Glock-Coulthard Teması için Bir Yaptırım Yok

yazar:

kategori:

İspanya GP hakemleri, David Coulthard ve Timo Glock arasındaki çarpışmanın incelenmesinden sonra herhangi bir harekette bulunulmaması yönünde karar verdi.

İki pilot, yarışın sonlarına doğru 5. virajda Timo Glock’un David Coulthard’ı geçmeye çalışması sırasında temas yaşadılar ve bunun sonucunda İskoç pilotun lastiği patlarken Alman pilotun ön kanadı hasar gördü.

Hamekler tarafından kazanın incelenmesine rağmen, herhangi bir yaptırımın gerekmediği kararı çıktı.

Red Bull pilotu, bu kazanın kendisine puan alma bölgesine giriş şansını engellediğine inanıyor.

Coulthard: "Jenson 6. bitirdi ve ben Jenson’un arkasında gidiyordum. Korkunç bir durum. Ama benim içime giren insanları şikayet etmemi duymakla kim ilgilenir ki?"

Bu kaza, sezon başından beri İskoç pilotun başına gelene üçüncüydü. Önce Avustralya’da Felipe Massa ile, sonrasında Bahreyn’de Button ve son olarak İspanya’da Glock. Coulthard bu olayların hepsinde geçilmek istendiği sıralarda kazaya karıştı.

Red Bull pilotu, artık kazalardan yorgun düştüğünü kabul etti.

Coulthard: "Yeteri kadar konuştuğumu düşünüyorum, değil mi? Son köşe yazımda insanların, gözlerimin ve yüzümün arkaya değil öne doğru olduğunu bilmeleri için herşeyi yaptım. Video görüntülerinde gördüğünüz şey, benim araç içinde gördüğüm şey değil"

"Bir taahhüt veriyorsunuz ve benim yaptığım şey şu, yoldan mı çıkıyorum yoksa erkenden bir çizgiye mi geçiyorum, bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum"

"Kariyerimin çoğunda bu, işe yaramış göründü. Bu yüzden, bu sene neyin yanlış gittiğini bilmiyorum"

"Benim yaşımla ve bütün kazalara karışan en yaşlı adamla ilgili bir çok şey olacak. Ama ne yapabileceğimi bilmiyorum. Pistin dışında sürüp herkesin geçmesine izin mi vermeliyim?"

Coulthard’a göre kazaların esas nedeni, şu anki araçlarla geçişin zor olması.

Coulthard: "Geçiş, inanılmaz derecede zor. Aracı takip ederken çok fazla downforce kaybediyorsunuz. Böyle bir elment var ama yarışın çoğunda benimle değildi"

"Mark’ın arkasında kaldım çünkü onu tam da benim önümde çıkardı ve yavaş gidiyordu. Jenson’dan geriye düşüyordum. Bu yüzden Mark büyük puanlar için giderken onlar yumurtaları çantalarına koyuyordu. Ve iki, üç, dört saniye geriye düştüm. Bu da Glock’un pit sonrasında bana yakınlaşmasına neden oldu"

"Daha kötü olabilirdi. Dünya şampiyonluğu için mücadele ediyor olabilirdim ve bu şekilde kazanamazdım. Şampiyonluk için mücadel etmiyorum, Geçen sene 10. tamamladım. Bu yüzden 8. ve 18.lik arasında bir yerdeyim"


Yorumlar

  1. demir kemikli avatarı
    demir kemikli

    bence coluthard haklı.
    çünkü ona çarpan pilotlar hep çok agresif sürüp çarptılar.
    coluthard hep yarış çizgisinde sürerken ona çarptılar.
    o esnada colthard savunma yapmıyordu diğer yarışlarde.
    ve de yarış çizgisinin dışında gitmiyordu.
    esas ona çarpan pilotlar yarış çizgisinin dışında gidiyorlardı.
    coluthard da naapsın ooo hoş geldin azizim buyur geç mi desin.
    yazık oluyor bence coultharda. çok yazık.

  2. 1ceMan KiMiRaikkoNeN avatarı
    1ceMan KiMiRaikkoNeN

    tesadüf olamaz bence massa'yı katletti yetmedi button o'da yetmedi glock :))) bi garip coulthard bence bi an önce kovulmalı kendi takımına zarar vermekle kalmayıp başka takımlarada zarar veriyor david…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir