Button Türkiye'de Güçlü Olmayı Tahmin Ediyor

yazar:

kategori:

Jenson Button İspanya’da takımın ilk puanlarını kazandıktan sonra iki hafta sonraki Türkiye Grand Prix’inde takımı Honda Racing’in güçlü olacağını düşünüyor.

Dünkü sıralama turlarında hayal kırıklığına uğramasına rağmen Button güçlü bir performans ortaya koydu ve yarışı altıncı sırada tamamlayıp takımın bu sezonki ilk puanlarını kazandı.

Britanyalı pilot bununla birlikte eğer yanlış zamanda güvenlik aracı periyodu yaşanmasaydı daha iyi bir performans sergileyebileceğine inananıyor.

İlk puanlarını kazanmasına rağmen Button Barcelona pistinin Honda’ya uymadığını ve diğer yarışta daha güçlü olacağı konusunda kendinden emin olduğunu söyledi.

" Bugün bizim için güzel bir yarış oldu ve yarışı altıncı sırada tamamlayıp üç puan kazandığım için gerçekten memnunum. Malesef ki güvenlik aracı bizim için yanlış bir zamanda piste girdi bununla birlikte Heikki’nin olduğunu duyduğuma sevindim. Uzun ilk bölümü tercih ettim bu yüzden kötü bir zamanlamaydı ve kesinlikle pozisyon kaybetmeme mâl oldu."

" Araç çok iyi çalıştı ve dengesi her tur ilerleme gösterdi. Özellikle sert lastikleri kullandığım son bölümde kendimi rahat hissettim. Takım gerçekten de çok iyi bir iş çıkardı ve Ross’un teknik deneyiminden yararlandık."

" Bugün yarış boyunca yeni aero paketle kendimi çok iyi hissettim ve bu kesinlikle önemli. Rüzgar tüneli çalışmalarında aracın ne tepki vereceği konusunda değerli bilgiler elde ettik. Bu pist aracımız için en iyisi değil, tümsekli bir yapıya sahip ve sürülebilirlik konusunda bazı eksiklikler yaşadığımız gördük. Sıradaki yarış olan Türkiye’ye gittiğimizde, aracın performansının buradakinden daha iyi olacağını umuyorum."

Takım arkadaşı Rubens Barrichello pit stop sırasında Giancarlo Fisichella ile teması sonucunda aracı hasar aldı ve yarışı terk etmek zorunda kaldı.

" Araç bugün iyi bir performans sergiledi fakat Fisichella ile pit alanıda yaşadığımız kaza yarışın benim adıma sona ermesine neden oldu ve gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Takım bana hazır olmam ve trafik konusunda uyardı ve hızlı çizgide bekledi."

" Fisichella beni geçti ve girişi kısalttı ve aynı zamanda benim ön kanadımı kırdı. Aracın ön kısmına sıkışan kanat ile bir tur boyunca mücadele etmek zorunda kaldım fakat malesef ki aracın gövdesine hasar verdi. O dakikadan itibaren devam etmek çok zordu ve yarışı terketmek zorunda kaldım. Utanç verici bir durum çünkü bugün iyi olabilecek puanlar kazanabilirdim."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir