Button: "Schumacher Hafızasını Kaybetmiş Olmalı"

yazar:

kategori:

Schumacher ve Hamilton, İtalya’daki yarışın öne çıkan mücadelesine imza attılar ve Alman pilot, bazıları tarafından rakibine karşı sert savunma yaptığı gerekçesi ile eleştirilen bazıları kurallara aykırı bir durum olmadığını öne sürdü.

Hamilton, rakibi için eleştiride bulunmaktan kaçındı ama patronu Martin Whitmarsh’ın ardından takım arkadaşı Jenson Button da Schumacher’e çattı.

Button: “Lewis’in üzerine fazla gittiğini düşünmüştüm. (Schumacher’in) arkasında iyi sürdüm ve çok çabuk yanına geldim; fazla hareket edemedi. Çok tehlikeli olacaktı. Ama Lewis ile durumunda (Schumacher) sağa sola zikzaklar çiziyordu ki bunun o kadar da parlak olduğunu düşünmüyorum. Her zaman önce sağa, sonra sola, ardından yine sağa geçti. Bunun tam olarak doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir tek hamle! Belki de hafızasını kaybetmiştir”


Yorumlar

  1. Adnan ÖNER avatarı

    Ben hayatımda bu kadar futbol fanatiği gibi fanatik yorumcular görmedim. Scuhi ilk önce Rosberg' i geçmeyiş becersin. Baricello' yu az kalsın duvara yapıştıracak olan kişi değilmiydi bu kişi. kabul etmek gerekirki böylesine tehlikeli bir sporda bu tip hareketler de çok kötü sonuçlar doğurabilir. Nitekim hakemlerde uyardı. Fanatizmi bırakın. İnsan hayatı daha önemlidir.

  2. arkadaşlar konuyla ilhili deıl ama tavşıye ederım izlemenızı (:
    http://www.youtube.com/watch?v=hBIZF3sDFTI&NR=1

  3. senin için çok talihsiz bir açıklama olmuş jenson ne içtiysen aynısından bende istiyorum.

  4. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    http://www.youtube.com/watch?v=YyWuS7btz8o&NR=1

    yuh be button bey kimin aklı yerinde bakim hıııı

  5. türkiye 2010

  6. rocco junior avatarı

    Anons etmişler hatta sportif direktör olarak.Ama sitede genel olarak o onu dedi bu bunu dedi haberleri daha fazla yer alınca böyle yorumla öğreniyoruz.Adamlar magazin forever gibi:)

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    AĞLAMA BUTTON AĞLAMA ŞÜRÜS UZMANI SCHMACHER SENI PAKET YAPIP EVINE GONDERIR BAS GIT YOL AL anca böyle eleştiri yaparsın adam resmen savunma dersi veriyor helal olsun diyecegine resmen ağlıyorsun tabi puanlardan oldugunuz böyle ağlarsın hadi bakam evine yürü şimdi.

  8. aynen dostum. artık o an neyin kafasını yaşıyorsa..

  9. jenson ı gerçekten takip ederim ve severim, babası, sevgilisi ve kendisi bence iyi bir 3 lü.Fakat bu açıklama kabul edilecek gib değil.

  10. :)))))))))))))))

  11. komik arkadaş;)
    o zaman sana cevaben; button konusunda haklısın ona anında yol verdi çünkü fazla bir gelecek yok buttonda onu yetiştirmeye çalışsada umutsuz vaka fakat hamilton öylemi? belli bir noktaya gelmiş yaşı genç tam atılım yapması gereken dönem sonuçta f1 en iyilerin gerçek şampiyonların yeri öyle ehil olmayanlar olunca abidik kubidik şampiyonlar çıkabiliyor ben bu çocuğu geliştirebilirim diye düşünmüş olacakki ilk ders deyip savunma dersi ile açtı okul sezonunu ki içinde arada fırsatını yakalayıp atağı yapmanında incelikleri vardı.. ah be f1 sadece gözleri ve beyni ile izlemeyen arkadaşım.. ne diye diğer uzuvlarını katarsın bu işin içine.. saygı duymak erdemdir senin bu sığ yorumuna bile saygı duyuyorum sen bunu becerebilecek biri olmasanda sana tavsiyem michael schumacher'i gözlerini dört açarak izlemen izle ki gerçek şampiyonların nasıl sürdüğünü anlayabilesin. seni seven abin..

  12. yorumların yarısına kadar okudum bu da bana yetti, bazı arkadaşların gerçekten sezon boyunca ağlamaktan başka birşey yapmayan, öndeki pilotu geçmek için sürekli kazalar yapan, geçemeyince fia ya ağlayan bir pilot ile bu spora 20 yılını vermiş adeta bu sporu çoğumuzun izlemesine vesile olmuş bir efsaneyi ( bakın pilot demiyorum pilot az önce saydığım kişiliktekiler için uygundur bence) karşılaştırıyorlar. bir ferrari taraftarı olarak ferrarinin ve özelliklle massanın ( ki massayı da çok severim) kötü gidişinden dolayı artık yarışlardan zevk almazken bu efsane sayende monza yarışını zevkle izledim. ve hep düşündüm önümüzdeki yıl massanın yerine ferrariye geçşe diye.

    bu çok zor ama inşaAllah olur da, ağlak çaylağa ve difüzör şampiyonu alzaimer button a cevap olur.

    biraz ağır oldu ama, bence başlıktaki cümleden ağır olmadığını düşünüyorum.

    sen bizim gönlümüzün 7 değil 77 kez dünya şampiyonusun efsane.

  13. bu arkadaş değilmiydi red bul garajının önünde pit stop yapmaya kalkışan.yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen.

  14. hafıza kaybı sanırım 🙂

  15. air_canada54  avatarı

    Ya adam akıllı konuşan bir iki pilottan biriydi button ama ne olduysa artık!!! bu açıklamaları pek yakışmadı efsane olmuş birisine sen kimsin ki? dil uzatıyorsun ey button pilotajı bir cacık etmez button, difizör şampiyonu buttton go home …

  16. Hadi oradan tombaladan çıkma şampiyon…

  17. Normalde her konuya tarafsız olarak yaklaşmak isterim ama bu konuya öyle olamayacağım. Kısa kesicem.Yön değişimi kuralının çıkış sebebine bakalım:

    http://www.youtube.com/watch?v=ZDfkz0J74Qg

    Hamilton gerçektende ağladı.

  18. Dayanmış 7 şampiyonluk 91 yarış galibiyeti var. Uyumak güçtür 🙂

  19. Sen her haberde Schumacher'i kötülemekten bıkmadın mı kardeşim?

  20. bence fia yarışlardan önce alkol muayenesi yapmalı :))) özellikle button için ya yaklaşık 1 sn geriden geliyosun önünde 2 araç var onca hız yön değiştirme yüksek konsantrasyon içinde 2 önündeki aracı nasıl izliyosun çok merak ettim 1 sağa 1 sola sonra tekrar sağa :))) eğer böyle bir demeç verdiyse fia bu adamın lisansını derhal iptal etsin damarlarında buram buram alkol olan biri o aracı kullanmasın :)))

  21. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kardeşim geceleri rahat uyuyabiliyormusun 🙂 adamın derdi schumi olmuş.

  22. alonzomanyaa  avatarı

    Ya kardeşim onu bunu bırakın, adam kaçıncı sıradan kalkıp tokadı basmış bunlara. Bunlarda konuşuyor boş boş..

  23. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    alın size en iyi cevap :))) izleyin ilerizekalı button efendiyi

    http://www.youtube.com/watch?v=YyWuS7btz8o&NR=1

  24. Bu mclaren kafilesi uçmuş ya. Yavaş araçla arkada bırakıldılar ya, redbulla mücadele beklerken schumiye tosladılar, ee şaşkına döndüler tabi 🙂

  25. efsane geridöndü avatarı
    efsane geridöndü

    sen ve senin gibilere paraylamı yorum yaptırıyorlar gerçekten anlamıyrum bu kadar mantık dışı bi yorum olamaz!

  26. Biraz tarafsız izleyip mücadeleden zevk almaya bakmak varken bu ne sinir ?
    İlla taraftarlık yapmamızı istiyorsan Hamilton'un bu sene kaç kişiyi yarış dışı bıraktığını saymaya gerek yok herhalde ?
    Yeni nesil olduğunuz için eski yarışları izleme zevkini kaçırdınız eskiden ne mücadeleler olurdu ne savunmalar ne geçişler olurdu şimdi onların bile tadı kalmadı DRS denilen saçmalık 1 den fazla yön değiştirme yasağı bilmem ne herşey çok yapay oldu.
    Şuan FIA pilotları değil araçları kuralların izin verdiği şekilde yarıştırıyor.
    Eski sert savunmalar geçişler nerede ???
    Schumacher gayet güzel savunma yaptı Hamilton onu geçecek fırsatı bulamadı Schumacher düzlükte çok hızlıydı gerçekten hızlıydı ama Mclaren aracınında Viraj giriş ve çıkışlarındaki hızıda Mercedes aracında yok idi madem düzlükte geçemiyordu virajlarda geçseydi emin ol o emir gelmeseydi rahat bi 10 tur daha izleyebilirdik ki benim sene başından beri izlediğim en güzel mücadele oldu eski zamanları hatırlattı bana gerçek mücadele bunun adı DRS de buna yardımcı oldu.

    Yoksa ne diğer geçişleri görmedinmi yarışta adam yaklaşıyor DRS açıyor oh geçiyor uzayıp gidiyor bu kadar kolay olmamalı.
    Ayrıca Hamilton'un monzada Glock 'a yaptığını unutmadık ve yön değiştirme kuralıda Hamilton yüzünden gelmiştir bunlarıda söyleyelim.

    Hamilton-Alonso-Schumacher-Button-Rosberg-Webber

    Bu adamların yarış içerisinde birbiriyle mücadeleleri çok zevk veriyor bırak tadını çıkar.

  27. tek bişey sorcam burda bazı mclaren ciler dahil schumi nin adam akıllı bi yarışçı gibi savunma yaptığı konusunda hem fikir ama sen bunca izleyenden farklı bi açıyla baktın demekki ilginç buldum gerçekten ilginç alonso vettel i bence daha tehlikeli bi yerde dışarı attı fark ettin mi ama ona da ceza gelmedi çünkü bu formula 1 hani birileri geçmek ama diğer birileri de geçilmemek için uğraşıyo hamilton eğer öne geçtiğinde sağlam çizgi tutup içeriyi alsaydı hiçbi sorun olmayacaktı ama efsane dışarıdan geçerken hamilton hiçbişey yapmadı e haliyle normal yani geçememek birileri savunma yapıp önünü kesmezse tamam kapatıp tv yi uyuyalım boşuna elektrik harcamaya gerek yok

  28. orda viraja giriyor gibi görmüştüm tam da 2 sayamayız yani birazda olayı yaşamak lazım çünkü çok düz bir yer değildi

  29. Olm bunların mezhebi geniş ne beklersin babası pist dışında zigzagın kralını çiziyor bir öpücük jessicaya teki nicole a.Böyle babanın oğlu işte ahahah

  30. Sürekli Lewis in dışarıdan atak yapmasını bekledi onun ön kanadını kırmak için. Ama Lewis o tuzağa düşmedi yarışta. Sonra bir şans buldu onda da Lewis pistin dışına kadar kaçtı yine başaramadı shumi bey.

    Yarım yamalak amacına ulaştı shumi yarışta Lewis in yarışını içine etti. Ama onu yarış dışı bırakamadı.

    Button geçerken hiç sıkıştırma yapmadı nedense. Sadece virajda iç tarafta kaldı.

    Lewis e ise, bakıyor içte hemem içe sonra dışarıya çıkıyor Lewis hemem dışarıya. Yani çok güzel savunma yaptı bravo demek lazım.

    Maleyza da biriki aracı oynattı düzlükte ceza verdiler. Burda kaç tur izledik zikzakları hiç bir halt yok.

    Ben geç anladım bunu. İş meğersem Ferrari de değilmiş, shumideymiş.

  31. ilkk okuduğumda Michael Carleone sandım 🙂

  32. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    YAW HAKEMLER BİR HATA GÖRMEMİŞLER BEYEFENDİ KENDİ HATALARINI GÖRMÜYORLAR TAKIMINA YALAKALIK YAPTA SÖZLEŞME YAPSINLAR
    SHUMİNİN ARACI İYİ OLSA SİZ ORALARDA OLURMUYDUNUZ YAĞMUR HAFIZALI

  33. schumacher61 avatarı

    KANADA'da HAMİLTON'u duvara vururken hafızan yerinde miydi BUTTON ? konuşmak için mi konuşuyorsunuz, yoksa zorunuza giden bir şeyler mi var? utanın utanın…..

  34. Ah be schumi ah be schumi ne kadar çektirnişin zamanında millete.

  35. Sayın kazma, ne zik zak çizmesinden bahsediyorsun sen ? Zik zak nedir açıp Malezyaya baksın takım arkadaşına. Kafayı yemiş bu adam ya açıklamaya bak. Nazik sürücü seni, git bisiklet sür sen.

  36. schumacher in yokluğunda button gibi sıradan pilotların adı sanı duyulmaya baslandı schuminin geri dönüsü ve tekrar form tutmaya baslaması button ın istemeyeceği ve hasetlik duyacağı bir durum.birde rekabetçi bir araç olursa büyük bir tehdit.schumacher pist karakteristiğinin yardımı ve kalitesiyle mclaren a kafa tuttu bu bile tedirginlik yaratmıs demekki .gecen sene kendisinden 2sn daha yavaş bir aracı gectikten sonra çok bir mağrifetmis gibi hamilton la kıs kıs gülen zavallı ve haset bir zihniyet in bugün düsündükleri kimseyi sasırtmamalı. button 43 yaşına geldiğinde kendisini nerde görüyor acaba.

  37. rocco junior avatarı

    Haberle alakalı değil ama scarbsf1e göre Sam Michael Mclarene,Aldo Costa Mercedese gidiyormuş

  38. şumi yi 10 12 yıldır sevmesem de monzada iyi iş çıkardı

    sanırım tam performansındaydı ki 2. uyarıdan sonra yolu verdi

    lewis 2. pitlerden sonra sanırım arkasında kalınca hemen ağlamaya başladı herzamanki gibi

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buttonun böyle ağır bir cümle sarfetmesini gerektirecek ne olabilir.Bu işten kendisi karlı çıkmadı mı?
    -Hamiltona şirinlik olsun.
    -Takım sözleşme yaparken bu yıkama yağlamayı hatırlasın.
    -Diğer takımlara özellikle Redbulla gönderme yapıp "bakın bizim arkadaşlığımız böyle olur" demek.Yani webber vettelin yarışı kazanamamasına sevinirken ben hamiltonu desteklerim ve bu uğurda efsaneye bile sallarım.

    Acaba hangisi olabilir.?

    Button neden bu kadar alevlendi acaba bunun geçmişle bir alakası olabilir mi?Neden şimdi ya da neden şumi.Hamilton birçok kişiyle yarış içinde dalaşa giriyor.Örneğin spada maldonadoya neden hafızasını kaybetmiştir demedi.Hiç yakışmadı. O zaman kobayaşinin arkadaşı perez de hamiltona sallasın.Spada takım arkadaşına yolu kapayıp çarptığı için hamilton hafızasını kaybetti desin.

  40. Hamilton:Ya Whitmarsh abi ya şuna bişe söyle yaa çok savunma yapıyor geçemiyorum yaa :'(((
    Whitmarsh:Tamam tamam.Ya böyle olur mu bi oraya bir buraya ne biçim savnuma bu.Durma Button sen de bir şeyler söyle.
    Button:Ermmm Evet ya olur mu böyle Bir sağ bir sol Hiç yakıştıramadım.

    E oldu olacak deselermiş ki kenara çekilseydin adam geçseydi.Eğer adam savunma da yapmayacaksa ne yapacak.Ayrıca spiker de söyledi (yarışı izleyen bilir) Yarışta 1 kere düzlükte yer değiştirme hakkın varmış galiba.Hatta spiker de Schumi nin bunu çok iyi kullandığını söylemişti.Yanlışsam düzeltin.Yukarıdaki konuşmalar bence zaten olanları açıklar şekilde….

  41. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu olmadıııııııııı bu olmadııııııııııııı Button 🙁
    çok sinirlendim çokkkkkkk.

  42. yaw bu button değilmiydi geçen sene schumacher in arkasında ömür harcayan kasıntısı var galiba
    hey button sen 31 yaşındasın 12 sene sonra anca kordonda arabanla gezinti yaparsın git isine sana ne zaman laf düstü.

  43. armut herif. 2010 katalunya olması lazım. ne yaptıysada bütün yarış schuminin o güçsüz aracını geçemedi. şimdide konuşuyor.

  44. Seni severim Button! yapma bunu, bize yakışmaz, Hamilton ve Martin'e de söyle taraftar beleş geçişe karşı! Kuralları değiştirin be gözüm(DRS filan komple)..

  45. Neden bu kadar çirkinleşti ki bunlar böyle? withmarsh "önündeki şahıs" diye bahsediyor diğeri "hafızasını kaybetmiş" diyor.

  46. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    fiadan kaçtı ama buttondan kaçmadı .d.d.d.d
    button saçmaladı.d.d.d.d

  47. efsane geridöndü avatarı
    efsane geridöndü

    button mclarende kalmak için göz boyuyor bence başka bişey yok.

  48. Kaan Tifosi avatarı

    Bence hafızasını kaybeden Button :)) herkes yarısı ızledı ve bu yorumu yapan adamda bu ısın ıcındeydı garip:) MSc savunmada tek hamle yaptı; 99 spa'da mikaya yaptıgı savunma yolu ortaladı hep o kadar, Jenson karıyerının sonunda ,Hırslı bır MSc'den korkmus olamalı yada martin fazla gaza getırdı :))

  49. Yusuf  Hitay avatarı

    evet genelde böyle yaptı ve kurallara aykırı bir durum yok. ancak bir keresinde tam olarak button'ın dediği gibi 2 kez yön değiştirdi, ondan sonra telsizden uyarı geldi zaten.

  50. Schumacher 1 kere yön değiştirme hakkını kullandı, ardından viraja gelindiğinde yarış çizgisine geri döndü. Schumacher'in yarış çizgisine geri dönmesini 2. bir yön değiştirme olarak görmek son derece yanlış.

  51. Bence de hafızasını kaybeden birileri var. Ama kim bunu bilmiyorum. Button olma ihtimali ise oldukça yüksek. İlk önce sağa sonra tekrar sola ve tekrar sağa geçmiş. Şaka gibi!… gerçekten böyle bir şey olsaydı merak etme FIA anında cezayı keserdi.

  52. Formula 1'de Schumacher'in yaptığı savunma şekline mutlaka izin verilmeli. Şöyle de açıklayabiliriz durumu; rakip pilotu, o yanına geldiğinde dışarı ittirmek gibi sportif olmayan faaliyetlere girmemek dışında savunma durumları serbest bırakılmalı. Yine böyle mücadelelerde eğer ceza verilecekse de yarış esnasında değil de yarıştan en geç 24 saat içinde hamleler teker teker incelenerek, 20 saniye süre cezası vermek şeklinde ceza uygulanmalı. Sorunun kimde olduğu belli.

  53. Yusuf  Hitay avatarı

    çok da agresif bir savunma değildi. button niye bu kadar gaza gelmiş 🙂 üstelik bu savunma sayesinde podyuma çıktı.

    ama 1 den fazla yön değişimi konusunda haklı, ki bunun cezası 20 saniyedir normal şartlarda.

  54. alonzomanyaa  avatarı

    Alonso yazıyor *** lı yerde..

  55. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben Buttonun Böyle Birşey Diyeceğine İnanmıyorum ( Kendi Başına ) Takım Arkadaşı Olduğu İçin Ve Takımdan Gelen Baskı Yüzünden Böyle Birşey Demiştir Diye Düşünüyorum..Çünkü Hamiltonun Schumacheri Geçememesi Buttona Kar Getirdi…

  56. alonzomanyaa  avatarı

    Ufff buton ya, adam 30 tur kavrukla uğraşınca bitti tabi lastikleri, zaten pite girdi senden sonra. Taş atmışında kolun yorulmuş gibi. Topu topu aam 1 kez yön değiştirdi, diğerlerinin hepsi yarış çizgisindeydi. Ben kavruğun kaç kez yön değişitrdiğini hatırlamıyorum bile.

    Alonso ya aynı şeyi yaptığında ki Alonso DRS siz bölgede geçerken kanadı kırılmıştı bu yüzden, kendisi ve Alonso da ceza almıştı, "kural öyle ama ben normal buluyorum" dediğini ne çabuk unuttu bu kavruk. Başkasına yapınca normal, başkası yapınca anormal.

    Bu çakma şampiyonlar hep mi böyle kardeşim. Vettel böyle olmaz umarım..

    Ulen ******, Schmi gibi adamlar da araç olsa sizin esameniz bile okunmayacak. Altlarında kötü araç varken geçiyorsunuz da adınızı görüyoruz haberlerde.

  57. Hamilton'ın sesi çıkmıyor, bunlara ne oluyor?

    Button biraz abartmış. Tamam sertti, ama 1-2 defa üzerine kırdı, bir kere de hamilton tekniğini uyguladı o kadar. Bu kadar uzun bir çekişmede sakin bile sürdü ikisi de.

  58. schmi hamiltona resmen savunma dersi verdi… telsizden yol ver demeselerdi hamilton eminim daha çok zorlanacaktı..

  59. BU Mclaren takımı ve pilotları insaları kendilerinden nefret ettirmek elinden geleni ardına koymuyorlar helal olsun. Şu Mclaren Bi Senna Bi Mika bide KİMİ vardsı gerisi hepten çöplük. Zihniyet sıfır,saygı desen sıfır çirkeflik tavan yapmış.

    Dünyayı kendilerinden ibaret görüyorlar ama dünyaları başlarına yıkılınca her yere çamur atıyorlar. Bizde size geri iade ediyoruz o pislik laflarınızı reziller. Konuşmasını bilmiyorsanız susmasını bilin bari.

  60. Herkes gördü, öyle bir şey yoktu. Adam sadece yarış çizgisine geçiyordu. Bu yer değiştirme ustası Hamilton neden acaba hemen ağlıyor? Button araçtan öyle görmüş olabilir. İngiliz işte! kimse ciddiye alacak değil.

  61. Button abartmış bence 2 kez yön değiştirme yaptığını bende hatırlıyorum ama 1 kere yaptı.
    Ondan öncekilerde hep tek yön değiştirme yapıyordu ve çok iyi kullanıyordu bu hakkını telsizden emir gelene kadar !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir