Vettel: "Daha Uzun Bir Yol Var"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, geçen hafta sonu Monza’da aldığı galibiyetle, 2. sıradaki Fernando Alonso’nun 112 puan önünde yer alıyor.

Önümüzdeki yarış Singapur’da şampiyonluğunu ilan etme ihtimali de bulunmasına rağmen Alman pilot, sadece elinden gelenin en iyisini çıkarmaya bakacak.

Vettel: “Açıkçası şampiyonaya bakınca, daha çok uzun bit yol var. Çok güçlü bir konumdayız ve burada olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz, az hata yapıyoruz.”

“Puanları, aradaki farkı veya gelecek yarıştaki ihtimalleri gerçekten düşünmüyorum. Bir sonraki yarışta farkı daha da açarsak, iyi bir iş yapmış olduğumuzu anlayacağım”

Takım Patronu Christian Horner ise mevcut form durumlarına rağmen Singapur’un kendileri için zorlayıcı olacağını düşünüyor.

Horner: “Belki de hiç yere basma kuvvetimiz olmadan yarışmalıyız. Çünkü Monza’da işe yaradı. Bu çok farklı bir zorluk. Önümüzdeki yarışlar arasında takvimdeki en zor, en tümsekli, fiziksel olarak zorlayan, sıcak, diğer pistlerden daha çok virajlı. Bu yüzden büyük bir mücadele olacak.”

“Yüksek yere basma kuvveti gerektiren bir pist. Geçen sene Fernando Alonso’nun hemen arkasında ikinci olmuştuk. Orada hiç yarış kazanamadık ve bunu gönülden istiyoruz”

“Orada hava da buhranlı olabilir. Islak zeminde hiç yarışmadık ki bu kayda değer olacaktır. İdealde Monza’daki gibi bir başarı elde edebiliriz ama oraya gidip atak yarışacağız”

“RB7 Monza’da çok etkiliydi. Çünkü düşük yere basma kuvveti düzenine çok fazla çaba harcandı”

“Burası öyle bir pistti ki, bu sene için planlar yaparken, ‘Monza için korkunç çaba harcayalım, orası için özel bir şeyler hazırlayalım’ dedik. Aerodinamik grubu olağanüstü bir iş çıkardı. Elbette ayarlarda ve yarış için vites oranlarında biraz agresiftik”


Yorumlar

  1. Birak Vettel bu tedbirli pilot ayaklarini,bitti iste hersey,ne yolu olacak daha fazla…

  2. "RB7 Monza'da çok etkiliydi. Çünkü düşük yere basma kuvveti düzenine çok fazla çaba harcandı

    inat etmişler,aracın en uygunsuz pistlerde bilee başarılı olması için çabalamışlar helal olsun vallahi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir