinmelidirki neticeyi sadece Allah c.c.(şanı en yüce) belirler…

  3. yasin şahinoğlu avatarı
    yasin şahinoğlu

    birincisi vettel bu sene geçen seneye göre daha az hata yapıyor. yani kendini geliştirmiş durumda. ayrıca bu sene vettelin 1 tane belirgin hatası var. oda kanada. birde hamiltona bak. hamiltonun şu an konsantirasyon sorunu yaşadığı açık. ha yanlış anlaşılmasın hamiltona yeteneksiz demeye çalışmıyorum ama bu aralar sanki bir şeye moralimi bozuk ne. yarışta güvenlik aracının pistten çıktığı turu izleyin dediğimi anlarsınız hamiltonun bir anlık dalgınlığı sonucu alonso ve vettel uzaklaşıyor hatta hamilton schumacherede geçiliyor.

  4. sen hamıltona laf edeceğine kendi pilotun vetelle bak.ha iyi götürüormu evet ama tecrube edinememiş acemi bir pilot bence çünkü eğer arkasına birisi yapışınca ya spin atıor yada bi şekilde direnemeyip geçilior heyecan yapıor.bunları gördük ama aracının ıhızlı olması sebebyle sık sık rastlayamadık farkı acıp gidior..yani olay araç da,pilotta değil.geçen sene acık ara farkla diğer araçlardan hızlı olmasına rağmen zar zor şampion oldu..BU KADR yeter sanırım..

  5. Bu nasıl bir psikolojik demeçtir öyle. Amacı ne belli bile değil.

    Aşağısı da fena karışmış 🙂

  6. Muammer UYAR avatarı

    Bir pilotu Gp2 vs alt serilerden alıp direk mclaren ferrari koltuğuna oturtursan,üstelik bir de 1.pilot yaparsan (hamilton için değil genel konuşuyorum) o pilot 1 süre sonra o takımın kıymetini bilmemeye başlar,performansıda, yetenekleri de gerilemeye başlar,heyecan duymamaya başlar..En az iki sene alt takımlarda yarıştırmak, egsoz gazı yutturma, Q3 e kaldığında, yarışta 1 puan aldığında havalara uçmasını sağlamanız lazım..

  7. yavuz kardeşim o aracın orada tateravalli gibi sallanmasının sebebi yine her zamanki gibi buttondur.alonso ferrariye geçtiğinden beridir ,botton dan çektiği kadar kimseden çekmedi.şimdi acaba kanadada bottonun o teması olmasa (kasıtlı olmadığını her iki tarafta beyan etmiş normal bir yarış kazası olduğunu vurgulamışlardır) button bu kadar rahat kazanabilirmiydi acaba.

  8. ''biz kanadadan tabiki zevk alacağız aracımızın biri yarışı kazanmış. sen Lewis'e laf edeceğine bana kerblerin üstünde bir araç tahtarevalli halindeydi. pilotu kimdi söylesene. hadi bizimkini söyledin sıra bu soruda''

    . bu soruya cevap Alonso o kazanın nasıl olduğu ve kimin sebebiyet verdiğene hiç girmiyorum.. sen şu mübarek soruyu yanıtla o zaman çakıl havuza girip saplanan çıkmayı başaramayan

    agresif bir pilot varki bizde en az senin aldığın seyir zevki kadar izlerken keyf aldık hele de ron babasının başını elleri arasına alması varki tam arşivlikti

  9. bence Mclaren hamiltonla sözleşme yenilemiycek.Button ve Vettel 2lisini yanyana görebiliriz

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ama ben Lewis de bir gerileme seziyorum. Yetenek yada sürüş kabiliyetinde değil bu. Bu konsantre oluşunda ve yarışırken zevk alma konusunda bir gerileme var. Bu bence artık çok belli.

    bunu dedikten sonra birde schumacherin haberlerinin altında ona çamur atıyorsun ha yazıklar olsun sana.

  11. Küçük Emrah şarkılarına mı?

  12. rocco junior avatarı

    Horner'in sözü arabesk şarkılarının isimlerine benziyor:)

  13. Horner a katılıyorum. Dalga geçmek mi istemiş yoksa Lewis in bu haline mi üzülmüştür bilemem tabi.

    Ama ben Lewis de bir gerileme seziyorum. Yetenek yada sürüş kabiliyetinde değil bu. Bu konsantre oluşunda ve yarışırken zevk alma konusunda bir gerileme var. Bu bence artık çok belli.

    Sanki Lewis vakit geçirmek için yada mesleği icabı olduğu için yarışıyor hissi veriyor bana.

    Bu son yarışla alakalı bir durum değil aslında. Bu nerdeyse Canada dan beri böyle.

    Son yarışta Lewis yine yarış dışı kalabilirdi. Çünkü geçmek istediği adam onu yarış dışı bırakmak istiyordu. Lewis in limitlerde zorladığına inanmıyorum ilk turlar haricinde. Belkide Monza pistti sebeb oldu belkide o önündeki adamı kesinlikle geçmek isteyen Lewis olmadığı için kimbilir.

    Tek bir galibiyet bu işi çözer aslında. Nürburgiring de ve sonra ki Macaristan da eski Lewis var dı sanki ama sonra yine kayboldu.

    Birde Alonso ne yaşamış anlamadım. Lewis in yaşadıklarını daha yeni yaşıyor. Son yarışta kaybetti şampiyonluğu. Nasıl bir acıdır tattı. Alonso ne yaşamış allah için. Şikeli galibiyetinden bile öve öve bahsediyor. Bu kadar rahat.

    Lewis in hak ettiği galibiyeti adamın gözü önünde aldılar yarıştan sonra bir taraflarından uydurdukları ceza ile. Bu nasıl zor birşeydir. O kadar ter ve emeğin ellerinden alınması.Pehhh! Daha neler var…

    Adamın Şampiyonluğunu da aldılar diyecemde ona kanıt bulamıyorum bir türlü. McLaren çok güzel sakladı çünkü olup bitenleri, bazı mahkemeleri kapatmak için. Neyse buna girmeyelim.

    Yani geçin bunları.

  14. Yavuz Balcı avatarı

    Horner maalesef doğru konuşmuş. yarış sonrası konsantrasyon eksikliği yaşadığını dile getirmiştim. keza diğer bir örneğinide massathebest arkadaşım güzel şekilde belirtmişti. her yarış galibiyetinin önemli olduğunu bir an önce hatırlamalı ve monzadaki halinden kurtulmalıdır.

  15. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    YAW YAZIK KOSKOCA FERRARİ MCLAREN GEÇEN SENEDEN BERİ İYİ BİR ARAÇ YAPAMADILAR ADAMLAR RBR6 NIN KOPYASIYLA GÖSTERE GÖSTERE KAFA KOPARDI ADAMLAR SANKİ DEPOYA HERALDE REDBULL DÖKÜYORLAR

  16. Yavuz Balcı avatarı

    biz kanadadan tabiki zevk alacağız aracımızın biri yarışı kazanmış. sen Lewis'e laf edeceğine bana kerblerin üstünde bir araç tahtarevalli halindeydi. pilotu kimdi söylesene. hadi bizimkini söyledin sıra bu soruda.

  17. Yine işin içine Alonso yu ve kendini soktun ya bravo.

  18. Aynen onu demiş işte 😉 Kaza yaparak yarış dışı

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamiltonda hüsran falan yok.Daha şimdiden hüsrana buhrana kapılırsa bu işin sonu gelmez.Hamilton ne gördü ki?.Gridin en büyük takımlarından birinde yarışıyor.Hemen hemen tüm yarışlarda podyum mücadelesi verebilecek kadar iyi bir araçta yarışıyor.Hele durun bakalım Alonsonun f1 camiasında çektiği çilenin yarısını bir çeksin de ondan sonra değerlendirelim.
    Bence asıl suç hamiltonu şakşaklayanlarındır.Onu Senna yapmaya çalışanlarındır.Pohpohlayıp piste sürenlerindir.Biz bu agresif halini destekliyoruz diyenlerindir.İngiliz medyasındaki milliyetçi yazarlarındır.
    Kızını dövmeyen dizini dövermiş.Hamiltonu dizginlemeyen , aklını başına almasını söylemeyenler şimdi dövünsünler.Bu tür durumlar hamiltonun kuyusunu kazmaktadır.Böyle devam ederse bu çocuğun kariyeri başlamadan bitmiş olacaktır.Geçenlerde bir yorum yazmıştım.Hamiltonun son 4 out yarışını yazmıştım.Yine yazayım daha iyi anlaşılsın.
    Bu yarışlar 2010 monza 2010 singapur, 2011 kanada 2011 spa yarışlarıdır.
    Şimdi kayıplara bakalım.
    2010 monzada heba olan tur sayısı 52
    2010 singapur heba olan tur sayısı 25
    2011 kanada heba olan tur sayısı 62
    2011 spa heba olan tur sayısı 31
    —————-
    toplam heba olmuş tur sayısı 170
    Test yasağının olduğunu ve geri bildirimlerin çok önemli olduğu günümüzde kullanılamamış 170 turu hangi takım patronu veya mühendisi çok iyi karşılar.Taraftar bile bunu istemez.4 yarışta 170 tur boyunca hamilton ortada yok.Neymiş hamilton seyir zevki veriyormuş.2010 Monzada daha 1.turda out olmanın neresi seyir zevki vermektir anlamadım.70 turluk kanadanın 62 turunda hamilton piyasada yok ve fanları seyir zevki aldık diyorlar:):)

  20. button yariş dışı kalmamış demiş orada bi sıkıntı var kaza yapmadı demek istemiş olabilir

  21. Şunu demek istiyor: RedBull benim sayemde bu durumda ve başkalarına da yetecek akıl bende hala mevcut. Şahsen ben bunu anladım; enflasyon misali akıl artı veriyor, fazla geliyor, bela olmuş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir