Coulthard: "Schumacher'in Savunması Tam Sınırdaydı"

yazar:

kategori:

Alman pilotun kuralları zorlama alışkanlığına değinen Coulthard, Mercedes pilotunun hareketlerinin sınır geçmediğini belirtti.

Coulthard: “Görüntülere göre görüşüm, (Schumacher’in) davranışları tam olarak sınırdaydı ama tartışmasız sınırı aşmamıştı.”

“Klasik Michael’di. Ne yaptığını tam olarak biliyordu ve elinden geldiğince sınırları zorladı”

“Demem o ki; bir takım patronunun, pilotuna sürekli olarak bir başka pilota yer vermesini söylediğini sıkça duymazsınız. Ross Brawn yarış kontrolle olan görüşmeleri takip ediyordu (Duruma netlik kazandırma adın… Bildiğim kadarıyla bu, sonrasındaki bir görüşme. Böylesi diyaloglar standart prosedürdür. Michael’e özel bir şey yok)”

“Diğerleri elbette farklı şekilde hisseder. Jenson (ilk görüşe sahip ve pilot toplantısında bu günlerde neye kararlaştırdıklarını benden iyi bilir), Michael’in sürekli olarak bir yön değişiminden fazlasını yaptığını hissetmiş. Belki de o haklıdır”

“Emin değilim ve hiç de bilemeyeceğiz. Bu benim 20.2 maddesi ile olan sorunum. Çok net değil. diyor ki ‘Savunma amaçlı tek yön değişimine izin var’. Ama bu yön değişiminin genişliği ne olacak belli değil”

“Ve eğer orijinal çizgine hafifçe dönersen bu ne kadar olabilir?”

Coulthard ayrıca her yarışta farklı komiserlerin olmasının, yorumlamalarda da farklılık oluşmasına neden olduğuna değindi.

Coulthard: “Sorun şu ki; her yarış farklı komiser grubu oluyor ve farklı pilot temsilcileri. Bu yüzden kuralların yorumlaması da biraz değişiyor gibi. Lewis’in İtalya’daki hayal kırıklığını anlıyorum; gerçi bu sefer dilini tuttu”

“İstikrarlı olmanın tek yolu, Pazar günü Michael’inkine kıyasla Malezya’da Hamilton’un yarış çizgisinden sapması ölçmektir.”


Yorumlar

  1. Şaşırt bizi DC…

  2. lol

    Ben Coulthard'tan bahsetmiştim.

  3. biri tarihi yazar, digerleri okur yada izler…..

  4. schumiyle aynı pistte yarışmanın onunla mücadele edip onu geçmenin farklı olacağını düşünmüştüm ama sandığım gibi değilmiş demişti bir zamanlar. yani schumiyi geçmenin hiçte zor olmadığını onunda sıradan bir pilot olduğunu söylemişti. ama şimdi sesi çıkmıyor. çünkü schuminin güçsüz bir araçla nasıl kendisine kök söktürdüğünü gördü ve schuminin aracı güçlü olduğunda herkesi piste gömeceğinin farkına vardı.

  5. efsane geridöndü avatarı
    efsane geridöndü

    coulthard ı bende sevmem ama oda eskilerden olduğu ona için normal geliyor böyle savunmalar. nerden nereyeeee f1.

  6. aklı başında derken. can danmı bahsediyoruz ki eğer öyleyse can ın aklı bir karış havadadır.şaka şaka can ne kadarda bizim gibi alonsocuları kızdırmak istesede kendisini görmememe tanışmamamıza rağmen iyi bir arkadaş olduğu kanısındayım.

  7. lewis saygı göstermediği pilotu, yarım saniyeden daha hızlı olan aracıyla geçemedi ve ağladı. Bu şekilde savunma yaptığı bir sürü yarış var f1 izleyenler bilir. ayarın kralını aldı lewis hamilton italyada..

  8. Nihayet aklı başında olan bir yorumcu.

  9. şumiyi de yarı Ferrari sayabiliriz, sorun yok.

  10. açıkca o tarz bir savunma olmasa idi, yarıştan bu denli keyif alamazdım.
    harikaydı. hele Button'ında dahil olduğu görüntüler muhteşemdi.
    Saldıran 2 McLaren ve kaçmaya çalışan McLaren olmayan bir araç.

    Tabii bu görüntü Ferrari ile olsaydı zevkin zirvesi olurdu.

    McLaren & Ferrari

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    David'i sevmem ama bu haberdeki sözleri bir harika,
    ilginç olan lewis'in dilini tutması 🙂
    yiyorsa Kral'a karşı konuşsun bakalım bir daha (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir