Marko: "İtalyan ve İngiliz Basınına Tokat Oldu"

yazar:

kategori:

Bu iki ülke basınında Red Bull’un ve Vettel’in düşük yere basma kuvveti gerektiren pistte sıkıntı yaşayacağı öne sürülmüştü.

Formula 1’in resmi internet sayfasına konuşan Marko: “Ya birkaç gün öncesine bir bakın: İtalyan ve Britanya basını, Monza’da bizim için hezimet bekliyordu ama bugün onun (Vettel’in) galibiyeti ve bunu başarma şekli, onların yüzüne bir tokat oldu. Bugün gördüğümüz şeyler, rakiplerimizin moralini bozacak içerikte.”

Alman Vettel, İtalya’daki zaferi ardından Singapur’da şampiyonluğunu ilan edebilecek konuma geldi.

Marko: “Tipik bir Vettel yarışıydı: Önce fark açıyordu; sonra da motor, KERS ve vites kutusu performanslarını düşürüyorduk. Ve bunu yapınca bile diğerleriyle farkı koruyabiliyordu”

“Doğru araca sahip sahipse, hata yapmazsa ve kötü şansa denk gelmezse, hedefteki adam odur. Ayrıca ona (Vettel’e) aerodinamik olarak üstün olduğu kadar pistin yüksek hızlı bölümlerinde de güçlü bir araç verdikleri için takımı son derece kutlamam gerekiyor. Bugün araç ve pilot arasında mükemmel bir sinerji vardı”


Yorumlar

  1. bende dürüst olayım RBR den tutta HRT ye kadar hepsinde bir dolu yasal olmayan parçalar olduğuna inanıyorum ama en iyi paket RBR de olduğu için herkes RBR dekinin peşinde yoksa diğre daha az işe yarayan parçaları kim ne yapsın daha iyisinin peşinde koşmak varken…

  2. sizinkilerde adam gibi bir araç yapsaydı başa oynasalardı tutturmuşsunuz papağan gibi araç yasal değil nerden biliyorsun bol keseden sallayın gitsin değilmi.

  3. rocco junior avatarı

    Merak etme Marko,bir gün herkes o tokadı yiyecek sizde buna dahilsiniz.Kimse orada ebedi kalmayacak ve unutma her çıkışın bir inişi vardır,güneşli günlerin ardından fırtına kopacaktır.Ayrıca 2014e odaklanmak gibi saçma birfikir daha duymamıştım

  4. Ben Ferrari, Mclaren, Red Bull ve Williams araçlarında en az bir kural dışı parça olduğuna inanıyorum. Bu kadar rekabetin olduğu bir sporda doping yapmamak düşünülemez. Geçmişte bunların zilyon örneğini gördük.

    Red Bull hemen herkeste yasal değil inancını oluşturduysa buna ancak helal olsun denir. Sonuçta kuralları en iyi yorumlayanın hızlı olduğu dönemlerdeyiz.

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    o zaman biri çıkar der'ki sana,
    alonso'nun şampiyon olduğu sene araç yasal değildi,
    veya başka biri çıkar der'ki,
    Schumi'nin ambargo koyduğu 2000-2004 senesinin araçları yasal değildi,
    sen ne saçmalıyon hala,
    saygı göstereceğinee ve tebrik edeceğine nelerle meşgül ediyorsun kendini,
    yazık yazık…

    dipnot:ben sitenin yerrinde olsam senin gibi zihniyetlerine izin vermezdim.

  6. 😀 ona bende çok güldüm:D

  7. alonzomanyaa  avatarı

    Ben hala RB aracının yasal olduğuna inanmayıp, bir şekilde FIA nın bu duruma göz yumduğuna inanıyorum. Hani sanki 2-3 senliğine anlaşılmışta, ferrari veya mclaren nin egemenliği az da olsa kırılsın istermişçesine.

    İstediğinize inanın, isterseniz bana kızın. Ben böyle olduğuna inanıyorum. Her şeyin eşit olduğu böyle günlerde, bir araç diğerlerinden 1 saniye hızlıysa bunun normal olması pek olası değil.

    Adam bide tşk geçer gibi ayarları kısıyoruz yarış içinde diyor..

  8. Otuz kezde şampiyon olsanız kimin umrunda.Üç beş kazanan ata oynama meraklısı dışında sizi umursayan var mı?Force İndia'nın bile sizden çok taraftarı olduğunu biliyorsunuz.Ağlaya ağlaya sporu terkedeceğiniz günler yakındır.

  9. _FIA aldıgı her türlü yasaklama kararına rağmen bu durumdalar ya,gerçekten övgüyü hakediyorlar.
    sanırım REDBULL'UN sırrını çözemediler ,çözseler sanırım FIA onuda yasaklayacak.
    2012'de ne yaparlarsa yapsınlar en güçlü aday gene vettelin redbulu..
    en son sezon içi testleri bile artırdılar sırf Redbulu yenebilmek için.

  10. Yahu adamlar 3 senedir kafaya oynuyor, buna sans demek mumkunmu? adamlar her iddianizi yedirdi size, hala iddia ediyosunuz, hala uslanmadiniz ve hala ruya gormeye devam ediyosunuz 🙂

    2012 ye degil 2014 e odaklanin diyorum size..

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Marko yürüyen cesetsin hala konusuyorsun.Sen bu sene bize tokatı attın ama seneye biz sana tokat değil başka bir şey atacaz simdi burada söyleyemem terbiyem musait değil senin pilin 2 sene sürdü 2012 de bye bye diyecez red bull artık vetteli de ferrari alabilir kesin bir şey diyemem ama 2013 de 2014 de olabilir,çünkü vettel rekabetçi olmayan red bull yarışma istemeyecektir bunu ve geleceği görüyorum.

  12. iyi araç kadar iyi pilotaj ve strateji de dersek Vettel ve RB takımının hakkını yememiş oluruz.

  13. Her pistte hızlı ve kazanma potansiyeli olan bir araç üretmişler spa ve monzada bunu sanki noter huzurunda onaylatmışlar gibi gösterdiler adamlar helal olsun iyi araç…

  14. Harbiden basta Ferrari ve Mclaren olmak uzere herkesin psikolojisini alt ust ettiler, tebrik etmek lazim, elden baska bisey gelmez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir